Şimdi Ara

Sıfır ARaç Alanlar, ÖTV peşindekiler.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Eğer bayi ya da evrakçıysanız lütfen usulsüzükleri anlatın savunmayın...
    İlk başlarda bedavaya evrak topluyorlardı şimdi iş sona yaklaşınca bir hayli arttı fiyat. Ama hala da aklı ermediğini düşündüklerini nasıl öpeceklerini şaşırmışlar hırsız gibiler. Mesela geçenlerde evrak 3900 diyolardı ama bayiler 6bine alıyordu??? Ne iş? Bayi nakit 8 bine satıyordu o dönemde ve liste fiyatlarıdnaki oynamadan 2 daha yolup toplam 10 bine yaslıyorlardı. Zaten 150binlik araçta 2 bini vatandaş önemsemez...

    Evrakçılıkd diye bir meslek yok. Bu şekilde alıp anında satarak para kazanılamaz. Yatırım yapmadan hırsız gibi kaptıkaçtı yapamazsın. Sıfır aracı kim alacak? Hurdayı kim satacak? İşte alışveriş bunlar arasında olmalıdır ve bu fırsatı devlet vermiştir. Başkasına düşmez ve bu kar yarı yarıya bölünebilir. Şu halde araya gireniki aracı 4500TLye alıp 6bine satıyor diğeri de 8 bine çıkarıyor. Yani 4500 e sattığı evrak son kullanıcıya 8 bine gidiyor. Bu haksız kazanç savunulamaz.

    Buı yüzden değerli forumdaşlarla alakamızı ilgimizi arttırıp aracıları devreden çıkararak, devletimizin verdiği hakkı sahiplerine iletmek istiyoruz. Kaybedeceksek birbirimize kaybedelim, birbirimize kazandıralım. Helalleşelim. Alan isterse 15bin versin aldığı evraka. Yeter ki sahibine versin. Satan da isterse bedavaya satsın, yeter ki muhatabına satsın. Hatta muhtaçlara da bu vesile kazandırılabilir o ayrı mesele...




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Yok Degilim. Hatta yurt disinda yasiyorum. Bedavaya evrak toplamak ne demek hocam?
    O evragi alabilmek icin hurdaya araba cikartmaniz gerekiyor. Oyle bir soyluyorsunuz ki adam sanki sokaktan evrak topluyor ya da evde basiyor. Siz o parayi evraga degil hurdaya cikacak o arabaya veriyorsunuz eninde sonunda.
    Tabiiki en baslarda gercektne Hurda 100-200 lira eden hatta belki kendisi bile ortada olmayan arabalar hurdaya cikmistir ama zamanla onlar bittikce yuruyen normal degeri zaten daha yuksek olan arabalara gecilmistir. Araclar hurdaya ciktikca kalan hurdalarin degeri tabiiki artar ekonominin en basit kurali bu.

    Hocam ben de onu diyorum sen kendin gidip 4 bine bulabiliyorsan tabiiki git bul al ama sen arayip bulamiyorsan demekki o hurdanin degeri 8 bin olmustur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 3 Aralık 2019; 23:35:4 >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Ne olup bittiğinden haberiniz yok galiba? Araçlar mevzu bile olmuyor. O tip araçlar önceden toplandı şimdi sadece bu işin kaymağı oluyorlar varsa.

    Sadece ve sadece kağıda odaklanmış tipler devamlı tutturabildiğine tutturduğu fiyattan evrak toplayıp bayilere pazarlamakta. Bayiler bizlerden yani vatandaştan evrak almıyor, alışveriş siteleri ilan verdirmiyor. Tamamen bu değnekçilik körükleniyor. Gördüğünüz gibi alışveriş sitesi olmadığı halde forumda açabildik konuyu. Şu anda DH ilaç gibi geliyor...
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    İlaç gibi mi geliyor? Kim gelip burda hurda belgesi veya hurda aracını satacak? Yukarıda arkadaşın dediği doğru belge veya hurda araç fiyatı o olmuştur artık. Herşeyin fiyatı arttı artıyor artacakta. Özellikle araçların fiyatının düşeceğine falan inanan arkadaşlara da söylüyorum boşa bekliyorsunuz. Ayrıca dışarıdan almaya kalksan belgenin geçerliliği olup olmadığı belli değil. 100-120 binlik araç alırken 3-4 bin lira için bu kadar uğraşmaya gerek yok.

    Yani şu forumdaki insanları anlamıyorum, herşeyin ucuzunu arıyorsunuz. Elbette kazık yememek lazım tamam. Git her bayiye sor en uygun hangisi veriyorsa o olsun. Ama belge melge için bu kadar da zorlamayın. Ucuz etin yahnisi sert olur derler. 2-3 bin liraya belge satıyorum diye gelecek birisi/birileri kakalayacak belgeyi size. Sizde ucuz aldım 3 bin lira kar ettim diye belgeyi götüreceksiniz bayiye. Belgenin geçerliliği olmayacak, 2 gıdım kar edeyim derken kar etmeye çalıştığın paradan da olacaksın. (araba almaya niyeti olan için söylüyorum yoksa tabiki az para değil)

    Arkadaş araba alıyorsun git tadını çıkar küçük hesaplar peşinde koşma artık. (Genel olarak sadece söylüyorum konu sahibine değil)

    Yok bayiler şöyle yaptı böyle dedi yok aracılar şöyleydi böyle oldu. Durum böyle siz yeni mi uyandınız?

    Hurda indirimi varmış. Hurda indirimi, faiz indirimi bunlar sadece ve sadece insanları bayiye çekmek için oynanan oyunlar. Senden her halükarda o parayı alıyorlar alacaklar. Boşuna debelenip uğraşıyorsunuz burda. Bunu yılmış vazgeçmişlik anlamında söylemiyorum. Bunun çözümü yok maalesef.

    Biri çıkıp diyebilir klasik sözü “Parayı kolay kazanmıyoruz ama” evet arkadaşım bizde kolay kazanmıyoruz. Ama öyle veya böyle bir şekilde alırsın alma niyetin varsa ve yoluna devam edersin. Şu araç alım sürecinde yaşadıklarını düşün bakalım değer mi değmez mi? Araştır, git bak, fiyat al test sürüşü yap, beğen, beğenme, sağdan soldan gelen tavsiyeleri dinle, forumu oku, konu aç, yorum yaz, yine bayiye git, belge araştır, indirim bekle, vazgeç ikici el bak, araaba araştır, bul, git incele, beğenme, vazgeç, ikinci elden soğu, tekrar bayiye git, fiyatların 3-5 arttığını gör, sonra gel foruma serzenişte bulun. İlginç değil mi? :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Sene içinde kaç evrak pazarladınız? Bu kadar masum bir konuyu sabote edecek kadar sizi itikleyen şey nedir?

    Evrakları daha dün bin liradan toplamaya çalışıyordu kalpazanlar. Aynı evrakı 6bine satıyorlar. Eğer cüzi kar etselerdi ses etmezdik. Mesela tüm işlemleri hallediyorlar evrak başına da 300 lira kazanıyorlar? Tamamdır. Ama tutturabildiğinden ne yolarlarsa, yok fiyatlar düştü... Külliyen haksız kazanç yapıldı.

    Bu konu ise ilaçtır merhemdir. İşi olmayan neden yazsın ki bu konuya? özel mesaj vb ile 3 kişi zaten işini gördü. Ama geç kaldık muhtemelen. Ne olursa olsun görevimizi yapmak zorundayız, haksız kazanç arayan kalpazanlara balyozu vurmak zorundayız.

    İşi olmayan nedne bu konuya yazsın ki? Biz imkan oluştururuz ama kullanılır ama kullanılamaz. Kime ne ki gelsin konudan insanları yargılasın?

    Evrakın geçersiz çıkmasının ihtimali dahi yok. Noterden çekme belgeli aldığınız araç nasıl sahte çıkacak? Noter de mi sahtekarmış? Otomobile otomobil kamyonete kamyonet 2+1 3+1 bu detayları sıfır alım yapacağınız bayii ile görüşürsünüz. Aradığınız ruhsatı bayiiye gösterebilir sorgulatabilirsiniz. Bayii bu işten akıl almaz kazanç sağlamıştır ancak kendi çekme belgeli aracınızı hurdaya çıkarmak üzere gittiğinizde size sorun çıkarmaz direk işinizi görür. Zaten hep böyle olmakta. Kendi aracınızı hurdaya çıkarıyorsanız size araç tahsis etmiyorlar derhel işinizi yapıp aracınızı satıyorlar.

    100 bini aşan meblağlarda birilerinin devamlı kalpazanlık yapması, insanları yalanlarıyla sömürmesi aşşağılık bir karakter. İnsanların duygularıyla oynamayın...

    Değerli forumdaşlar; kaybedeceksek birbirimize kaybedelim kazanacaksak birbirimize kazandıralım. Kalpazanlara para kaptırmayalım. İster 15 bine isterse de bedavaya gitsin evraklar ama birbirimize gitsin...

    Bu tip konular sayesinde aynı şehirde kişiler buluşabilir. Evrak sahtekarları pek tabii bnu konuyu da sabote edip dolandırıcılık yapabilirler dikkatli olun. Önden para yollamak ya da evrak niteliğinin anlaşılması konusunda şeffaflık isteyin. Para aktarımı noter gözetiminde olduğundan noterin dahil olması halinde dolandırıcılık mevzu olmaz.




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    :) evrak pazarlamak mı? Temmuz ayından beri araba araştırıp ekim ayında araç aldım. Bu süreçlerin hepsini yaşadım ve farkına vardım ki hepsi boşaymış. Aslında anlatmaya çalıştığım şey buydu.. Sizin ne yapacağınıza ben karar veremem tercih sizin, ben sadece boşuna uğraşmayın diye dedim. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Keşke daha önce açsaydık bu konuyu di mi? Evet ama bu denli kalpazanlık döndüğünü son aylarda anlayabildik:....

    Eğer size de bu tip bir konu yardımcı olsaydı herhalde kafanız yorulmazdı. Bu yüğzden bu konu ilaçtır. Ayrıca, son saniyede hepten bunalaıma girecek birisi çıkarsa ekstra ilaçtır.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam her gorusunuze katilmayana evrak alip satiyorsun diye iftirada bulunmaniz cok saygisiz bence once onu belirteyim.

    Ayrica bana o sekilde yaklastiktan sonra kendiniz de ayni noktaya gelmissiniz. Ben ne yazmistim 500 TL aliyorsa evrak isidir alsin demistim ama 4 bin TL aliyorsa tabiiki ugrasin demistim (bakin burada kotu bir sey yok).

    Son mesajiniz da ayni noktaya gelmissiniz sizde 300 TL olsa ugrasmam ama cok kar ediyorlar demissiniz. Ayni benim yazdigimi yazmissiniz.

    Hala ciddi bir orneginiz yok ama evrak diyorsunuz baska bir sey demiyorsunuz. Su an siz gidip hurda arac ya da hurda aracin evragini 2 bin TLye alabiliyor musunuz? Onu soyleyin bize. Eger cevabiniz hayir ise demekki o malin degeri 2 bin TL degilmis.

    Ayrica diyorsunuzki o adamdan 6 bin TL ye alacagima giderim bireysel insandan 15 bin TLye alirim. Boyle bir sey olabilir mi? Gercekten yapar misiniz bunu? Mantigi neki?

    Bize bir ornek verin gercekten gordugunuz biz de anlayalim. Adam hurda arabayi 1 yil once 500 TL ye almis simdi size 6000 TL ye evragini mi satiyor mesela? Yani aklim almiyor bugun o araci dedginiz haksiz kazanc yapan degnekci adam dediginiz adam Bin TLye evrak bulabiliyorsa sizin de bulabilmeniz lazim. nasil oluyor da o buluyor siz bulamiyorsunuz? Siz bulamiyorsaniz o da bulamiyordur. Benim takildigim nokta bu. Eger siz bugun hurdayi/evragi ancak 5 bin TL ye bulabiliyorsunuz o degnekci dediginiz adamda hadi 4500 TLye bulsun. Siz 5000 TL vermeye hazirken hangi salak gidip degnekciye evragini 1000 TL ye satar ki.




  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Tartışmayı başka konudan yapalım, sabote etmeyelim. Dİleyen dilediği gibi davranıyor zaten, biz de adice para kazanan iğrençlerin olmadığı bir konu açtık ve milletimizin hizmetine sunuyoruz.

    evrak pazarlamacıları ilk baştan beridir evrak toplamakta. İlkin 500-1000 liradan toplamaya başladıkları binekler sonradan 2-3 bine şimdi ise 4500 e ve daha da çıkıyor. Bu mudur savunduğun? Örnek diyorsun 1000 tane evrakçıyla görüştüm hepsi dönem dönem aynı fahiş fiyatları verdiler??? Noterdeki elden teslim edilen ücretler, bizzat aracını evrak olarak satanlar hep yalan bir siz misiniz gerçek? Bu tip bir ticaret olamaz, haksız kazançtır milletten çalmaktır. 1000 tane evrak toplayıp istediğin zaman piyasaya sürüp milletin fiyatını düşürüp çıkararak ayrıoca yaptıkları kazanç ayrıca haramdır! Kimsin ki devletin verdiği hizmete ikircikli iki defa araya girip de kar etmeye kalkıyorsun?

    İşte bu tipler kazanacağına biz kazanalım!!! İsterse 15 bin indirimin tamamını hurdasını aldığınız adama ödeyin. Fark etmez!!!Yine vatandaş kazanır: İ;sterse de aracınızı bedava verin yine fark etmez, yine vatandaş kazanır. En azından yarı yarıya bölüşülerek ortak bir payda elde edilebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Tartışmayı başka konudan yapalım, sabote etmeyelim. Dİleyen dilediği gibi davranıyor zaten, biz de adice para kazanan iğrençlerin olmadığı bir konu açtık ve milletimizin hizmetine sunuyoruz.

    evrak pazarlamacıları ilk baştan beridir evrak toplamakta. İlkin 500-1000 liradan toplamaya başladıkları binekler sonradan 2-3 bine şimdi ise 4500 e ve daha da çıkıyor. Bu mudur savunduğun? Örnek diyorsun 1000 tane evrakçıyla görüştüm hepsi dönem dönem aynı fahiş fiyatları verdiler??? Noterdeki elden teslim edilen ücretler, bizzat aracını evrak olarak satanlar hep yalan bir siz misiniz gerçek? Bu tip bir ticaret olamaz, haksız kazançtır milletten çalmaktır. 1000 tane evrak toplayıp istediğin zaman piyasaya sürüp milletin fiyatını düşürüp çıkararak ayrıoca yaptıkları kazanç ayrıca haramdır! Kimsin ki devletin verdiği hizmete ikircikli iki defa araya girip de kar etmeye kalkıyorsun?

    İşte bu tipler kazanacağına biz kazanalım!!! İsterse 15 bin indirimin tamamını hurdasını aldığınız adama ödeyin. Fark etmez!!!Yine vatandaş kazanır: İ;sterse de aracınızı bedava verin yine fark etmez, yine vatandaş kazanır. En azından yarı yarıya bölüşülerek ortak bir payda elde edilebilir.
    Hocam ben cidden senin ne anlatmaya calistigini anlamaya calisiyorum. Acik acik soylemiyorsun ki olayi.

    Diyorsunki adam 1000 ne satiyordu 2000 oldu sonra 4500 oldu. Fahis kar var. Adam kaca aliyor onu biliyor musun diyorum? Savunmuyorum soru soruyorum. Evrakci dedigin adam hurda araci kaca aliyor bu kadar basit bir soru. Cevabin yoksa yazmazsin tartisma olmaz. Baska seyler anlatiyorsun. Ben yalan da demedim bana sen mi gerceksin diyorsun.

    Bak bir daha acik acik yazayim

    1- evrakci dedigin adam evragi ya da hurdayi kaca aliyor?
    2- Sen neden onun aldigi fiyattan bulamiyordun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 4 Aralık 2019; 18:29:39 >




  • Hemican kullanıcısına yanıt
    İki saattir yazdıklarınızla tartışmamışsanız pes yani...
    EVrak 4500 liraydı geçtiğimiz ay. Araçsız sadece evrak. Muhakkak arttı. 5bin ve 5500 verebiliyorlardı geçen hafta. Hatta bu konudan da bu şekil talepler oldu. Ancak bayiler 8bine satıyor ve listedeki oynamalarla 10 bine basıyor. Bizi ilgilendirmez, bu konudan sıfır alıcak ve hurda satıcak buluşup ortak bir paydada yarı yarıya bölüşebilir bu ücreti. 7500 ve ya 7bin her neyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    İki saattir yazdıklarınızla tartışmamışsanız pes yani...
    EVrak 4500 liraydı geçtiğimiz ay. Araçsız sadece evrak. Muhakkak arttı. 5bin ve 5500 verebiliyorlardı geçen hafta. Hatta bu konudan da bu şekil talepler oldu. Ancak bayiler 8bine satıyor ve listedeki oynamalarla 10 bine basıyor. Bizi ilgilendirmez, bu konudan sıfır alıcak ve hurda satıcak buluşup ortak bir paydada yarı yarıya bölüşebilir bu ücreti. 7500 ve ya 7bin her neyse.
    Hocam simdi anladim siz diyorsunuzki evrak disarida 5500 e bulunabiliyor ama bayi sana sifir arac satarken 10 bine bulurum diyor.
    Bunu konunun basindan beri acik acik hic bir zaman yazmadiniz.

    Tabiiki bayiye 10 bin vereceginize gidin 5500 e disardan kendiniz alin bulabiliyorsaniz. Ben buna karsi da degilim, bayinin karini savunmuyorum da. Yazdiklarinizi ve benim yazdiklarimi okuyun. Siz acik acik anlatmiyorsunuz derdinizi sadece sinirinizi dile getiriyorsunuz. Insanlar olayi bilsin diye bekliyorsunuz.

    Once bir olayi anlatin sonra sinirinizi belirtin sonra da cozume gecin.

    Eger hurdaya cikmis arac ve evragi varsa zaten bu indirim yil sonu bitiyor. O evraklar son bir kac gun kala iyice fiyatta duser cunku 1 ocak da degeri 0 Lira olacak. bir kac hafta beklemek en mantiklisi olabilir 5500 vermek yerine.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Eğer bayi ya da evrakçıysanız lütfen usulsüzükleri anlatın savunmayın...
    İlk başlarda bedavaya evrak topluyorlardı şimdi iş sona yaklaşınca bir hayli arttı fiyat. Ama hala da aklı ermediğini düşündüklerini nasıl öpeceklerini şaşırmışlar hırsız gibiler. Mesela geçenlerde evrak 3900 diyolardı ama bayiler 6bine alıyordu??? Ne iş? Bayi nakit 8 bine satıyordu o dönemde ve liste fiyatlarıdnaki oynamadan 2 daha yolup toplam 10 bine yaslıyorlardı. Zaten 150binlik araçta 2 bini vatandaş önemsemez...

    Evrakçılıkd diye bir meslek yok. Bu şekilde alıp anında satarak para kazanılamaz. Yatırım yapmadan hırsız gibi kaptıkaçtı yapamazsın. Sıfır aracı kim alacak? Hurdayı kim satacak? İşte alışveriş bunlar arasında olmalıdır ve bu fırsatı devlet vermiştir. Başkasına düşmez ve bu kar yarı yarıya bölünebilir. Şu halde araya gireniki aracı 4500TLye alıp 6bine satıyor diğeri de 8 bine çıkarıyor. Yani 4500 e sattığı evrak son kullanıcıya 8 bine gidiyor. Bu haksız kazanç savunulamaz.

    Buı yüzden değerli forumdaşlarla alakamızı ilgimizi arttırıp aracıları devreden çıkararak, devletimizin verdiği hakkı sahiplerine iletmek istiyoruz. Kaybedeceksek birbirimize kaybedelim, birbirimize kazandıralım. Helalleşelim. Alan isterse 15bin versin aldığı evraka. Yeter ki sahibine versin. Satan da isterse bedavaya satsın, yeter ki muhatabına satsın. Hatta muhtaçlara da bu vesile kazandırılabilir o ayrı mesele...
    Hocam diğer konunuz kapatılmış en son bana mesaj yollamışsınız tam ben yazarken konuyu kapattılar siz son mesajınızı silmişsiniz galiba ben bildirim aldım ama mesajınızı göremedim.. Neyse önemli değil.

    Ben bir itirafta bulunmak istiyorum size karşı

    Hocam siz doğru bildiniz esasen biz burada hepimiz gerçekte ustayız

    Bakın şu an sanayide dükkanın içinde küçük bir odacık şeklinde inşa edilmiş olan patron odamdaki bilgisayardan bu yazıyı yazıyorum. Sağımda ve solumda raflar var raflarda hep motor parçaları var falan

    Neyse bugün öğleden sonra bir eleman geldi onun da ibresine baktım o da para vermek istemedi kaptım ingiliz anahtarını döve döve aldım..

    Birazdan bir arabayı tamir edeceğim eğer ki 10 lira eksik versin onu da döveceğim

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychomaniatico -- 4 Aralık 2019; 19:0:6 >




  • Psychomaniatico kullanıcısına yanıt


    Hocam bu cok iyiydi. Valla baya guldum.

    Konu sahibinin usta ile ilgili fikirlerine katilmazsan birak katilmamamyi soru bile sorarsan ustasin.
    Evrakci ile ilgili olursa evrakcisin
    Bayi ile ilgili olursa bayisin

    Bu konudakilerin hepside evrakci hocam. Biz de evrakcilar olarak bu konuda konusuyoruz siz ustalar olarak keske bizim konumuzu sabote etmeseydiniz



    Edit: Bir daha okudum hala guluyorum. o da para vermek istemedi kaptım ingiliz anahtarını döve döve aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 4 Aralık 2019; 19:5:2 >




  • Çok değerli forumdaşlarımıza hitaben;
    konunun amacı da sonucu da ortada. Ancak bu sabotaj girişimleri, gayri meşru hayatın var olabilmek için çırpınmalarıdır. Başka bir konuda da ortalığı fena halde karıştırmaktalar. Lütfen masumane girişimleri değerlendiriniz. PMden yardımcı olduğumuz forumdaşlarımız da bilgi verirseler, ilk mesja kendilerini eklemeyiz.

    İlk mesaj devamlı güncellenmek üzere beklemektedir. Pm şart değil, konudan da yazabilrisiniz taleplerinizi.
  • Çok güzel düşünülmüş gerçekten ama başlık ve mesaj biraz karışık olmuş hocam. Daha yalın, kısa ve açık cümlelerle daha çok kişiye ulaşılabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende geldim reis..

    Nasıl özledinmi beni..

    Diğer konuda tam bana da saydırmışsın ama mesajı okuyamadan silinmiş,konuda kapanmış.

    Engin fikirlerinle biz aciz kulları aydınlatmaya devam et..

    NOT:Akşam ilacını almayı unutma




  • Hepimiz sanayide çakal ustalarız..

    Hepimiz hurda evrak takipçisiyiz...

    Nereye gitsen peşindeyiz reyizzz.

    Bir ölür bin diriliriz ...



    NOT:Ustalar konusu nedir diyenler ve konuya yabancılar için arkadaşın açtığı ve bizleri aydınlattığı diğer konu linki..
    https://forum.donanimhaber.com/servis-serseriligi-yalancilik--141055148



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serar1453 -- 4 Aralık 2019; 21:16:43 >




  • hurda indirimi devam eder belki onumuzdeki senede. konuyu takip edelim iyi konu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.