Şimdi Ara

Banka Hesabı ve Vergi Konusu Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Örnek vererek sorumu sormak istiyorum.
    Özel bir şirkette maaşlı çalışan birisi, oyun yapıp, google play'e yüklemeye niyetlendi.
    Oyun içi satıştan (Remove ADS vb.) ve reklamlar ile bir gelir elde etme amaçlandı.
    Bu kişinin banka hesabı ve vergi konusunda nasıl bir yol izlemesi gerekir?

    Şahıs şirketi mi açılmalı? Sigortalı çalışan olduğu için başka biri üzerinden mi bu işi sürdürmeli? Yoksa bunların hiç birine gerek kalmadan sadece banka hesabı açmak yeterli mi? Tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa herkes için faydalı olacağını düşünüyorum. Teşekkürler.



  • Bahsettiğiniz yöntemde yıllık kazancınız 33k TL ve altı olduğu sürece arızi kazanç kapsamında değerlendirilir ve vergiden muaf tutulur, herhangi bir banka hesabınızı bağlayabilirsiniz.
    https://www.gib.gov.tr/node/83070
  • daddario_tel kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı bir link ile beraber yorum yaptığınız çok teşekkür ederim. Hani olmaz da merak işte, ya kazanç o miktarı geçerse nasıl bir yol izlenmeli?
  • Teşekkürler hocam.

    33k üstü gelirde, tam olarak hakim olmasam da, şahıs şirketi kurularak ve fatura düzenlenerek üzerinden vergi verilmelidir diye tahmin ediyorum.

    Emin olamadığım nokta başka yerde sigortalı çalışırken kendimize ait şahıs şirketi nasıl kuracağız?
  • daddario_tel kullanıcısına yanıt
    Umarım net bir bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlar. Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.
  • Geliri sorunsuz elde edersin. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi belirli bir ücreti geçerse vergi ödeyip ödemeyeceğini bilmiyorum ama oyun motoru kullanacaksan diyelim unity'nin ücretsiz personal hesabını kullanıyorsun. Eğer kazançların yıllık 100.000$'ı geçer ise pro sürümünü almak zorundasın.
  • Bu soru defalarca soruldu bu grupta, bilen yok. GİB sitesinden verilen link vergi mükellefleri içindir, sen vergi mükellefi değilsin. Türkiye Cumhuriyeti'nde vatandaşlar otomatik vergi mükellefi yapılmaz şirket kurmadıkça veya kendi namına serbest meslek erbabı olarak kayıt olmadıkça. Bir işe girdiğinde iş sahipleri vergi mükellefidir, onlar senin adına maaşından stopaj yapar ve vergi dairesine yatırır.
    Bir muhasebeci ile görüş, internette bunun cevabını bulamazsın, buralara hiç boşa takılma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Bazı konuların altına reklam gelirleri ile ilgili yorum yapan bir sürü arkadaş gördüğüm için bilen vardır diye düşünmüştüm ama sanırım haklısınız. Net bir bilgi paylaşan yok. Vakit ayırıp yorum yaptığınız için teşekkürler...
  • takami59 kullanıcısına yanıt
    Hukuk, muhasebe, tıp, sigorta, vs bu gibi dallarda bedava ve doğru bilgi paylaşımı bekleme. Bu ve benzeri meslekler internette bilgi paylaşmaz, paylaşırsa da yalandır, ki pişman olup bir daha internete danışmayasın diye.. sen bakma bilgisayarcılara, böyle gelip herşeyi anlatıyor gösteriyor, salağız biz çünkü..

    Benim bildiğim şu: vergiden muaf olmak, vergi mükellefiyetinden muaf olmak demek değildir. Daha fazla bilmiyorum, o nedenle git bir muhasebeciye sor, bu işlerin teorisi ile pratiği çok fark ediyor, yaşadığın şehire kasabaya göre vergi dairelerinin tutumu uygulaması değişebiliyor ve bunu da orada çalışan muhasebeciler bilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden o 33bin tl siniri da yoktu daha 1 yil olmadi yeni cikti sanirim.Önceden aylik 1 tl bile olsa süreklilik gösteren bir gelirin varsa vergi dairesi takibe aliyordu.Hem google gelirleri hem gg sahibinden gibi sitelerden ufak tefek satis yapanlara bile cok agir cezalar cikiyordu.Bunu engellemek icin cikardilar.Yani artik googplayde oyunu yayinlar yayinlamaz hemen vergi derdine dusmemize gerek yok.Muhasebe finans vergi konularinda uzman bi yakinima sormustum.Yeter ki milyonlarin kullanacagi oyun uygulama yap gerisi kolay ya serbest meslek gosterilir ya da sahis sirketi acariz bunlar 5 dk'lik işler demisti.Yani bu konular hic aklinizi mesgul etmesin siz tüm enerjinizi projenize harcayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir internet kullanıcısı

    Önceden o 33bin tl siniri da yoktu daha 1 yil olmadi yeni cikti sanirim.Önceden aylik 1 tl bile olsa süreklilik gösteren bir gelirin varsa vergi dairesi takibe aliyordu.Hem google gelirleri hem gg sahibinden gibi sitelerden ufak tefek satis yapanlara bile cok agir cezalar cikiyordu.Bunu engellemek icin cikardilar.Yani artik googplayde oyunu yayinlar yayinlamaz hemen vergi derdine dusmemize gerek yok.Muhasebe finans vergi konularinda uzman bi yakinima sormustum.Yeter ki milyonlarin kullanacagi oyun uygulama yap gerisi kolay ya serbest meslek gosterilir ya da sahis sirketi acariz bunlar 5 dk'lik işler demisti.Yani bu konular hic aklinizi mesgul etmesin siz tüm enerjinizi projenize harcayin.
    Aynen dediginiz gibi olaylar, dikkat edilmesi gereken nokta
    sirketi kurmadan parayi kisisel hesaba aktarmamak.
    Kazanc buyuk ise parayi bekletip , en mantikli yasal yolu tamamlayip ,yasal hesaba parayi aktarmak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.