Şimdi Ara

LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.395
Cevap
26
Favori
72.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • emperor1907 kullanıcısına yanıt
    Vatan Bilgisayar UPS kargo kullanıyor, bu nedenle benim monitör 7, 8 günde gelmişti. Malum UPS her il ilçede bulunmadığından çoğu lokasyona geç geliyor.
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    Ups malesef sıkıntı.

    İstanbul'da yaşamama rağmen teslimöat noktasında çok sorun yaşadığım zamanlar oldu.

    En iyisi sokağa çıkma yasağının bittiği günü bekliyim ben önümüzdeki haftaya kadar.

    O zamana dek başka bir fırsat çıkmazsa bunu sipariş geçerim artık.

    İlginiz için teşekkür ederim.
  • Benim GL850 maceram kısa sürdü dostlar. Ad27qd'den sonra saturation çok fazla geldi ve renkler çok abartılı hissetirdi bana. Hız konusunda nefis gerçekten ama doğal görüntü alamıyorum baya pastel oluyor renkler. Tabi ki tercih meselesi kimisi de böyle seviyor. İade talebinde bulundum, tabi tahmin edebileceğiniz gibi satıcı kutusu açılmış ürünü almam dedi. THH ile görüştüm kutusunu açsanız dahi 14 gün boyunca gerekçe bildirmeksizin iade edebilirsiniz dedi. Bunu satıcıya ilettim dalga geçer gibi "yanlış bilgi vermişler" dedi. Direkt THH'ye başvurdum. Bakalım nasıl sonuçlanacak.
  • Queloon kullanıcısına yanıt
    Internetten aldığınızda 14 gün koşulsuz iade hakkınız var merak etmeyin. Satıcı çakallık yapmaya çalışmış, bu yüzden hepsiburadadan alacaksanız monitör gibi pahalı şeylerde hepsiburada kendi sattıyorsa ondan alın. Hangi siteden alıyorsanız bu şekilde yapmaya çalışın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kozkir kullanıcısına yanıt
    Hocam ayağı öyle tutmayın ağırlık boşluk olan yerde duruyor, pat diye kırılmasın sonra.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    Aldigim yer digerlerinden daha ucuzdu. GG'den aldim satici adi vermeyeyim yine de. Zaten THH basvurumu da yaptim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GG'den alisveris yapmamam gerektigini bu alisverisimle anladim. 5-6 kisiyle konustum iade islemi icin konustugum 4 veya 5 kisi monitorun kurulumu icin servis geldi mi diye soruyor. Monitoru servisin kurmayacagindan bile haberdar degiller. Urunun kurulumunu yaptiysaniz tekrar satilabilirligini yitirdigi icin iade alinamaz diyorlar. Ama satin almadan once konustugumda ise kutusunu acip deneseniz bile iade edebilirsiniz denildi. Ss almistim allahtan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunca yıl teknolojik alışveriş yaparım, monitör gibi illet bir alet görmedim.Bahsi mevzu direk gözümüzün önünde duracak bir alet olduğu için gerek görüntü gerek performansı gerek estetiği olsun çok önem teşkil eden bir konu. Ölü piksel sorunları, sıkışmış piksel sorunları, her biri eksik teknolojiler,(TN alırsın, renkler doygun olmaz,biraz merkezden sağa sola kaydınız mı görüntü bozulmaya başlar ama hızlı olurlar; Va alırsın, renkleri ve siyahları tn'den daha iyidir, ıps kadar olmasada bakış açıları TN den daha iyidir ama ghosting, gecikme süresinin yüksekliği,text sorunları vs ile gelir; Ips alırsın, hem hızlıdır, hemde renkleri ve bakış açıları iyidir ama berbat bir siyah derinliği vardır.Öyle ki TN nin bile siyahları ıps den iyidir neredeyse. Işık sızması(BLB),parlamalar (glow) hemen hemen hepsinin yakasındadır...

    Satın alması ayrı bir derttir, alırsın sorunlu çıkar( piksel hataları,ışık sızmaları, glowlar vs) içine sinmez ama satıcı cihaz nefes alıyorsa işini görür ayağına getirip geri almak istemez.Devlet sana netten alışverişlerde 14 gün iade hakkı tanır ama en alttan güccük yazıyla ürünün tekrar satılabilirliği kaybolmaması şartını iletir.Yani paketi dışından okşayıp,tartıp bakışıp, birlikte çayınızı kahvenizi içip anlaşıp anlaşamayacağınızı konuşup bir karar vermenizi isterler.Paketi açmışsanız (bazıları gıcıklık olsun diye jelatin kaplarlar ki sorma) siftah atıldı diye almak istemezler.İade değil değiştirmek istersiniz lakin üründe sorun var dersen almazlar,sorun yok dersen niye değiştirsinler.Sonra geri gönder iade bekle.Parayı geri almayı bekle bir ton zaman.Çoğuda çamura yatar. Satıcıda haklıdır, paket açılmış gören kimse o ürünü almak istemez, yanı tüketici olarak aslında kendi kendimize köstek oluruz.Tüketici hakem heyetine gidersiniz iyi sonuç çıksada aylarca o para geri dönmez. Geri döndüğünde zaten döviz yükselmiş olur, paranız değer kaybetmiş bile olabilir. Mağzadan alayım desen, nadir mağzalarda test etme şansınız olur, onda da ne kadar verimli test edebilirsiniz tartışılır.Lakin bir kere mağzadan almışsanız artık iade hakkınızda olmaz.Kısacası:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ap_sHhhYCXg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 16 Mayıs 2020; 1:21:33 >




  • Arkadaşlar ben de bu monitörden aldım ölü pixel ve ips glow tespit edemedim şimdiye kadar, bir sorun gözükmüyor. Tek kafama takılan ekranın kenarlarındaki siyah boşluklar. Normalde ekranın parçasıymış izlenimi veriyor ama kenarlık gibi hep siyah. nvidia denetim masasından denedim ölçekleme en sonda zaten. monitörün özelliği mi bu yoksa görüntüyü biraz büyütmem mi gerekiyor?
  • arslanbenzer kullanıcısına yanıt
    Kenar şeriti diyorsan normal.O zaten olan bir şey, hiçbir ışık görüntü olmayan ölü bölge. Sen yine foto at, ona göre sor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arslanbenzer

    Arkadaşlar ben de bu monitörden aldım ölü pixel ve ips glow tespit edemedim şimdiye kadar, bir sorun gözükmüyor. Tek kafama takılan ekranın kenarlarındaki siyah boşluklar. Normalde ekranın parçasıymış izlenimi veriyor ama kenarlık gibi hep siyah. nvidia denetim masasından denedim ölçekleme en sonda zaten. monitörün özelliği mi bu yoksa görüntüyü biraz büyütmem mi gerekiyor?
    Glow olmaması çok zor ihtimal, dikkat etmemiş olabilirsiniz. IPS panellerin genel karakteristiğinden ileri gelen bi’ durumdur. Neyse zaten çok da önemli değil diyebiliriz.

    Kenar dediğiniz kısımlar; bu monitörün frameless (çerçevesiz/neredeyse çerçevesiz) oluşundan kaynaklanmaktadır. Aslında hangi monitörü kullanırsanız kullanın, paneller hep bu şekildedir. Sadece kalın çerçeve barındıran modellerde; bu dış çerçeve veya iskelet kısmı dediğimiz kısımlar, panelle o boşluğu doldurduğu için bu siyah alanlarla karşılaşmazsınız.

    Tercih meselesidir tabii ama kalın çerçeveler yerine böylesi çok daha iyi denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Mayıs 2020; 2:35:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında varmış bende de. Gece bakınca belli oldu. Rahatsız etmiyor zaten aydınlık ortam kullanıyorum ama bendeki glow az mı fazla mı bi fikrim yok.
    Fotoğrafların bir tanesi%30 bir tanesi %100 parlaklıkta

    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme
    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme




  • Arkadaşlar monitörü kullandıkça siyah ekranda görülebilen parlak alt ölü pikseller çıkmaya başladı. Alt ölü pikselleri ilk tespit ettiğimde sayıları 3, 4 civarıydı ama sonra sayıları gün geçtikçe artmış, şu anda ilk 4 tanesi 2'şer olarak yan yana olmakla birlikte toplamda en az 10 adete kadar sadece siyah ekranda görülebilen parlak alt ölü pikseller mevcut. Bu sayının gün geçtikçe daha fazla artacağını hissediyorum.

    1 ölü pikselin dahi garanti kapsamında olduğunu biliyorum, fakat THH'ye gitmeden LG'nin servisi ne der bu konu hakkında sizce? Herhalde sadece siyah ekranda görülebilmesine rağmen 10 civarı alt ölü pikseli yok sayamazlar diye düşünüyorum. Aynı Panda panelde olduğu gibi ölü pikseller gün geçtikçe çıkmaya başladı iyi mi?

    EDİT: Sizleri üzmek istemem ama bu monitörü 2 hafta, 1 ay süreyle kullanan kişiler bence sizde kontrol edin, belki zamanla sizlerde de çıkmıştır.

    EDİT 2: Yok artık sadece siyah ekranda görülebilen 26 adet alt ölü piksel buldum. Biraz daha arasam 30'u bulur herhalde, neyse ki LG servisinin reddedemeyeceği sayıda alt ölü piksel sayısı var, yoksa THH'ye vermem gerekecekti.

    EDİT 3: Fotoğraflar:


    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme
    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme
    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme

    Ayrıca Paint'le işaretlediğim alt ölü piksellerin ekrandaki yerleri.
    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 19 Mayıs 2020; 4:44:38 >




  • arslanbenzer kullanıcısına yanıt
    Profesyonel ekipmanlar kullanılmadıktan sonra; glow durumunu fotoğraflardan anlamak pek mümkün değil. Ama fotoğrafların da abartı olduğunu düşündüğümüz zaman normal görünüyor.
  • Bu arada arkadaşlar monitörü garantiye gönderdiğimizde sıfırı ile birebir değişim yapılıyor değil mi? Monitör daha 1 ayını bile doldurmadı, yeni panel takarak servis onarımı falan yapmaya kalkmasınlar sonra.
  • Yapabilirler diye biliyorum. Ancak sifir gibi gozukmesi gerek. Herhangi bi sorun olursa tekrar gondereceginizi biliyorlar cunku. Genelde musteri memnuniyeti icin para iadesi ya da yenisiyle degisim yapiyor ama LG Samsung vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, umarım çok uğraştırmadan değişim yaparlar.

    Fotoğraflama imkanınız varsa iyi olur.
    Bir de nasıl bakıyorsunuz piksellere, ben şöyle bir baktım 10 saniye, yokmuş dedim geçtim. :P
  • Dünyanın parası ya bu aletler öyle eskisi gibi ucuz şeyler de değiller. Sorun çıkmasın diye dua ediyoruz alırken...
  • Teşekkür ederim.

    Ekran 2K olduğu için biraz daha dikkatli bakmak gerekiyor. Alt ölü pikseller kamerada belli olmuyor maalesef, ama akşam çekmeye çalışırım.
    EDİT: Fotoğrafları ekledim.

    @V1CT0RY
    Hocam eskiden kalite kontrolde üretim kaliteside çok daha iyiydi, mesela eski TN monitörün paneline vursan yumruk atsan çatlamaz o derece sağlamlık hissi vardı. Ama şimdiki monitörlere bakıyorum panele hafif bastırsak hemen çatlayacak hissini veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 19 Mayıs 2020; 5:11:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incehesap 2 gün önce 3999TL den verdi bu monitörü. Bugün ise 4089TL ye yükselmiş durumda. Piyasaya bakıldığında en ucuz incehesap olarak gözüküyor.

    Fakat olası ölü piksel ya da memnuniyetsizlik durumunda ise iade sürecinde sıkıntı yaşanacağı olası.

    Ölü piksel çıkması durumunda incehesap bunu uluslararası standartlarda belli bir sayıya kadar normal görüyor.



    Bkz; https://www.incehesap.com/icerik/urunden-memnun-kalmadim-ne-yapabilirim/



    Bende bu monitörü alma arefesindeyim fakat olası bir memnuniyetsizlik durumunda iade problemi endişesi yüzünden alıp üzülmek istemiyorum. Bu sebepten ötürü Vatan Bilgisayar'ın fiyatı makul seviyeye çekmesini bekliyorum , o da olursa artık :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeneCa61 -- 22 Mayıs 2020; 13:44:48 >




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.