Şimdi Ara

5 GHZ problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar ;

    Modemim Tp-link Acher vr1200 Mb/s / 2.4 ghz de 300 Mb/s - 5ghz de 867 Mb/s
    menzil genişletici TP-Link RE205 AC 750 867 Mb/s Dual Band / 2.4 ghz de 300 Mb/s - 5ghz de 433 Mb/s

    Sorun şu bir üst kata çıktıgımda menzil genişletici tarafında telefonum 5 ghz olan kanalı zorla görüyor çekim gücü cok düşük ama 2.4 ghz de sorun yok full çekiyor telefonum iphone 8 ne ile alakalı olabilir acaba ?



  • 2.4 GHz sinyal daha düşük olmasına rağmen aynı güçteki 5 GHz'lik sinyalden daha uzun menzile sahiptir. Bu normal bir durumdur. Teknik nedenlerini anlatmak biraz uzun olacaktır ancak kabaca şunu diyebiliriz ki düşük frekanslı dalgalar cisimlerin içinden daha rahat geçebilmesine rağmen taşıyabildikleri data daha düşüktür.
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Çok saçma bir teknoloji ya gerçekten yani 5 ghz yi kablosuz kullanacaksan hızlı data transferi olsun diyosan yaklaş, ama 2.4 ghz de uzaklaşabilirsin diyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Can_R6 kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki buna saçma "demek" yanlış olur. Her şeyin belli avantajları olduğu gibi beraberinde dezavantaj da getirir. Sonuçta teknolojiyi geliştirebilirsiniz ama fizik kanunlarını değiştiremezsiniz.
  • 5GHz sinyal hız içindir, mesafe için değildir. Sinyalin frekansı yükseldikçe engellerden geçmesi azalır. Telefonunuzda bir sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 ghz kanalları yaygın olarak kullanılmadığından modemlerde 5 ghz kanallarına 2.4 ghz kadar anten ayrılmaz. Yani menzilleri 2.4 kadar yaygın değildir. Çok normal.
  • Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim.
  • 5G için Db değeri düşük anten kullanıyorlar sorun bu...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Neden ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Can_R6 kullanıcısına yanıt
    maliyet + daha yaygınlaşmamış olunca...
  • @detanaoq
    O zaman aynı cihaz hem 2.4 GHz hem de 5 GHz yayın yaparken, nasıl oluyorda 2.4 GHz sinyalin menzili 5 GHz'nin menzilinden daha uzun oluyor bir açıklarsanız hep beraber öğrenelim.

    @nitroslive
    Bunu test etmeniz gerçekten çok basittir. Sökülebilir antene sahip ve her iki frekanstan yayın yapan bir router veya modem ile antenleri tak-çıkar yaparak bunu deneyebilirsiniz. Harici anten kullanıldığı için sizin savınıza göre mutlaka bir konfigürasyonda 2.4 GHz sinyal yayını kesilmesi gerekir. Çünkü ne de olsa 2.4 GHz anten sayısı 5 GHz'inkinden daha az. Ancak göreceksiniz ki 2.4 GHz her zaman 5GHz'ninkinden daha fazla çıkacaktır.
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    5g için farklı çıkışı oluyor 5g farlı anten kullanıyor dışına değil içine bak... bi bak niye 4 antenli 3 antenli cihazlar var?
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Hariçten gazel okumayalım o zaman.
    Örnek cihazımız ASUS DSL-N55U olsun. 3 adet sökülebilir anten ve hepsi birbirinin aynı. Kutu içinden de demonte olarak çıkıyor zaten. Eğer cihaz sizin dediğiniz gibi 5GHz için farklı anten kullanıyor ise antenler yanlış takıldığında cihaz düzgün yayın yapamaz ki bu durumda müşteri şikayetlerinin önüne geçilemez, ya da anten çıkışları farklı olur ki öyle bir durumda yok.
    Linkteki sayfada antenler takılı değilken ve takılıyken güzel çekilmiş fotoğraflar mevcut. Bir göster bakalım hangi anten 2.4 GHz hangi anten 5 GHz.
    Daha fazla fotoğrafa ihtiyacın olursa çekinmeden söyle üşenmeyip artık kullanmadığım modemi kutusundan çıkartıp senin için fotoğrafını çekeceğim.
    Sorunun cevabına gelirsek; "MIMO nedir?" okuyup öğren. Neden birden fazla anten kullanıldığını o zaman anlarsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.