Şimdi Ara

XIAOMI MIJIA M365 PRO Elektrikli Scooter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.264
Cevap
61
Favori
163.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Türkiye'de satışta bulunan XIAOMI M365 Elektrikli scooter'ın PRO modeli ülkemizde satışta bulunmamakta ve malum çinli siteler üzerinden de sipariş edilememekte. Bunun nedenini aranızda bilen var mı? Özellikleri normaline göre çok daha iyi. Avrupada satılmasına rağmen neden bizde yok?

    XIAOMI MIJIA M365 PRO Elektrikli Scooter
    XIAOMI MIJIA M365 PRO Elektrikli ScooterXIAOMI MIJIA M365 PRO Elektrikli ScooterXIAOMI MIJIA M365 PRO Elektrikli Scooter







  • Xiaomi her geçen gün gelişen bir marka keza trafiği olan metropoller için de ideal araç olabilir ama 3 bin falan çok rakam abi geçiniz verilmez değmez bence. Ha kim verir nispeten zengin zevkine keyfine verebilir ama fiyat/performanscı biz fakir tayfaya çok para. Aslında euroya vurunca 500-600 euro ediyor çok değil ama kurdan kaybediyoruz böyle cihazların bu ülkede satılabilmesi için 1000 lira olması gerekiyor. Misal benim haftaiçi hemen her gün 1km git 1km gel 2-3km yürüme rampalı yolum var. Vakitten ve enerjiden kazanmak istiyorum. Ama buna o rakamları vereceğime bimin 2binlik Volta'sını alırım daha iyi diyorum. Xiaomi scooter gibi taşıyamayız volta'yı evet ama en azından oturağında oturarak gideriz. Sonra 25 km'yi geçmeyen ve iki seneye muhtemelen aküsü çöp olacak bir araca 2bin para verilir mi bari 2bine bir 3 bin daha katayım 50cc B ehliyet benzinli scooter motor alayım diyorum. Ardından 5-6 bin lira hiç 50km hızla giden birkaç binlik motor ömrü olan motorsiklete verilir mi araba olsun bizim olsun deyip 15-20binlik ikinci el eski otomobil bakarken buluyorum kendimi. Ve sonuç olarak cebimde 200 lira olduğu gerçeğiyle kapanışı yapıyorum :D

    6 Ay Sonra Edit: Beyler iyi çamurlamışım ürünü de konuda görünce insanın canı çekiyor olsa da binsek yav :D

    Bisiklet dahil çok çeşitli ulaşım aracı kullanmış birisi olarak, bu aletlerin ulaşımdaki konumu hepsinden biraz farklı... En büyük farkı da taşınabilirliği... Bu aleti(hatta 2 tanesini) bir yere tatile giderken, yazlığa giderken, yada bir gezmeye giderken bagaja atıp yanınızda götürebilir, gittiğiniz yerde ulaşım ve park sorunu olmadan takılabilirsiniz...


    Öte yandan bu forumda binlerce ürün için "buna para mı verilir" diyecek bir kesim vardır... Milyon tane sıfır yapıcılıkta mesaja bence gerek yok... Bence de motor ehliyeti olan, motor sürmek isteyen birisi, elektrik süpürgesi yerine, yada oled tv yerine de motor alabilir...

    Boyle tiplere cok kil oluyorum Turkiyede cok ucuzmus. Kardes ben bursada yasiyorum aylik abonman 200 TL an itibari ile. Asgari maas 2.324 TL. Yani sen eger yasadigin ulkede 550 600 Euro'dan daha cok maas aliyorsan Turkiye ucuz Avrupa pahali demeyeceksin beynini kullaniyorsan. Boyle tiplere de zaten buyur gel Turkiye'de yasa o zaman desen hayatta gelmezler.

    Benim alisveris deneyimim çok olumlu oldu.Ben ilgi ve alakalarindan çok memnun kaldım. Bugün beni arayıp memnun olup olmadığımı ve bir sıkıntı olup olmadigini kontrol ettiler.

    Pro 2 nezaman gelir bilmiyorum ama 365 pronun verimliligi beni çok memnun etti. Bugün idealtepe kucukyali civarindan sahile indim, sahilden caddebostan oradan da Fenerbahçe parkına gidip biraz dinlenip parkta çay içtim. Dönüş yolunda menzili denemek istedim. Devam ettim ve idealtepeyi geçip pendige kadar gittim. Pendik te kısa bir ağaç altı sigara molasinin ardından donuse gectim. İdealtepe minibus yolundaki evime gelmeden Maltepe Slsahili az gectikten sonra pilin son çizgisi kırmızı yanıp sönmeye başladı ve güç azaldı. Sportta eko gibi gitmeye başladı. Tüm seyahati sport modda yapmıştım. Evin sokağına kadar eko modda geldim hafif yokuslari zar zor çıktım. Sahilden çıkmadan önce mi home dan kontrol ettiğimde tahmini kalan mesafe 2.6 km gösteriyordu.Evimin sokağına geldiğimde yüzde 3 pil kalmıştı. Sokağın yokusunu çıkmadığı için inip eve girdim. Yüzde 5 kadarı D, yüzde 5 kadar eko modda gittim. Toplam misafenin yaklaşık yüzde 90 ını sport modda gittim. Frenlemeler falan hariç hep 27-26 km surat gördüm. Son zamanlarda tartılmadim ama kilom 79-82 arası değişir.

    Evden çıkarken 63 km deydi uygulama üzerindeki km sayaci döndüğümde 108 km ve şarj yüzde 3 tü. Son 2 km duzlukte bile zar zor gidiyordu ama gidiyordu. Güç fasarruf secenegi orta idi. Yolun tahmini yuzde 1 i yokuşluydu o da orta seviye yüzde 99 düzlük. Tam fabrika verilerinde belirtildiği gibi 45 km yol yaptım. Tamamına yakını sport modda. Son 3 km kadar kısmı verimsiz ve güçsüz diyebiliriz. Kısacası belirtilen teknik verileri birebir kanıtlayan bir sürüş oldu. Nispeten yeni pillerle 45 km tamamına yakını 26/27 km de gidilen bir sürüş oldu. Ben açıkçası düz sürüş bile olsa fabrika verileriyle bukadar uyusan bir performans beklemiyordum. Ama 45 km ayakta gittik yorulduk tabi :))

    Bu sürüş deneyimimi pronun performansini merak edenler için de örnek olsun diye yazmak istdedim. Anladım ki inişli çıkışlı bir sürüşte beni 35 km den aşağı götürmeyecek.

    Çok memnun kaldım iyi ki almışım.Tek şarjla yorulan kadar gezebilmek özgürlük.

    Arkadaşlar size dışarıda gelip cihazın fiyatını sorduklarında ne diyorsunuz? Direkt söylüyor musunuz? Bizde 2 tane pro var, eşimle beraber aldık. İnsanlara 4200 demeye de utanıyorum. 8k scootera vermiş olunca millet ne kadar kazanıyor bilmediğim için biraz çekiniyorum. Hatta bugün bir dede sordu fiyatını, normal olanın fiyatını söyledim 2800 diye, adamın kalbine inmesin diye. Aslında bakınca bir iphone tek başına o kadar ediyor zaten. Ben mi abartıyorum ki?

    Arkadaşlar merhaba, geçtiğimiz ay bende elektrikli scootera heves ettim ve piyasa araştırması yaptım. Amacım alacağım scooterı ulaşım aracı olarak kullanmaktan ziyade hobi olarak günün kısa bir bölümünde eğlenmekti. Bu doğrultuda araştırmalarımı yapınca karşıma MediaMarkt'ta satılan Giddy MD-FS85 marka/model scooter çıktı. Almadan önce ne bir yorum ne bir inceleme videosu bulabildim. Şimdi scooter alacak olanlara yardımcı olabilmek adına ilk 3 km'lik kullanımım sonrası tecrübelerimi aktarayım. Bu scooter satışa sunulduğu günden itibaren en dip fiyattayken satın aldım. Ürün satış sayfasındaki açıklamasında 25 km menzili olduğu yazıyor ama ürünün kutusunda 15-20 km, kitapçığında maksimum 18 km menzili vardır şeklinde belirtiyor. Bir nevi kendi içinde tutarsızlık yaşıyor. Bu hatalı bilgi canımı sıkan ilk şey oldu. Bir çok scooter kullanıma başlarken ilk hamlenin ayak ile yapılmasıyla çalışıyorken bu scooter hareket tuşuna bastığınız anda ilerlemeye başlıyor. Bunun avantaj/dezavantaj olduğuna siz karar verin, benim hoşuma giden bir artısı oldu. Açıklamalarda belirtilmeyen bir diğer husus tekerleklerin 8.5 inç solid lastik olması. Bunun da avantaj/dezavantaj olması kullanımınıza bağlı değişkenlik gösterebilir. Havalı lastikler pütürlü yollardan geçtiğinizde darbeleri absorbe ederek kullanıcıya minimum sarsıntı yaşatırken, en ufak bir materyal temasında (cam, çivi vb.) patlayıp külfetli hale dönüşebiliyor. Solid yani dolgu lastiklerde ise durum tam tersi; yoldaki tüm darbeleri ve titreşimleri neredeyse saç telinize kadar hissediyorsunuz ama tekeriniz patlamıyor. Malzeme kalitesi olarak dosta korku düşmana güven veren bir duruşu var. Gidon montajını içindeki vidalarla sıkı sıkıya yaptım ama henüz 15 dakika olmamıştı ki gevşemeler başladı. Ayrıca bu vidalardan bağımsız olarak gidondan sürekli gıcırtılar geliyor. Eğer bu cihazı gerçekten ulaşım aracı olarak kullanmak için alıyor olsaydım tercihim kesinlikle Xiaomi Pro yada dengi olabilecek scooterlar olurdu. Kullanım amacımı ve ödediğim rakamı göz önünde bulundurduğumda cihazın tüm olumsuzluklarını görmezden gelmeye çalışacağım ama eğer sizler benim gibi geçici bir heves ile kısa süreli kullanımlar gerçekleştirmek için değilde bu aleti ulaşım aracı olarak kullanmayı düşünüyorsanız sizlere naçizane tavsiyem adı sanı belli daha iyi daha kaliteli modellere bakın. Bunları Xiaomi Pro sayfasına yazmamdaki amaç, alacak olanlar var ise ve ucuz ürünler akıllarını çeliyorsa bu yazımı umarım okurlar ve tercihlerini bu doğrultuda yaparlar.






  • Suan ki yasamakta olduğumuz ekonomik buhranı biliyorsun. İnsanlar artık temel ihtiyaçlarına zor para yetiriyor. Bu ürün bizim ulkemize lüks kaçıyor bunu alan adam ulaşımını bununla sağlayamaz arada bir hobi amaçlı sürse desek İstanbul gibi yerde nerede sürecek .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normaliyle aradaki tek fark ekran mı?
  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    Hayır. Güç ve menzil artışı da mevcut. Bir kaç iyileştirme de içerisinde geliyor.
    ----

    XIAOMI M365 ürününü satın aldım şimdilik çok olumlu düşüncelerim var alan arkadaşlar bunun altına yorum yazabilirler mi? Update/ upgrade gibi konuların Türkçe kaynağı çok sıkıntılı. Herkes faydalansın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grafikerdem

    Hayır. Güç ve menzil artışı da mevcut. Bir kaç iyileştirme de içerisinde geliyor.
    ----

    XIAOMI M365 ürününü satın aldım şimdilik çok olumlu düşüncelerim var alan arkadaşlar bunun altına yorum yazabilirler mi? Update/ upgrade gibi konuların Türkçe kaynağı çok sıkıntılı. Herkes faydalansın.
    Hocam hayırlı olsun,

    Martı uygulamasında kullanılan scooterları gördünüz mü, ona yakın ayarda mı bu scooter ?

    Ben onu deneyebildim fena değildi.

    Ne amaçlı kullanıyorsunuz ben toplu taşımada taşınabilecek kıvamda mı ?

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
  • bir türlü sağlan indirim görmüyor ya
  • 2725 tl bugun gittigidiyorda. Daha ucuz satıldımı bilemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quikcem -- 29 Kasım 2019; 23:23:56 >
  • Xiaomi her geçen gün gelişen bir marka keza trafiği olan metropoller için de ideal araç olabilir ama 3 bin falan çok rakam abi geçiniz verilmez değmez bence. Ha kim verir nispeten zengin zevkine keyfine verebilir ama fiyat/performanscı biz fakir tayfaya çok para. Aslında euroya vurunca 500-600 euro ediyor çok değil ama kurdan kaybediyoruz böyle cihazların bu ülkede satılabilmesi için 1000 lira olması gerekiyor. Misal benim haftaiçi hemen her gün 1km git 1km gel 2-3km yürüme rampalı yolum var. Vakitten ve enerjiden kazanmak istiyorum. Ama buna o rakamları vereceğime bimin 2binlik Volta'sını alırım daha iyi diyorum. Xiaomi scooter gibi taşıyamayız volta'yı evet ama en azından oturağında oturarak gideriz. Sonra 25 km'yi geçmeyen ve iki seneye muhtemelen aküsü çöp olacak bir araca 2bin para verilir mi bari 2bine bir 3 bin daha katayım 50cc B ehliyet benzinli scooter motor alayım diyorum. Ardından 5-6 bin lira hiç 50km hızla giden birkaç binlik motor ömrü olan motorsiklete verilir mi araba olsun bizim olsun deyip 15-20binlik ikinci el eski otomobil bakarken buluyorum kendimi. Ve sonuç olarak cebimde 200 lira olduğu gerçeğiyle kapanışı yapıyorum :D

    6 Ay Sonra Edit: Beyler iyi çamurlamışım ürünü de konuda görünce insanın canı çekiyor olsa da binsek yav :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MusaRami -- 19 Haziran 2020; 0:29:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • m365 i 1999tl ye getirsem çinden alan olur mu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıl sonra alıcam modası geçer mi acaba o zamana kadar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rapid Step kullanıcısına yanıt
    Pro versiyon çıkmışken düz 365 tercih edilmez bence hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prosu mi store da kaç para belki onu getirebilirim
  • mi 365 aldim. kullanmayi bile bilmiyorum :) bakicaz
  • Herkese merhabalar, Konu çok zayıf ilerlemiş ama bizi bu konuda biraz daha bilgilendirecek arkadaşlarımız yok mudur?
    Şimdiden teşekkürler
  • Merhaba
    2.el m365 aldim dun. Bu sabah sarja taktigimda sarj olmadigini farkettim. Adaptorde yesil isik yaniyor. Ara sira kirmizi yaniyor ama sarji cok artmadi.
    Urun almanyadan alinmis. Boyle bir durumla karsilasan varmi acaba? Satan arkadas da saolsun cvp bile vermiyor.
    Tamirini nerede yaptirabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir haftadır kullanıyorum. Gayet güzel alet.
    Artılar.
    düz yolda hafif egimde yaklaşık beş derece felan beni ve kızımı yaklaşık yüz kilo çekiyor.
    Hızlanması disk frenle durması vs iyi. Şarjı da iyi gidiyor. Eğer yokuş yoksa hiz da lazım değilse eko mod oldukça tasarruflu.

    Eksiler. Çok ağır. Onyedi veya yirmi kilo sanırım. Onu merdiven veya basamak bir yerde alıp taşıması gerçekten pek kolay değil.
    Yokuşlarda çekmiyor derecesini bilmiyorum ama onbeş civarı yokuşta gidemiyorsun. Beş on arası yani küçük egimler için idare eder.

    Bonusu garantisiz versiyon güncelleme ile güç ve hız arttırılabiliyormus ben denemedim. Ama yazılım ile pro versiyon gücünü elde ediyorsunuz bu da yokuşta vs güç demek. Ancak bana bu hız bile çok dediğim gibi.

    Ha bir de hatırlatma. Xiaomi home kurunca ve bağlayınca direk yeni yazılım var guncelliyeyim mi diye soruyor. HAYIR deyin. Çünkü xiaomi hem customize özelliklerini kapatmis hem de hizlanma ve Max hıza sınırlar koymuş. Sebebi de Pro versionunu satmak. O yüzden bence versiyon guncellemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wikican -- 1 Ocak 2020; 1:22:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 aydir m365 pro modelini kullanıyorum, çok memnunum,
    iki sorum olacak,
    1 fren balatası bittiğinde nasıl değişirilecek ve bittiğini yada değişitirilmesi gerektiğini nasıl anlarım,
    2.de pili azaldığında performansı da düşüyor,
    %25 şarjı varken hızı/çekişi azalıyor, bu sadece ben de mi mi oluyor yoksa kullananlarda deneyimledi mi?
    teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wikican

    Bir haftadır kullanıyorum. Gayet güzel alet.
    Artılar.
    düz yolda hafif egimde yaklaşık beş derece felan beni ve kızımı yaklaşık yüz kilo çekiyor.
    Hızlanması disk frenle durması vs iyi. Şarjı da iyi gidiyor. Eğer yokuş yoksa hiz da lazım değilse eko mod oldukça tasarruflu.

    Eksiler. Çok ağır. Onyedi veya yirmi kilo sanırım. Onu merdiven veya basamak bir yerde alıp taşıması gerçekten pek kolay değil.
    Yokuşlarda çekmiyor derecesini bilmiyorum ama onbeş civarı yokuşta gidemiyorsun. Beş on arası yani küçük egimler için idare eder.

    Bonusu garantisiz versiyon güncelleme ile güç ve hız arttırılabiliyormus ben denemedim. Ama yazılım ile pro versiyon gücünü elde ediyorsunuz bu da yokuşta vs güç demek. Ancak bana bu hız bile çok dediğim gibi.

    Ha bir de hatırlatma. Xiaomi home kurunca ve bağlayınca direk yeni yazılım var guncelliyeyim mi diye soruyor. HAYIR deyin. Çünkü xiaomi hem customize özelliklerini kapatmis hem de hizlanma ve Max hıza sınırlar koymuş. Sebebi de Pro versionunu satmak. O yüzden bence versiyon guncellemeyin.
    Ben yazilim attim. Hizindan ziyade motor cekis gucunu artiriyorsunuz bu da cok farkettiriyor yokuslarda. Ama sarji cok harciyor
    Bu arada cihaz 12.5kg ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pro modeli için 2 aydır bütün mi mağazalarını gün aşırı arıyorum ama hala gelmedi
    alan arkadaşa da yazdım oda cevap yazmadı.
    piyasada emsalleri çok fazla
    citicoco 365 mini,ultima 350
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rapid Step

    m365 i 1999tl ye getirsem çinden alan olur mu acaba
    Hangi site hocam sıfır olması koşulu ile alacak çok olur ben dahil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.