Şimdi Ara

Access Point İp almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konuyla ilgisi bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim 2 gündür uğraşıyorum ne denediysem olmadı. Okulda Ana modem zyxzel(ara yüz ipsi 192.168.1.1) benim odamdan öğretmeler odasindaki tp link marka axess point e (arayüz ip si 192.168.0.254) lan bağlantısı gidiyor (ethernet kablosu ile) oda anteni sayesinde yan sınıflara dağıtıyor. Ancak acces point arayüzüne girip DHPC yi kapalı olmasina rağmen ve YouTube da izlediğim ayarları yapmama rağmen 20 dk.kadar sinyal geliyor dağıtıcı göevini yapıyor ancak sonra ip almıyor ve bağlantının üzerine ünlem işareti çıkıyor ve sorun gider dediğim de ise hata olarak"Kablosuz ağ bağlantısı gecerli bir İP yapılandırmasına sahip değil " diyor. İp otomatik yapılandırma dada sorun değişmiyor manuel elle de bazı konfigürasyonları girsem de değişmiyor.yani bir ip atama sorunu var. Bu konuda bilgisi olup yardım edebilecek biri var mi? Sorun neyden kaynaklanıyor arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tplink access pointe router ile aynı havuzdan manuel IP vermeyi denedin mi? Mesela 192.168.0.254 değil de 192.168.1.254 gibi.
  • modem ve routerin aynı ip grubunda olması gerekir yani 192.168.1. li grupta
  • Elle aynı bloktan ip vermeniz lazım arkadaşların söylediği gibi. Ayrıca bu ip adresini kimsenin kullanmaması lazım. IP çakışması olmaması için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.