Şimdi Ara

kurulum ekiplerini beklemeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bölüm sırf şikayet olmasına rağmen inat ettim turknet i deneyeceğim. Evraklar vs ok. Kurulum için aranacaksınız diye sms geldi.sms te yazan dışında bir numaradan arandım. Pazar gününe randeevu alındı.Teknofix diye bir firmadan ve turknetten onay sms geldi. Gelecek kişiye diyorum cat6 mı çekeceksin bende cat6 yok diyor. Mevcut hattan ilerlicem diyor dedim kutudan yeni kablo gelecek mevcut hat yok. Bende kablo çekecek malzeme yok yapabilirsem yaparım gibi bişeyler dedi. Pazar sabahı olmaz yarın yada pazartesi gel diyorum illa pazar diyor sanki bu işi ek kazanç olarak yapıyor gibi geldi bana.

    Cat6 olmaması normal mi? kablo çekilecek dediğim telekom kutusundan eve kablo gelecek bunun için en fazla duvar delmeye matkap gerekir bu adamda bunların olmaması saçma değil mi?

    Sizin kuruluma gelen abilerde böyle profesyonel olmayan kişiler miydi ey kullanıcılar?



  • Ayrıntıya iner misin ne kurulumu bu ? Türknet ne alaka ?
  • Merhabalar, öncelikle aramıza hoş geldiniz Çok teşekkür ederiz.

    Evde kurulum ekiplerini size biz yönlendiriyor ve aktivasyon işlemlerinden sonra hattınızda ve kullanımınızda bir sorun yaşansın istemiyoruz. Sizinle yapılan görüşmeyi dinleyip onlara bu konu hakkında geri dönüş yapabilmem için hizmetinize ulaşmam gerekiyor. Rica etsem bana müşteri numaranızı PM üzerinden iletir misiniz?
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    kurulum dediğim standart bağlantı.
  • jagatai J kullanıcısına yanıt
    Altyapınız hangi tip fiber , Vdsl2 , Adsl ?

    Binanız da nasıl bina içi kablonuz yok onuda anlamış değilim.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    vdsl gelecek bina içi olayını ben anlatamıyorum sanırım genel olarak aynı soru geliyor. Büyük ihtimalle ben yanlış terim kulllanıyorum. şöyle aktarayım ev zemin katta halihazırda superonline int kullanıyorum. O bağlantı şuan binanın dışında bulunan telekom kutusundan direk modeme geliyor. Ev içinde ayrı bir bağlantı yok. Yeni gelecek türknet bağlantısıda öyle olacak. Zaten modemin duracağı yerle telekom kutusu arasınde 5 metre ya var ya yok.
  • jagatai J kullanıcısına yanıt
    Süperonline hizmet aldığınız kabloya ellemeden Türknet'e geçirecekler.Elektrikçi ile alakası ne aynı kablo üzerinden türknet hizmeti alacaksınız.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    aynı kabloyu kullanmayacağım superonline adsl olarak duracak 2. bir hat olarak turknet vdsl alıyorum. Superonline adsl az önce onu söylemeyi unuttum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhabalar, öncelikle aramıza hoş geldiniz Çok teşekkür ederiz.

    Evde kurulum ekiplerini size biz yönlendiriyor ve aktivasyon işlemlerinden sonra hattınızda ve kullanımınızda bir sorun yaşansın istemiyoruz. Sizinle yapılan görüşmeyi dinleyip onlara bu konu hakkında geri dönüş yapabilmem için hizmetinize ulaşmam gerekiyor. Rica etsem bana müşteri numaranızı PM üzerinden iletir misiniz?
    Ben sizinle görüşen ekiplerin çağrısına ulaştım ve dinledim. Evet, siz CAT6 kablosu çekiyormusunuz diye sormuşsunuz. Arkadaşlarımız ise size o kablonun ellerinde bulunmadığını ve aynı kalitede başka bir kablo ile bağlantınızı gerçekleştirebielceklerini söylemişler. Daha sonra pzar günü müsaitlik durumunuzu sormuşlar ve siz de müsait olduğunuzu belirtmişsiniz. Hatta pazar gününe kadar CAT6 kablonuzu kendiniz alacağınızı ve o kabloyu arkadaşlarımın bağlamasını istemişsiniz.

    Evde kurulum işlemleri için çalıştığımız firmanın kendi bünyesinde ve bizim tarafımızdan denetlendiğini bilmenizi isterim. Herhangi bir süreç hatası ve kullanıcılarımıza olumsuz yaklaşım gibi bir durum söz konusu değildir.
  • Millet yalan makinası resmen. Turknet calısanı farklı diyor, konuyu acan farklı.
  • Konu sahibi felaket sallamış
  • neyi acaba ?
  • Neyi sallamışım banada söylersen sevinirim. Turknet in yolladığı pazar öğleden sonrası için randevulaştığım işini sevmeyen bir çalışan pazar sabah saat 10:30 da geldi geçen diyolog aynen aşağıdaki gibi

    + vdsl hattı işaretli dışarıda daha önce aldığım cat6 kabloda burada bağlayabilirsin.
    - ben ordan kablo çekemem
    + çekeceğinizi söylediler.
    - kim dediyse gelsin kendi çeksin benim işim değil.
    + hattı aç git kardeşim ben hallederim.

    geçen diyalog aynen bu. Eve gelen adsl hattından modemi bağlayıp aktivasyon yaptı ve gitti. Şuan daha önce superonline kullandığım adsl hattı üzerinden 16mbit internet hızı ile turknet kullanıyorum(alabileceğim max hız 24mbit adsl olarak gözüküyor). İşin salakça olan tarafı modem ayarını adsl için yaptığından vdsl bağlantısını yaptığımda sürekli kopma yaşayacağım(daha önce benzer sorunu telekomda yaşadım) bana bunu da söylemiyor modeme şifre değiştirmek için girdiğimde denk geldim. Sonra vdsl hizmeti alamıyorum diye hödük bir çalışan yüzünden turknet i suçlucam.

    Sonuç olarak evin içinde vdsl için hattınız yoksa birini çağırıp kutudan eve bağlantı yaptırın boşa beklemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jagatai -- 17 Ekim 2019; 12:41:22 >
  • Şu an hali hazırda superonline kullanıyorum dedin.

    Taşıma işlemi mi yaptın. Yoksa sıfırdan bağlantı mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    sıfır bağlantı yaptım home-office çalışıyorum ve internet kesintisi yaşamamam gerekiyor o yüzden sıfır bir bağlantı yaptırdım deneme amaçlı 1 ay her iki aboneliğide aktif tutmak istedim her ihtimale karşılık. Vdsl i olarak şuan turkneti aktif kullanamıyorum nasipse haftasonu o bağlantıyıda halledip önümüzdeki hafta genel düşüncem için bir konu açacağım.

    Bu konunun amacı bağlantıyı yaptırayım mı bekleyeyim mi onu öğrenmekti. Yaptırmak gerekiyormuş(sıfır abonelik için) yaşayarak öğrendim. Bu bana vdsl siz yaklaşık 1 haftalık kullanıma neden oldu. Bilen birinden bilgi almaktı derdim ama ya ben anlatamadım yada millet herşeyin altında bir yalan arıyor.
  • jagatai J kullanıcısına yanıt
    Genelde binalarda her daireye giden hali hazırda bir telefon kablosu oluyor. Kurulumu yapan ekip evinize giden kabloyu direkteki kabloya veya evin girişinde bulunan ankastre kutusuna bağlıyor

    Siz de bu kabloyu superonline için kullanıyorsunuz. İkinci bir bağlantı için sıfırdan kablo çekmek gerekiyor. Genelde bağlantıya gelen ekip bina içindeki hali hazirdaki kabloyu bağlayıp hız ölçümü yapıp gidiyor

    Sizinki ekstrem bir durum. Kabloyu almışsınız zaten. Bunu Türknet e söyleyin. Benim kablom var. Eve giden kabloyu başka bir sağlayıcı için kullanıyorum. Yeniden kablo çekilecek bunu siz yapıyor musunuz deyin.

    Onlar da anlaşmalı kurulum şirketleriyle konuşsun. Bakalım ne diyecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Sonunda beni anlayan biri çıktı. Bu durumu ben turknetten gelen çalışanada müşteri hizmetlerinede anlattım. Zaten yukarıda müşteri hizmetinin yanıtı var, çalışanla geçen diyaloglarıda ben yazdım kısaca müşteri hizmetleri yapar diyor ama çalışan yapmıyor. Burda turknet in tek kabahati taşeron bir firma ile anlaşması. Bence gelen çalışan görevi olmasına rağmen bu işlemi yapmadı. Kaldı ki ev zemin katta 10dk lık iş. Burada tamamen çalışanda suç görüyorum ben. Forumdaki ilk mesajda konuyu sizin kadar sade anlatamamışım ama telefonda 2. abonelik olacak aktif abonelik kalacak dediğimde zaten olayı işi bilen anlıyor.


    dip not: Halihazırda superonline için olan adsl hattaturkneti kullanıyorum. O yüzden turknet ile görüşmem gereken bir durum yok gelen eleman aynı olacak nasılsa. Özel mesajla forumdaki turknet desteğe telefonda görüştüğüm eleman işi bilmiyor diye zaten belirttim oda teyit edecektir. Nasipse bu haftasonu diğer bağlantıyı kendim yapıp olayı çözeceğim tamamen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jagatai -- 17 Ekim 2019; 15:43:33 >
  • jagatai J kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Sizin açınızdan konu neden bu kadar büyüdü? Elektrikçiye gidersiniz kaç metreyse alırsınız kablo. Zaten pahalı bir malzeme değil. Kabloyu döşersiniz, ankastrenin yanında bitirirsiniz döşemeyi. Gelen görevli ise ankastre bağlantısını yapar, bitti gitti.
    Bir de ek olarak, ankastre kutusunda daire sayısı kadar giriş varsa ve siz iki abonelik ile bir dairenin hakkını alıyorsanız bu durumda o dairedeki internet aldığında sizin bağlantılarınızdan birisini sökecekler ve onu bağlayacaklar. Bu kez de sizin adınıza binadaki kapasitenin arttırılması için talep aşamaları başlayacak. Binadaki ankastre fazla kapasiteli ise ve daire sayısı düşük ise sorun yok.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    konu maalesef büyütüldü amacım sizin şu yazdığınızı öğrenmekti bağlantı için gelecek kişiyi bekleyeyim mi elektrikçi mi çağırayım bunu öğrenmek istedim ama konu büyüdü maalesef. Ve aslında kapandı. Sürekli mesajlara cevap verip konuyu uzatıyorum sanırım.
  • jagatai J kullanıcısına yanıt
    Yok estağfurullah. İstediğiniz kadar yazabilirsiniz tabiki. Sadece işlem çok basit aslında neden uzamış öyle onu anlamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.