Şimdi Ara

Aracım Perte Çıkar mı? Güncelleme Perte Çıkmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
5
Favori
27.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit: Öndeki araca ne taraftan vurdugum belli olsun diye kaza anının fotoğrafını ekledim.
    Aracım Perte Çıkar mı?  Güncelleme Perte Çıkmadı

    Takip mesafesini anlık bir dalgınlıkla korumadığım için kaza yaptım. %100 suçlu çıkarım muhtemelen. Sizce aracımın pert olma durumu nedir, benzer hasarla karşılaşanlar varsa fikir almak istiyorum. Görünürde çok bir şey yok gibi duruyor ama ön 2 hava yastığı patladı.
    Aracım Perte Çıkar mı?  Güncelleme Perte Çıkmadı
    Aracım Perte Çıkar mı?  Güncelleme Perte Çıkmadı
    Aracım Perte Çıkar mı?  Güncelleme Perte Çıkmadı
    Edit: 02/12/2019
    Az önce servise gittim hasar dosyası işlemleri falan. Servis hasar görevlisi ben her şeyin değişimini isteyeceğim zaten ama sigorta experi tamir olabilecek kısımları tamir ettirebilir dedi. Bana söylediği fiyatlar
    Ön Airbag Göğüs ve Emniyet Kemerleri : 35-40 bin tl
    Sol Far: 7200 tl
    Sağ Ayna: 3200 tl
    Bunlar dışında sol ön kapı sol arka kapı, tampon, sağ sol camurluklar, kaput, sis farı, falan için değişim isteyecek. Ama Eksper kapılar için onarım isteyebilir bunlar sovtaj bedeli belli olduktan sonra olur dedi.

    Edit:04/12/2019
    Az önce yetkili servisten aradılar, araca 85000 lira civarında masraf çıkarmışlar, işçilik dahil. Sigortanın iskonto hakkı %10 olduğundan tahmini olarak 75000 civarına mal olur dedi sigortaya. Tabi sigorta firması servisin değişecek dediğim bazı parçaları onarım yapma yoluna gidebilir, jant kapı, kaput gibi fiyat biraz daha aşağıya düşebilir.

    Edit: 05/12/2019
    Eksper raporunu hazırlamış sigorta şirketine ağır hasarlı, yani pert olması için rapor sunmuş. Sigorta şirketinden geri dönüş bekleniyor.

    Edit: 06/12/2019
    Bugün sigorta aradı onarım kararı almışlar. Hasar 65-60 bin civarına düşmüş iskonto ile birlikte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youngeagle86 -- 6 Aralık 2019; 10:23:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Birincisi, araba 3008 değil 5008. İkincisi, çamurluğun kaputun azıcık ezilmesinden başka ne var? Ne olacaktı yani?
    Egea diye itin bir tarafına soktuğunuz da 1 tondan ağır bir cüsse sonuçta. Şahin'e de vursanız benzer hasar oluşur.

    Bir tek işte Megane 4'te bir şey olmuyor o kadar. Hatta iki Megane 4 çarpışması durumunda açığa çıkan enerji arabaları parçalayamadığı için deprem olarak yeryüzünü sallıyormuş.
    takip mesafesi çok önemli. baştan 10-20 metre bıraksaydınız bir anlık dalgınlıkla da çarpmazdınız muhtemelen. geçmiş olsun.

    geçenlerde 50-60 metre ara ara fren yaparak yavaşladığım halde arkadaki öküz geldi çarptı, kardeşim görmüyor musun 50 metredir frene basıyorum önümdeki araba durdu resmen yolda, BEN GERİZEKALI MIYIM ACABA ÖNÜMDEKİ İLE TAKİP MESAFESİ BIRAKIYORUM BEN ONA ÇARPMIYORUM da sen niye gelip bana çarpıyorsun ??? dedim.
    abi özür dilerim.

    önüme kedi çıktı bu hafta, arkada şahin ciyak ciyak öttürüyor lastikleri, ne gereği var önündeki arabanın dibine kadar girmenin

    millet tamponun dibine girerek ne anlıyor anlamıyorum ne kadar geri zekalı varsa araba almış trafiğe çıkmış gibi hissettiriyorlar adama. yakacam dörtlüleri geri dur lan mal diyecem bağıracam artık. sabır işi trafik, mümkün olduğunda otobüse biniyorum artık.

    Siz yine 8~10 metre kaydım diyorsunuz, demek ki en az üç beş metre mesafe bıraktınız. Benim sinirimi bozan 2 metreden az mesafe ile tampona girip bir de 100+ hıza çıkınca aynen takip edenler, üstelik sağ şerit doludur yol da istemezler, böyle iyi der gibi 110 la tampona yapışıp takip ederler. Tam sopalıklar yani...
    Konuyla alakalı son güncelleme yapıp konuyu nihayete erdireyim. Konuyu açma sebebim ilerde aynı durumu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmaktı. Ben benzer durumda çok konu gördüm ama sonucunu yazmamıştı kimse.
    Sigorta firması bana son teklif olarak aracın masrafı size verelim (65) civarı siz aracı alın ister satın ister başka yerde yaptırın dediler. Ben araca binmeyi düşündüğüm kısa sürede sanma niyetim olmadığı için, aracı yetkili serviste yaptırmaya karar verdim. Aracın henüz garantisi bitmemişti zaten servisle konuştuk garanti uzatımı da yapacaklar araca böylece yaklaşık 2.5 yıl daha garantisi olacak aracın. Tek sıkıntı tamir süresi 1.5 ay civarında sürebilirmiş, kasko firması 14 gün ikame araç verdi. Servise sordum onlar da böyle bir hasarı kendilerinde yaptırdıkları için Bursa da başka yetkili serviste var, tamir süresinin de uzun olması sebebiyle talep etmem durumunda bana araç verebileceklerini söylediler. Konuya iyi dileklerini yazan yardımcı olan herkese çok teşekkürler. Allah kimseye kaza bela vermesin.
  • Hız neydi acep çok çabuk açılmış sanki airbag aracın önünde çok bişi yok gibi kaput çamurluk vs değişiri airbagler yenilenir 20-30 bin civarı ağır hasar kaydı çıkar pert olmaz değer kaybı da olmaz beyanınıza göre suçlu siz iseniz 10-12 bin civarı değer kaybınız olur satarken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok bir hız da yoktu tahmini 60 civarıydı hız. Egea'ya vurdum o aracın hasarı çok daha fazla ama o airbag açmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Sağ katlanır ayna
    Sağ çamurluk düzeltme ve boya
    Kaput boya ve değişim
    Tampon değişim
    Sol ön far değişim
    Sol çamurluk değişim
    Sol Lastik değişim
    Sol jant değişim
    Yolcu airbag
    Sürücü airbag

    Görebildiklerim bunlar 40-50 bin arası maliyeti olur. Aracınız çok tutulan bir model. %90 benim görüşüme göre perte çıkartacaklardır, çıkartmalarını isteyin.

    Büyük geçmiş olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkmaz perte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt
    Ben de perte çıkmasını istiyorum zaten. O yüzden özellikle anlaşmalı yetkili servise çektirdim aracı. Zaten motor arızası, radar takip arızası falan da veriyor araç. İçi ne durumda belli değil. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea'ya arkadan vurdunuz sanırım, takip mesafesi dediğinize göre, arkadan çarpmada araç airbag açmaz

    Sizin airbag sensörleri yeterli g kuvvetini ölçmüş açılmış 30 km ve üzeri hızda gayet normal açılması.

    Aracınız da pert olur büyük ihtimalle, benim egea'da dışan bakınca sadece ızgara kırıktı ve tamponda sıyrıklar vardı 5 bin hasar kaydı çıktı, parçalar pahalı, bide benimki yerli araç neticede.

    3008 parçaları daha pahalıdır, bir far kim bilir ne kadar mesela, konsol dahil bir sürü değişecek parçanız var. Kaput, çamurluk, tampon, ızgara, sis farı parçaları, sağ taraftan da sıkışmışsınız sanırım o tarafın aynası, çamurluğu, kapıyı da ezmiş biraz üst taraftan kapı sacı değişimi de olabilir. Servis tamirle uğraşmaz değiştirir direkt. Lastik gitmiş, jantta hasar varsa o da değişir

    Zaten detaylı bi liste çıkarırlar böyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • %95 pert

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Aracın durduğunu görünce frene bastım durmadı, durmayınca sağa geçmeyi düşündüm orda da çöp kamyonu vardı ona sürttü sağ tarafı. Jantta kırık yok ama bayağı bir sürtmeden dolayı zarar görmüş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jant da değişir, tabi bizim yazdıklarımız kaportada görünen kasımlar, elektronik aksamda arızalar varsa net pert olur. Radar ekipmanlari tamponda olur, o da zarar gördüyse degişmesi gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 30 Kasım 2019; 15:0:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 5008 bu arada 3008 değil. Hava yastıkları patlayınca içerisini duman bastı araç yanıyor diye tırstım. Hemen indim araçtan. Hava yastığı patlayınca öyle oluyormuş. Acı bir şekilde öğrenmiş oldu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam ortadan girseydiniz ön panel radyatör fan klima radyatörü klima fanı klima tüpü 2 far sis farları falan da dağılacağı için bence kesin pert olurdu ama bundan emin olamadım. Gerçi avantajınız aracınız tutulan bir model olduğu için çok yüksek fiyat teklifi alacaktır bu haliyle. O yüzden perte çıkarılması daha kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta çocuklar olduğu için araç çok da umrumda değil açıkçası. Çocuklara emniyet kemerini sürekli taktırırım. Sıyrık olmadan atlattık kazayı çok şükür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın perte çıkması durumunda sigorta şirketinden aracın güncel piyasa değeri mi alınır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ermanerz kullanıcısına yanıt
    Genelde altında fiyat teklif ediyorlar ama tahkimle aradaki fark alınıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araban Pert dostum. Hiç kendini üzme bu arabanın minimum 70.000 hasarı var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın perte çıkartmak isterler gibime geliyor. 40-50bin tl masraf var. Yaptırırsa şirketin cebinden çıkacak meblağ bu kadar. Perte çıkarsa ve şirket hasarlı olarak satıp sana nakip öderse cebinden daha az para çıkar bence bu durumda yaptırmak istemez. Sende kusurlu olduğun için yaptırmak istemezsin değer kaybı alamayacaksın zarara katlanırsın iyi olmaz. 20.000Tl civarı değer kaybı var...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airbaglerin açması pert durumuna çıkacağının gostergesidir airbag tamiri en pahalı olani zaten o yüzden pertte cikacaktir araç 😏 Geçmiş olsun inşallah bir daha yaşanmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.