Şimdi Ara

acil yardım lütfen: ayakta şişlik (fotolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kızımın ayağı yaklaşık 15 gündür böyle, iştahı çok iyi, ishali yok, keyfi çok yerinde, ama bu ayak güçsüz bununla tutunamıyor, bu ayağa güç vermemeye çalışıyor, veteriner tavsiyesi ile suyuna damlattığım vitamini bir damla arttırdık. Bu ayağa ne yapabilirim? Mantar olsa 15 günde biraz daha yayılırdı sanki, kırık çıkık olsa hiç basmazdı ve hareket etmek istemezdi diye düşünüyorum, geriye enfeksiyon kalıyor ama fotoda görülen kızartı dışında da bir yayılma yok.

    not: alttan görünümünü de ekledim.

    acil yardım lütfen: ayakta şişlik (fotolu)acil yardım lütfen: ayakta şişlik (fotolu)acil yardım lütfen: ayakta şişlik (fotolu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidr0ksit -- 30 Kasım 2019; 1:14:11 >







  • b vitamini takviyesi ayağa iyi gelir, b vitamini takviyesi aldınız mı ? mantar için elma sirkesi damlatmak lazım.


    merhem de gerekli ayrıca, daha vet var mı ? merhem sürmen lazım.
  • hocam mantar şişlik yapar mı?
    çok ürkek bir dişi olduğu için evden çıkaramıyoruz, kedilerimizin veterinerine fotoğraf gönderiyoruz anca :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidr0ksit

    hocam mantar şişlik yapar mı?
    çok ürkek bir dişi olduğu için evden çıkaramıyoruz, kedilerimizin veterinerine fotoğraf gönderiyoruz anca :/
    kafes ile götürme şansın yok mu.

    terramycin deri kremi, göz ve deri için var, sen deri olanı alacaksın, hemen al sürmeye başla, en etkili buudur ayağına yedirip sür. tabi ürkek ise korkacaktır, ele filan geliyor mu. bunun yanında ilaç tedavisi de gerekli çünkü.
  • ele geliyor ama kanatlarından avuçlayamadım hiç o ihtimali farkettiğinde bile sinirleniyor, parmağıma çıktığında bütün ayaklarına sürebilirim onda sıkıntı yok. sadece teramisini yerse zararı olur mu? malum antibiyotikli bir krem teramisin. araç ile götürme konusunda ise üsküdar çevresinde kuşla ilgilenen bir veteriner bulamadım florya'daki klinik için çok tavsiye aldım ama oraya kadar araçla götürürken fazla stres yapar mı derdindeyim, bir de bizim kedilere bakan veteriner narin hayvanlar başkası avuçlamaya çalışırsa kalp krizi geçirebilir vs diyerek fazla korkuttu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidr0ksit

    ele geliyor ama kanatlarından avuçlayamadım hiç o ihtimali farkettiğinde bile sinirleniyor, parmağıma çıktığında bütün ayaklarına sürebilirim onda sıkıntı yok. sadece teramisini yerse zararı olur mu? malum antibiyotikli bir krem teramisin. araç ile götürme konusunda ise üsküdar çevresinde kuşla ilgilenen bir veteriner bulamadım florya'daki klinik için çok tavsiye aldım ama oraya kadar araçla götürürken fazla stres yapar mı derdindeyim, bir de bizim kedilere bakan veteriner narin hayvanlar başkası avuçlamaya çalışırsa kalp krizi geçirebilir vs diyerek fazla korkuttu.
    florya var, avcılar üniversite veti var. stres filan yapmaz, üstünü ört bir örtü ile götür. terramycin her türlü verecek doktor da. baytril de verebilir suyuna.


    yedirip sür merhemi sabah ve akşam yatmaadan




  • florya'ya çarşamba'ya randevu alabildim anca, inşallah çok acı çekmiyordur çocuk :/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidr0ksit

    florya'ya çarşamba'ya randevu alabildim anca, inşallah çok acı çekmiyordur çocuk :/
    çarşamba mı boş diye verdiler ? avcılar vet fakültesi istanbulun şu an iyisi. boşa para dökme floryadaki o yere.
  • hocam depremde hasar gördü fakülte o yüzden fakültede durum biraz karışık, mecburen florya:/
  • ayaklarında enfeksiyon çıktı, gut veya kuruma yokmuş o iyi. gözünde de enfeksiyon çıktı o baya ilerlemiş onun tedavisi meşakkatli ve uzun sürecek. 4 şurup, 2 merhem, 1 damla, batikon ve 2 tane de yemeğine karıştırılan vitamin yazıldı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidr0ksit

    ayaklarında enfeksiyon çıktı, gut veya kuruma yokmuş o iyi. gözünde de enfeksiyon çıktı o baya ilerlemiş onun tedavisi meşakkatli ve uzun sürecek. 4 şurup, 2 merhem, 1 damla, batikon ve 2 tane de yemeğine karıştırılan vitamin yazıldı..
    çok şey yazmış. probiyotik aldınız mı verdi mi ? merhem terraymacin filan verdi mi ? şurup olarak baytril mi verdi ?


    floryada ki o vet iyi, ismini duydum baya, kanatlı hayvanlardan anlıyorlar tabi fiyatı tuzlu ? ne kadar ödediniz?
  • evet probiyotik verdi, teramisini göz için verdi, ayak için başka bir krem verdi. baytril vermedi. 2 ayrı idrar tahlili yapıldı ve yarım saat içinde sonuçlar çıktı, ilaçlarla vs biraz tuzlu oldu ama uzmanlık alanları kuş, çevremdeki 1-2 veteriner getirmeyin biz bir şey yapamayız, çok strese girer elimizde ölür falan deyince geriye çok seçenek kalmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidr0ksit

    evet probiyotik verdi, teramisini göz için verdi, ayak için başka bir krem verdi. baytril vermedi. 2 ayrı idrar tahlili yapıldı ve yarım saat içinde sonuçlar çıktı, ilaçlarla vs biraz tuzlu oldu ama uzmanlık alanları kuş, çevremdeki 1-2 veteriner getirmeyin biz bir şey yapamayız, çok strese girer elimizde ölür falan deyince geriye çok seçenek kalmıyor
    eğitim sistemi böyle, koskoca istanbul bölgesinde 3-4 adet vet var. kedi köpek dışında bakan yok. vet fakültesinde uyuyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.