Şimdi Ara

Sizce bu yavaş oyunun sebepleri nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok iyi bi analiz yapabilecek saha içi taktik bilgilerine sahip değilim dizilişleri filan bile iyi bilmem, Ama son 7 8 yılı baz aldığımda gözüme hep şu çarpıyor. Elin çek cumhuriyetinin köy takımı kalibresinde diyebileceğimiz takımlardan tutun uefada oynayan basel gibi takımlara kadar maliyetsiz düşük bütçe ile tutunmaya calışan takımlara bakıyorum, pres var , büyük takımlara karşı bile oynasalar oyun akıyor , kanatlara top açıp al verleri başarabiliyolar. Bildiğiniz bu ufak diye tabir edebileceğimiz takımlar bile hızlı oynuyolar.

    Bize bakıyorum bir sürü oyuncu geldi gitti kağıt üstünde iyi diyebileceğimiz adamlarda buna dahil. Bizde topu alan 5 saniye bekliyo taçın orda bekleyen beke atıyo bek dönüyo stopere, stoper 10 saniye eveliyo geveliyo cıkarmaya calışıyo. Oyun bi türlü akmıyo bindirmeler yok verkaç nerdeyse yok derecesinde. Sanki oyuncularda iq yokmuş gibi davranıyolar sürekli bi bekleme düşünce halindeler bu sorun sadece bizde yok fenerbahce'de beşiktaş'da da var max kruse ilk geldiğinde bunla ilgili açıklama yapmıştı hızlı düşünmüyoruz oynarken diye. Ülkenin suyundamı birşey var arkadaş. Niye böyle akan bi oyunu bizim takımlarımız oynayamıyor , Bi beşiktaşın 2 yıl üst üste şampiyon olduğu dönem bu futbolu az buçuk gördüm , şampiyonlar liginede bunu yansıttılar.

    Yani işin özü sormak istediğim soru şu bu sorun oyuncularlamı , oyuncuların hızıylamı , teknik direktörlemi neyle alakalı tam olarak düşüncelerinizi merak ettim.

    Bide kamuoyunda çok kötü bi algı oluştu özellikle 2000'li yıllardan sonra bu var. Galatasaray ezilmesin iyi oynasın canımızı yesinler biz böyle takım görmek istiyoruz adı altında oynanan oyunların hiç biri iyi oynanmamış maçlar oldu. Bugun slavia prag'ın barcelona'ya oynadığı topun 10/1'ni bile biz psg'ye karşı oynayamadık ama öyle bi hava oldu ki çok aşırı iyi oynadıkda kaybettik moduna soktular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 24 Ekim 2019; 10:50:33 >







  • Konu başlığında imla kurallarına uygun olmayan bir nokta vardı.Onu düzelttim çok göze batıyor diye
  • Gs'den örnek vereyim. Oyunu kurarken beklerimiz ileri çıkmıyorlar. mevcut oyun formatımızda olmazsa olmaz bu. Devamlılıkları olmadığı için topu kanatlarda yayamıyoruz. hücuma katılımları az. Bir sorunumuzda şu kale vuruşlarından sonra kısa pasla oynuyoruz ve takımın boyu inanılmaz uzuyor. Haliyle topun ileri gitmesi çok zaman alıyor. Bunda bir etkende topu taşıyan oyuncumuzun olmayışı. Kanatlarımız dribling özzelliği olan kanatlar değiller. Hem babel hem feg. Topu hızlandıramadığımız gibi topla da hızlı değiliz. Haliyle çok az pozisyon buluyoruz. Hele ki yerleşik savunmalara karşı inanılmaz kötüyüz. Mevcut sistemde orta saha oyuncularımız dikine oynaması lazım yada sürpriz koşularla defansın dengesini bozması lazım ama orta saha oyuncularımızın böyle bir özelliği de yok. Tek bir soruna bağlı sonuçlar değil yani.
  • topa yavaş vurmak. top yavaşsa oyun da yavaş oluyor haliyle.
  • bence tamamen formasyon ve oyuncu kalitesiyle alakalı
    4231 miladını doldurdu
  • Takımın yaş ortalaması 70 nasıl hızlı oyun oyuncaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş seviyesinin yüksek olması ve hızlı süratlş oyuncuların olmaması şimdi Bekler 33 lük olmuş yani son dönemler ki bek zor bi mevkidir fizik olarak diğer mevkilere göre her zaman hazır ve güçlü olcan ileri çıkarsam dönemem diyen beklerin burdan gitti 1 kere ha her +30 bitik demek değildir bunun bir sürü örneği var.

    Diğer kısım Kanatlar yine hızlı süratli çalım atmayan dribbling yapmayan kanat oyuncuların var yani normal değil mi 2018 de Rodrigues 2019 da Onyekuru çekti gol yüklerini bu 2 adam 20 gole etki etmiş.

    Orta saha hızlı pres yapan çift yönlü top oynayacak oyuncunun olmaması Ndiaye bunu yapıyordu yerine Seri geldi herid Selçuk'un yerli versiyon ne pasları düzgün ne dribblingi hem savunma ne atağı Belhanda denen çakma 10 numaranın naptığı belli değil Sneijderden sonra 10 numara görmedim ben.

    Lemina hızlı dribbling yapan bir oyuncu keseceksen Belhandayı kesip bu adamı oynatacaksın dikine giden pres yapan oyuncu bu eğer kronik sakatlığı yoksa düzelir yoksa geçmiş olsun.

    Bekler Kanatlar ve Orta sahanın ağır ve pres yapmaması seni tempodan uzak tutar mevzu bu yani ben Ocak ayını bekleme kararı aldım Milli takım kampları biter giden olur gelen olur ondan sonra bir şey bekleriz dicem de FFP bitip sezon sonu tekrar kadro kurulcak Derin bir OFFFFF.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lig kalitesiyle alakalı.

    Şey gibi düşün, halısahaya gidiyorsun, yanında 5 çömezle oynarken sen de kötü oynuyorsun, ama akıcı paslaşan bir grup varsa sen de akıyorsun.

    Süperligde genel olarak kalite düşük, haliyle gelen oyuncu da böyle oynuyor.

    Buna şu an en güzel örnek Slimani, adam Fenerde hiçbir şey yapamadı, bekleyip durdu, Monaco'da akıyor.

    Bu yüzden oyuncu kiralarken takımlar da buna bakar. Buraya kiraladıkları oyuncular anca bitmiş oyuncular vs. oluyor. Dediğin gibi bizim 2 sene şampiyon olduğumuzda ligin bence çok üstünde, izole bir oyun tarzımız vardı, anca o zaman bize kiraladılar zaten...


    Futbolcular akıcı ve güzel futbol oynayan takımda oynamak istedikleri gibi rakiplerinin de öyle olmasını isterler, futbolcu seyirciyi duymak ister, o gaz ona özgüven verir ve özgüvenle daha iyi oynar. Özgüvensiz oyuncu, çevresi kalitesiz oyuncu korkak oynar, güvenli oynar. Futbol oynayan arkadaşlar bu dediklerimi daha iyi anlayacaktır.




  • Dribling ozelligi olan tek futbolcumuz Emre Mor o da 70de falan giriyo. Diger futbolcularin hepsi topu ayagina istiyor. Bu futbolun sorumlusu Fatih Terim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabit bekleyen kanat ve bekler. Hem yavaşlar hemde hareketli değiller. Takımın hepsi genelde hareketli değil.Öyle maçın bitmesini bekliyorlar
    Bu takımdan bir cacık olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Terim tabiki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyun hızının birden fazla değişkeni var.
    futbolda takımlar arası farklar azaldı. artık birçok maçta daha iyi oynayan değil, daha az hata yapan kazanıyor. yani rakibi daha çok hataya zorlamak gerekiyor. rakibi hataya zorlamak için de bölgesel baskılar, dolayısı ile fizik kalitesi öne çıkıyor.

    set oyunları ve geçiş oyunları olarak 2 kavram ortaya çıktı artık. duran topları kenara alırsak akan oyundaki gollerin çoğu bölgesel baskıyla kazanılıp 3-5 pasta sonuçlanan ataklarla geliyor. dolayısı ile artık dinamik takımlar iş yapıyor. ben 700 pas yaptım, %75 topla oynadım falan bunlar hikaye. hem akıl, hem de fizik olarak hızlı oyuncular lazım. yüksek fizik kalitesi topla ilişkisi iyi ve oyunu yönlendiren orta saha oyuncuları, hızlı ve mesafe kat eden kenar oyuncularına ihtiyaç var.

    fenerbahçe emre sonrası 4 sene topal-souza-jailson gibi prangalarla oynadı. souza topçunun tillahı diyenlere inat ben bu oyuncuların her zaman pranga oldugunu savundum. bence galatasaray aynı parangayı bu sene nzonzi ile ayaklarına vurdu. fernando-ndiaye hem dinamik hem mesafe kat eden hem de oyunu yonlendiren oyunculardı. şu an seri ve lemina fizik olarak yetersiz, nzonzi ise bu stilden uzak görünüyor.

    bu uzun boylu stoperden bozma defansif ortasahalar virüs gibi. top kaptığı ve fizik olarak hacim kapladığı için iyi zannediyorsun ancak maç boyu topla buluşması 100 civarı olan bu adamların asıl görevi oyunu yönlendirmek olmalı. burada oyun yönlendiremeyen ve hücum aksiyonuna katılmayan bir adam olunca oyun hızı düşüyor ve oyun aksıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.