Şimdi Ara

Bir haftada 5 intihar haberi okudum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bekirin kullanıcısına yanıt
    İroniyse komik değilse daha komik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Göz-

    Dün inanır mısın ? Öyle bir sinir krizi geçirdim ki kontrolsüz bir şekilde inançlarına bile sövdüm. Sonra gözüm karardı ve banyoya kapandım. Yere diz çöktüm ve kulaklarımı kapatıp gözümü yumup hiçbir şey düşünmemeye çalıştım. Yoksa çok ters şeyler olacaktı. Öfkemi o an bu şekilde kontrol ettim. Ayağa kalktığımda ellerimi ilk defa öyle titrerken gördüm ve yoğun öfke krizi demek ki buymuş dedim. İnsanlar kendini bu durumlarda öldürüyor ya da başkalarını bu durumda cinayet kurbanı yapıyor olmalı diye düşündüm. Aşk, sevgi, mutluluk, hüzün her ne duygu varsa hissedemez oldum. Neden hayat ? diyorum.

    Alıntıları Göster
    Ben de benzer şeyleri çok yaşıyorum. Polis olup dağda ölsem bile sevinecekler anladığım kadarıyla, polisliğe başvurdum zaten başka pek bir çare kalmadı.

    Bu tür günlerde bir de yangına körük ile giden bilinçsiz ailelere sahibiz ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız değilsin kardeşim, gerçi ailem bu konuda baskı yapmıyor ama çevremdekiler beni salak yerine koyuyor ve adamdan saymıyorlar. Resmen onun bunun oyuncağı olduk, hayatımda bu kadar yerin dibine sokulmamıştım.
  • Pac, lise mezunuyum nasıl başvurabilirim ?

    Ali, sen tam olarak ne konuda yerin dibine girdin ?
  • ABD'de yılda yaklaşık 68 bin kişi intihar ediyor, yani günde 186 kişi.
    Türkiye'de intihar sayısı yılda 9 bin kişi yani yaklaşık günde 24 kişi. Oransal olarak ABD'nin yarısı oranında intihar sayımız var.
    ABD'deki vahşi kapitalist sistem kimseye acımaz, 1 ay kirayı ödemezsen bile sokağa atılırsın, Öyle uzun mahkeme süreleri falan da yok yani paran yoksa ölüme terk edilirsin, evsiz olarak sokaklarda sürünürsün, devlet ev, iş falan da vermez.


    İntihar oranımız dünyanın en zengin ülkelerinden Norveç, Danimarka ve İsveç'ten çok daha düşük sayıda. Rusya'da, Türkiye'ye göre oransal olarak 4 kat fazla intihar sayısı var.
    https://www.who.int/gho/mental_health/suicide_rates/en/
  • Gerçekleri görerek hareket etmen lazım üzgünüm. Hangi işe ehlin varsa onlara yönelmelisin. Lise mezunu olman iş bulmaya hakkın yok anlamına gelmez. Ama iyi analiz edip potansiyeline uygun iş bulman gerekiyor. Özel istisnalar (aileden gelen mal mülk, şirket dükkan) dışında kimse bulunduğu yere en tepeden inmiyor. İş beğenmemezlik etmeden en dipten girip ilerleyebileceğin yükselebileceğin işlere yönelmeni tavsiye ederim. Çalışmanın ayıbı yok, garsonluk yapınca dalga geçenleri düşünüyorsan kusura bakma ama lise mezunu olup beklemeyeceksin tahsilini devam ettirecektin. Gerçekler bunlar, bu şekilde düşünüp kafanı rahatlatmalısın. En önenlisi gerçeği kabullenip hayatına ona göre devam etmek. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ya tahsile devam et ya da okumak istemiyorsan gir bir işe yıllarını kaybetmeden ilerle ve tecrübe kazan. Tecrübe herşeydir. Küçük yerde olsa kötü yerde olsa çalış, iyisi kötüsü yok tecrübe tecrübedir. Bundan 5-10 sene sonra 10 yıldır bu işte çalışıyorum diyip farklı dükkanda farklı firmada belki daha iyi paraya iş bulursun. Pes etme sızlanma, hayat zor evet ama inanan başarır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion

    Yav allah aşkına ne anlatıyorsun

    Adam son derece basit operasyonlar için bile kanadaya irtica etmek durumunda

    Alıntıları Göster
    Çoğu iş yeri sigorta yapıyor zaten. Bence bu iş fazla abartılıyor. Uber yapıp pizza dağıtmaya gidersen evet hasta olmaman lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Göz-

    Pac, lise mezunuyum nasıl başvurabilirim ?

    Ali, sen tam olarak ne konuda yerin dibine girdin ?
    Lafım kesinlikle sana değil, seninle aynı kaderi yaşıyorum. Askerden geldiğimden beri iş arıyorum halen bulamadım. Çevremde birkaç onun bunun çocuğu sürekli, halen iş bulamadın mı şöyle böyle diye diye beni resmen salak yerine koymaya çalışıyorlar alay ediyorlar. Ben şimdi başkası olsam sana desem halen iş bulamadın mı yaa hahaha falan ve bunu defalarca birkaç gün arayla sana söylesem sende isyan etmez miydin? İnan Cuma namazı için bile yakınımdaki camiye gitmeyip uzaktaki camilere gidiyorum sırf böyle alay eden insanlarla karşılaşmamak için. İnsanın halinden bu durumu yaşayan anlar ve bende seni çok iyi anlıyorum.
  • İntihari bunalimi bile paraya bagladilar artik. Her intihar eden parasi yok diye mi ediyor. Hem de noldu dune kadar dogurmasaymis banane derdiniz. Simdi kiymetli mi oldular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar gelirinizin 1/10 unu yardım için ayırın !
    herkes etrafındaki zor durumda olduğunu bildiği kişilere bu yardımları doğrudan veya sivil yardım kuruluşları aracılığıyla yaparsa dünya daha güzel bir hale gelebilir özellikle işsiz insanlara parasal olmasa bile gıda şeklinde olur alışveriş çeki şeklinde olur bir yardım yapsak bu zor durumdaki insanları bir umut oluruz belki .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Göz-

    Pac, lise mezunuyum nasıl başvurabilirim ?

    Ali, sen tam olarak ne konuda yerin dibine girdin ?
    Lise mezunu isen PMYO sınavını kazanıp 2 sene polis okulunda eğitim görmen lazım.

    Önlisans mezunu isen KPSS'den 70 puan alıp POMEM'e başvurabilirsin, o zaman da 4-6 aylık bir eğitim ile polis oluyorsun, sınavdan ziyade mülakatları kazanmak yetiyor.

    Lisans mezunu isen de KPSS'den 60 puan alıp POMEM'e girebilirsin.

    Yani taşın genç iken bir tane önlisans bölümüne yazıl gitsin açıköğretimden. Belki sonra lisansa da tamamlarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.