Şimdi Ara

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
20
Favori
69.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samizeldestan

    Termostatın akıllı olması lazım. Oda soğumaya başlayınca istediğin sıcaklığa inmeden kombiyi çalıştırıp dengeyi sağlaması lazım ama bu şekilde bir termostat olacağını zannetmiyorum
    benim denediğim termostat honeywell in akıllı termostatı zaten. evin ısınma ve soğuma verilerine göre kombiyi kendisi ayarlıyor. zaten sizin istediğiniz gibi bir termostat hali hazıda mevcut. ama ben memnun kalmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 2 Aralık 2019; 13:59:42 >
  • stubbornpride S kullanıcısına yanıt
    Yapabilirseniz çok işe yarar tabiki. Ama ben ht500u değişime gönderdim. Yenisi geldiği zaman 1-2 gün deneyeceğim eğer verim alamazsam termostatsız bir sekilde kullanmaya devam edeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için tekrardan çok teşekkür ederim, ht500 alacaktım o zaman onu da pas geçiyorum. Sistemi size kısaca şöyle özetleyeyim, iki tane mini wifi set yapacağım, biri sadece evin iç sıcaklığını telefonuma iletecek, diğeri de sadece benim gönderdiğim aç kapa komutunu uygulayacak. Aç kapayı zamanla hafta hafta programlarım mesela soğuk zamanlarda saatte yarım saat çalıştır, hava güzelse iki saatte bir 15 dakika şeklinde. Ayırca ekleyebilirsem dışarıya koyacağım bir sensörden gelen veriye göre bu zamanlamaları otomatik verecek bir sistem. Mesela dışarısı 10 derece ise 2 saatte bir yarım saat, 0 derece ise saatte bir yarım saat şeklinde. Bir de hocam ht geri geldiğinde bu manuel programlama şine de bakabilir misiniz işe yarayacak mı size zahmet.
    Çok teşekkürler şimdiden.
  • stubbornpride S kullanıcısına yanıt
    Bakarım tabiki pek işe yarayacağını zannetmiyorum belki kazan suyu sıcaklığı ile oynama yaparak dengeleme bilir fakat yinede petekli sistem kadar olacağını zannetmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    inşallah sonuç elde edersiniz de kullanırız bizde :)
  • Herkese merhaba,

    Ben de hafta sonu HT500 Set satın aldım ve dün akşam kurulumu yaptım, kurulum sorunsuz gerçekleşti, modem ve termostat gayet güzel haberleşiyor, kombi gelen komuta göre açıyor-kapıyor, bunlarda sorun yok ama yanına koyduğum termometre ile kıyaslayınca termostatın ekranında ölçülen sıcaklığın yaklaşık 2.5 C fazla olduğunu gördüm, bu sorunu yaşayan var mı? Bunu kalibrasyonla halledeyim dedim ve telefon uygulaması üzerinden termostatın ölçtüğü oda sıcaklığını termometreyle eşitledim ki işte o zaman esas canımı sıkan durum ortaya çıktı. Kombi çalışmazken oda termostatının üzerinde gösterdiği oda sıcaklık değerinin sürekli dalgalandığını gördüm, 10 dakika içinde sıcaklığın yaklaşık 0.4-0.5 C oynadığını söyleyebilirim. +-0.5 C ile aç-kapa yapan bir termostat için bunun kabul edilemez olduğunu düşünüyorum, benzer durum yaşayan var mı aranızda? Çözüm önerisi olan?




  • eto82 E kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz durumu bende yaşadim. Demek ki sorun termostat da. Benden size tavsiye geri iade etme süreniz geçmediyse bir an önce iade etmenizi öneririm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hay allah, çok can sıkıcı :(

    Ozan bey, sizin de tecrübe ve yorumunuzu alabilir miyiz?
  • eto82 E kullanıcısına yanıt
    Yanında durduysanız vücut sıcaklığınızdan etkilenmiş olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    karşısında izliyordum aslında yanyana duran termometre ve termostatı, termometre de 0.1 hassasiyetle ölçüm yapıyor ama ekranındaki sıcaklık hiç değişmezken, termostatta sürekli değişim oldu. siz karşılaşmadınız sanırım buna benzer bir durumla? termostatın termometreye göre 2-3 C arası farklı ölçmesi gibi bir durum da yaşamadınız sanırım değil mi?
  • eto82 E kullanıcısına yanıt
    Ustam bende de 0,1 hassasiyetli ayrı bir oda termometresi var. Senin yaptığın gibi 2sini yanyana koyup bir süre sabitlenmesini bekledim. 1,5 dereceye yakın fark çıktı aralarında. Ht500ü diğer termometre ile aynı olacak şekilde kalibrasyon yaptım. 3-5 saat sonra baktığımda yine ikisinin arasında acayip değişim vardı. Ht500 un sıcaklık algılamasında sorun var bana göre.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    ben daha dün gece kurduğum için net konuşamıyorum şu anda ama birkaç gün gözlem yapıcam, ona göre paylaşırım tekrar gördüklerimi.
  • eto82 E kullanıcısına yanıt
    Bende değişime gönderdim termostatı bugün yenisini kargoya verecekler yarın gelir elime bir de onunla bakacağım. Oda olmazsa ya termostatsiz kullanırım yada viessmann ın kendi 0,2 hassasiyetli termostatları var onlardan alırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ht400 ile ht500 arasındaki farkları bilen var mi? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stubbornpride

    Arkadaşlar ht400 ile ht500 arasındaki farkları bilen var mi? Teşekkürler
    HT400de dijital termostat yok. Bütün kontrolü,programlamayı, takibi her şeyi cep telefonundan yapıyorsunuz. Yani cep telefonunu kaybederseniz, internetiniz kesilirse ya da telefon bozulursa ayazda kaldınız demektir. HT500 de ise cep telefonunuzdan bağımsız olarak da kontrol yapabiliyorsunuz . Yani hem ceptelefonundan kontrol yapabiliyorsunuz hem de oda termostatından...Ayrıca istenen sıcaklığı, oda sıcaklığını, evin dış sıcaklığını tek ekrandan görebiliyorsunuz... HT400 de bunları görmek için cep telefonuna bakmanız lazım. Aradaki fark 100-125 tl. Neredeyse bir yemek parası .

    Bu sebeple HT500 pahalı olsa da HT400 yerine mutlaka HT500 tercih edilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 3 Aralık 2019; 21:8:31 >
  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam ayrıntılı cevabınız için
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Bence kalibrasyon konusunda aceleci davranmışsınız. Evet büyük sıcaklık değişimlerinde oda derecesi kadar hızlı değil ama bu kadar büyük ve hızlı değişim durumu da pek olmuyor pratikte.yani %95 gerçek ısıya adapte oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar yaşadığım sorunlar

    1-)Dün saat 19.00 sularında , dijital oda derecesine göre oda sıcaklığı 21,5 iken HT500 sıcaklığı 20,4 olarak gösterdi sonra yavaş yavaş düzeldi neden olduğunu anlayamadım.
    2-)Yaklaşık 1 hafta önce ,oda sıcaklığını 45.5 derece gösterdi ve ısıtıcıyı kapattı. Hem cepte hem de termostatta derece 45,5 idi.. Ardından sabaha doğru düzeldi. Sanki serverda bir hata oluyor server, zaman zaman cihaza hatalı olarak sıcaklık algılatıyor sonra cihazın kendi ölçtüğü sıcaklık geçerli oluyor sanki..
    3-)Yine bir akşam ısıtıcının çalışmadığını fark ettim. Cepte program modundayken termostatta ev modundaydı. Ev modu sıcaklığı 20 derecede kaldığı için ısıtıcı çalışmamış. Büyük bir ihtimalle çocuklar cebi kurcaladı ama o anda cepten servera program moduna geçiş komutu gitmedi...

    Bunun gibi ufak tefek sorunlar yaşadım . Memnuniyet düzeyim %90larda diyebilirim...




  • Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Valla ben termostattan çok firma ile uğraşıyorum şu an. Kaç gün oldu benim kargoyu vermediler daha. Az önce yine aradım tartıştık. Paramı iade edin dedim alaycı şekilde edemeyiz diyorlar. Tek kelime ile bu firmaya bulaşmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ozan Artun bey iyi günler kombim Daikin 24 KW 1/8 modülasyonlu bu kombi için oda termostatı arayışı içindeyim. Kombim dış hava sensörünü destekliyor. HT 500 dış hava sensörü ile beraber uyumlu çalışıyormu. Birde 0,1 hassasiyetli Oda termostatları kombiye çok fazla dur kalk yaptırmaz mı?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.