Şimdi Ara

Charcot-Marie-Tooth

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CMT, tipik olarak yaşamın erken döneminde gelişen ve yaklaşık 2500 kişiden 1'ini etkileyen ilerleyici bir hastalıktır. Zamanla, hastalık omurilikten ellere ve ayağa uzanan periferik sinir sistemine zarar verir. Yaklaşım, vücutta yaygın olan aminoasil-tRNA sentetazları (aaRS'ler) olarak bilinen enzimlere odaklanır. Onlar CMT hastalığına bağlı en büyük protein ailesi ve aynı zamanda Yang'ın laboratuvarının uzun süredir devam eden araştırma uzmanlığıdır. Bu enzimler yaşam için önemlidir çünkü kan ve hormonlardan cilt ve kemiklere kadar her şeyin yapı taşları olan yeni proteinler üretmenin ilk adımını başlatırlar. Fakat CMT hastalarında, bazı aaRS enzimleri olması gerektiği gibi çalışmaz. Sonuç olarak, periferik nöronlar düzgün bir şekilde yapılmaz ve periferik sinir sistemi için toksik hale gelir.

    Potansiyel bir tedavi yaklaşımı arayışında Yang, mutasyona uğramış enzimlerin neden sadece çevresel nöronları etkilediğini görmek istedi. AaRS enzimlerinin tipik olarak sitoplazma olarak bilinen hücrenin bir kısmında işlev görmesine rağmen, hastalığın bağlandığı bilinen TyrRS olarak bilinen enzimin bir mutasyona uğramış formunun bir hücrenin çekirdeğinin içinde bulunduğunu keşfetti.

    Birlikte çalışarak ekipler, TyrRS'in çekirdekteki yerinin hastalığa önemli ölçüde katkıda bulunduğunu "kesin olarak" gösteren meyve sinekleri üzerinde deneyler yaptılar. Daha sonra, enzimin çekirdeğe girmesini engellemek için embelin adı verilen küçük moleküllü bir ilacı kullanarak, ekip, CMT hastalığı olan bir meyve sineğinin "tamamen kurtarılmasını" sağladı.

    Yang, "Bu çalışma, TyrRS mutasyonlarından etkilenen CMT hastaları için uygulanabilir bir tedavi geliştirmenin yolunu açıyor" diyor. "Terapötik yaklaşımı daha da doğrulayarak ve bu enzimin çekirdeğe girmesini engellemek için mümkün olan en iyi farmasötik ürünü bularak bu araştırmayı ilerletmekten heyecan duyuyoruz."



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.