Şimdi Ara

Bol harddisk yuvalı, sağlam, havadar ve temizlemesi kolay kasa önerisi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle halihazırda kullandığım kasa bu.

    Bol harddisk yuvalı, sağlam, havadar ve temizlemesi kolay kasa önerisi arıyorum Bol harddisk yuvalı, sağlam, havadar ve temizlemesi kolay kasa önerisi arıyorum

    2013'den beri Cooler Master HAF XB kasa kullanıyorum. Malzeme kalitesi olsun, boyutu olsun, taşıma kolaylığı olsun, kübik yapısından ötürü üzerine kulaklık vesaire bırakabilmemden olsun (masaya telefon koymaya yer yok o yüzden kasanın üstünü genişçe kullanabilmem güzeldi) severek aldığım ve kullandığım bir kasa oldu.

    Ayrıca bu kasayı seçmemdeki en büyük etmen kompakt ve iki odalı yapısı olması, PSU ve tüm kablo ıvır zıvırının altta gizli, anakartın üstte görünür ve kolay sökülüp takılabilir ayrı bir tepside oturması olmuştu. Ayrıca eşek ölüsü gibi çift fanlı işlemci soğutucusu ile koca ekran kartının anakarta asılmaması için anakartın dikey değil yatayda durmasını tercih etmiştim. Ayrıca kasa kompakt olsa bile ön, arka, alt, üst, sağ ve solda her yönden ızgaralı yapıya sahip olması sisteme her yönden bolca hava aldırıyor diye hoşuma gitmişti.

    Fark ettiyseniz -mişli -mışlı anlatıyorum çünkü bir kasadan beklediğim yeni gereksinimlerim artık bambaşka. Evet anakartı söküp takması kolay, tepsiden sökeceğiniz dört adet elle çevirmeli vidaya bakıyor lâkin yalnızca fanları temizleyip takayım diyemiyorsunuz. Kompakt olması dar alanda çok iş yapmasını sağlıyor ama iş temizliğe gelince her şeyi söktürtüyor, vakit aldırıyor. İşin özü yılda bir kere bile açıp temizlemek istemiyorum artık. Hatta geçen yaz sistemi yükselttim, anakarta kadar değiştirmeme rağmen alt odada kalan küçük fanları söküp de temizleyim demedim; ön fanları bile sökmeden kirini pasını aldım el verdiğince. Yani söküp takması mesele. Kablolar gizli ama alan dar olduğu için söküp takarken insana puzzle çözdürüyor.

    Rahat temizliğin yanında artık en önemli mesele benim için harddisk meselesi çünkü kasanın iki adet hot-swap harddisk sürgüsünü doldurdum. Yetmedi, geçenlerde 5.25" slotu 3.5" e çeviren aparat aldım ve fan kontrolcümü çıkararak yeni bir harddisk taktım. Geriye kaldı DVD sürücü slotu; eğer o slotu da 3.5" harddisk slotuna çevirirsem bu kasanın alıp alabileceği maksimum 3.5" harddisk sayısı 4 adet. Kasanın içerisinde 4 adet 2.5" SSD slotu var, biri kullanımda. SSD pahalı olduğu için arşive uygun değil, yani bana 3.5" HDD takabileceğim alan gerekiyor.

    Sonuç olarak, bol harddisk yuvalı, sağlam, havadar, kablolaması sade ve temiz görünümlü ayrıca fanları vesaireyi söküp temizlemesi daha kolay yeni kasalara bakıyorum. Bakıyorum bakmasına ama koca koca E-ATX kasalarda bile 2 adet 3.5" HDD slotu var diyor, çoğunda 3.5" çevirebileceğim 5.25" slotları yok bile. 4-8 Slotlu olanları da buldum ama onlar da 1500-2000 TL'den başlıyorlar resmen. Havadar olması da önemli çünkü bazı kasalar güzel görüneceğim diye hava deliği bırakmıyorlarmış; yalnızca ön kapağı veya yan kapağı sökünce kendiliğinden 10 derece soğuyan kasa incelemeleri gördüm.

    Sizleri bilmiyorum ama bir kasaya 1000-1500 TL verene kadar projeyi çizer, sanayide kestirir, evde de monte edip aynı paraya çok daha iyi ve sağlam kasa yaparmışım gibi geliyor. Onu da yapamadım diyelim, beşinci HDD'yi alana kadar elimdekiyle idare ederim. Yok mudur daha ucuz yollu, havadar bir kasa tavsiyesi?

    Şimdiden teşekkür ederim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.