Şimdi Ara

TGRT HABER: İŞSİZLİK HABERİ (GENÇLER İŞ BEĞENMİYOR 'MASA BAŞI İŞ' ARIYOR) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
3.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle böyle gençleri kendinizden soğutun çok daha iyi, oylarınız zaten gençler arasında iyi değildi, yerle bir olsun...
  • Güzel yazmışsınız ama bazı şeyler eskisi gibi işlemiyor artık. Kariyer denilen kavramın için boş bir çikolata kutusu olduğunu yeni nesil anladı ve önceliklerini buna göre belirliyor. Eskisi gibi firmalara girip 9-18.00 çalışanı olmak da çoğunluk için bir başarı göstergesi değil. Çünkü yeni nesil araba ya da ev almak gibi eski kuşağın amaçlarını yaşamıyor, öncelikler yeni kültürleri tanımak ve dünyayı keşfetmek şeklinde oluyor. Daha 25 yaşında olup da 45'den fazla ülke gezen insanlar tanıyorum. Adama baksan bankada 10,000 TL nakit parası bile yoktur ama. Bu yüzden eskisi gibi kariyer vs. ile kimse ilgilenmiyor artık. Markete gidip alışveriş yapacağın zaman kimse senden öz geçmişini istemiyor, cebindeki paraya göre alıyorsun ya da alamıyorsun.

    Bu yüzden insanların kafasını bulandırmamak lazım, günün sonunda kariyer denilen içi boş çikolata kutusu da paraya bakıyor her şeyde olduğu gibi. Sağlığım yerinde olsun, sevdiklerim yanımda olsun, cebimde de param olsun gerisi hikaye.




  • Doğru söylüyor trt, gençler iş beğenmiyor! Neymiş efendim mühendismiş ne olmuş mühendissen git pazarda limon sat ? Ne güzel meslek.Neymiş efendim öğretmenmiş, senin neyine öğretmenlik git nalbur dükkanı aç marangozda çalış ne bileyim herşeyi devletden beklemeyin arkadaşlar.
  • dh mesajımı silmiş.dh ye de bu yakışırdı zaten..biliyordum böyle yapacaklarını kaydetmiştim yazımı..

    iş çok iş beğenmiyorlar diyenler hayatında ne sanayi yüzü, ne küçük esnaf yanıi ne de kurumsal bir firma yüzü görmemiştir..

    Yüksek öğrenim görmüş insan elbette masa başı iş isteyecek.. okumamış, eşek gibi çalıştırılıp hakkı yenmiş, sömürülmüş, orta öğretim mezunu/terkler zannediyor ki kendi çektikleri çile "çalışmak", kendi yaşadıkları hak gaspı "iş hayatı "

     

    ayrıca masabaşı çalışan insan kavramını da bilmiyor bu cahil fesatlar...kendileri okuyup bir yerlere gelemedikleri için mevki, makam, etiket sahibi olan insanlara çıldırıyorlar...istiyorlar ki kendi hakları yendiği gibi herkesin hakkı yensin... işverenin yaptığı haksızlık yanına kalsın...böylece kendi ezilmişlikleri genel kabul zeminine otursun.. "iş hayatı" diye benimsensin....ki haklarını yedirmiş oldukları gerçeği ,"zaten herkes öyle çalışıyor" denilerek kendi algılarında kabul edilebilirlik zeminine otursun..



    Bunun yanında masabaşı konusuna dönersek, Adam mühendis mesela ama sürekli sahada.... akşamdan akşama rapor yazmaya oturabilirse oturuyor..
    Onun harici sürekli masa başında oturarak iş yapan var..mesela 3d modelleme yapan ya,da bir yazılımcı....

    Masa başı iş beyin gücüyle iş yapan, değer üreten adamın işi...bu yönde vasfı, niteliği, heycanı, isteği, çabası, yeteneği, varsa...  diploması varsa o da gerekiyorsa yani.. ona göre iş arayacak elbette...gidipte illa çalışıyor olmak için sanayi lokantasında işe girecek hali yok.öyle işlere kendini beyin gücü anlamında geliştirmemiş bireylerin ihtiyacı var...ya da geçici olarak paraya çok sıkışmışsındır belki o zaman...işte fesatların kafasının almadığı nokta burası..


    şimdi yeni nesil insanca yaşamak ve çalışmak istiyor doğal olarak.internet ile birlikte insanlar bilinçlendi.insan gibi çalışmanın da olabildiğini gördü ve öğrendi.ancak  bunun için de bu ülkede üniversite okumak gerektiğinin herkes farkında.çünkü işçi kesimi ve alt düzey işlerde hak gaspları mağduriyetler iş güvenliği eksiklikleri çok fazla.

    e tabi bir de işin sosyal boyutları da var. istediğin kadar kendini geliştir elin yüzün düzgün olsun paranı kazanıyor ol... eğer kariyerin yoksa toplum nezdinde..bunu bir şekilde yüzüne çarparlar...sevdiğin kızı vermezler mesela...(illa olur demiyorum ama böyle örnekler çok birbirimizi kandırmayalım)..herhangi bir sosyal ortamda muamele ona göre olur...ev kiralarken muamele ona göre olur...örnekler çok biliyorsunuz işte..


    Medeni ülkelerde ise masabaşı çalışmayan insanlar bile gayet medeni çalışma şartlarında ve kanunların koruyuculuğunda çalışıyor.bütün özlük haklarını alıyorlar.geçim dertleri gelecek kaygısı yok.
    Onlarda meslek okulları var. küçüklükten mesleğe yönlendirme var. sevdiği bir işi yapmak için illaki üniversite okuması duruma göre gerekmeyebiliyor.ve üniversite okumayacağı için statü kaygısı, adam yerine konulmama kaygısı,gelecek ve iş kaygısı,cahil yaftası yeme kaygısı yaşamıyor.


    Burda özel sektörde ise durumlar farklı.e haliyle millet canını sokakta bulmadı. özel sektörde çalışmak istemiyor..

    yok eğer çalışacak ise de
    Trollerin tabiri ile masa başı çalışmak istiyor.çünkü bir nebze özlük hakları, ortam, maaş, koşullar vs daha insani ve kanunlara uygun ....kas gücü ile çalışanlara hayvan muamelesi yapılan yerler çok hakları da verilmiyor .


    Ayrıca atalar boşuna dememiş nerde çokluk orda bokluk..

    Evet iş çok mesela bu çok olan işlere bakalım.

    sigorta eksik ama genelde yapılmaz.işverenin savunması hazır gelen çıkıyor zırt pırt prim ödüyorum hele bi 2 ay çalış da bakalım kaçmazsan yaparız

     Yol yemek parası yok kendi cebinden...verirse belki yemek parası verir onla da bi tavuk döner anca yersin.

    Fazla mesai yaptırır parasını vermez.verse de sigortayı asgari ücretten yatırır..

    Acil bi durumun olur izin vermez ucu ucuna yetecek adam almıştır çünkü.sen de mecbur s. çeker çıkarsın işten.

    Kanuna göre 7.5 saat olan gece vardiyasını 12 saat yapar yemek diye gündüzden kalma mercimek çorbası verir

    Askerlik zamanın gelir kıdem tazminatı vermemek için kod 29 ile işten atar mahkeme avukat uğraşır durursun.

    İş çok diyen ahmakların atladığı bir nokta var..bu çok olan işlerin sürekliliği yok.her an atılabilirsin hakkın gasp edilebilir.böyle zırt pırt iş değiştirmek zorunda kalan belirli bir statü elde edememiş insana da kolay kolay kız vermezler.çünkü evi geçindiremez.biliyorsunuz ki x kuşağı tarafından görülen  hayattaki en büyük başarı evlenmek 2-3 çocuk yapmak ve ev geçindirmek




  • Gencler masabasi degil hak hukuk ariyor. Gunde 12 saat, haftada 8 gun calistirirsan tabii gidip oturacagim is ararim.
  • Bu kadar ahlaksız bir haber sunumu olamaz.Şu haberi sunan muhabirden tut stüdyoda bu haberi veren kadın acaba nasıl icra ettikleri bu işlere girdiler?Eminim cevabını hepimiz tahmin ediyoruzdur.

    Ülkede genç nüfusun işsiz olmasının tek nedeni her yere üniversite açmaktır.Gençler üniversitelerde 22-23 yaşına kadar okuduktan sonra okudukları bölümlere göre iş aramaları suç mu?O zaman ne diye insanları üniversite okusunlar diye teşvik ettiler?Madem üniversiteden sonra gidip manavda çalışacaktı bu gençler o zaman liseden sonra direk bu mesleklere devlet tarafından teşvik edilselerdi.Hepimiz bu üniversitelerin neden açıldığını biliyoruz.Hem yandaşlara kadro vermek hem de işsizlik oranı beş-on yıl ötelensin diye bu üniversiteler açıldı.Sonrada önüne gelen genci buralarda okuttuktan sonra da ''Sen iş beğenmiyorsun.Bak belediye temizlik işçisi alıyor.Neden gidip çalışmıyorsun?'' diye azarlıyorlar.

    Dahası bunların döneminde KPSS ve benzeri sınavlarda nasıl hırsızlıkların/hak yemelerin yaşandığını herkes biliyor.Kaç defa haberlere konu oldu bu.Nice insan başarılı olduğu halde devlette masa başı iş bulamadı.Yüz binlerce gencin hayatıyla ve hayalleriyle oynadılar.Oynamaya da devam ediyorlar.Mesela geçen aylarda çıkmıştı.Yanılmıyorsam Kırıkkale üniversitesinde bir araştırma görevlisi alımı olmuştu.Söz konusu alımda birinci olan aday değil aynı üniversitede rektör yardımcısı olan kişinin kızı ikinci olmasına rağmen birinci adayı mülakatta aldığı yüksek puanla eleyerek kadroya yerleşmişti.Şimdi burada birinci olan aday gidip lokantada garsonluk mu yapacak?Bu nasıl bir ahlaksızlık,bu nasıl .erefsizliktir böyle?

    Sen yıllarca sınavlara gir çık,kendini geliştir,dil öğren,mezun olduktan sonra yetinme git Yüksek Lisans yap üstüne bir de doktoraya başla,üniversitelerin açtığı kadro ilanlarına başvur başarılı olur tam ''Artık hakettiğim mesleğe kavuştum'' diye hayaller kur fakat arkan olmadığı için dahası mevcut iktidara yalaka bir yandaş olmadığın için yerine mülakatla senden daha başarısız birisini fakat iktidar yalakası olanı kadroya alsınlar.Sana da ''Birader bu işi yapamıyorsan bile iş çok.Bak mesela şurdaki amca el arabasıyla leğen satıyor.Hadi git sende ona bir el ver sokakta mandal,leğen vs sat.İş çok fakat beğenmiyorsunuz'' desinler.

    Sizin adaletiniz batsın..

    Ha bu arada dilerim bu haberi sunan bu kadınla sokaktaki muhabir de işsiz kalır da gider leğen satarlar.Ondan sonra milletin derdini anlarlar...Gerçi bu işlere nasıl girdiklerini de az çok tahmin ediyoruz...




  • bu adamlarlar sayesinde ülke de ihlas kelimesi , ihlaszedeler diye biliniyor.
  • reis, her ile hatta ilçeye üniversite kurarken göbek atıyordunuz ama ?? halbuki, üniversite kurup, kazıkci esnafin cebini doldurmakti amaç, suni ekonomi. noldu ordan mezunlar, tabiki masabaşı iş aradılar ve bulamadılar ...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar mevcut haklarını bile alamıyorlar ne yapsinlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskiden bu kadar işsizlik yoktu çünkü:

    - Herkes bu kadar kolay üniversite mezunu olamıyordu, şimdi lise mezunu diplomasıyla üniversiteye gidip kaydolabiliyor resmen, bu şekilde önüne gelen üniversite mezunu olunca tabi her işi beğenmez.

    - Eskiden işçi, usta emeğinin hakkını alıyordu, şimdi her kurum, her sektör tekelleşiyor, bu şekilde olunca patronlar para kazanıyor, işçilerdense ne kadar para kısarım diye düşünüyorlar. Düşük ücret, fazla mesai, zor çalışma şartları altında hatta bazı yerlerde sigortasız olarak kimse çalışmak istemez. Sigorta mevzusuna girerek zaten orası ayrı bir dünya. İşveren sigorta yapmak istemiyor çünkü devlet asgari ücretliden çok fazla sigorta primi ve gelir vergisi alıyor. Ancak zenginlerden o kadar fazla almıyor, böyle adaletsiz bir vergi dağılımı olunca az kazananlar mağdur oluyor.
  • Yalan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günde 8 saat çalışacak hakkını ve sigortasını alacak fazla mesai yaptığında hakkını alacak olduktan sonra hiç bir genç iş beğenmemezlik yapmaz. Ama adamlar sigorta yapmayacak, günde 12 saat çalıştıracak ayrıca hafta sonu da çalıştıracak, tatil izin hiç bir şey yok af edersiniz ama it gibi çalışacak ama üç kuruş para alacak köle arıyorlar. Haliyle de eleman bulamıyorlar. Ondan sonra da yok efendim gençler iş beğenmiyor. Çırak bulamıyoruz.
    Çırak konusuna da gelince ufacık çocuklara köpek gibi davranıyorlar, dayak, küfür hakaret gırla gidiyor. Hatta cinsel istismar bile yapanlar var. Hal böyle olunca insanlar küçücük çocuklarını yamyamların eline çırak vermiyor artık. Çırak bulamıyorlar haliyle.
  • Isverenleri dinledik,

    Bir de buralarda calismak istemeyen girip de kacan arkadaslari dinleyelim bakalim nerede sikinti var.

    Bir de diyor sigortasini da yatiriyorum. Istersen yatirma
  • Iyide muhendisin ne isi var lokantada tekstil atolyesinde. Adam muhendis olmus is ariyor sendiyorsunki lokantada garsonluk yap yapmazsa is begenmiyor ozman devlet olarak kapat muhendisligi garsonluk bolumu ac garsonluk yapalim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asıl sıkıntı, akademik altyapısı olmayan liseden bozma mantar gibi çoğalan üniversiteler. Ülkenin bu kadar üniversite mezununa istihdam sağlayancak yeri yok.

    İşsizlik artıkça işverende bokunu çıkarıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cool_ice45

    Günde 8 saat çalışacak hakkını ve sigortasını alacak fazla mesai yaptığında hakkını alacak olduktan sonra hiç bir genç iş beğenmemezlik yapmaz. Ama adamlar sigorta yapmayacak, günde 12 saat çalıştıracak ayrıca hafta sonu da çalıştıracak, tatil izin hiç bir şey yok af edersiniz ama it gibi çalışacak ama üç kuruş para alacak köle arıyorlar. Haliyle de eleman bulamıyorlar. Ondan sonra da yok efendim gençler iş beğenmiyor. Çırak bulamıyoruz.
    Çırak konusuna da gelince ufacık çocuklara köpek gibi davranıyorlar, dayak, küfür hakaret gırla gidiyor. Hatta cinsel istismar bile yapanlar var. Hal böyle olunca insanlar küçücük çocuklarını yamyamların eline çırak vermiyor artık. Çırak bulamıyorlar haliyle.
    Çıraklık konusunu güzel özetledin..çocuğuna değer veren bu devirde çırak olarak kimsenin yanına vermez zaten.devir teknoloji devri...orhanın ferdinin acıtasyon filmi çektiği yıllarda değiliz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

    Bu mesaj silindi.
    Helal len sana demek kasten trollüyordun milleti

    yazdıklarında çok haklısın.böyle gelmiş böyle gider gemisini kurtaran kaptan..kadınlar hakkındaki tespitin çok yerinde.

    Paran varsa geri kalan şeylerin önemi yok.ben bu anlattıklarından haberi olmayıp 150k paraya düğün yapıp üstüne çocuk yapanlara acıyorum mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.