Şimdi Ara

Araç Mahrumiyeti İcra Takibi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
45.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mogutcu kullanıcısına yanıt
    Itiraz dilekçenizi güzelce hazırlayın keyfinize göre. Eğer örnek isterseniz özelden mesaj atın size göndereyim
  • Çok teşekkür ederim, ben de yazdım gönderdim itirazı, bakalım ne olacak.
  • Ben de Ankara'da bir kaza sonrası aynı durumu yaşadım tutarda anlattıklarınız da birebir aynı rica etsem itiraz dilekçesi örneğini gönderebilir misiniz? Bir de İstanbul İcra Dairesine nasıl ulaştırmıştınız bu dilekçeleri?
  • Arkadaşlar aşağıda örnek metin var. Avukat arkadaşımdan yardim aldım.

    Bu dilekçeyi ve nüfus cüzdanı fotokopisini ılinizdeki nöbetçi icra müdürlüğüne götürün onlar gereğini yaparlar.



    T.C.

    İSTANBUL ANADOLU 24. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NE
    Gönderilmek üzere ANKARA NÖBETÇİ İCRA DAİRESİNE



    Dosya No: 2019 / ******* Esas


    BORCA İTİRAZ EDEN
    (BORÇLU ADI-SOYADI ) : ******** (TCK. No: ***********)

    ADRESİ : *****

    ALACAKLI : ***** (TCK. No: *****)

    ADRESİ :*******

    ALACAKLI VEKİLİ : Av. ******* (TC ****** )

    ALACAKLI ADRESİ : ******((

    TEBELLÜĞ TARİHİ : 21/10/2019

    KONU : Ödeme emrine itiraz ettiğimin bildirilmesidir.

    AÇIKLAMALAR :

    Yukarıda esas numarası yazılı dosyadan tarafıma ilamsız takip yapılmış ve ödeme emri gönderilmiştir. Yasal süresi içinde itirazlarımı sunuyorum.

    Şöyle ki;

    21.10.2019 tarihinde tarafıma tebliğ edilmiş olan icra ilam’ının kesinlikle haksız ve hukuksuz olduğunu düşünmekteyim. Söz konusu ekspertiz raporu 20.02.2019 tarihinde gerçeklemiş olan maddi hasarlı kazadan neredeyse 8 ay sonra (9.10.2019) hazırlanmıştır. Müdürlüğünüz olarak bu konunun en başta bu sebepten dolayı reddi gerekmekteydi.

    Ayrıca tarafıma yollanan ilam ekinde görüldüğü üzere taraflar arasında Sigorta Bilgi ve Gözetim Sisteminde sigorta şirketleri arasında gerekli mutabakat sağlanmış, hem benim sigorta şirketim hem de karşı tarafın sigorta şirketi kendi aralarında anlaşmışlardır.

    Aradan geçen bunca zamandan sonra yetkisi bile olmayan bir ekspertiz firmasının yapmış olduğu bu tetkiki tümden reddediyorum. 9 Ekim 2019 tarihli bu ekspertiz raporu ile kazanın oluş tarihi olan 20.02.2019 tarihleri arasında araçta başka iş ve işlemler olup olmadığını bilemem. Davalı ile kazadan sonraki günlerde şifahen yaptığımız telefon görüşmesinde hasarın onarımı için aracını yetkili servise vereceklerini ifade etmişlerdir. Bu sebeple davacı tarafın aracının yetkili serviste onarım geçirdiği aşikardır. Bu konu ile ilgili belgeler icra emri ödeme ekinde bulunmamaktadır.

    Kazanın yaşandığı yer Ankara İl’i sınırları içerisinde olmasına, aracın Ankara’da kullanılması ve araç sahibinin ve benim ikametimin Ankara’da olmasından dolayı İstanbul icra daireleri bu olayda yetkisizdir.
    Bununla birlikte, araç mahrumiyeti ile ilgili olarak hazırlanan ekspertiz raporunu da ekspertiz firmasının İstanbul’da olması sebebiyle tümüyle reddediyorum. Bu konuda yapılan hesaplamaları doğru bulmuyorum. Bu hesaplamaların kanuni olarak bir temele oturtulması ve belgeleri ile kanıt gösterilerek sunulması gerekmektedir. Bu yüzden borcun tamamına itiraz ediyorum.
    Ayrıca, kamu çalışanı olan davacı’nın kendisine ait olan 06 ***** plakalı aracın ticari her hangi bir faaliyette bulunması kanunen mümkün değildir. Bulunmuş olsa bile 657 sayılı kanuna göre suçtur. Bu tür durumlarda ticari olarak çalışmayan bir araç için mahrumiyet istenmesi doğru değildir. Araç ticari olmadığından onarım sürecinde davacının her hangi bir mali kaybı bulunmamaktadır. Bunun dışında aracını kasko kullanarak tamir ettirmiş olan davacının poliçesinde büyük bir ihtimalle ikame araç teminatı da bulunduğundan dolayı reddetmiş olduğum ekspertiz raporunda bahsolunduğu gibi 7 günlük bir mahrumiyetin olmadığını düşünmekteyim.
    Sonuç ve Talep: Yukarıda bahsolunan konular doğrultusunda alacaklı görünen tarafa herhangi bir borcum yoktur. Bu nedenle her türlü kanuni haklarımın saklı kaldığını, icra takibine, ödeme emrine, faize, faiz oranına ve işlemiş faize, borca ve bilcümle ferilerine açıkça itiraz etmiş olduğumdan bahisle açılan icra takibinin durdurulmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim. 24/10/2019


    Adı ve Soyadı: .................………………..


    İmza: ...........................................





    EKİ: Nüfus Cüzdan Fotokopisi




  • Nöbetçi icra memurluğuna giderken 10 liralık posta pulu almayı unutmayın, sonra dışarı çık ptt ara zor oluyor.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Ben de Hatay'dan bir kazaya karıştım. 11.01.2020 tarihinde icradan belge elime ulaştı. 8 Günlük araç kiralanmış ve 210 lira günlük kiralama bedeli biçilmiş. Ne gibi yol izleyeceğimi de bilmiyorum açıkçası. Avukatlık bürosu tarafımı aradı ve 2200 lira borcum olduğunu, 2000 tl eft yapabileceğimi söyledi.
  • nigde05 N kullanıcısına yanıt
    Ticarî araç mi ?
  • yok hayır şahsi
  • Avukatlık büroları da dolandırıcı gibi bir şey zaten. Arayıp kiralanan aracın faturasını isteyeceğim açmıyorlar telefonu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nigde05

    yok hayır şahsi
    Hocam yukarıda verdiğim dilekçe örneğini yazarak itiraz edin mutlaka.

    Karşı tarafın kaskosu varsa ikame araç kullanmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 22 Ocak 2020; 11:58:7 >
  • Avukatlık büroları açtı telefonu. Araç kiralaması da yapılmamış faturaları mevcut değilmiş. 8 gün araç yattığı için istiyorlarmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nigde05

    Avukatlık büroları açtı telefonu. Araç kiralaması da yapılmamış faturaları mevcut değilmiş. 8 gün araç yattığı için istiyorlarmış.
    Yok öyle bir dünya. 7 gün geçmeden itiraz edin.
  • 7 gün geçti sanırım. bu kadar kolay para kazanılmamalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nigde05

    7 gün geçti sanırım. bu kadar kolay para kazanılmamalı.
    Hocam tebligat tarihinden itibaren 7 gün.

    Ama dava açabilirsiniz tabi.

    Önce itiraz edin derim.
  • Yani bende kaskodan ikame aldım ama karşı tarafa bi icra göndermedim.Ben ikameyi kendi kasko şirketimden aldım, karşı tarafın sigortasından değer kaybı aldım sadece. Büyük ihtimal bi sonraki sigortasında bi miktar fazla ödeyecektir ama hiç bişekilde afaki rakam olmaz.
    kesinlikle art niyet var.
    Ayrıca size değil sigorta şirketinize göndermeliydi. Oradan bi cacık çıkartamayacağını bildiği için yersen e getiriyorlar.
  • astegon kullanıcısına yanıt

    Merhaba bende dilekçe örneği rica edebilir miyim

  • PSENBABA P kullanıcısına yanıt
  • astegon kullanıcısına yanıt

    Evet gördüm örnek dilekçeyi teşekkürler. Bu arada karşı araç ticari olması durumunda değişen bir durum olur mu?

  • PSENBABA P kullanıcısına yanıt

    Olabilir tabi.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.