Şimdi Ara

Sıfır araç fiyat araştırması maceram. Toplaşın!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
7
Favori
31.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam arkadaşlar.

    Uzun zamandır Volkswagen 2016 Polo Allstar aracımı 3 kişilik bir aileye yükselmemiz sebebiyle ve eşimin memleketinin uzak olması sebebiyle (istemeyerek te olsa) değiştirme kararı verdim. Aracım tertemiz, 3 bakımı da serviste yapılmış. Değişen, çizik, lokal veya herhangi bir boyası olmayan, filtreleri ve yağı dışında hiçbir parçası bile değişecek düzeyde eskimeyen tertemiz arabamı piyasa şartları vs şeklinde 44bin km'de sattım. Gelin asıl maceraya.

    Devletin yerli üretim sıfır araçlarda 0,49 - 0,69 faiz oranları vermesi sebebiyle kafamda 3 5 model var. Başladım dolaşmaya. Bu esnada aldığım fiyatlar aşağıdaki gibidir.

    Ford Focus HB 1.5 benzinli titanium 178.000TL(indirimli teklif)
    Toyota Corolla Benzinli 154.000TL (indirimli)
    Toyota Corolla Hibrit 174.000TL (indirimli)
    Toyota C-HR (çok küçük geldi, o yüzden fiyatını bile sormadım, arka taraf inanılmaz küçük ve basık)
    Nissan Qasqhai 1.2 benzinli skypack kampanyalı araç 204.000TL (nasıl kampanyaysa artık)
    Volkswagen Tiguan benzinli comfortline 204.000TL satılmış.
    Volkswagen 1.0 golf benzinli highline 182.000TL (indirimli teklif)
    Volkswagen 1.6 golf dizel highline 191.000TL (indirimli teklif)
    Volkswagen 1.5 T-Roc benzinli hihline 183.000TL (indirimli teklif)

    Aşağı yukarı fiyatlar böyle. Gelelim asıl mevzuya. Ben tabi Polo'dan geçiş yapacağım için küçük araçların fare gibi her park yerine girmesinden memnun biri olarak Polo'dan büyük ama kompakt crossover tarzı bir araç bakıyorum. Honda HRV çok hoşuma gitti. Özellikle bagajı, koltukları yatırınca yatak gibi olmasını o kadar beğendik ki, ailecek tatilde yatıp uyuma hayalleri bile kurduk. Bir tek motorunu beğenmedim. Atmosferik ve 155nm tork olması kafamda kocaman bi soru işaretiydi. Ki 1.2 poloda bile 160nm tork vardı :/ Ailemle beraber "Honda'ya gider nasılsa araba alırız" diye bu bahsettiğim fiyatların çoğunu zaten pek takmadık.

    Honda bayiine girdik. Liste fiyatları belli, hurda teşvikli fiyatlar üzerinden konuşacağım. Honda HRV Executive paket 194.000TL, Honda Civic 1.5 turbo benzinli elegance paket 159.000TL. Açıkçası hayalim şuydu. HRV için 180.000TL der. Tamam ulan der alırım. Yada olmadı Civic için 140.000TL der biraz tarz dışına çıkarım ama olsun, güzel araba, onu alırım dedim.

    Sadece 1 tane olan müşteri temsilcisinin 20 dakika müsait olmasını bekledikten sonra bize verdiği fiyatlar Civic için 160.000TL, HRV için 195.000TL. Evet doğru okudunuz. Rakamları yanlış yazmadım. +1000TL ekleyerek söyledi. "E hani indirim nerde?" dediğimde, bana verdiği cevap "hurdan var mı? yok." oldu. Biraz daha ısrar ettiğimde ukalaca hesap makinasını önüme fırlatıp "al kendin hesapla o zaman" cevabını aldım. Olay yerinde annem babam eşim ve kızım olmasa ağzımı daha kötü bozacaktım ama fazla uzatmadan kalktım. Honda hayalim böylelikle başlayamadan sular altında kaldı.

    Sonuç; devletin bu yapmış olduğu banka faiz kredi indirimi sadece satıcıya yarıyor. Adamlar burnundan kıl aldırmıyor. Üstelik ukalalık ta diz boyu. Şimdi bu şartlarda sorarım size. Yerli üretim HRV mi alırsınız yoksa T-Roc yada kendini kanıtlamış Golf mü? keza bunlar daha bile ucuz.

    Demem o ki, araç alacaksanız her firmayı en az 1 kez gezin. İnanın çok farklı fiyatlar ve yaklaşımlar göreceksiniz. Ve benim görüşüm seversiniz/sevmezsiniz o ayrı, volkswagen'e fiyat sorun, Ford'a fiyat sorun. Bazı modellerde liste fiyatı en yüksek olup ortalamada en düşük fiyatı veren hep onlar oluyor.

    Buraya kadar okuysanız teşekkür eder, kafanızı şişirdiysem özür dilerim. Hepinize mutlu günler..

    Düzenleme: Dizel araç istemiyorum. Alçak araç malesef bize uygun değil. Bu yüzden crossover/SUV bakıyoruz. Çok güzel modeller yazılmış ama hepsi bu sebeplerden pas geçiliyor, üzülüyorum. Ama yorumları okudukça da şunu anlıyorum. Firmalar haklı. Çok farklı modellerin çok farklı müşterisi var. T-Roc pek beğenmemişsiniz ama bu araç satıyor ve memnun kullanıcıları da var. Superb adı gibi bir araç, büyük ve iri. Ama bunu dezavantaj bulanlar da var.. 1.0 Golf, A3 yada Arona, 3 silindir motoru hiç sevmeyen de var... Umarım herkes gönlüne göre araç bulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockcash -- 21 Ekim 2019; 8:20:13 >



  • O hesap makinasını kafasına fırlatmadıysan senin ayıbın. Gerçi ailen varmış en doğrusunu yapmışsın. Hayır maaşlı çalışan satış görevlileri ne moduna giriyor anlamıyorum. Ulan tık yokken köpek olan siz azıcık kredi ötv indirimi gelince burnundan kıl aldırmayan yine siz.
    Her markayı geç her bayiyi bile arayın bence. Aynı şehirdeki aynı markanın iki bayisi bile farklı fiyat veriyor.

    Satıcı arkadaşın o tepkisinden sonra yapılacak 2 hareket var.

    1. Eğer orada var ise bayinin müdürü ile vs. görüşüp sırf o hareket yüzünden aracı almaktan vaz geçtiğinizi ve bunu markanın genel merkezine şikayet edeceğinizi bildirin. Sonra o hesap makinesini o elemanın neresine monteliyorlar o düşünsün.

    2. Bu hareketi kesinlikle markanın asıl merkezine bir mail ile bildirin. Çatır çatır hesabını sorarlar hiç merak etmeyin.

    Not: o fiyatlara çıkacaksanız bence renegade falan bakın. en azından premium bir markaya binin
    slowfood kullanıcısına yanıt
    slowfood demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: slowfood

    Hiç unutmuyorum araba almayı düşündüğümüz sıralar Renault bayiine gittik. Önce kendileri bir sene öncenin cliosunu (mevcut yılda dokunmatik ekranlı teyp vardı, bir önceki yıl sanırım bildiğin radyo teypti.) bir ballandırdı bir ballandırdı arabayı o alacak zannettik. :) Bayiiden çıkmadan ikamet ettiğim şehirde filo araç alımı yapan bir arkadaşa telefon ettim güncel modele 10000 TL indirim buldu. Bundan bahsettik ve dacia, clio symbol fiyatı alalım dedik ve çok sert bir tepkiyle "O Clio değil SYMBOL" Çıkışıyla yerimize oturduk. :D O gün bugündür bu espriyi yapıp yapıp güleriz. "CLIO DEĞİL O SYMBOL" :D:D:D
    Bunda gülünecek ne var anlamadım gerçekten Clio ile symbol alakasız araçlar. İkisini bir tutmamak gerekiyor.
    Ya tamam anlarım sıfır araç almak keyifli ve zevkli. Bende aldım zamanında ama bu paraları (küçümsemiyorum fakat) Golf, HRV, Civic, Corolla gibi kesinlikle ve kesinlikle o paranın 3'te biri kadar edecek araçlara vermek hiç cızz ettirmiyor mu? Evet ülkemizin hali bu fakat kullanımı daha iyi, teknolojik olarak daha iyi, kaliteli, güvenli, konforlu temiz bir ikinci el araç bence yüzde yüz daha mantıklı.

    Ha ama şuna saygı duyarım. Sıfır alayım kafam rahat olsun. Başkasının pislikleri olmasın diyorsanız buna diyecek bir şeyim yok. Ama 180 bin TL HRV'ye vermek aşırı derece enayiiliktir bence.
  • Vw sevmem ama sizin yerinizde olsam troc alır geçerim. Uzakdoğu araçlarını tercih eden birisiyim ama kimse babamın oğlu değil. Golf kasa değişimi olacağı için tercih etmem. Yoksa bu fiyatlarla golf te mantıklı. Umarım kazasız belasız ailece mutlu şekilde kullanacağınız bir araç alırsınız...
  • boraycan kullanıcısına yanıt
    Amin hocam eyvallah. Hepimiz için. Gerçi 1 ay önce de Passat'ları yeni seri modellere geçecek diye 174.000TL'ye kadar düşen fiyatlarla satıp bitirdiler.
  • O hesap makinasını kafasına fırlatmadıysan senin ayıbın. Gerçi ailen varmış en doğrusunu yapmışsın. Hayır maaşlı çalışan satış görevlileri ne moduna giriyor anlamıyorum. Ulan tık yokken köpek olan siz azıcık kredi ötv indirimi gelince burnundan kıl aldırmayan yine siz.
  • Öncelikle hrv yerli üretim değil

    Kompakt suv bakıyorsanız hyundai kona yı da inceleyin.

    Ya da 4×4 mazda cx3 te bakabilirsiniz.
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    yerli üretim demedimki zaten :) yerli üretim indirimi beni gaza getirdi sadece. baktıklarımdan corolla ve civic yerli üretim. ama hondanın bu tutumu; üstelik sizin de belirttiğiniz gibi; yerli olmayan araçlara bile böyle yaklaşması gerçekten sinir bozucuydu.. kona sadece dizel modeli olduğu için bakmadım. az önce de patlayan elektrikli kona haberini okuduktan sonra hiç yanaşmam heralde :D
  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Aynen benim anlamadığım da o. Millet bi galeyana kapılmış. 5-10bin indirim yapsan zaten deli gibi araç satarsın. Bunlar satmamaya endeksli. Yada sazan avı yapıyorlar...
  • bir kamyon para verip araç alacaksın
    şu gördüğün muameleye bak
  • Dream paket corolla alın. Gayet güzel donanımı ve fiyatı var.

    Yeni kasa olması, donanımın tadmin edici yanıyla albenili duruyor ve 2.elde değer kaybı da olmaz. Yakıtı sıkıntı olursa LPG takılır tamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligezgin

    bir kamyon para verip araç alacaksın
    şu gördüğün muameleye bak
    cok var böyle maalesef clio satanda bile bir afra tafra
  • Honda bayisi hangisi acaba
  • Forumda Kuga titanyum için alınan fiyat vardı 190 civarıydı galiba. Ford düşünürseniz ona da bakın derim.

    Tiguan derseniz dizel manuel highline (bulması zor ama) 206-207 civarıydı en son.

    Geniş sedan için de makyajlı Passat ve Superb yine 195-200 civarlarındaydı.

    Gördüğünüz muamele kabul edilir değil, böyle satıcıların işsizlik rakamlarına dahil olması dileğiyle
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Hiç unutmuyorum araba almayı düşündüğümüz sıralar Renault bayiine gittik. Önce kendileri bir sene öncenin cliosunu (mevcut yılda dokunmatik ekranlı teyp vardı, bir önceki yıl sanırım bildiğin radyo teypti.) bir ballandırdı bir ballandırdı arabayı o alacak zannettik. :) Bayiiden çıkmadan ikamet ettiğim şehirde filo araç alımı yapan bir arkadaşa telefon ettim güncel modele 10000 TL indirim buldu. Bundan bahsettik ve dacia, clio symbol fiyatı alalım dedik ve çok sert bir tepkiyle "O Clio değil SYMBOL" Çıkışıyla yerimize oturduk. :D O gün bugündür bu espriyi yapıp yapıp güleriz. "CLIO DEĞİL O SYMBOL" :D:D:D
  • İlacın superb.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slowfood

    Hiç unutmuyorum araba almayı düşündüğümüz sıralar Renault bayiine gittik. Önce kendileri bir sene öncenin cliosunu (mevcut yılda dokunmatik ekranlı teyp vardı, bir önceki yıl sanırım bildiğin radyo teypti.) bir ballandırdı bir ballandırdı arabayı o alacak zannettik. :) Bayiiden çıkmadan ikamet ettiğim şehirde filo araç alımı yapan bir arkadaşa telefon ettim güncel modele 10000 TL indirim buldu. Bundan bahsettik ve dacia, clio symbol fiyatı alalım dedik ve çok sert bir tepkiyle "O Clio değil SYMBOL" Çıkışıyla yerimize oturduk. :D O gün bugündür bu espriyi yapıp yapıp güleriz. "CLIO DEĞİL O SYMBOL" :D:D:D
    Bunda gülünecek ne var anlamadım gerçekten Clio ile symbol alakasız araçlar. İkisini bir tutmamak gerekiyor.
  • boraycan kullanıcısına yanıt
    Hiç troc incelediniz mi? Vw olunca kalitelidir bir yargı oluşuyor ama alakasız. Emin olun renault captur bile çok daha kaliteli bir iç mekana sahip. Yanlış duymadınız, captur. 183bin verip alınacak bir araba değil.
  • funnerman kullanıcısına yanıt
    Yani senelerdir bildiğimiz "clio symbol" tanımı yanlış. Hiç aynı platform üzerine üretilmiş araçlar değil.


    CLIO SYMBOL REKLAMI
    https://www.youtube.com/watch?v=Zgd9SslTF5w&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?v=QMCsAc0xEHo&feature=youtu.be

    Ayrıca oradaki nüans farkı satış personelinin o çıkışındaki tavrı "Clio değil symbol. Bambaşka bir araç. Araçlar üstü o!" şeklindeydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 16 Ekim 2019; 13:34:50 >
  • Hedef2020 kullanıcısına yanıt
    Dizelse otomatik değildir manueldir, benzinse otomatiktir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.