Şimdi Ara

Gelecek İstanbul depremi hakkında edindiğim bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
9
Favori
30.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Celal Şengör'ün 3 saatlik programını baştan sona izleyerek ve diğer bilgileri de bir araya getirerek özet çıkarayım dedim.

    1.Depremin ne zaman kaç şiddetinde olacağı BİLİNEMEZ.

    2.Fayın 60 km lik yeri kırılırsa 7.2 şiddetinde ve 25-30 saniyelik bir deprem olacak.

    3.Fayın tamamı kırılırsa bu 120 km yi kapsıyor 7.5 şiddetinde ve 2 dakikalık bir deprem olacak.

    4.Avcılar civarından ne kadar uzak olunursa o kadar iyi özetle buralar yerle bir olacak.

    5.Tsunami tehlikesi var ama çokta kesin değil o esnada denizin altında heyelan olacakmışta o da onu tetikleyecekmiş falan ihtimaller mevcut ama çokta olacağını sanmıyorlar.

    6.Ciddi bir felaket olacak. Zaten kendiliğinden çöken yollar vs. bu depremden sonra tamamen kilitlenecek ve enkaz altında kalan ya da yardım ulaştırılamayan yerlerdeki insanları hesaba katarsak ciddi bir ölüm oranı doğuyor.

    7.Depreme karşı daha dirençli yerler Eyüp tarafları çünkü zemini sağlammış (tabi ki iş binanın sağlamlığında bitiyor buradaki insanlar ki ben de eyüpte oturuyorum rahat olun anlamına gelmiyor bizim binanın da bu depremi kaldıracağını hiç düşünmüyorum duvarlar çatlak içinde.)

    8.Son 5.9 luk deprem bu büyük depremi tetiklemiş yani süresini öne almış. Celal Şengör bu zamana kadar hiçbir depremden ürkmedim ama bu son 5.9 luk deprem işlerin iyiye gitmediğini gösteriyor dedi. Öyle enerji boşalması falan yok böyle bir şey. 99 depreminden sonra 30 yıl içerisinde İstanbul depreminin yaşanacağını söylüyorduk ama bu son deprem kesinlikle süresini öne aldı o yüzden tekrardan hesaplama yapmak gerekir dediler. Fakat bu süre bilinemiyor 1 ay öncesine de almış olabilir 10 yıl da.

    9.Deprem silahı diye bir şey yok. Dıj güçler deprem yaratamaz ya da olacak depremi tetikleyemez, durduramaz.

    10.Köpekler depremi önceden bilemez. Duyumları insana göre gelişmiş fakat köpeklerden kat kat hassas cihazlarla hesap yapılıyor buna rağmen deprem sadece birkaç saniye öncesine kadar tahmin edilebilirmiş.

    Genel olarak bu şekilde 2 gündür bayağı bilgi edinmeye çalıştım benim toparlayabildiğim bilgiler bunlar. İnşallah bu deprem olabildiğince geç olur ve biz de mümkün olduğu kadar hazır şekilde karşılarız. Yine de Türkiye için büyük bir felaket olacağı kesin. İstanbul, Yalova tam anlamıyla yerinden oynayacak.


    EDİT: konuyu öne çıkarırsak sevinirim yanlış bilgi kirliliğini önlemiş oluruz.


    Bu arada deprem esnasında yapılması ve yapılmaması gerekenleri de az çok aşağıya yazacağım.


    1.Eğer uykuda depreme yakalandıysak yatağın yanına çökerek ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini yapmaktan başka hiçbir çaremiz yok. Pozisyonu internetten aratarak bulabilirsiniz.

    2.Kapı altlarından, balkondan, camdan, mutfaktan, kolon diplerinden uzak durmak gerekiyor. Enkazın altında kolay ezilmeyecek eşyalar varsa buzdolabı gibi bunların dibine çökmek daha avantajlı ama mutfak her zaman riskli çünkü çok fazla camın, kesici aletin olduğu bir yer ve yangın ya da gaz sızıntısı riski de çok yüksek.

    3.Kesinlikle merdivenlerden, asansörden uzak durulmalı.

    4.Masa altına falan girilmemeli.

    5.Deprem çantası büyük avantaj çünkü programda tartışırken kesinlikle temiz içme suyu, ekmek gibi şeyleri bile halka ulaştıramayacaklar denildi.

    6.Ciddi bir tecavüz, soygun, yağma yapılacağı söylenildi ölen kurtulacak yani.

    7.Valla inşallah ya acısız geberir gideriz ya da sakat kalmadan kurtarılırız arasında kalırsak çok kötü olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742617000027 -- 28 Eylül 2019; 9:25:33 >







  • 99 depreminden sonra 20 sene geçti ve biz hala "geç olsun da tedbirlerimizi arttıralım" diyoruz. 20 sene geçti ya dile kolay. Şimdi kaç saatimiz kaç günümüz kaç ayımız hatta bir 20 yılımız daha var mı meçhul. Bunun sorumlusu kim diye bağırsan muhattap bulamazsın.

    Herkes deprem olacağını biliyor ama hazırlık yapacak kadar süre istiyor resmen. 20 sene sonra aynı noktada olmayacağımızın garantisi var mı ki?
    Gece gece tedirgin oldum iyice. Allah ölümün de hayırlısını versin.
    Yönetimde olan kişinin “bizim Allah’ımız var” zihniyeti olduğu sürece değil 20, 5 bin yıl geçse depreme hazırlık olmaz.

    Bilim ve teknoloji ile gelişen toplumlar yaşanabilecek tüm felaketlere hazırlık yaparken, din etkisinde ki toplumlar “ kadınlar şort giydi, içki içildi” diye deprem olduğuna inanıyor. Sonuç olarak doğa seleksiyonunu yapıyor.

    Dile kolay 20 yıldır yapılan tek şey rantsal dönüşüm.
    kertenkele kardeş ben 7 senedir forumdayım üyeliğimi geçen sene kapatmıştım sonra yine hesap açtım yani troll falan değilim. Ben ne öğrendiysem onu paylaşıyorum burda pembe masal anlatmanın da mantığı yok 3 saat o programı pür dikkat dinledim hep aynı yerlerle yoğunlaştılar ben de nokta atışı bilgi verdim.
    Birazda depremden sonra olacaklar hakkında biz fikir yürütelim. Bir depremde ölecek insan sayısını 100.000 bile göstermiyorlar. Nüfusunun %60'ı güney kıyı şeridinde bulunan ve buradaki yerleşimlerin alayının çarık çürük binalarla dolu olmasını düşündüğümüzde 100.000 devede kulak bile değil.
    https://www.nufusu.com/ilceleri/istanbul-ilceleri-nufusu Burada nüfusa bakarsak, kaba taslak bir hesaplayın göreceksiniz.


    Fatih, Bakırköy, Zeytinburnu, Avcılar, gibi Avrupa Yakası kıyı şeridi ilçeleri. Anadolu yakası ilçelerini de katın hesaba.

    Dipdibe bitişik nizam binalar, eski binalar, deniz kumuyla yapılan, içinden deniz kabukları çıkan binalar. 17 Ağustos, 12 Kasım ve son deprem gibi yüksek şiddetli 3 depremi görmüş binalar.

    Daha yüksek şiddette bir depreme dayanabilecekler mi? Bence hayır.

    Şimdi gelelim olası bir deprem anına.

    Deprem anında yıkılan yerle bir olan binalar, enkaz altında kalan insanlar. Peki bu her sokağın altında, her binanın girişinde doğalgaz var. Anında kesilebilecek mi bu gaz? Yıkılan binalar yüzünden o borulardan dışarıya çıkacak yüzlerce, binlerce metreküp gaz. Hadi ana merkezden anında kestin. Sokakların altındaki, binaların girişlerindeki açıkta kalan kırılan çatlayan borulardan ortaya çıkacak yüzlerce, binlerce metreküp gaz.

    Ölmedin enkaz altında kaldın diyelim. Kıpırdayamıyorsun bir yere, sürekli gaz sızıyor.

    Bina yıkıldı ortalık toz duman. Gaz mı boğsun, molozların tozu mu? Hangisini istersin?

    Veya binaların altı fırın dolu. Deprem oldu da o fırında ekmek pişerken oldu ve bina yıkıldı. Cayır cayır yanan fırın ve doğalgaz sızıntısı. Düşün bakalım neler olur?

    Altında onlarca insan kalan enkaz ve yanıp tutuşuyor. Doğalgaz kaçakları.

    Ve yüzlerce, binlerce yıkılan apartman.

    Nasıl ulaşacak yardım.

    Daracık sokaklarda binalar olduğu yere mi çökecek? Hiç mi yola, sağa sola yıkılan bina olmayacak?

    Hadi senin binan yıkılmadı, sağ çıktın. Nereye kaçabileceksin?

    İnsanlar deprem anında ölmese, enkaz altında bu şekilde ölecek. Bağıra bağıra, yanarak, zehirlenerek, boğularak.

    Bir insan aç susuz kaç gün dayanabilir? Enkaz altında? 1 hafta? 10 gün?

    Ya sonrası? 10 gün içinde o kadar insan kurtarılabilecek mi?

    İstanbul'da toplanma alanları yok deniyor ya. Olsa da gidecemeyeceksin?

    Ne zaman toplanma alanı olacak biliyor musun?

    Enkaz altından çıkartılan cesetlerin gönüleceği toplu mezarlar, tek toplanma alanı o olacak insanların.

    Yaşarken değil ama, ölünce toplanma alanı olacak insanların.

    Milyonlar ölecek İstanbul'da. İstanbul ceset kokacak.

    Sağ kalanlar olursa anlayacaklar apartman denen ucubelerde yaşanmayacağını. Ama sevdiklerini kaybederek, herşeyini kaybederek öğrenecekler.
  • Aynen hocam ben de izledim ozellikle 8. maddede yazdigin bolumde gercekten cok endiselenmistim cunku ordaki diger profesorler de bu depremin beklenen asil depremin bulundugu faya inanilmaz enerji aktardigini ve İstanbul depremini epey one aldigini soylediler. Bir an once İstanbul dan ayrilmayi dusunuyorum artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-5 güne unutursunuz merak etmeyin...
  • Ne kadar karamsar ve ağır cümleler varsa toplamışsın özet mi yönlendirme mi bilemem, sormak gerek İstanbul'da mı yaşıyorsun nerede oturuyorsun diye? Ayrıca henüz yeni profil açan ve henüz 13 mesaj yazmış birinin geçmişini saklaması da büyük bir troll olduğunun kokusunu veriyor. Bu yüzden yazdıklarını sağlıklı bulmadığım gibi programın video linkini koymayıp kendi fikirlerini koyman da buna kanıt bence.

    Bence herkes kendi seyretsin bakalım senin sözlerinin kaçta kaçına denk geliyor. Doğru da olabilir yanlış da ama bana kötü haberleri diliyorsun gibi geldi. Ne olursa olsun hazırlıklı olmalı ama kötüyü dilememeli.

    Ayrıca başka insanlar için felaket hayali ve ölümü çağırmayın, Karma der ki, yaptığınız her kötü dileğin karşılığında hayatınızda bir sevdiğinizi aynı şekilde sizden alacaktır hayat. Üzmek için üzülmeyi bilmeniz gerek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 27 Eylül 2019; 23:40:46 >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    kertenkele kardeş ben 7 senedir forumdayım üyeliğimi geçen sene kapatmıştım sonra yine hesap açtım yani troll falan değilim. Ben ne öğrendiysem onu paylaşıyorum burda pembe masal anlatmanın da mantığı yok 3 saat o programı pür dikkat dinledim hep aynı yerlerle yoğunlaştılar ben de nokta atışı bilgi verdim.
  • Tek parca halinde kirilip 2 dk falan surerse o zaman kimse kurtulamaz komple bittik demektir. 2 dk 7,5 depremde istanbulun yarisindan fazlasi yikilir bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mgora kullanıcısına yanıt
    Aynen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5.7’ye 10 saniye zor dayandık, gerçekten 7 şiddetinde yarım dakikayı bile düşünmek istemiyorum. Fırsatı olan bence güvenli bi yere gitmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üniversite okuyacağım diye güzelim İzmir'i bırakıp İstanbul'a geldim. Bu deprem muhabettinden korkmaya başladım. Yol yakınken dönsem mi İzmir'e bilemedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anafartalar-

    Tek parca halinde kirilip 2 dk falan surerse o zaman kimse kurtulamaz komple bittik demektir. 2 dk 7,5 depremde istanbulun yarisindan fazlasi yikilir bence
    Onun olma ihtimali çok düşük büyük ihtimal 2 parça halinde kırılacak şiddette 7.1 -7.2 arası olacak demişti Celal hoca. Sürede 45 saniye
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.