Şimdi Ara

Dizi ve film izlerken İngilizcenizi geliştirmek isterseniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
81
Favori
10.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle dili kolay bir dizi seçiyoruz. Sonra izleyeceğiniz dizinin kelimelerine diziyleogren.com ' dan çalışıp kelimeleri öğrendikten sonra diziyi ingilizce altyazılı veya altyazısız izliyoruz. Böylece hem birçok kelime öğrenmiş oluyoruz hem de dizileri altyazısız izleyebilecek düzeye geliyoruz. Şu anda site de The Walking Dead, Chernobyl , Game Of Thrones , Vikings , The Big Bang Theory , Friends , Black Mirror , Sherlock , How I Met Your Mother gibi birçok popüler dizinin tüm bölümlerinin kelimeleri var. Ayrıca ingilizce düzeyinize göre kelime zorluğu ayarlayıp sadece bilmediğiniz kelimelere çalışabilir, kendi kelime listelerinizi oluşturabilirsiniz...
    Hangi diziyi izlemeliyim diyenler için de dizilerin zorluk düzeyleri belirtilmiş. Çok kolay seviyesine sahip dizilerden başlayabilirsiniz.







  • arkadaşlar telaffuzlara falan aşinalığınız yoksa, belirli bir seviyede değilseniz hammallıktan başka bir şey değil bu yapacağınız. sadece kelime öğrenirsiniz o kadar. kelime öğrenmenin de binbir farklı yolu var.

    kendi kendine ingilizce öğrenmiş, hali hazırda ağır sokak ağzı olan bir oyunu tepeden tırnağa çevirip bitirmiş (watch dogs), dizi film sitelerindeki çevirmenlerle ve hatta netflix-beinconnect çevirmenlerinin hatalarını çarşaf çarşaf yüzlerine vurup rezil etmiş biri olarak size tavsiyelerde bulunayım.

    ha bu arada yüzlerine vurma olayı egodan değil, yanlışını tatlı dille belirtmeme rağmen sertifaksızsın, yok "ay go yu go" ingilizcenle kime ahkam kesiyorsun tarzı cevaplarından sonra çıkan tartışmaların sonucu.

    her neyse, 1 senede bülbül gibi şakımak, her türlü ingilizce içeriği binde bir sözlüğe bakarak tüketmek istiyorsanız

    1) kelime haznenizi genişletin.

    çatır çatır kelime öğrenin. gramer çok sonraları olacak bir olay. grameri boşverin. bakın ciddiyim, tamamen boşverin grameri. oturup sadece kelime öğrenin. etrafınızdaki objelerin ingilizcelerini aklınızdan geçirin.


    2) telefonunuzu, bilgisayarınızı ingilizceye çevirin.

    ne kadar ingilizce ile haşır neşir olursanız o kadar iyi


    3) dizide, filmde, oyunda gördüğünüz ingilizce kelimelerin anlamlarının ne olacağına dair tahmin yürütün.

    örneğin oyunda önünüze boş kola kutusu atıyorlar ve yerden almanızı istiyorlar. türkçesi, şunu yerden al veya şu tenekeyi yerden al olacaktır. ingilizcesi ise "pick that up" veya "pick up that can" olacaktır. size iki türkçe, iki de ingilizce cümle verdim. karşılaştırın mesela. neyin anlamı nedir. ne olabiir gibi. tahmin ede ede öğrenirsiniz.

    4) dizilerde, filmlerde bazen altyazılar karakter konuşmadan 1-2 saniye önce çıkarlar. atıyorum bilmem nereye gelecek misin diye bir soru geldi, karakter de geleceğim diyecek. karakter konuşmadan geleceğim diye yazar altyazıda, siz de ingilizcesini hemen tahmin edip söyleyin. örneğin i will veay i will come.

    5) kulağınızı geliştirin

    ingilizce kelimelerin telaffuzlarını kafanıza kazımanız gerek. üstteki maddeyi yapabilmeniz için de bu gerekli. çünkü duyduğunuzu anlamanız gerek. bunun için bol bol konuşmanız ya da bol bol dinlemeniz lazım. konuşmak bence daha iyi ama herkes konuşacak birini veya konuşabilmek için gerekli cesareti bulamayabilir. dinleyecek ise bolca şey var. dinleyin, kulak verin, tekrarlayın.

    6) konuşmayı unutmayın. her ne kadar altyazısız bişiler okuyabilir, cayır cayır kitap okuyabilir hale gelseniz de konuşmak farklı bir dünya. konuşun, hatta gerekirse kendi kendinize. o gün yaptıklarınızı mesela kendi kendinize sesli bir şekilde ingilizce olarak anlatın. sonra yarın yapmak istediklerinizi.

    7) interneti kullanın

    ingilizce içeriklerle haşır neşir olun, örneğin bir konu hakkında video arıyorsanız ingilizcesini aratın youtubedan. onu izleyin, anlamaya çalışın.



    Veee en önemlisi. önce kendi dilinizi düzgünce öğrenin. çünkü her ne kadar millet önemsenmese de bu "-de -da" olayının ayrı ve bitişik yazılması ingilizcede cümleyi direkt değiştirir.

    mesela
    Bende ------> I have
    Ben de ------> Me too

    bakın bir boşluk tamamen farklı iki cümle oluşturdu. o yüzden lütfen önce kendi dilinizi düzgünce öğrenin.


    inanın bunlar öyle efor gerektiren işler değiller. şu dediklerimi yapın ciddi söylüyorum eğer bir zeka geriliğiniz ya da öğrenme zorluğu probleminiz yoksa maksimum 1.5 sene. umarım bir faydam dokunur.
    teşekkürler ama alt yazılı film izleyerek ingilizce öğrenmek için önce izlediğiniz filmi türkçe altyazılı izlemelisiniz sonra filmin konusunu anlayıp tekrar ingilizce altyazılı izlemelisiniz ve sonra filmi tekrar bu sefer alt yazısız ingilizce izlemelisiniz böylelikle daha kolay öğrenirsiniz.
    Merhaba hocam biz de insanların kelime bilgisini arttırabilecekleri bir platform yapmaya çalıştık. Ziyaretçi düzenli kullandığında hem birçok yeni kelime öğrenmiş hem de dizileri altyazısız izleyebilecek seviyeye gelmiş olacak. Platformu geliştirebilmemiz, öğreticiliğini arttırabilmemiz için önerilerinizi alabilir miyim?
  • Konu dışının kalitesi artıyor bu aralar. Önce şu efsane kaliteli csb konusu şimdi böyle kaliteli ve yararlı bir konu Eline sağlık hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A112A26DD

    Konu dışının kalitesi artıyor bu aralar. Önce şu efsane kaliteli csb konusu şimdi böyle kaliteli ve yararlı bir konu Eline sağlık hocam
    Sağolun hocam :)
  • güzel konu teşekkür ederiz.
  • Ayrıca sitede istediğiniz dizinin istediğiniz düzeydeki kelime zorluklarına göre quiz olabiliyorsunuz, gerçekten güzel bir fikir.
  • teşekkürler ama alt yazılı film izleyerek ingilizce öğrenmek için önce izlediğiniz filmi türkçe altyazılı izlemelisiniz sonra filmin konusunu anlayıp tekrar ingilizce altyazılı izlemelisiniz ve sonra filmi tekrar bu sefer alt yazısız ingilizce izlemelisiniz böylelikle daha kolay öğrenirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebiqboss -- 29 Kasım 2019; 11:58:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarıdan çok başarılı gözüküyor. İngilizce dışında dil desteği olacak mı?
  • CrashBone kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, sitenin eksikleri kapatılıp eklenmesi gereken tüm İngilizce diziler eklendikten sonra Almanca dizilerde eklenmeye başlayacak.
  • Bulunsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faydalı. Teşekkürler.
  • ,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 30 Kasım 2019; 17:21:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Friends dizisiyle başlamanızı öneririm. Ayrıca https://diziyleogren.com/Tanitim burada sitede bulunan tüm dizilerin zorluk düzeyini görebilirsiniz. Çok kolay seviyesine sahip istediğiniz bir diziden başlayabilirsiniz.
  • salako25 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sitenin içeriğine baktım ve gerçekten tebrik ediyorum 9/9'da seçilen kelimeleri gerçekten doğru düzgün bilmiyorum seçimler çok iyi yapılmış büyük emek var gibi görünüyor destek çıkılmalı.
  • Arkadiusz Milik kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam. Desteklemek isteyenler Konuyu öne çıkararak, siteyi tavsiye ederek destek olabilirler.
  • İyiymiş. Zorluk derecesini ayarlayabilmek çok iyi olmuş. Yoksa o kadar kelimeyi gözden geçirmek zaman alırdı.
  • Faydalı konu öne çıkaralım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.