Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3.888
Cevap
107
Favori
209.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sacrosanct- kullanıcısına yanıt
    Merhaba Sacrosanct-,

    3.5 FW yazılımında mevcut yeni geliştirmeler yayınlandı 3.5 Beta versiyonları tamamlandıktan sonra Ön izleme versiyonu yayınlanacak sonraki yeni sürüm için yeni özellik ve takvim planı için kullanıcılarımıza lanse etmeye başlayacağız bizi takip etmeye devam edin.
  • 2 tane keenetic cihazıyla mesh kullanan var mı? Ping kaybı oluyor mu?
  • volkantipi V kullanıcısına yanıt
    Merhaba volkantipi,

    Mesh Wi-Fi sisteminde cihazlar iyi konuşlandırılması durumunda herhangi bir ping kaybı yaşamazsınız.
  • Keenetic Extra DSL AC1200 VDSL2/ADSL2+ Kablosuz Modem + Router (KN-2111-01TR) modelini almayı düşünüyorum. Altyapımız maalesef adsl ve 8mbit anca veriyor. ASUS AC68U gibi güzel bir modemim vardı. Onu aratır mı? Özellikle şuradan alın diyeceğiniz bir satıcı var mı?İyi günler dilerim..
  • giga ile ultra modellerin amfi güçleri ve şiddetleri aynımı, ona göre ikiisnden birisini alacağım. 2. bir sorum cihazlarınız telekom tarafından verilen zte modemlere kablosuz olarak köprülenebiliyor mu.
  • Omni dsl aldım çok verimsiz cihaz oldugunu 2 ay sonra anladım. Ya da bu sorun pandemi sürecinde millenicom internet kaynaklı, çok cok düşük bi ihtimal ama. Youtube açmıyor 2 duvar sonra. Dön dön duruyor. Speedtestde 15 mb/s hız gösteriyor buna rağmen durum bu. (Modemin dibindeyken sorunsuz 27 mb/s hız gösteriyor).

    En azından kopma yok, eski arızalı modelden sonra ilaç gibi geldi. Hakkını vermek lazım torrent vs arayüzü çok iyi.


    Sözün özü bu cihazı alırken göz önünde bulundurun. Modemle aynı odada değilseniz çile çektirir. E hiç mi çıkmayacağız evin içinde odanın dışına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 20 Ağustos 2020; 22:4:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KN-2111 Çok büyük umutlarla aldım (keşke almasyadım) tüm istenileni yapdım kullanıcı ad şifre falan girdim modem bağlandı ama sorun şu benim pc ye veya wifiden herhangi bir cihaz bağlanamadım modem e internet ışığı sabit yeşil tt 24mpbs internetin sırınsız müşteri hizmelerini aradım tt nin herhangi bir sorun yok dendi modem satıcı ile görüş dendi modem cağrı merkez aradım saat sabah 9 akşam 6 çalışıyorlarmış sabah aradım çaldı çaldı kimse açmadı bende bidaha aramadım büyük ihtimalle modem iade edeceğim direk takıp çalışır umuduyla aldım (keşke almasyadım) galiba modem ip verme ile ilgili yazılımsal sorun var

    sorun çözdüm sorun 1 kullanıcı adının sonu @ttnet yazdım ve port 1 eternet olarak kullanacı adamı girdim oldu bu bildiğin bir hata gibi bişey bence benim takdığım port otomatik algılayıp internet vermesi lazım illa seçmek lazım olay bu galibaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarjinaL_Kedi -- 21 Ağustos 2020; 0:28:46 >
  • mixed_mind kullanıcısına yanıt
    Merhaba mixed_mind,

    Öncelikle firmamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Extra DSL model modemimiz ADSL2+/VDSL2 ve Fiber (Ether WAN)alt yapılarını desteklemektedir kullanmış olduğunuz 8 Mbps ADSL hattınızda kullanabilirsiniz. Extra DSL cihazımızın bir çok özelliği bulunmaktadır bu özellikleri incelemenizi tavsiye ederiz. Rakip marka ve modeller ile karşılaştırmamız yada kıyaslamamız etik olmayacaktır bu sebepler bu karşılama ve kıyaslamayı yaptığınızda kararınızı Extra DSL yönünde vereceğinizden eminiz.

    İnternet üzerinden güvenli satış yapan online sayfalardan ürünlerimizi satın alabilirsiniz. Sağlıklı güzel günler dileriz.
  • MarjinaL_Kedi kullanıcısına yanıt
    Merhaba MarjinaL_Kedi,

    Öncelikle Keenetic ailesine hoş geldiniz,www.keenetic.com.tr web ve youtube/keenetictürkiye sayfalarımızda hem yazılı hemde videolu şekilde kurulum dokümanlarımız mevcuttur, internet servis sağlayıcıları kullanıcı isimeri ile ilgili kulanıcı adı sonuna kendi belirledikleri alan adlarını yazılmasını zorunlu tutmaktadırlar.

    DSL hatlarda internet hattı DSL portuna takıldığından kurulum için herhangi bir port seçmenize gerek yoktur internet alt yapınız fiber ise ve kurulum esnasında Ethernet üzerinden bağlantı seçtiğinizde cihaz kurulum esnasında size Wan kablosunu takacağınız portu belirtmekte kurulum sihirbazı ile kurulum yapmadan web arayüz ekranında kurulum yapmanız durumunda 4 LAN portundan istediğiniz bir portu WAN portu olurak ayarlayarak kurulumu tamamlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEENETIC -- 21 Ağustos 2020; 13:1:53 >




  • celalettinaktas C kullanıcısına yanıt
    Merhaba celalettinaktas,

    Öncelikle firmamıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Giga model router cihazımızda 4 Ultra model router cihazımızda 8 adet Amplifier bulunmaktadır. Cihazlarımızın heğsinde Kablosuz mesafe genişletici (Range Extender) özelliği bulunmaktadır. Belirttiğiniz model router cihazlarımızı Türk Telekom Fiber hattınıza ait kullanıcı adı ve şifreyi biliyorsanız ISP firmanızın verdiği cihazı tamaen kaldırıp Keenetic üzerinden internete çıkmanızı öneririz.
  • Osiris34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Osiris34,

    Öncelikle Keenetic ailesine hoş geldiniz, aşağıdaki makalelerimizi incelemenizi tavsiye ederiz kablosuz sinyaller bulundukları ortama göre değişkenlik gösterebilmektedir anten yönleri cihaz konuşlandırılması ve kablosuz kanal seçimi kablosuz sinyallerin daha verimli kullanılması için önem arz etmektedir. İlgili makalelerimizde anlatıldığı gibi kablosuz ağ performansınızı en iyi seviyelere çıkartabilirsiniz.

    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/213968789-Anten-y%C3%B6nleri-do%C4%9Fru-%C5%9Fekilde-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r-

    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000807959-Wi-Fi-h%C4%B1z%C4%B1n%C4%B1-maksimuma-%C3%A7%C4%B1karma

    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360012702420-Benim-kablosuz-ba%C4%9Flant%C4%B1m-neden-yava%C5%9F-olabilir-




  • Buyuk beklentilerle aldigim ancak iletim gucunden memnun kalmadigim Keenetic Xtra DSL modelini HB uzerinden OVY adli saticidan satin aldim ve eksiksiz bir sekilde kutulayim kargoya verdim aradan 2 gun gecti ve iadem kabul edilmedi . Sebep ? Kutunun acilmis olmasi!!! Ben boyle komik bir sebep daha once duymadim . Sayin yetkili sizin satis izni verdiginiz kanal (satici) ticaret yasasina aykiri sekilde hareket ediyor , kaldi ki bu tip mesafeli sozlesmeler mazeret belirtmeksizin iade-iptal hakki tanir. Yaptigim alisveris firmaniz acisindan bende cok olumsuz bir intiba birakti. Bir an once yapilan yanlisin duzeltilmesini rica ediyorum ve biliyorum direkt satici belki siz degilsiniz OVY Teknoloji ancak firma olarak ben sizi tanirim. Almayi dusunen diger arkadaslara bir fikir vermis olurum umarim.
  • Selamlar,
    Şirketimizde tüm internet AirTies modemden yayılıyordu. Ben de bugün farklı bir departmanda sinyal gücünü artırmak adına bir adet Keenetic Extra modeli aldım. Kurulumu yaparken ana modem olan AirTies'dan gelen ethernet kablosunu bağladım, internete sorunsuzca ve hızlı bağlandım ancak AirTies modeme bağlı bilgisayarlardaki ağlara erişemez oldum. Bunun için bir teknik destek sağlamanız mümkün mü?
  • KEENETIC kullanıcısına yanıt
    İlgi ve alakaniz icin teşekkür ederim bakacagim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KEENETIC

    Merhabalar maximus8282,

    Öncelikle Keenetic ailesine hoş geldiniz. Bahsetmiş olduğunuz kablosuz sinyal performansı ve yaşadığınızı bildirdiğiniz kablosuz kopma vb. durumlar için mutlaka inceleme yapmak isteriz Ultra model cihazımız 4 X 5 dBi çok yönlü dipolar anten ve bu antenlerde 8 adet Amplifier bulunmaktadır. Ayrıca Kesintisiz (seamless) roaming 802.11k/r/v - MU-MIMO - Airtime Fairness - Beamforming - Wi-Fi Multimedia (WMM) gibi bir çok kablosuz ağ özelliğine sahip bir modelimizdir, performans olarak karşılaştırma yaptığınız model ile karşılaştırma yapılamayacak kadar özelliğe ve performansa sahiptir.


    Bahsettiğiniz durumları incelemek için bize iletişim bilgilerinizi mesaj veya destek@keenetic.com.tr adresine mail olarak atabilir yada Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

    Geri dönüşlerinizi mutlaka bekliyoruz.
    Emrah Bey'in desteği ile daha farklı bir kurulum yaptık ve şuanda bir sorun gözükmüyor. Sadece çekmesi için gittiğim yöne doğru modemi çevirmem gerekiyor yoksa tam çekmiyor ve usb girişleri ve tuşarı zor sokuluyor ve basılıyor kullanırken problem yaratmaz umarım.

    İlk aldığımda kurulum için aradığım arkadaş cihazı tekrarlayıcı modunda ayarlamıştı ama Emrah Bey bunu değiştirerek sorunları çözdü, sağolsun kendisi çok ilgilendi. Şimdi Emrah Bey'in önerisi üzerine hem ultra cihazını tam kapasite kullanmak için hem de kameraları statik ip gerek kalmadan kullanmak için bir cihaz daha almayı planlıyorum, hem bu konuda da destek olacaklarını belirttiler, bu çok güzeldi.

    Şimdi kullandıkça aklıma yeni sorular geliyor tabi, ev kullanıcısı için upload'ı düşük bir ülkeyiz bu yüzden modemin usbleri üzerinden bilgisayara gerek kalmadan Telegram, Google Fotoğraflar, Box, Dropbox gibi uygulamalara upload yapılabiliyor muyuz? Böyle bir özellik var mı? Yoksa gelir mi?

    Böylece sürekli upload yapabiliriz, hem bilgisayarla uğraşmamış oluruz. Çok güzel olur.




  • AcetoBalsamico kullanıcısına yanıt
    Merhaba AcetoBalsamico,

    Bildiğiniz gibi son kullanıcıya bir satışımız bulunmamakta olup serbest piyasada ürünlerimizi herkes satabilmektedir. Keenetic olarak sizlerin ürünümüz ile ilgili yaşamış olduğunuz durumu incelemek iade sebebinizi öğrenmek ve yardımcı olmak isteriz, iletişim bilgilerinizi destek@keenetic.com.tr adresimize gönderebilirseniz sizler ile iletişime geçerek öncelikle gerekli kontrolleri yapmak isteriz. İade konusunda mesafeleri sözleşmeler için geçerli olan iade şartlarını karşılıyorsanız satıcı firma sizlere bu konuda yardımcı olacaklardır.
  • MKrgz1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba MKrgz1,

    Yaşamış olduğunuzun durumu arkadaşlarımız ile birlikte incelemek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba maximus8282,

    Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. WebDAV uygulaması ile kendi bulutunuzu oluşturabilirsiniz aşağıdaki makalemizi inceleyerek WebDAV uygulamasını kullanabilirsiniz.


    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360012308540-WebDAV-protokol%C3%BC-ile-bir-USB-s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BCs%C3%BCne-ba%C4%9Flanma
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.