Şimdi Ara

2019 iMac 9. Nesil i9 Düşünüyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Ofis kullanımı için 27" iMac düşünüyorum. Çok yoğun ve hızlı çalıştığımdan sistemden en öncelikli beklentim her şeyin şak diye açılması, inanın 1 ms bile beklemeye tahammülüm yok. Photoshop, Excel, tarayıcıda onlarca tab açıkken kasmayacak. Ek olarak sistemde video işleri de yapılacak. Apple Türkiye üzerinden aşağıdaki şekilde yapılandırdım.

    3.6 GHz 8 çekirdekli 9. nesil Intel Core i9 işlemci, 5.0 GHz’e kadar Turbo Boost
    8 GB 2666 MHz DDR4 bellek
    8 GB GDDR5 belleğe sahip Radeon Pro 580X
    512 GB SSD depolama
    Magic Mouse 2
    Magic Keyboard - Türkçe Q Klavye
    Aksesuar Seti

    21.000 TL tutuyor. iMac'in upgrade edilebilir parçaları hangisi bilmiyorum, işlemci upgrade edilemezdir diye düşünerek en üst seviyeyi koydum. İhtiyaç duyarsam ramleri kendim yükseltirim, Apple'dan alınca ciddi pahalı geliyor, depolama konusunda da ihtiyaç duyarsam harici SSD alacağım.

    iMac'ler konusunda çok bilgim yok, sizin düşünceniz nedir? Bir de 2020 iMac falan gelir mi, böyle bir durum varsa bekletebilirim.



  • https://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/imac-pro/3.2-ghz-1tb#


    fıyatları gorunce sizin yapılandırma ucuz olmu
  • ayni donanimi 6 - 7 aydir kullaniyorum. baya iyi.

    32 gb da ram alirsin amazon'dan. 900 liraya filan gelir. baya goturur
  • İmac Pro modeli için ülke şartlarında ne iş yapılırsa yapılsın sanırım değmeyecektir artık.Ek olarak tamirinin yine çok çok masraflı olacağını düşünürsek insan iyice korkuyor.Ama Pro olmayan ve en son nesil olan İmac modeli alacaksanız değecektir diye düşünüyorum.Ayrıca bu modeli yapılandırırken 8 GB HBM2 belleğe sahip Radeon Pro Vega 48 grafik kartı tercih edilmesinin çok yerinde olacğını okudum yabancı forumlarda.Ben alırsam mesela Vega 48 seçeneği ekleteceğim.

    Ram takıp çıkartmak çok kolaymış.Alırken yapılandırmak yerine kendim alıp takacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 4 Aralık 2019; 23:18:12 >
  • 2 yıldır 2017 iMac 5K kullanıcısıyım. Öncesinde de defalarca macbook, macbook air, macbook pro laptoplarım olmuştu, hatta bir ara macbook pro + egpu kurulumum da vardı fakat aradığım huzuru sonunda iMac ile buldum. Asıl mesleğim mühendislik olsa da iş programları dışında bol bol video edit/render işleri de yapıyorum. Özel olarak merak ettiğiniz bir şey varsa yazabilirsiniz.
    Ben kampanyadan aldığım için özel konfigürasyon yaptıramamıştım, Radeon Pro 580 / 2TB Fusion Drive olan modeldi. Önceki yıllarda macbook'tan geldiğim için Fusion Drive'in yavaşlığına dayanamadım ve satın aldığım Samsung 860 EVO ssd'yi yetkili bir apple servisinde belli ücret karşılığında taktırttım.
    Apple'dan satın alacağınız için direkt SSD ile yapılandırmanız mantıklı, madem bu kadar sabırsızsınız en az 512gb ssd koymanız mantıklı olmuş. İlerleyen zamanda bunu harici Samsung T5 ya da bütçe varsa Samsung X5 tarzı ssdler ile destekleyebilirsiniz.
    Öğrenci bir yakınınız varsa öğrenci indiriminden yararlanmaya çalışın derim. Ayrıca Magic Mouse 2 tam bir fiyasko, aradaki farkı verip magic trackpad 2 alın, yanına da istediğiniz mouse'u koyun çok daha iyi. Ben kendi yanında geleni neredeyse hiç kullanmadım, MX Master 2S kullanıyorum, şimdi onun da yenisi çıkmış tavsiye ederim.
    Eğer sessizlik de önemliyse daha performanslı olmasına rağmen Vega48 HBM2 bellek sayesinde daha sessiz çalışıyor.
    2020 konusunda ise yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla benim gibi yeni bir model bekleyişinde insanlar. Şu anki 2019 modeller 2017'nin üzerine işlemci dışında pek bir şey eklemedi. Vega48 güzel kart olsa da sonuçta artık eski mimari. 2012'den beri hala aynı kasanın olması, 2009'dan beri ön görüntüsünün aynı olması, ekran çerçevelerinin büyük olması, yine 2012'den beridir iç yapısının hemen hemen aynı olması, bu süreçte işlemci ve ekran kartı güç tüketimleri artarken hala aynı tek fanlı soğutma sistemini kurması insanları yeni model beklemeye iten konular.
    Yeni 16" Macbook Pro ile Apple belki de ilk kez müşterilerini dinledi ve soğutma sistemini geliştirdi, kelebek klavye mekanizmasını bırakıp eskiye döndü ve yeni Navi ekran kartları ekledi, uzun zamandan sonra "sürekli daha ince olsun" modundan çıktı. Yani ben daha kalın ve ağır cihaz yaptılar diye sevindim bildiğin. Bu gelişmelerden dolayı ben de Mart ya da Haziran'da benzer değişimlerin yaşandığı bir imac gelir diye heyecanlanıyorum. iMac Pro tarzı bir soğutma sistemi, tamamen ssd'ye dayalı depolama sistemi ve Navi mimarisinde güçlü bir ekran kartı gelirse işte o zaman değiştirmeye değer diyorum. Sonuçta şu anki modelde hala daha T2 çipi yok, bluetooth 5 ya da wifi 6 desteği de yok.
    Her ne olursa olsun eğer elinizde cihaz yoksa ve lazımsa şu an alın. Ben şu an bana yeten ve çok da memnun kaldığım bir cihaz olduğu için bekliyorum, yoksa 2019 model de gayet güçlü, hatta daha güçlü işlemci barındırmasına rağmen 2017'den daha sessiz deniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 7 Aralık 2019; 19:16:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Samsung X5 ile Apple'ın yapılandırma sırasında sunduğu SSD farkları nedir acaba ?
    Eğer değecekse tıpkı Ram gibi onu da servise (belki de Apple Store mağazalarına ) taktırabilirim belki ?
    Vega 48 için görüşleriniz önemliydi.Biraz daha bakınacağım.Ama değmeyecek midir gerçekten ? Yeni model için İmac Pro geldi 2 sene olmadı , Mac Pro geldi çok çok pahalı.Yani gelmesinler bir zahmet Malzemeleri çok çok pahalı oluyor artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 8 Aralık 2019; 18:15:44 >
  • Samsung X5 harici Thunderbolt 3 ssd, usb ssd’ye göre çok daha hızlı olsa da hala daha cihaz içindeki PCI-e ssd’den yavaş olacaktır. Bütçe yetiyorsa ihtiyacınıza göre alırken ssd kapasitesini arttırın derim.

    Dediğim gibi şu an elinizde cihaz yok ve ihtiyacınız varsa çok düşünmeyin ve alın. İnsanlar bekliyor olsa da son yıllarda Apple her 2 sene de bir yeni iMac çıkarıyor. Mesela 2016’da da yeni kasa MacBook Pro çıkmıştı yeni mimari işlemci ve ekran kartıyla ama 2016’da iMac gelmedi, 2017’de çıktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MacBook Pro 2015 var.

    İmac ne zamandır alacağım zaten.Şu şartlarda ancak 2017 İmac alabilirim o kadar.Daha fazlası olmaz.Ne Pro modeli ne de yeni çıkacak modeller. En son çıkanı almak genelde daha avantajlı olur ama aradaki fark neredeyse 50.000 civarına varacağı için .. yani yazamayayım en iyisi

    Alacağım diyorum ama ne zaman olur bilemem artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.