Şimdi Ara

Düğün dış çekimine tekrar başlamak istiyorum bu ekipmanlar yeterli mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam 190.000 shutter baya yuksek, elinizde kalma ihtimali var satarken + kisa-orta vadede perde degisime de ihtiyac duyabilirsiniz.

    550D nizi Sirkeci de Erkayalar var götürün temizleme isteyin, büyük ihtimal sensörde kirler vardır pusluysa goruntu :)

    Makine alacagina lens alin diyorum ben hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de zaten lens alma peşindeyim :D ama şöylede bişey varmış makinelerde atıyorum 20k'da da bozulabilirmiş o perde 1milyonda da bozulabilirmiş. 550d'yi de 2.el aldım açıkcası kaç k shutterda bilmiyorum. Peki değer mi lens almak 550D'ye?
  • Bence sonuna kadar değer, Canon 10-18mm EF-S dışında önerdiğim diğer lensler EF serisi lensler ki bunlar aynı zamanda ileriye dönük de bir yatırım olacak sizin için.

    EF olanlar hem 550D gibi aps-c cihazlarda çalışıyor hemde full frame ile de çalışıyor. İşleri ilerlettiğinizde aynı lenslerde devam edebileceksiniz. EF den kastım olanlar 50mm ve 24-70 / 105 veya Sigma 17-50.

    Nasıl ki zayıflamak isteyenlere %20 spor %80 diyet diyorlarsa güzel fotoğraf içinde %20 body %80 lens diyorum

    İspatı da var, google görsellerden bakabilirsiniz, hatta sizin cihazın daha alt modellerine bakın misal "Canon 400D sample image" yazabilirsiniz.

    Body ve lens tamam olduktan sonra ortaya çıkan sonucun etkisi %20 ekipman %80 beyniniz yani zihninizin gücü, yaratıcılığınız olarak değişiyor

    Cihazın shutter ömrünü aşağıdaki linkten indrebileceğiniz program ile görebiliyorsunuz :)
    http://www.eosmsg.com/
  • Teşekkürler hocam inceleyeyim biraz
  • Merhaba peki hocam spor müsabakası için nasıl bir lens tavsiye edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmran007 İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Çekim yapacağınız sporun hangi dalda olduğunu yazmamışsınız ama genel düşünürsek aşağıdaki lensleri level atlayarak almanızı önerebilirim. Lens tavsiyesi istediğiniz için bu işe yeni başlayacağınızı düşünüyorum. Maddi durumunuzu bilmiyorum o yüzden beginner dan başladım, eğer maddi durum iyiyse direk semi prof lensten başlayabilirsiniz.

    Başlangıç seviyesi için;

    Canon EF 75-300MM F/4-5.6 III

    Yarı profesyonel seviye ulaştığınızda;

    Canon EF 70-300mm F/4-5.6 IS USM

    Profesyonel seviyeye ulaştığınızda;

    Canon EF 100-400mm F/4.5-5.6L IS II USM
  • 75-300 yerine 55-250 daha iyi olmaz mı başlangıç seviyesi için?
  • Olur tabii ki Canon'da lens skalası geniş , yalnız aradaki 50mm fark da yabana atılacak cinsten değil özellikle tribünden çekilen saha köşelerindeki hareketleri fotoğraflarken ama her ne kadar 250mm seviyesinde çok başarılı bulmasam da IS olması + sayılabilecek bir özellik.

    Birde arkadaşın cihazı ne bilmiyorum eğer full frame sensörlüyse 55-250 EFS olduğu için uyum sağlamayacaktır. Riske atmamak için EF serisi öneride bulundum.

    Ek olarak birde şu var sporun türü de belirtilmemiş ben direk top ile oynanan türleri baz alarak yazdım. Misal motorsporlarında daha fazla estetik ön planda oluyor, orda 24-105 gibi geniş + zoom tak gez bir lens ile yapılan çekim daha tatminkar olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler araya giriyorum ama düğün vs çekimlerde genelde prime lens tavsiye edilir zoom lens pek kullanan görmedim. bende düğün ve yeni doğan işine girmeyi planlıyorum da bu ara bende a7iii bakıyorum fakat burada sizin yazıları okuyunca ulan keriz gibi 10bin tl vermeye gerek var mı? demedim değil benimde 10k max bütçem var bana varmı tavsiyeniz ? canon kullanıcısıyım şuan 35 ve 85mm prime lens bakıyorum tavsiyeler üzerine ama sony ekipman toplasan 15 bini buluyor çok para ya
  • ThEnD© kullanıcısına yanıt
    Çekim yapılacak alana göre değişir ama her zaman içinde 1 tane geniş açılı zoom lens olmalı. Dar alanlarda rahatlık sağlar. Herkes kumsalda, ormanda, atın üstünde olucak diye bir kaide yok ki

    Canon EF 24-70 veya Sigma 17-50 hatta para çoksa Sigma ART serisinde yer alan 18-35 bence muhakkak olmalı.

    Düğün çekimi profesyonel seviyedeyse zaten 2 kamera şart, 1 tane FF bir tane de APS-C tercih ederdim.

    35mm - 85mm - 100mm pahalı lensler, bu sebeple oralara girip arkadaşı direk soğutmak istemedim, F/P olarak 50mm de bence tatminkar sonuçlar ortaya koyuyor

    100mm yi genelde macro için tavsiye ederler ki macro performansı çok iyi , yüzük içindeki isimleri, damadın göz bebeğine görüntüsü düşen gelin portresi vs gibi şeylerde de doğal ve hoş görüntü ortaya koyabilir, kaldı ki illa macro olarak kullanmaya gerek yok normal portre çekimlerinde de süper ama işte fiyatları ortada, nerdeyse 3 tane 50mm 1.8 STM fiyatındalar ama 50 1.8 STM yi fiyatı düşük olduğu için gömmek tamamen haksızlık olur, DXOmark'taki skorları çok iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 25 Kasım 2019; 11:25:29 >
  • pro seviyede değilim açıkcası, sadece bir arkadaşımın dış çekimini yaptım birde hamile çekimi yaptım elimde zaten giriş seviyesi 600d var önceden kit lensi satıp 50mm aldım fakat crop sensör olayını bilmiyordum 50mm şuan 85 olarak davranıyor güzel bir kare yada boydan yakalamak için baya bi geriden çekmek zorunda kalıyorum, bu yüzden FF canım çekiyor fakat fiyatlar pahalı. makine olarak ne önerirsin ? önce a7iii baktım sonra 7ii ye düştüm sonra a6500 e geldim fakat o da ff değil, birde sorum şu mesela ben aldım a6500 diyelim 50mm de lens aldım bunun ff deki gibi cropsuz performans vermesi için bir aparat varmı ya da ne yapılabilir ?
  • ThEnD© kullanıcısına yanıt
    Metabones'un speedbooster adaptörü mevcut ama pahalı satın almaya değmez, 2 adım geriye gitmek zor olmasa gerek ama dar alanlar için diyafram değeri yüksek (sayısal olarak küçük) lensler ile bu sorunu çözebilirsin, misal 17-50mm 2.8 değeri ile güzel bokehli kareler veriyor. Bu lens sabit diyaframlı.

    Adaptör alacağıma lens alırım açıkçası

    Sony'nin lensleri pahalı ve Canon gibi köklü bir geçmişi olmadığı için fotoğraf konusunda lens bulmak da sıkıntılı.

    Canon'un 32 yıl önce ürettiği EF mountlu lensi bile güncel makinelerde kullanabiliyorsunuz.
  • oha hakikatten o nasıl adaptör lens daha mantıklı. 2 adım olmuyor ama baya bir geriden çekiyorum bir kişiyi boydan alacaksam 4 veya 5 metreye falan gitmem gerekiyor birde manzarayı da katacaksam dahada artıyor. Canon makine ne önerirsin hocam sen canoncumusun ? o zaman crop değeri düşük makinalardan mı almak gerekir var mı tavsiye? bir de sony nin beni çeken tarafı şu fokus nokta sayısı
  • Hocam dediğiniz gibi yapıcam sanırım ben makine almak yerine lens almayı düşünüyorum 85mm alayım diyorum prime lens olarak. 50mm 1.8 var bende ama motoru mu bozuktur nedir odaklarken tırtırtır ses çıkarıyor bayağı. 85 mm biraz daha iyi sanki portrede.

    Bir de ben hiç kendi başıma iş almadım fotoğrafçılıkta. O konuda çekincem ve özgüven eksikliğim var biraz. İşi nasıl bağlarım sonraki adımlar ne olmalı albüm vs nerede nasıl yaptırılır bu konualrda bilginiz var mı?
  • ThEnD© kullanıcısına yanıt
    Ben Canoncuyum

    2012'de 650D almıştım, onu maddi bir sıkıntı sebebiyle set olarak sattım. 2 Hafta önce yeni bir cihaz aldım. Bu cihazı öneririm.

    Çok araştırdım ve F/P olarak en iyisi bu dedim. Cihaz: Canon EOS 250D

    Neden bu cihaz, optik vizör ile 9 AF noktası mevcut ancak cihaz aynasız kardeşi M50 ile ortak platformda olduğu için LCD ekrandan otomatik seçim AF noktası 143 Adet, manuel seçim AF noktası 3975 adet.

    Ek olarak Dual Pixel teknolojisine ek Canon Digic 8 işlemcilerle birlikte gelen EYE Detection AF ile de flu ya da alakasız odaklı portre fotoğraf çekmek neredeyse imkansız.

    Neredeyseden kastım ise tabii ki düşük enstantane değeriyle tripodsuz çekilirse kaçarı yok o fotoğraf bulanık olur

    4K video çekmesi de ayrı bir güzel. M50 ile arasında kalmıştım ancak aynasızların pil ömrü bana göre vasat. Canon EOS M50 tek şarj ile 400 tane çekebilirken, Canon EOS 250D 1000+ kareyi tek şarjda rahat çekebiliyor ki bende geçen gün ki Taraklı - Göynük - Gölyazı - Bursa gezimde doya doya test ettim şarj bitecek mi korkusu olmadan.

    Canon EOS M50 'yi elememin bir diğer sebebi de lensler. EOS M serisi lensler hem EOS EF serisine göre pahalı hem de diğer Canon lenslerin kullanımı için yine bir 800TL 'ye yakın ek konvertöre ihtiyaç duyuyor.
  • Aslında odaklama yapıyorsa ses çıkartmasının bir sakıncası yok, Zaten STM olmayan versiyon takırtılı çalışıyordu.

    Hangi şehirdeydiniz ona göre bilgi vereyim baskı için.
  • İstanbuldayım hocam ben
  • O zaman Kadıköy Cemil Matbaa var tam Yazıcıoğlu'nun orda , onların baskı kalitesi çok iyi, fiyatları da uygun aklında olsun. Farklı stiller de var, albüm halinde , öncesi gidip bakmanı öneririm :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hocam albümün tasarımını biz mi yapıyoruz? Ben stüdyo fotoğrafcısında calısırken sanki kendimiz yapıyoduk panaromikleri öyle gönderiyoduk baskıcıya. Sizce albümden kar elde etmek mantıklı mı peki? dürüst bir şeydeğil gibi geliyo bana
  • sende ne lensler var dostum şuan kullandığın ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.