Şimdi Ara

GTX 1050 2 gb Performans Sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar öncelikle. Halihazırda yaklaşık 2 senedir kullandığım pc de değişik sorunlar yaşıyorum.

    Pc: MSI GL727rd laptop
    Cpu; i5 7300hq
    Gpu; gtx 1050 2gb
    Ram; 8gb
    Hdd; 240 gb kingston ssd

    Bu sistemde son zamanlarda oyunlarda performans düşüklüğü yaşıyorum. Örneğin, daha önceleri orta ayarlarda 60 fps altına nadir düşen pubg, en düşükte 50-55 zor görüyor ve ani mouse hareketlerinde 15-20'lere bile düştüğü oluyor. Bunun gibi bir çok oyunda böyle. Mesela internetten aynı pc ile herhangi bir oyunu test edenlerin videolarına bakıyorum, aynı ayarlarda benden yüksek performans alıyorlar. Sorun ne olabilir sizce. Bir bilen var mıdır? Teşekkürler şimdiden.



  • Yok mu bir bilen?
  • İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları ne durumda bunları kontrol etmekte fayda var . Macun yenilenme zamanı gelmiş olduğundan ısınıp performansı düşmüş olabilir .
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler. Isı değerleri, CPU ve GPU 80 derecelerde seyrediyordu yazın, şimdi biraz daha düşük 70 derece civarlarında. Furmark ile test yaptım ekran kartına ancak, ben mi bir şeyleri yanlış yuptım yoksa, cidden ters bir şeyler mi var anlamış değilim. Çıkan değerler 4-5 sene önceki ATİ HD5850 ile aynı değerler neredeyse.


    GTX 1050 2 gb Performans Sorunu!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.memo -- 24 Ekim 2019; 16:40:24 >




  • a.memo kullanıcısına yanıt
    Dostum elin yatkinsa cihazı sök bir güzel bakımını yap fanları temizle termal macunu yenile yok elim yatkın değil bu işlerden anlamam dersen bir servise götür bakım yapsınlar tozu pisi alınsın fanlar temizlensin macunlar yenilensin en son temiz bir kurulum yaptır cihaza bak keyfine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 3-4 hafta önce, bir açıp temizledim tozunu pisini ama macun sürmedim. Format da attım, sıfırladım pcyi 2 kez o da işe yaramadı. Bir de macun süreyim bakalım bir işe yarar umarım. Teşekkürler cevap için.
  • bende de gtx 1050 rog serisi vardı, çok verimsiz bir karttı. başta iyiydi sonraları senin dediğin gibi olmaya başladı. bence onu elden çıkar.
  • Yıl olmuş neredeyse 2020 hala "bir açıp temizledim tozunu pisini ama macun sürmedim" diyenler var ya bu tarz sizin için önemsiz detaylar en kritik noktalar arkadaşım. Düzgün bir macun sür ve başka bir hatan var mı kontrol et sorun çözülür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.