Şimdi Ara

silinebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ::::::::::



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trail_of_Tears1986 -- 15 Şubat 2023; 17:33:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • ben bipolar hastasıyım ve hastalığım iki uçlu olduğundan doğru ilaçları ve tanıyı bulmam senelerimi aldı şuanda gerçekten çok iyiyim.Düşün benim hastalığımda tamamen iyileşme olmamasına rağmen baya iyiyim. ömür boyu ilaç kullanıcam. nasıl bi şeker hastası yada tansiyon hastası kullanıyorsa öyle bende kullanıcam kafaya takılcak bişey yok.

    neden insanlar iyileşemiyor vs sorularının cevabı aşagıda bende bu yollardan geçtim.

    ilaç tedavisinde önemli bazı unsurlar var insanlar bunları yerine getiremediğinden iyileşemiyorlar.

    1- Doktora derdini anlatırken kendini doğru ifade edememe, abartma yada yanlış bilgi vermek

    2- Doktora düzenli olarak gitmemek 1-2 defa gidip gitmeyi kesmek

    3- verilen ilacı sürekli ve saati saatine kullanmamak, unutmak yada boşlamak

    4- Verilen ilacın üstünden 1 ay geçmeden direk yan etkilerinden dolayı ilacı bırakmak

    5- Çevresindeki "ilaç kullanmak zombi yapıyor bi boka yaramıyor kullanma" diyenleri dinlemek

    6- özelde İyi eğitimli doktor araştırmamak yada devlete gidip bütün doktorları denememek (hepsi iyi değil doktorların malesef)




  • İlaç, sorunları dertleri ortadan kaldırmıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anksiyete,sosyal fobi ve bunlara bağlı okb ile 25 senemi geçirdim.5 sene akdar ilaç kullandım.ilaç tedavisi ile %80 oranında kurtuldum ancak tam manası ile kalıcı olduğunu söyleyemem.ancak hayatınızda bi çok şey değişiyor.ilaç tedavisi 5-6 ay gibi bi süre sonunda etkili oluyor.anında manita ve arkadaş ortamı yapmıyor.şöyle diyeyim kafanız gereksiz dertlerle uğraşmayı bırakınca eğlenceli şeylere yöneliyor otomatikman.örneğin bisikletle ülke turu.ama size manita sağlamaz.bu sizin kendi becerinizle olacak birşey.ve evet bu işin ustası olmuş kişiler sizi daima ezecek.
  • İlaçla tedavi olmaz sadece baskılar. En doğalı iyisi terapidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bağırsak sorunu olanların yüzde 90 nin psikolojik sorunu vardır kullandıkları ilaçlar dahada bozmasına yarar pskio ilaçları duzeltmez baskılar adil sorun bağırsak da orw duzelirse sorun çözülür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilaclarin etkisi muhakkak ki var, bir vok hasta bu şekilde hayatlarina devam ediyor. Lakin yukarida @VolcanoPower arkadasimizin soyledigi gibi, ilaclari öcü olarak görüp, sagdan soldan duyduguyla, ya da yan etkilerinden korkarak birakarak, doktora 3-4 ay gidip ben iyileştim hissine kapilip kontrollere gitmeyerek, ilaci kafasina gore birakarak tedavi olunmaz, olunamaz. Herşeyden önce doktorunuzu iyi seçmelisiniz ve tamamen durumunuzu anlatmalisiniz, psikolojik ve bu rahatsizliklarin fiziki (psikolojik etkenli) belirtileride varsa mutlak hekiminizle paylaşmalısınız. Tedaviniz ona göre düzenlenir. Hekimin sizi tanimasi, bunyenize, metabolizmaniza uygun ilaci/dozu bulmak zaman alabiliyor maalesef, bunu da goz ardi etmeyin, hic cekinmeden kendinizi doktorunuza en iyi şekilde ifade etmeye çalışın. Maddi durumunuz iyiyse psikoterapi de alabilirsiniz, cok faydasini görürsünüz. Hayatinizda yapacaginiz ufak tefek değişikliklerde spor, gezi gibi etkinliklerde kısa sürede iyileşme sağlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.