Şimdi Ara

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞMAK İSTEMEYİNCE 'OO BEYİMİZ RAHAT İŞ ARIYOR' MUAMELESİ GÖRMEK (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
6
Favori
19.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
180 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ponchik P kullanıcısına yanıt
    Kurumsal olarak köleliğin en yaygın olduğu dönemleri inceleyin. Dönemin anayasasına bakın. Köle sahibinin sorumluluklarına falan bakın. 'villa veriyorlarmış' diye bilip bilmeden dalga geçersen cahil derim kusura bakma. Sırtına kırbaç vurmuyorlar diye kendini efendi sanma :D
  • Aynı şeyleri yaşıyorum kardeşim yalnız değilsin bir otelde işe başlamıştım normalde söylenen 8 saat ama işe girince şöyle bir tablo ile karşılaştım iş bitmeden gitmek yok. 11-12 saat çalıştırılıyordum üzerine bağırmalar çağırmalar azarlamalar cabası ve asgari ücretin altında para alıyordum extra kadro adı altında sırf kadroda görünmemem için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanat Günesi

    Bu mesaj silindi.
    Adam öyle olabildiği için o işi devam ettirebiliyor zaten.

    Sen o adamın işini yapsan lojistik firması mesela, çalışanlarına çok insaflı davransan çok iyi çalışma koşulları sağlasan o adamla nasıl rekabet edeceksin?
  • Ağa olmak istiyorsan hamallık yapmayı bileceksin. Kardeşim haklısın ama dişini sıkacaksın kendini düzeltene kadar nüfus artıyor. Rekabet artıyor. Özel sektör acımasız.
  • Ücretin düşük olması genel bir sorun gelecek vaadeden işlerde biraz sabırlı olmakta fayda var ama gençlerin çok acelesi var. Sadece öğrencilerin yaptığı yapacağı uzun mesaili geçici nitelikteki işler konusunda ise haklılar çünkü bu işlerde genelde iş sahibi zaten çok kazanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdoğan en az 3 çocuk diyerek

    asgari ücretli çalışan ordusu yaratmak istiyor işte
  • Çoğu iş asgari ücretli zaten.. Üniversite bitirsen ne olacak, güvenlik elemanını bile üniversite mezunu arıyorlar.
    Serbest meslekte Kombi veya tv tamircisi olsan daha iyi para kazanırsın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanat Günesi

    Bu mesaj silindi.
    Ellerine sağlık
  • Kardeş Trabzon karın doyursaydı biz ordan gitmezdik. İyidir hoştur ama yazdan yaza tatile gidilir sürekli yaşanmaz. Kardeşim de makine mühendisi, Trabzonda asgari ücretle zor iş buldu. Senin mesleğin ne bilmiyorum ama ordan kurtulmaya bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu kişi çalıştığı işten memnun değil bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxxkingdom

    Bu sorun aslında sadece erkeklerin sorunu. Sen bir de git kadınlara verilen paralara bak. 7-8 saat çalışıp günlük en az 150 tl para alıyorlar. Günde 10-12 saat çalışıp , mobbinge uğrayan ve gün sonunda 60-70 tl alan erkeklerdir sadece. Malesef acı, ama gerçek bu.
    Adalet olmayınca erkeği kadını olmuyor işin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SM01_VXG

    bu çalışma koşullarını savunan ne varsa bence ar ve namusu yoktur! Bir insan nasıl günde 12 saat çalışabilir? Sabah 7 akşam 7, bu adam evden 6 da çıksa eve de muhtemelen 8 de varacak. O yorgunluğun üstüne geriye 10 saati kalıyor, bu adam ailesiyle vakit mi geçirsin uyusun mu ne yapsın bu adam? Bir amele de bir kamyon un indirip 2000 tl alır, öbürü ofiste çay dağıtır o da 2000 tl alır. Açıkça adaletsizlik. Asgari ücret işe göre değişmelidir. Gerçi artık asgari ücrete bile iş bulunamıyor. Arsız namussuz zihniyet günlük 50 tl ye çalıştırma ( aylık 1500) derdinde. Utanmsa haftada 7 gün çalış diyecek. BUNA KARŞI ÇIKILMALI!
    Kardeşim bu ülkede hiçbirşeye karşı çıkılmaz. Fiyatlardan yakınırsın, birşeyler yapalım dersin, et pahalı dersin et yeme denir. Peynir pahalı dersin az ye denir. Adamlar Avrupa'da en ufak zamda protesto yapıyorlar haklarını çatır çatır alıyorlar. Burada aynısını yapsan seninle birlikte çalışan işçiler seni dövebilir, durdurmak ister. Vatan haini ilan edilirsin. Bu ülkede mantık aranmaz. Askere giderken denir beynini sivil hayatta bırakacaksın askerlik bitince alırsın diye. O bence sürekli geçerli artık. Ben öyle yaptım. İşi delilige vuruyorum artık. Kısacası ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan göçüp gideceksin. Bu ülke degişmez çünkü. Bu zihniyet degişmez. Ben 2. seçenegi seçtim. İnşallah 1 senem kaldı, ondan sonra abbas yolcu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focusrite

    dostum senin nüfusun 70 milyon.. sen çalışmazsan başkası var adam bunu biliyor..zaten o iş senin gibiler için değil. tamamen ihtiyacı olan koşa koşa çalışanlar için..
    En başta bu problem zaten öyle 3-5 çocuk yapmak hemde plansız şekilde onun problemini çekiyor ülke biri daha 3 çocuk yapın diyor sanki kendi besleyecek büyütecekmiş gibi.Köle istiyorlar işte bozuk siteme köle olacak insanlar istiyorlar.

    Şuan ülkenin güncel ve ilerisine bakılırsa iş potansiyeli olarak kaldırabileceği nüfus maksimum 55-60 Milyon birde sen eldekilere iş potansiyeli yaratmış üretimi oturtmuşsun gibi 10 milyon parazit aldın ülkeye.Birde vergilerinle yani ülkenin kaynakları ile besliyorsun sanki babanın çocuğuymuş gibi tamamen boşa giden para.Kimseyede sorulmuyor insanlar bunu istiyor mu diye.Referanduma gitmediler o yüzden.
  • SİLİNSİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 5 Aralık 2019; 22:25:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.