Şimdi Ara

Muafiyet sınavına girip muaf olduğum ders not ortalamamı etkiler mi? (KOÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
13.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kocaeli üniversitesindeyim 4 kredilik ingilizce dersi için dönem başında muafiyet sınavı olduk ve 90 aldım AA ile 4.00 ortalamayla geçtim. Bu not benim genel not ortalamamı etkiler mi? (üstten ders almak için vb.)
    Muafiyet sınavına girip muaf olduğum ders not ortalamamı etkiler mi? (KOÜ)
    muaf olunca yarıyıl not durumunda ingilizce dersi silindi, görünmüyor.
    Muafiyet sınavına girip muaf olduğum ders not ortalamamı etkiler mi? (KOÜ)
    Fakat genel not durumunda görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Muaf olunan dersler transripte muaf olarak işleniyor ve ortalamaya katılmıyor.
  • ingilizceyi sınavla AA ile geçtiysen transkriptinde AA olarak görünür. yukarıdaki üyenin dediği gibi ortalamaya katılmıyor diye bir şey yok, öyle olsa akts ve krediler karışırdı. üstten ders almak için faydası olur ( AA not her zaman koalylık sağlar ) ama onun içinde 3 ortalama gerekiyor ve başarısı dersin olmamalı ( dc ve aşağısı başarısız sayılıyor ) 1. sınıfta üstten ders alamazsın ( 2. dönem alabilirsin ama 1. dönemi almadığın için zorlanırsın boş yere macera arama )
    kısacası 3 ortalama yaparsan 2. sene üstten ders alabilirsin.
  • Hocam ben şimdi bir dersten 40 ile geçtim diyelim. Başka bir üniye gecsem ayni dersi saydirmak istesem o unide dersin geçme notu 60 olsa dersi saydirabilir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • warrior1919 W kullanıcısına yanıt
    Eski üniversitende geçmiş olman yeterli diye biliyorum. Yeni üniversitenin geçme notunun önemi yok sanırım. Bir de yeni üniversitende dersin kredisi eski üniversitendeki aynı dersin kredisinden yüksek olmamalı. O zamam dersi saydıramazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde direk olduğu gibi saymıyorlar tamamen aynı olması lazım.Yani dersin içeriği kredisi akts'si vs.vs.
    Bunun dışında saymıyorlar mı sayıyorlar tamamen öğrenci işlerinin üniversite yönetmelikteki bilgisine kalmış.
    Böyle bir niyetiniz varsa hangi ünide saydıracaksınız o bölümün öğrenci işlerine sanki geçiş yapmışsınız gibi her evrakla sormanız en sağlıklısıdır.
  • Arkadaşlar merhaba ben bu sene bilgisayar mühendisliğine başlıyorum , inşaat mühendisiyim normalde ve ingilizce olarak bitirmiştim, şimdi yeni üniversitemde ingilizceden muafiyet sınavı olacak benim ingilizcem oldukça iyi ve ortalamam yüksek olsun diye eski dersimi saydırmak istemiyorum, diyelim ki ben muafiyete girdim ve geçtim , bu ders notu muaf yazıp ortalamaya katılmayacak mı ? bu yüzden muafiyete girmeyip 2 sende 4 dönem ingilizce alıp AA ile verip ortalamamı yükseltmem daha mı mantıklı olur M yazacaksa muafiyeti geçince girmek istemiyorum ama 85 aldım diyelim AA olacaksa gireyim 4 dönemde, daha önce böyle birşey deneyen oldu mu bilgisi olan var mı ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.