Şimdi Ara

iMac MMQA2TU/A - SSD Upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iMac MMQA2TU/A standart üretimde 2.5 inc 5400 rpm 1 TB SATA harddisk sürücü ile mevcut.
    1 TB Fusion Drive veya 256 GB SSD sürücüye yükseltmek istiyorum.
    Hangi modellere bakmam gerek? n11, hepsiburada gibi sayfalarda ucuz bulursam alip kendim degistireyim diyorum da.



  • Tecrübeniz yoksa 4K, 5K iMac modellerinin içini açmak çok da kolay değil. Daha önce yapmadıysanız içini açmaya çalışırken ekrana ya da ona bağlı kablolara zarar verme olasılığınız yüksek. Ekranı kırsanız bir ton masraf çıkar başınız, ha keza ona bağlı ufak kamera kablosunu koparsanız yine çok masraf çünkü kamera alüminyum kasaya gömülü, onun için bile komple kasa değişiyor.
    O yüzden en garanti yol, ucuza bulduğunuz için yine n11, hepsiburada gibi bir yerden almak, yanına da içine takmak istediğiniz SATA SSD'yi sipariş verin. (Samsung 860 Evo sorunsuz modellerden biridir, ben de o var.) Daha sonrasında da Troy, Pupa, Lydia vs. gibi ülkedeki yetkili apple satıcılarıyla irtibata geçmek. Geçen yıl Troy 350 TL'ye aldığınız ssd'yi kasa içindeki hdd ile değiştiriyordu mesela. Hem yetkili yerde yaptırdığınız için içiniz rahat olur hem de ürünün garantisi bozulmaz. Ben SSD'yi taktırttıktan sonra ileriki aylarda mikrofon arızalanmıştı götürüp Apple Store'da tamirini yapmışlardı garanti kapsamında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    gecen yil 350 lira, az para degil... sadece hdd yerine ssd takacaklar. bu yaptiracagim makine 4k veya 5k degil, onun icin islem daha kolay (en azindan izledigim videolarda öyle gözüküyor). cihazi daha yeni aldim, yani 2 yil garantisi var daha. garantisi bozulmadan bir yetkili servisin bunu yaptigi dogru ise gecekten, o zaman o yolu izlerim. haftaya apple'i bir arayip sorayim; garanti bozulmadan oluyorsa yaptirayim. hatta ayni modelden 1-2 daha almayi düsünüyorum, onlari da direk yaptiririm.
  • bahsettiğiniz model 2017 yılının cihazı, 2012'den beridir kasalar aynı ve iç yapıya ulaşmanın tek yolu ekranı tutan yapıştırıcı tabakayı kesip ayırmak. ben bu riske girmezdim, karar sizin tabi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.