Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phases -- 8 Eylül 2020; 14:54:46 >



  • Doğru. Sosyalfobi özgüvensizlik demektir. Özgüven'in %30 genetik %70 çevresel olduğunu düşünüyorum sadece kişisel fikrim de olsa.


    Ama yazdığım gibi, genetik sadece %30 etkiliyor. %70'lik kısmı DOMİNE edebilen belki aşırı özgüvenli olmaz ama sosyalfobiden kurtulmayı başarırlar.
  • bence de genetik kısmı var kendim kaç yaşına gelmeme rağmen fobimi aşamadım görünen o ki aşamayacagım da. bu durumun çevresel de sebepleri vardır muhakkak. doğada zayıf olana yer yok bana yer yok dediğin gibi bunu sokakta gezerken bile hissediyorum. bende senin durumuna kıyasla yasadıgım agır depresyon ve üzüntülerden kalma yaşantısal bir arka plan da var. ama özgüvensizlik hala problem.
  • psikiyatriste gitmiştim sosyal fobi nedeniyle, 2 seans gittim daha da gitmedim. beni düzelten şey işe girmek, cehennem gibi bir dönem, aşağılanmak vs. özetle egomun çiğnenmesi oldu.

    siz kendinizin nasıl olduğunu diğer insanlara göstermeye çekiniyorsunuz çünkü zayıf olduğunuz ortaya çıkacak diye korkuyorsunuz. yapmanız gereken tek şey kendinizi kabul etmek ve diğer insanların karşısına çıkmak. bu kadar. diğer türlü bu durumdan kurtulamazsınız.

    ben kız gibi koşardım, doğru düzgün koşamazdım. iş ortamında babam yaşındaki heriflerce aşağılandım. ve o zaman o insanlara karşı çekingem kalktı çünkü nasıl olduğumu biliyorlardı artık. ve ben yine onlar karşısında zamanla düzeldim. aynı şey bir çok durum için geçerli. toplum içinde yemek yemek, otobüste inebilir miyim diye seslenmek (kabus görürdüm), okuldaki yoklamalarda buradayım diyebilmek... gözlüğüme ter damlaları düştüğünde insanlar bana bakarken damlalara falan bakması ay yazık kıvamında vs.


    edit: genetik olduğuna da inanmıyorum. bu durum herkesin başına gelebilecek bir şey. etrafınızda çok arkadaşınız falan varsa, yalnız değilseniz başınıza gelmesi düşük muhtemel çünkü sizi tanıyan, bilen insanlar etrafında rahat olacaksınız yukarıda verdiğim sebebple ve dolayısıyla kendinizi gösterdiğiniz, tecrübe edindiğiniz için sosyal fobi ile ilişkilendirilen olaylarda gelişeceksiniz.

    bu sosyal fobi hep yalnız kalmış, ya da bir süre insanlardan kopmuş insanların başına gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 8 Kasım 2019; 23:56:57 >




  • Korkaklığın luzumu yok şu hayata bir kere geliyorsun ve tek bir şansı var herkesin.Öldükten sonra herşey sona erecek bu hayatla ilgili hiçbir şeyin anlamı yok o yüzden kendin için mutlu olmak için özgürce ve korkusuzca yaşamak zorundasın.Fobi mobi boşver bunları, tipinle alay ediyorlarmış sende onlarla alay et, kiloluymuşsun kimene ? "Ben kilomdan memnunum" de.Kendinle barışık ol ya, şu hayata bir kere geliyoruz, neden hayatın boyunca yaşamında hiçbir etkisi olmayacak insanların laflarını dikkate alıp ömrünü kendine zehir ediyorsun ki ? Sen dik durduktan sonra bu hayatta karşına kimse çıkamaz kimse seninle uğraşamaz, ama yok zayıf olduğunu belli eder böyle yok güçsüzüm yok tipsizim yok şöyleyim böyleyim diye kendini toplumdan dışlarsan doğal olarak hayatın kanunu bu bazı kötü insanlar senin zayıf olduğunu hissedip seninle uğraşmaya devam edecek.Gerçekten güçsüz gerçekten mutsuz ve umutsuz olsan bile bunu dışarıda kimseye belli etmemek zorundasın.Biliyorum ki sen çocuk değilsin koskoca adamsın bu saatten sonra kimse sana bir laf söyleyemez söyleyememeli, buna cesaret eden biri olduğunda sende ona gereken cevabı verebilmelisin.Ya bende o sosyal fobi denen saçmalığı yaşadım ama ergenlik dönemlerinde kaldı anlatabiliyor muyum ? Şöyle oluyor toplum içinde sürekli düşünüyorsun kafanda kuruyorsun şu bana kötü baktı bu bana şöyle baktı bu bana şöyle dedi bu bunu söyledi insanlar benden rahatsız oldu herkes bana baktı şöyle böyle ne bileyim kafanda bir sürü tilki dolanıyor değil mi ? Bunların hepsi vesvese işte.Yani bunların hepsini sen kafanda kuruyorsun aslında o an kimsenin umrunda değilsin.O yüzden kasmana gerek yok sosyal fobi tamamen insan zihninin kendi kendine yaptığı bir oyun bunu kendine kabul ettirip zihninde o oyunu çözmelisin onu yenmelisin başka yolu yok.Ha diyeceksin ki bunlar kurmaca değil yada kafamda kurduğum şeyler değil insanlar bana şöyle dedi böyle dedi gerçekten, tamam olabilir olamaz mı hayatın doğal akışında olabilen şeyler bunlar herkes herkese herşeyi söyleyebiliyor yani bugün dünya yıldızı çok başarılı bir sporcu bile olsan yıllarca başarılı olup binlerce kupa bile alsan ayağın bir kez tökezlediğinde insanlar dönüpte sana ağzına gelen küfürü edebiliyor ? Bu çok doğal.İnsanların düşüncelerinin önüne geçemezsin.Senin yapman gereken dik durup onları sana edilen lafları göğüsleyebilmen karşılayabilmen başını eğmemen ve sana laf söyleyenlere haddini bildirebilmen.Bunu yaptığın zaman işte o sana hayatı zindan eden yavşaklar götüm götüm kaçmaya başlayacak karşından ve seslerini kesecekler.Sadece azıcık cesur ol yeter ki azıcık cesur ol tek yapman gereken bu.Bütün ömrünü sosyal fobiyle mi geçireceksin ? Bu kısa hayatta tüm günlerini bunlara harcayıp boşu boşuna bir hiç uğruna mı bitireceksin yoksa çıkıp herkese haddini bildirecek misin ? Kararı kendin ver.




  • Hic unutmuyorum ilkokulda hep kapsonla dolasirdim ders disinda, insanlardan cekindigim icin. Siniftan sisko ve gozluklu bir kizla bir atismamiz olmustu ve bana tipsiz vs. demisti, baya uzulmustum. Aradan baya zaman gectikten sonra okul servisinde 7'ye 8'e falan giden bir kiz grubu vardi, zorla actirmislardi kapsonumu ve "oha baya yakisikliymissin" falan baya ovguler yagdirmislardi, o gunden sonra okul hayatim boyunca ozguven kazanmistim baya ve suan farkediyorum da o sisko ve gozluklu kiz kendi ezikligini bastirmak icin baskalarini kendi eksikleriyle vurmaya calisiyormus.

    Bu da boyle bir animdir.

    Ayrica 18 yasimdan bugune kadar 5 ya da 6 kizdan teklif aldim, ama yikik biri oldugum icin sevgili olaylarina girmedim hic.
    Bir keresinde de kafam guzelken Yunan fair'inden kiz kaldirmistim kiz grubunun icinden. Simdi kim cirkin heh sisko gozluklu kiz? Hala unutmadim seni, resmen ilkokul hayatimi bok etmistin o laflarinla.




  • Türkiyede insanlar soğuk ondan dolayı sosyal fobi oluşuyolar bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.