Şimdi Ara

En iyi Linux sizce hangisi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
24.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sereseresere

    ben ubuntuyu denemek istiyorum fakat bir sürü seçenek var indirme linkinde. Yok işlemci destekli dvd kalıbı indir yok ubuntu cd indir yok falan filan. Yardımcı olurmusunuz hangini indireyim ben eğer cd versiyonunun i,ndirirsem işlemci destekler değil mi?r


    http://ftp.uni-muenster.de/pub/mirrors/ftp.ubuntu.com/releases/jaunty/ubuntu-9.04-desktop-i386.iso
  • quote:

    komut falan girmeye gerek yok. pisi paket yoneticisini acip begendigin programi tiklaman yeterli. o indirip kurar.


    Cevabınız için teşekkür ederim. fakat flash player firefoxda kurulu gelmedi.Bende mecbur kendim kurdum.Aynı şekilde open officede eski sürüm.Ben bunu 3.0'a yükseltmek istiyorum.exe.dosyasını wine ile açıp çlaıştırıyorum ama sürüm yükselmiyor.Paket yöneticisini nasıl güncellerim?Kendi kendine güncelleniyor mu yoksa ekstra bir şeyler mi yapmak gerekiyor?
  • pardus'da tum codecler ve flash kendiliginden gelir. bir yanlislik olmali. wine ise windows uygualamalarini calistirmaya yarayan bir arac. pardus'daki open office ile hic alakasi yok. su link yardimci olur
    http://forum.openoffice.org.tr/index.php?topic=1158.0
  • En kararlı sistem Fedora olarak bilinir çünkü Red Hat şirketi bu dağıtımı yapmaktadır.

    Eğer daha önce linux kullanmamış biriyseniz Pardus öneririm,ben daha önce 1 kez kullandım ama belgelerin Türkçe olması büyük avantaj.
  • Merhaba

    Ben de Linux a yeniyim. Biraz araştırdım ve okudum ancak birkaç sorum olacak...

    Bütün winxp programlarını sorunsuz çalıştırabilen bir Linux var mıdır? Yani Linux u winxp gibi kullanabilirmiyiz?

    Performans Linux larda XP ye göre kesin olarak artar mı ne dersiniz? Geçmeye değer mi?

    Bir de son olarak, başlangıçta seçmeli olarak Linux ve winxp olarak kurabilirmiyim? Nasıl?

    Teşekkürler

    Saygılar
  • Bende daha çok yeniyim ve pardus konusunda halen araştırma yapmaktayım.
    Şunu kesinlikle söyleyebilirim hertürlü wimdows uygulamasını pardusta çalıştırma olanağı maalesef yok.Wine diye bir dönüştürücü var ama bu program bütün exe dosyalarını çalıştıramıyor.Özellikle oyunları çalıştırma konusunda başarısız.Zaten direct x uygulaması isteyen oyunları -okuduğum kadarıyla-çalıştırma imkanınız yok.
    Ancak linuxda windowsa uyarlanmış bir çok yazılım var.open office,amesene,amorak gibi yazılım bulunmakta.Bu yazılımların windowstaki kardeşlerinden daha mı iyi yoksa kötü mü olduğunu bilemiyorum ama işlerini gayet iyi yapıyorlar.
    Bunun dışında pardus içerisinde bir bölüm var.windowstaki program ekle kaldıra benzeyen bir bölüm.Oradan yüzlerce uygulama indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz.Pardus indirmeyi ve yüklemeyi otomatik olarak yapıyor ve ihtiyacınız olan hemen hemen bütün yazılımlar burada bulunmakta.(oyunlar dahil)




  • Konu 2007 yılında açılmış,yıl 2009.
    Şöyle verilen cevaplara bir göz attım acemi bir linux kullanıcısı olarak.Bazı arkadaşlar yapıcı yorumlar yapmış,bazıları kendi kullandığını ön plana çıkarmaya çalışmış.Yapıcı yorumlara bir ekleme yapmak istiyorum.
    Bu topic vb. topic leri açan arkadaşların çoğu (ben dahil) windows'un kolay kullanımına,2 tıklayınca çalışan yada kurulan programlarına alışmış kullanıcılar genelde.Linux'a geçilmek istendiğinde birden fazla hatta çok fazla dağıtım görünce haliyle acaba hangisini kursam diyoruz.
    -Eğer bilgisayarı sadece masaüstü uygulamaları,multimedya ve arada ofis çalışmaları için kullanıyorsak ve bu konularda yadsınamaz bir gerçek olan Windows'un kolaylığına alışmış bir kullanıcı isek,kolaylığı windows'a en yakın linux dağıtımıyla başlamak en iyisi diye düşünüyorum.Yani pardus-ubuntu-mandriva ve kullanım kolaylığını bilmediğim diğer dağıtımlarla başlamak için en ideali sanırım.Bunlarla başladıktan sonra linux yavaş yavaş öğrenilmeye başlanıp artık komut yazarak kullanımı daha profesyonel olan dağıtımlara geçmek daha kolay olabilir.
    Fakat,hiç linux tecrübesi olmayan windows kullanıcısına komut yazarak birşeyler yapılan daha profesyonel dağıtımları öncelikli olarak tavsiye etmemek lazım,aksi takdirde kullanıcı bir anda ne yapacağını şaşırmış,neresine tıklasam acaba, tıklatınca bu program neden kurulmuyor,paket indirmek ne demek,komut girmek ne demek,root ne ya,gibi kendine göre haklı bir şekilde linux'tan uzaklaşıyor ve Bill amcam zengin olmaya devam ediyor.
    Saygılar sunuyorum




  • Bence çok haklısınız.Cep telefonu sektöründe nokia neden liderse,işletim sisteminde de windows o nedenle lider.Çünkü her ikiside kolay kullanımı ön planda tutuyor.Pardusta pisi uzantılı dışındaki paketlerin yüklenmesi can sıkıcı.Birçok komut giriyorsunuz,dizin yok diyor,dosya bulunamadı diyor vs.Ayrıca make komutu ile yüklemeye başlamak için make komutunun sistemde yüklü olması gerekiyormuş.Bu bana saçma geldi.Ben program yüklemek için ayrı bir komut dosyasını arayıp bulmama ve onu sisteme yüklemem gerekiyor.
    Ancak bütün bunlara rağmen paket yöneticisi gibi bir aracı sisteme dahil etmeleri büyük kolaylık(pardus olarak söylüyorum)burada ihtiyacınız olan hertürlü program var.Ancak oyun oynamak istediğinizde windowstaki oyunları oynayamıyorsunuz maalesef.
    Dünyadaki bilgisayarların %80inden fazlasında windows yüklü.Dolayısıyla yapılan programlar öncelikle windows uyumlu oluyor.Bu nedenle tv kartı veya diğer donanımları linuxa tanıtmanız çok zor oluyor.
    Bütün bunlara rağmen pardus benec linux içinde en iyi alternatif.




  • merhaba arkadaşlar. benden önceki mesajların çoğunu takdir ederek okudum.istifade ettim. bende uzman bir linuxcu değilim benimmesajımdatecrübelerimde benimgibi acemi arkadaşlara... umarım faydalı olur. ubuntu, kubuntu, xfce, magma5 ve mint kullandım denedim pardus daha kolayıma geldi...beni birbaşka cezbetti. evde 2 pc var, birisi notebook diğeri masa üstü. 2sindede windows7 ve pardus2011 var ve 64 bit. yani çift işletim sistemi kullanıyorum. pardusu 2011.2 sürümüne güncelledim. pardusu 2007 sürümünden itibaren kullandım. şuanda pardus2011.2 sürümünü 64bit olarak ve çok kolay kullanıyorum. çocuklarımda sevdi. win7den çok pardusu kullanıyorlar. pardusun artısıda var eksiside... Pardusun kendi proğram deposu var. donanımınız sisteminiz hangi özellikdeyse, yani 32bitse 32bit sistem proğramlar, 64bitse 64bit sistem proğramların yüklü olduğu depodan "pisi" denilen paket yöneticisi yardımıyla otomatik olarak kurabiliyoruz. kurulabilinecek veya kurlmuş olan paketlerin proğramların listesi gözümüzün önünde oluyor. binlerce proğram 3500adt elimizin altında... ihtiyaç duyduklarımızı yüklemek gerekir gerkli olmayan (kullanma ihtimalizin olmadığı) proğramların fazlasını indirip pcyi boğmamak lazım. bazen insan bilmeden öğrenmeden kullanmayacağı şeyleride indirip harddiski boşuna boşuna dolduruyor. işlemciye ram e yük biniyor bir seferinde ben bu hataya düştüm.sonradan çet kanalında (IRC, frenedo/pardus sohbet kanalında) (msn gibi) birarkadaş beni uyardı. şimdi sadece kullanacağım proğramları yüklüyorum gereksizleri değil... düşünün 3500 adt proğram... oyunlardan,ofisden, grafikden, çokluortam, internet, eğitim,iletşim vb uygulamalardan onlarca yüzlerce var. içlerinden kullanacağımız birer tane ihtiyacımıza göre uygulama seçmemiz yeterli olacakdır.
    Pardusun en beğendiğm yönlerinden birisi paket kurma yöneticisi (pisi) yani program ekle kaldır. sen bir şeyle uğraşmıyorsun. listesinden gerekli gördüğün proğramı işaretleyip kurması için onaylıyorsun, gerekli olan yardımcı paketlerle birlikte hepsini otomatik kendi kuruyor. dilersende kendi kaldırıyor. yanlış kurdum eksik kurdum derdi yok... donanımları otomatik tanıyor.gerekli sürücüleri kendi otomatik yüklüyor. ekran kartının sürücüleri öntanımlı olarak açık kaynak yani ücretsiz özgür sürücüleri kendi otomatik yüklüyor. bir üst sürüme kısa ve kolay komut vererek otomatik olarak yükseltiliyor. güzel ve net görünümü var fakat biraz ısıyı yükseltiyor. nviada kartlarda kartın kendi orjinal sürücüsünü yüklemekde sorun yok.ancak ati ekran kartlarında bazen sürücü yükleyememe sorunu oluyor. mesela şuan pardusdan yazıyorum ve ati ekran kartının sürücüsünü yükleyebilmiş değilim. nedeni 64 bit sistem deposunda ati sürücülerinin yüklenmesini sağlayan paketlerin 2 tansinin eksik olması... otomatik yüklenmiş (öntanımlı) açık kaynak (ati değilde mesa) sürücülerle notebookum çalışıyor. bir problem sıkıntım yok sadece ısı biraz windowsa göre daha yüksek. ısı yüksekliği ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor onada çözüm elbet bulunacak. bu ısı sorunuda masa üstlerinde problem değilde notebooklarda soğutma sistemleri kısıtlı olduğu için oyun ve filim seyrederken biraz hissettiriyor kendini.şimdilik ısıyı idare ediyorum.
    duygusal yöndende mutluyum nede olsa milli sistemimiz. pisikolojik olarakda beni etkiliyor... daha çok güvenlik içine giriyoruz. eksik taraflarını pardus geliştiricilerimiz gidermeye çalışıyorlar ve eskisi gibi değil gittikçe gelişiyor. bilgi ve yönlendirmeler için pardusun kendi forum destek sitesi (özgürlükiçin.com) var, e-dergisi her ay çıkıyor çetleşme kanalı var. çetleşerek bilgi ve teknik destek alabiliyorsun. bir sorun teknik sıkıntıyı danışabiliyorsun.
    insan tecrübe kazandıkca pardus platformunun nimetlerinden özgürce kısıtlama olmadan ücretsiz olarak faydalanabiliyor. biraz sabırla eksiklilerinde girilmesini beklemesini bilmek lazım. bir olumsuzluk yaşayınca hemen gemiyi terketmemek lazım. zorluklarla kaşılaşınca yılmamalı sebat etmeli diye düşünüyorum...
    ülke ekonomisi, dışa bağımlılıkdan kurtulmak, sağlıklı bilgi ve güvenlik için pardus ekibi çok ciddi geliştirme çalışmarı yapıyorlar. Bunlardan kurumsal ve bireysel olarak bizlerde faydalanıyoruz. Pardusun püf noktalarını keşfedebilenlere güzel bir sistem... bana sorulursa Pardusu tavsiye ederim. kullanıpda beğenmezsiniz başka alternatiferede yönelebilirsiniz. bunlar benim kişisel düşüncelerim...yazılabilecek çok şey var fakat herkesin yoğurt yiyişi farklı olur, ihtiyaç duydukları, beklentileri, arzu ve egoları farklı farklı olur. araştırın deneyin test edin kendiniz için sağlıklı karara varın.Mutlu olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xAli05 -- 26 Eylül 2011; 5:15:49 >




  • arch ve kde masa üstü bence
  • Aslında Linux'u seveceksin kullanmak için. Linux kullanmak sana çok şey öğretebilir eğer merakın varsa yoksa bir saat geçmeden silersin
  • Selamlar.. 2009 yılında chip dergisinin sunduğu Pardus 2009.1 ile ilk Linux tecrübemi edinmiş olup ardından opensuse çok çok kısa bir süre denedim fakat sevmedim. Pardusun 2011 güncellemelerinden haberim yok. Linuxla tanışmam Vista ve Xp'min çökmesiyle oldu. Farklı sistem denemeyi istemem de buna katkı sağladı ve halen Linux kullanıyorum.

    Pardusta da bazı sorunlar yaşadım, alışamadım. Ayrıca kendi Türk yapımı işletim sistemimizdir : ))

    Ubuntuyu ilk 9.10 sürümünden tanıdım kısa bir süre kullandım. Zaman geçti 10.10 kurdum. Başta zorluklar çeksem de özellikle ''.exe'' dosyaları yerine ''.deb'' çalıştırmakta, linuxa has program bulmakta vs, alışma, kaynaşma sürecini geçince çok sevdim. Sürücü sorunlarım çıktı ardından. Sanırım destek vermeyen bir ekran kartı kullanıyorum (x1650). (ki en kısa zamanda pc'mi satıp sağlam bir laptop alacağım).

    Fazla uzatmayım. 2009dan bu yana bayağı deneyim yaşadım.


    PARDUS, UBUNTUDAN DAHA KISA BİR SÜREDE EN İYİ SEVİYEYE GELDİĞİ İÇİN ONU TAKDİR EDİYORUM. FAKAT BEN UBUNTU KULLANICISIYIM VE 11.10 SÜRÜMÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM. Kİ EĞER SORUNLAR ÇIKARSA YİNE DİREK HİÇ DÜŞÜNMEDEN WİN7'YE GEÇİŞ YAPACAĞIM.



    ÖZETLE; UBUNTU !!!




  • temelde hepsi aynı, birbirinden ayıran en önemli özellik paket yöneticisi ve bulunabilen paketleri çokluğu.... işimi konsoldan görürüm desen zaten hepsi aynı :D; rpm paket yöneticisini kullana dağıtımları seviyorum opensuse veya fedora desktop kullanımı için fazlasıyla uygunlar ve her ikiside kararlı dağıtımlar... enterprise bi dağıtıma ihtiyaç duyulursa centos hem iyi hem ücretsiz....
  •  En iyi Linux sizce hangisi?
  • Gentoo
  • Pardus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebedidevlet -- 27 Kasım 2011; 13:26:00 >
  • bende gelecek desktp vision var ama bizim pc cd çalıştırmıo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammedda

    Gentoo

    Gentoo veya ArchLinux kullanan varmı? Ben de kurmayı düşünüyorum boş bir zamanımda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPETNAS

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhammedda

    Gentoo

    Gentoo veya ArchLinux kullanan varmı? Ben de kurmayı düşünüyorum boş bir zamanımda.

    Arch Linux kullanıyorum.
    Sorunun olursa yardımcı olurum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.