Şimdi Ara

Melih Gökçek Ankara'nın otoparklarını eşinin üzerine yapmış (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
18.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
255 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Amma Art niyetlisiniz...

    Yenge Hanım bileğinin hakkıyla İhalelere girmiş, işletmeleri devralmış.



    "Nevin Gökçek'in asıl mesleği ise öğretmenlik. Gazi Üniversitesi matematik öğretmenliği mezunu olan Nevin Gökçek, 27 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldu.
    Nevin Gökçek emekliliğinden itibaren sivill toplum örgütlerinde aktif olarak yer almaya başladı."


    Ev hanımlığından sıkılmış demek ki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 4 Aralık 2019; 10:45:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bindokuzyüzon kullanıcısına yanıt
    Çankayaya gittiğimizde gördüğümüz yol çalışması ve logar temizliğinin orda büyükşehir tarafından yapılmasının sebebinide yazarsan sevinicem ve özel otoparkları kastedmiyorum elbette onların fiyatında değişiklik olmamıştı zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabere K kullanıcısına yanıt
    İ.Melih Gökçek zamanında, bahsettiğin bölgelerde neden hiç çalışmadıysa şimdi de o yüzden çalışıyor olabilir mi? Bu kinayeden sonra asıl sorunun cevabı ASKİ kısaltmasının içinde saklı sanırım. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi sadece Çankaya bölgesi değil Ankara'nın her bölgesinde çalışmalar yapan bir belediye işletmesi. Bunun sadece Çankaya'da çalıştığını söylemek demek abesle iştigal olur. Ayrıca Ara sokaklar ilçe belediyelerin, ana caddeler ve ana arterler ise büyük şehir belediyesinin sorumluluğundadır. Asıl mesele İ.Melih Gökçek zamanında neden hiç Çankaya bölgesinin ana caddelerinde asfaltlama çalışması yapılmaması da olabilirdi ki, bu da oldu aslında zamanında. Herhalde bunları da hatırlıyorsundur ama o dönem de aynı önermenin ve eleştirilerinin tersini o bölge ve o dönemin büyük şehir başkanı hakkında da hakkıyla yapabildin mi merak ediyorum.
    Ayrıca Ben Sincan'da yaşayan bir vatandaşım ve bu konulardan en çok şikayet etmesi gereken ilçe sakinlerinden birisiyim. İ.Melih Gökçek zamanında, Sincan'da neden hep büyük şehir belediyesinin araçları ile hizmet sağlanıyordu da şimdi sağlanmıyor mesela? Acaba o tarihlerde Ankara Büyük Şehir Belediyesi araçlarının hizmet dağıtım eşitsizliğinden mi faydalandık da, şimdi eşit faydalanıldığından dolayı daha az görür olduk? Bunlar sorgulanması gereken şeyler değil mi?
    Ya aslında biz zamanında 25 sene bu şehrin altını oyan, buna rağmen hükümet kanadı tarafından hala daha korunan bir insanın sadece ve sadece devede kulak olan peşkeşinden dolayı çene yoruyoruz. Kabul edin lütfen. Mansur Yavaş, Melih gibilerini adamlıkta değil cebinden, daha dikilmemiş pantolonunun cebinden çıkartır. Belediyecilik faaliyetleri için de 1 senesi bile dolmamışken ve hala kredi bile alamazken yaptığı veya yapamadıkları ile sorgulamadan önce biraz zaman tanımamız gerektiği gerçeğini kabul edin olsun bitsin.
    Ha sen yine sor. Ben yine, sıradan bir vatandaş olmama rağmen dilim döndüğünce ve bildiklerim dahilinde cevaplarım. Fakat, bunu alışkanlık haline getirme lütfen.
    Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Youtube kanalından belediye meclis görüşmeleri canlı olarak yayınlanıyor. Bazen boş olduğunda canlı veya kayıttan takip edebilirsin. Emin ol bir çok doğru bildiğin yanlışın, doğrusunu oradan öğrenebilirsin.
    İyi günler.
  • bindokuzyüzon kullanıcısına yanıt
    Melih Gökçek'i savunmuyorum öncelikle onu belirteyim bu konunun altına yazmış olabilirim ama mesela ankara olduğu için yazdım. İkinci olarak çankaya da çalışma yoktu kısmına katılmıyorum çünkü hani parklarda kullanılan spor aletleri var ya Çankayada onlar bile farklı gözümle görmeseydim inanmazdım. Aslında ordaki sorum Çankaya da yapılan çalışmayı neden her yerde görmediğimizdi koskoca yaz geçti ayaş yolundaki sel sorunu düzeltildi mi mesela Ankaranın şuan en önemli sorunu bu geçtiğimiz bahar da o yağmurlarda suyun aktarılmasında gecikme olduğu için arabası bozulmuş 3 binlira masrafı çıkmış biri olarak yazıyorum bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bindokuzyüzon kullanıcısına yanıt
    Ayrıca cevabınız ve güzel uslubunuz için teşekkür ederim bu günlerde pek kolay bulunan bir şey değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Daha neler göreceğiz!"

    Melih Gökçek Ankara'nın otoparklarını eşinin üzerine yapmış

    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/melih-gokcek-belediyeye-15-ucak-1-helikopter-almis-259279h.htm

    quote:

    Melih Gökçek, belediyeye 15 uçak, 1 helikopter almış!
    3-4 dakika

    Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 15 uçak ve bir helikopterden oluşan bir filo kurduğu, daha sonra ise bu uçak ve helikopterleri sattığı ortaya çıktı.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettirilen Melih Gökçek’in döneminde, ASKİ’nin tamamına sahip olan ABB şirketi olan BELKA AŞ tarafından, belediyeye “uçuş okulu” kurmak için milyonlarca TL değerinde uçak alındığı ortaya çıktı. Daha önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevinde olan ve uçuş brövesi sahibi eski ASKİ Genel Müdür İrfan Kaya’nın talimatı ile 2012’de “BELKA Seğmen Uçuş Okulu” kurulması kararı verildi. ABB’de müfettişlerin yaptığı incelemeler sonucunda ise okul için, Güneydoğu Havacılık İşletmesi Ltd. Şti., Vizyon Havacılık Ltd. Şti. ve Çam Grup Dış Ticaret AŞ’den uçak alımlarına başlanırken değişik tip ve modellerde 15 uçak ve bir helikopter alımının peyderpey gerçekleştiği belgelendi.

    Cumhuriyet'in haberine göre, 2012 ile 2016 yılları arasında BELKA tarafından alınan ve toplam maliyeti 8 milyon 612 bin 775 dolara denk gelen uçakların modeli ve alış fiyatı listesi ise şöyle:

    - Eğitim ve gösteri amaçlı uçak: 59 bin 356 dolar

    - Ul Gyrocopter Trixy 2013 model uçak: 110 bin 127 dolar

    - Ul Gyrocopter Trixy 2012 model uçak: 79 bin 864 dolar

    - Bell430 A - Textron Company 2003 model helikopter: 3 milyon 102 bin 664 dolar

    - 5 adet Cesna Skyhawk 2015 model uçak: 1 milyon 808 bin 208 dolar

    - Carbon Cub 2011 model uçak: 389 bin 260 dolar

    - Arrow Copter 2015 model uçak: 179 bin 608 dolar

    - Guimball Gabri 2014 model uçak: 489 bin 516 dolar

    - 2 adet Piper Aircraft Seminole 2015 model uçak: 1 milyon 721 bin 336 dolar

    - Piper Aircraft Arrow III Standarts Airplane 2015 model: 116 bin 491 dolar (yalnızca avans ödemesi yapılmış)

    - Piper Aircraft Archer DX Standarts Aircraft: 106 bin 837 dolar (yalnızca avans ödemesi yapılmış)

    FAZLA FİYATLARA SATMIŞLAR

    Öte yandan, zaman içinde uçaklara bakım, onarım hizmetleri yapıldı ve hizmetler de aracı şirketler tarafından BELKA AŞ’ye fatura edildi. Ayrıca, Güneydoğu Havacılık’tan ortalama birim fiyatı 450 bin dolara denk gelecek şekilde alınan Cesna model uçağın, başka bir yerli kurumca 305 bin dolar bedelle temin edildiği, BELKA’nın doğru fiyattan alım yapmadığı da belgelendi. Uçakların birçoğunun BELKA’ya bu şekilde satıldığı ortaya çıktı.

    SATTIĞI UÇAKLARI KİRALADI

    Uçaklar, daha sonra ise satın alınan Vizyon Havacılık ve Güneydoğu Havacılık şirketlerine kiralandı. Güneydoğu firması ise önce alım yapıp ardından uçakları kendisi kiralayarak uçuş okulunda kullandı. Firma; THK, Gökçen Havacılık gibi firmalardan öğrenci temin ederek gelir elde etti, fakat BELKA’ya kestiği faturalarda tüm giderlerini yansıtmasına karşın elde ettiği gelirleri yansıtmadı.

    15 TEMMUZ ACELESİ

    Uçak alımlarının üzerinden uzun bir süre geçmesine karşın uçuş okulu kurulmadı ve uçaklar BELKA’yı milyonluk zararlara uğratmaya başlayınca, BELKA yönetimi, uçakları satma kararı aldı. Uçaklar, bu kez de Vizyon Havacılık şirketine 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, 5 günde bir ihale yapılarak alış fiyatının çok altında 17.5 milyon TL bedelle, o günün dolar kuru üzerinden 6 milyon 5 bin dolara satıldı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.