Şimdi Ara

Yurt dışındaki şirketlerin Dijital Hizmet Vergisi vatandaştan kesilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Çeşitli sektörlere yönelik vergi düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından incelenerek kabul edildi. Kabul edilen vergiler arasında Google, Facebook, Apple, Netflix gibi devleri etkileyen Dijital Hizmet Vergisi kanunu da bulunuyor. Bu verginin detayları belli oldu. Maalesef vatandaş için üzücü bir detay bulunuyor.



    Dijital Hizmet Vergisi nedir?





    Dijital Hizmet Vergisi ile birlikte dijital sektörden gelir elde eden yerli ve yabancı şirketler, gelirlerinin yüzde 7,5'i oranında Dijital Hizmet Vergisi ödeyecek. Dijital Hizmet Vergisi, şirketlerin ürün ve hizmet satışlarından elde ettiği gelirlerinin yanı sıra reklam, kiralama vs. gibi gelirleri de kapsıyor. 



    Ödeme esnasında vatandaştan Dijital Hizmet Vergisi kesilebilecek



    Türkiye'de herhangi bir ikametgahı, iş yeri, veya iş merkezi bulunmayan şirketler de Dijital Hizmet Vergisi ödemek zorunda. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'de varlığı bulunmayan bu şirketlerden Dijital Hizmet Vergisi'ni alamadığı durumlarda şirketle ilgili işlemlere taraf olan ya da ödemeye aracılık edenleri verginin ödenmesinden sorumlu tutabilecek. Örneğin Türkiye'de mülkü bulunmayan bir şirketten alışveriş ödeme esnasında banka aracılığıyla vatandaştan hem KDV hem de Dijital Hizmet Vergisi alınacak. Banka aracılığıyla vergi tahsilat yöntemi, yabancı dijital mağazalarda KDV için uygulanıyordu. Şimdi üstüne Dijital Hizmet Vergisi ekleniyor.





    Türkiye'den büyük gelir elde eden şirketleri kapsıyor





    İlgili hesap döneminden önceki hesap döneminde, Dijital Hizmet Vergisi'ne tabi hizmetlere ilişkin, Türkiye’den elde edilen hasılatı 20 milyon Türk lirasından veya dünya genelinde elde edilen hasılatı 750 milyon avrodan veya muadili yabancı para karşılığı Türk lirasından az olanlar Dijital Hizmet Vergisi'nden muaf olacak.

    Türkiye'de, dijital ortamda dijital hizmet sağlayıcıları tarafından sunulan her türlü reklam hizmetleri, sesli, görsel veya dijital herhangi bir içeriğin dijital ortamda satışı ile bu içeriklerin dijital ortamda dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasına veya elektronik cihazlara kaydedilmesine veya bu cihazlarda kullanılmasına yönelik dijital ortamda sunulan hizmetler ile kullanıcıların birbirleriyle etkileşime geçebilecekleri dijital ortamların sağlanması ve işletilmesi hizmetlerinden elde edilen hasılat, Dijital Hizmet Vergisi'ne tabi olacak.



    Ayrıca Bkz.Çakar lamba kısıtlamasının ilk gününde toplam 126 bin TL ceza kesildi



    Dijital Hizmet Vergisi uygulanmayacak hizmetler



    Dijital hizmet vergisi alışveriş yapılabilen, izlenilebilen, dinlenebilen, okunan,Telgraf ve Telefon Kanununun ulusal çapta kamuya açık mobil elektronik haberleşme hizmetleri üzerinden Hazine payı ödenen hizmetler, Bankacılık Kanunu kapsamındaki bazı hizmetler, Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanunun, Ar-Ge merkezlerinde Ar-Ge faaliyetleri neticesinde oluşturulan ürünlerin satışı ile münhasıran bu ürünler üzerinden sunulan hizmetlerden elde edilen hasılat Dijital Hizmet Vergisi'nden istisna olacak ve bu hizmetlerden elde edilen hasılat muafiyete ilişkin hadlerin tespitinde dikkate alınmayacak.

     




  • Hızlı şarj adaptörü olan telefonlara "hızlı şarj vergisi" gelsin, hep aklımda... Şebekeye bir anda yükleniyorsa vatandaş vergisini versin.. Ya da yavaş şarj etsin.



    Bir de daha önce yazmıştım, unutulmasın. Ev ve iş yerlerinin pencere metrekareleri oranında "günyüzü gören ev" vergisi alınsın. Güneş görmek lükstür.
    İnsanlar bir türlü şunu anlamak istemiyor.
    Firmalar - şirketler vergi ödemez.
    Vergiyi her zaman alan kişi öder.
    KDV direk vatandaştan alınır, firmada saklanır ve zamanı gelince vatandaştan alınan vergi devlete verilir.
    Gelir vergisi yine ürüne / hizmete eklenir, buna göre ürün fiyatı belirlenir. Atıyorum adam 10 liraya çinden ürün getirtti, üstüne kdv ekler, sonrasında ödeyeceği gelir vergisini de düşünür ve buna göre bir fiyat koyar.
    Kurumsal elektriğe zam gelirse üretilen ürüne zam gelir yine sana girer.

    Şirket kolay kolay ek vergi mi geldi, zam mı geldi olsun birazcık da az kazanayım demez. Şirkete gelen vergi artışını da halk öder, halka gelenide halk öder... Yani bizi bağlamaz diye bir şey yok.

  • DHV'miz hayırlı olsun!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekonomi saha kalkti. Oyle bir dik kalkti, hala inmiyor Vurmaya devam ediyor

    Oh yeaaa, ohhh, ohhhh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kıçımızda bir donumuz kalmıştı, onu da verelim gitsin.

  • Nefes Alma Vergisi eksikti ....

  • hep bize giriyor arkadaş ya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halk memnun yapacak bir şey yok.

  • Google arama basi 1 kurus vergi versin o bile yeter

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman asgari ücretliden vergi dilimini kaldırın.

  • Halk ağır vergiler altında eziliyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kim denetleyecek? Diyelim ki ödemelerimi Paypal gibi hizmetlerden yaptım. Benden kim kesecek vergiyi? Mesela havale ile ödemelerde nereden anlayacaklar? Bunlara kafanız çalışıyor da şu mevzuatları neden sade ve anlaşılır yapmıyorsunuz?



    Kanunu değiştirme kanunu çıkara çıkara allak bullak ettiniz herseyi. Kim okuyacak bu kadar mevzuatı da ne demek istediğinizi anlayacak ve uygulayacak?

  • Cep telefonlari kendi icinde dijital servisler ile geliyor, App store, google play vs. Dusunsenize otomatik olarak cihazlarada bu verginin eklendigini dijital servis sagladigi icin.

  • Artık nerden koparacaklarını iyice şaşırdılar.
    E bu millette para bitecek elbet, o zaman sizi sınırlara kadar kovalarlar artık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen muhabbeti olmuştu.Arkadaş bizi bağlamaz şirketlerle alakalı diye konuşuyordu.
    Ben burası Türkiye faturası bize yansır demiştim.Böyle olacağı açıkca belliydi...
    Başka ülkede WP vergi geldi diye ülke karıştı.Başbakan değişti...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet coştu. Patron çıldırdı. Yeni zamcık hayırlı uğurlu olsun millete ??

  • Neyyy? Donanım Haber Vergisi mi gelmiş? Bi’ DHV eksikti. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın tek müslüman devletiyiz sakin olun arkadaşlar

  • 2080ti vga alanlar zengin oldugu icin 2 kat para alinsin turkiye satis fiyati 2 katina cikarilsin
    satisin %50 si hazineye aktarilsin.
  • Zaten normalde de şirketlerden kesilen tüm vergiler aslında eninde sonunda vatandaş tarafından ödeniyor. Çok bir şey değişmeyecek, devletin üretimlerden kazanç sağlaması gerekirken vatandaştan para kazanıyor. İçler acısı bir durum gerçekten. Maaşlı çalışansınız, daha elinize brüt paranız geçmeden yarısı yok olup gidiyor, kazandığınız para ile temel ihtiyaçlarınızı karşılayıp faturalarınızı öderken ödediğiniz her şeyin yarısı yine vergiye gidiyor. Paranız kaldıysa bir kısmını biriktireyim bir kısmını kendime harcayayım deseniz yine yarısı hatta belki daha fazlası gidiyor vergiye. Ülkede lüks tüketim vergisi diye saçma bir şey var, sayın milletvekilleri en lüks arabaya binecek fakat onları seçen ve hizmet etmekle yükümlü oldukları, "millet" binemeyecek... Ey gidi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorumculuklar -- 3 Kasım 2019; 8:32:45 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.