Şimdi Ara

TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Qedi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
6.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şimdi resimlere geçiyoruz demek isterdim ancak alet gümrüğe takıldı.

    o gelene kadar biz muhabbet edelim nedir bu gx serisi ya da bir psu nasıl ön incelenir her türlü görüş öneri tavsiye alınır.

    focus plus serisini biliyorsunuz 2017'de çıktı ve devrim niteliğinde dendi.şu sıralar pek bulamazsınız çünkü yenisi çıktı o yüzden getirmeyi bıraktı stoktan tüketiliyor şu anda.neydi bu aletin artısı eksisi?artısı saymakla bitmez o kadar beğenildi ki büyük abisi prime serisi yerine tercih edildi resmen çünkü prime serisinin dizayn sorunu vardı ve makinenin kapanmasına sebep oluyordu ama focuslarda hiç sorun yoktu.tek kafaya takılan vay efenim neden kablonun içine kapasitör koydunuz oluyordu ama yeni elden geçmiş GX serisinde kabloları değiştirmişler bilmiyorum bence daha başka fazla da ellememişlerdir.eski seri altın renginde yeni seri siyah beyaz.

    satışa daha çıkmamıştı çıktı ilk ön sipariş verenlere gönderdiler.ben aslında prime PX platin 750w sipariş etmiştim 169+vergi kargo ama buradan ehhalil hocamla konuşunca dedim hadi dizayn sorununu tam çözemedilerse paramızla rezil olmayalım o yüzden iptal ettim tekrar bunu sipariş verdim.
    https://www.amazon.com/gp/product/B077J9G9CH/


    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w

    bu da kargo macerası.ups mesaj attı şu formu doldur diye.diyor ki aldığınız ürünü tarif edin.fiyat linki verin elle dolduruyorsun bir de.tam linki yazdım alın len bakın diye.gelebilir hafta içi ama bugün gelseydi kurar bir iki programla bakardık.işte bu noktada zaten tavsiye alıyorum ne gibi programlarla nasıl anlaşılır bir psunun düzgün çalışıp çalışmadığı?

    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w



    Güncel: paket geldi resim eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 14 Temmuz 2020; 14:31:20 >



  • Kabloların dışında benim gözüme çarpan değişiklik; ters dizayn edilmiş fan pervanesi.

    PSU'lar genelde fan altta kalacak şekilde takılıyor. Bu şekilde takılınca geleneksel fan dizaynında motor yukarıda, pervane aşağıda kalıyor. Bu pozisyon bazen sorun yaratabiliyor. Şöyle ki; yer çekiminin etkisi ile pervane az da olsa aşağı doğru sarkabiliyor ve motorun içine giren fan mili ideal konumundan uzaklaşabiliyor. Bu da fanda ekstra titreşim ve ekstra ses oluşmasına neden olabiliyor. Yeni focuslardaki fan dizaynı, fan altta kalacak şekilde takılması halinde oluşabilecek ekstra ses/titreşim sorununa engel olacak türde.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    hocam bu çok canımı sıkan bir durumdu yıllar önce yeni aldığım bir kaç günlük alet oyunlara girince tak tak diye ses geliyordu.anlamadım tabi garantiye gitti fanı değişmiş içime sinmedi ups tamircisine gittim netten aldığım pahalı bir fanı taktırdım.adam dedi ki demir fana çok yakın ve sizin de belirttiğiniz gibi fan hızlandıkça aşağıya doğru sarkıyor fan ve demire vuruyormuş.adam düzeltmişti demiri.bir tarafta fan demir aralığını ayarlayamayan psu markası bir tarafta yer çekimini hesap eden marka yani kalite tesadüf değildir edebiyatı yapmayacam çünkü bütün başlık zaten seasonic reklamı gibi olacak ama yalan söylersek düzeltin.genel söylüyorum bunu.
  • Hayırlı olsun hocam detaylı inceleme bekleriz :) Focus+ gold kullanıyorum ben de kablolar gerçekten kalın, değiştirmeleri iyi olmuş keşke 24 pin içinde sleeve bir çözüm olsa.
  • ups iki eliyle getirebildi sonunda.parça pinçik bir paket bekliyordum ama hiç açılmamış.güç kablosu tahmin ettiğim gibi farklı ameriganın oyunları bunlar ama kablo çok.minnacık bir şey kablosuz tasarım olduğu için böyleymiş.bugün gözüm kesmedi takmayı yoruldum ama takarız ben bir test buldum kendimce şu anda aerocool strike x ve cougar psularda baktım bu 12v değeri düşüyor 11 küsüre GTA5'te bakalım bunda ne olacak?o kadar yorgun geldim ki elim titremiş resimler felaket olmuş artık bir iki atayım.seasonic sitesine de üye oldum kayıt yaptırdım bir de mesaj attım dedim kardeşim böyle olmaz kayıt ettiriyoruz yaz şu sene dolacak garantisi diye bakalım ne diyecekler?

    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w


    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w


    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w


    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w


    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w inat eden link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 29 Nisan 2022; 20:33:42 >
  • dün akşam kurdum bir resim atalım:

    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w

    şu da dediğim test.üçü de benim ve gta5 oynandı.12v kanal oynamasına bakın.

    Aerocool Strike X 600w (2700x 1070 ti)


    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w


    Cougar 850w (3700x 2080)


    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w


    Sea


    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w


    o kadar farktan ne olacak diyeceksiniz ama psuya göre değişiyor gördüğünüz gibi.
  • hocam hayırlı olsun öncelikle.klasik seasonic sorusu coil whine var mı?

    occt gibi stress testine sokabilirsiniz.voltaj oynayacağını zannetmem ama fanı gürültülü mü yükte onu görürsünüz.
  • Benim xigmateke ölü diyodum %1 min-max farkından dolayı da, hiç de ölü filan değilmiş sizin sıfır psu da %0.8 min-max farkı var.
    İyi ben benim xigmateke sırtımı dayacam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @jac0B0

    markadan ziyade modele bakmak lazım öncelikle ve kimin nasıl kullandığı da önemli.başımdan geçen örnek vereyim xilence psu nasıldır diye konu açalım şuraya millet der ki dandik.neden çünkü hep dandik modelleri geldi buraya.2008 miydi 2009 muydu ben modüler 750w aldım 80plus sitesinden baktım 800w alet ama 750w diye etiket vurmuşlar.zaten TR'ye gelenler içinde bi bu modüler olanlar iyiydi.benden gördü kuzen de aldı.ben 6 sene sonra oc denemesinde patlattım ama kuzen hala kullanıyor adamda oc yok çok çeken parça yok.şimdi xilence iyi mi kötü mü?xigmatek diyince de bi zıplıyor millet ama her markanın iyi kötü modelleri vardır şu everest meverest hariç.sistemi doldurmazsın güzel kullanırsın ve milletin bildiği modellerden değil daha iyisidir ya da şu sea'yı sana vereyim belki hiç oynamayacak elektrik sistemi farklı senin parçalar farklı.ben eski psu'nun işi bitti diye değil 3. makine kurma planım var psu lazım.orta halli bir şeye 600 700 vereceğime ilk sistemdekini değiştireyim biraz daha iyisi olsun dedim.iyi kullandıktan sonra 5 6 senede işi bitmez düzgün psu'nun tabi elektrik sistemi iyiyse ve benim gibi deli oc merakınız yoksa.5.2 ghz'de 300w çeken fx falan yani işlemci.şimdi ben bu 3700x ile ne oc'si yapacam da yakacam oc olmuyor zaten bu aletler stok daha iyi bence.

    @Edward Teach

    sağolun hocam.valla bi rahatsız eden ses gelmedi kulağıma oyunlarda falan.ekran kartı artık tek sorunum oldu ona da fan profili yapmıştım %85 90 devir dönüyor yoksa boost hızı 300 mhz falan düşüyor.artık sessizlik isteyen 3 5 fps kaybeder diyecez orijinal haline getirecez.psu'da semi fanless modu da var arkasındaki tuşla ama ben kullanmıyorum zaten sesi yok.çıkan cougar'da da sessiz bir fan vardı cougar marka ayrıca alıp taktırmıştım aşırı sessiz bir fandı.bu alet de ses yapmadığına göre bunun fanı da en az onun kadar sessiz.

    @Jeolog.

    hocam bakın iki tane mesaj gelmiş başlığa ama bana bildirim gelmedi tesadüfen gördüm.
  • Kocaman focus yazını beğenmedim onun dışında hayırlı olsun artık güç kaynakları çok pahalı
  • adamlar yarışma yapıyor biliyor musun.neymiş resim çekecekmişsin kasanın psu görünecekmiş her hafta 10 kişiye 50 dolar steam çeki veriyorlar ama çalışırken çekemedim ben.hoş çekseydim bile ne RGB'ci kardeşlerimiz vardır süslü püslü çeken.

    2012'de forumda bi high power psu gördük deli bir şeydi platin daha yeni çıkmıştı yoktu hiçbir yerde ama bu alet öyleydi.high power başka firmalara iyi kendine dandik yapıyormuş bunu da kime yapıp anlaşma bozulduysa kendi markasında çıkarmış.arka kısmında ne kadar çektiğini falan gösteriyordu led ışıkla 700w.bende de 750w xilence var elim gitmedi 750 çıkarıp 700 mu takılır diye hani ben bile alamadım pc donanıma para saçma konusunda meşhur olmama rağmen ve kimsede de görmedim o aleti.astro diye çıkardılar sonradan astro lite diye devam ettiler ama aynı alet değildi.kaç paraydı biliyor musun 400.
  • Hafızan güzel bence cıkıntı yok

    1 sene filan evvel satılan evga lardan almadık atmadık kenara ona üzülürüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun bende fsp Hydro G 750w aldım benimkisinin full moduler tasarımı oldukça farklı gözüküyor seninkine göre ama içeriğinde çıkan kablo adetleri aynı.Cpu farklımı diye baktım ama seninki de aynı 4+4 cpu çıkmış.
    TR'de İLK: Seasonic Focus GX 750w
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    sizinkinde 5 tane peripheral çıkış var konudakinde 4.sizinkinde 3 tane pci-e/cpu çıkışı var konudakinde 4 tane.2 tane 4+4 kablo olması lazım seasonicte.yeni anakartlar bir tane 4+4 pin bir tane de 4 pin giriş istiyor bu kadar güce ne gerek var anlamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edward Teach

    sizinkinde 5 tane peripheral çıkış var konudakinde 4.sizinkinde 3 tane pci-e/cpu çıkışı var konudakinde 4 tane.2 tane 4+4 kablo olması lazım seasonicte.yeni anakartlar bir tane 4+4 pin bir tane de 4 pin giriş istiyor bu kadar güce ne gerek var anlamıyorum.
    Aynen bende aynı fikirdeyim aşırı gereksiz ve internette de yalan yanlış bir sürü bilgi var millet korkup 8+4 psu arıyor :)
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    söz meclisten dışarı tabi.wilson hoca bunu hava atmak için aldı. maşallah diyelim bobinine coil whine değmesin hocam takılıyoruz.
  • böyle incelemi olur.

    yük altında anası ağlar halde 800w güç verdiğine dair ss ler nerde..

    hatta mümkünse iç organları ortaya söküp geri toplayalım..

    bozulursa köşede frisby var.

    kapalı kutu..

    ücretsiz yollarım..
  • psu nasıl incelenir bilmediğim için zaten ön inceleme dedim.şöyle yap gibi bir fikir gelmedi.bir de bu psuyu ben bu sistemle nasıl ağlatacam işlemci gariban 65w oyunlarda bu kadar bile çekmiyor.benim 5.25 ghz'de 300w'ı deviren 8320 ve 250w TDP 280x falan olacaktı ki o zaman sağlam abanırdık.bu ikili ile en son abandığım xilence 750w bildiğin kömür olmuştu 2015'te ama sistemi yakmamıştı.sabıkalıyım yani bu konuda işte bir test uydurduk onu gösterdik yoksa dediğin gibi bütün sisteme yüklenen bir bench açıp bi değerine bakmak fanı ne oluyor dinlemek lazımdı da öyle benchte zaten psunun fanı duyulmaz diğer fanlardan.netekim hiç duymadım sesini vız gelip tırıs gidiyor muhtemelen bu sistem alete.o yüzden 850w almadım çok oynamıyordu parası 20 dolar mıydı neydi ama kurdan güzel sokuyor banka ve vergi de ona göre biniyor.o 20 dolar yol su elektrik olarak dönerdi yani bi 200 lira.bir de yüksek psu alırsan ona göre ups de sıkıntı oluyor ben 650w eski seriyi 809 liraya alıyordum kimse güvenemedi bana oc yaparsın diye.dedim ya sabıkalıyım.
  • KAZ VERİP MAsRAFA SOKİM DEDİM..

    güzel psu..

    gereksiz ağırlıklardan kurtarılıp eski ve tank gibi mimarili ürünlerden sağlam ürün çıkarmışlar..

    focus ve prime serisi leadex 2 den sonra piyasadakı en kral mimari..

    pentiım Cİ 3250 ye T2 1600 TAKMAMAK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTUYORUM..

    sağlam sistemle ses ve coil wine gözlemleri yapmak lazım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 25 Ekim 2019; 0:50:34 >
  • Güzel psu hayirli olsun. FX vardi sende sattin mi FX i? Satmadi isen test etsene vega56 kullaniyor olsa idim yollardim tek başina 350-400 watt çekiyordu benim vega.. Benden çok çekmedi benim high power psu ona ragmen 12v rail 12.200 civari hep oyunda dahi sabit fix idi. 8700k 5150 ve vega56 stock da sanirim bir 500 watt 550 watt çekiyordu Buna ragmen psu bana misin demedi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.