Şimdi Ara

Yarı Otomatiklerin Tamirat Masrafları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.
    Formda gezerken bi arkadaşın yazısında dsgnin baskı balatasının 2300 TL gibi rakama değiştiğini öğrendim. Fiyatların bu kadar makul sayılacak noktaya gerilemesi şahsen beni sevindirdi. Malumunuz yarı otomatiklerin en büyük sorunu baskı balata ve beyin arızası. Bu başlık altında bu yarı otomatiklerin sorunlarını ve ne kadara tamiratının yapıldığını bu başlık altında toplayalım istedim. Kendimde düz vites kullanmama rağmen artık düz viteslerin tarih olmaya başladığı bu zamanda yeni araç arayışında olan arkadaşların fazlasıyla bilgileneceği, ilgileneceği bir konu olacağını düşünüyorum. Lütfen konuyu Dsg iyi Dct kötü powershift uçuyo Edc konuyo noktasına getirmeyelim. Amacımız herhangi bi çift kavrama düşünen arkadaşları bilgilendirmek olsun. İyi yada kötü olduğuna alıcı olan arkadaş karar versin.
    Şöyle bi sıralamayla cevap verirsek düzenli ve daha anlaşılır olacağı düşüncesindeyim;

    Araç marka ve model:
    Yakıt türü ve şanzuman modeli:
    Çıkarttığı arıza:
    Yapılan işlemler:
    Maliyeti:
    Nerede yapıldığı(İl, ilçe, ustanın ünvanı ve mümkünse telefon numarası):







  • Zaten buna benzer bir sürü konu var, örnek:https://forum.donanimhaber.com/cift-ve-tek-kavrama-sanzimanlarin-markalara-gore-balata-degisim-maliyetleri--126928391

    Bence DSG kraldır. EDC filan çöp.








    Tabiki şaka
  • yaklaşık 5 ay kadar önce punto evo yarıotomatik baskı balata + debriyaj çatalı değişti.

    ankara emci oto da işçilik dahil 1350 tl fiyat çıktı (orjinal parçalar kullanıldı)

    şanzıman robotunda kronik yağ kaçağı olursa tamiri mim 750, max 1500 demişti mehmet usta.

    Sanırım çıkma robot değişimi de 2000-2500 civarı olması lazım.

    Fiat yetkili servisi zaman zaman kampanya yapıp baskı balatayı 700-800 civarına değiştirebiliyor.
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Evet benzer bi konu var sizden görünce bende hatırladım. Fakat değişen ekonomik koşullar da göz önüne alındığında o zaman ki fiyatlarla arada ciddi farklar çıkabilir. O konu güncelliğini yitirdiğinden yeni bi konu da faydalı olur düşüncesindeyim. Aksi durumda yöneticiler başlığı kaldırabilir.
  • san_jose kullanıcısına yanıt
    Baskı balata sorunundan sık sık yolda vitese geçmeyen fiatlar okuduk. Daha öncesinde belirti veriyo mu ? Comfortmatic artık bildiğim kadarıyla Fiorino harici kullanılmıyo. Sıfır robot bulmak mümkün mü ?
  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz durumun sebebi robottaki yağ kaçağı, malum basınçla çalışıyor robot ve o şekilde vites değiştiriyor. Yağ kaçağı olduğunda dolayısıyla basınç da düşüyor ve vitesi boşa atıyor. Bunun tamiri de dediğim gibi "bilen bir usta" için basit ve kolay.

    Ne hikmetse özellikle benzinli 5 ileri puntolarda çok daha yaygın hatta kronik sayılabilecek durumda. Ancak dizel otomatik puntolarda çok nadir görülüyor(5 yıla yakın punto kullandım, punto forum ve facebook gruplarından gördüklerim sonucu yorumumdur.)

    Şu an dizel otomatik fiat bravo kullanıyorum. Almadan önce bravo gruplarında da araştırdım yağ kaçağı, robot sorunu yaşayan çok az. Aynı şekilde 500L de de öyle. Halbuki hepsinde de aynı robot var.

    Servislerde sıfır robot bulunabiliyor ama fiyatlar uçuk. Çıkma robot da rahatça bulunabiliyor. Kaldı ki biraz araştırınca aslında yarıotomatik sistemin oldukça basit olduğunu görüyorsunuz. Yağ kaçağı sorunu da 2-3 oring değişimi ile halloluyor(fiat dualogic için). Hatta portekizliler bu konuda oldukça iyi youtube da anlatımları bile var. Robotu sökme imkanınız olsa rahatça bir çok kişi kendi bile halledebilir.

    Benim sorunum sadece baskı balata idi. Ben robotta sorun var diye ancak baskı balata çıktı. Bende ki belirtileri, trafikte durunca vitesin 2de takılı kalması 1e düşmemesi oldu. 2-3 kez yapınca direk gitmiştim.




  • san_jose kullanıcısına yanıt
    6 ileriyle birlikte bi tık daha iyileştirilmiş olabilir. Ben Fiat markasını severim. 1.6 Etorq da kullanılan tam otomatik şanzumanı tüm modellere uyarlasalar diye beklerken motoru ve şanzumanı kaldırdı adamlar
  • san_jose kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Fiat 500L nin yarı otomatigini tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grateful_dead G kullanıcısına yanıt
    Yarı otomatik hiç bi aracı önermem. Dünya para verip daha sonra da sarf malzeme muhabbetine bi neyi dolandırılmak istemem.
    Tek kavrama yarı otomatik vites geçişinde sarsıntı ısınınca aptallaşmasıyla bilinen bi şanzuman. 80 90 civarı revizyon istemesi de cabası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cileli_sofor

    6 ileriyle birlikte bi tık daha iyileştirilmiş olabilir. Ben Fiat markasını severim. 1.6 Etorq da kullanılan tam otomatik şanzumanı tüm modellere uyarlasalar diye beklerken motoru ve şanzumanı kaldırdı adamlar
    Aynen yaa. Fiat ne halt etmeye 1,6 E-Torg ları kaldırdı??? Tam bu aracın sıfır km sine niyetlenmiştim.
  • grateful_dead G kullanıcısına yanıt
    500L dizel otomatiği sadece 1 kez test ettim. O yüzden yorum yapmam yanlış olabilir ama ancak punto 1.4 yarıotomatiğe nazaran daha seri vites geçişleri var gibi hissettirmişti.

    Sadece 500L değil tüm yarıotomatikler için, yağ kaçağı ve robotunda sorun olmayan, baskı balata volantı yakın sürede değişmiş araç alınabilir kanaatindeyim. Sonuçta şanzıman robotu hariç kalan kısım manueller ile aynı.

    Daha önce multijet kullanmadıysanız 500L yi test edin mutlaka. Multijet motorlar diğer dizel motorlara nazaran daha sesli çalışıyorlar, araç içinde motor sesi fazlasıyla duyuluyor. Egea, punto, 500L, bravo vs hemen hepsinde olan bir durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.