Şimdi Ara

Ketojenik Günlüğü - 30 gün ketojenik diyet yapıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. 30 gün boyunca ağırlık antrenmanı yapamayacağım salon nedeniyle. Bu süreçte evde kardiyo ve kalistenik egzersizlerle birlikte ketojenik diyet denemek istiyorum. Baya araştırma yaptım fakat yine de eksiklerim olabilir, tecrübesi olanlar yanlış yaptığım kısım varsa yazabilirler.

    Günlük 987 kalori ana besin kaynaklarımdan alacağım ve bu toplamda 130gr protein, 33gr karbonhidrat, 3.6gr lif ve 31gr yağ yapıyor. Aşağıda resimlerini paylaşıyorum. Bu protein ve karbonhidrat miktarına karşılık toplamda 146gr yağ almayı düşünüyorum ve bunun tek kaynağı direkt zeytinyağı/tereyağı olacak. Toplamda da 2004 kalori yapıyor. Bu yağı direkt almam zor olacak, 1 yumurta ile mayoneze çevirip o şekilde tüketeceğim.

    Problem olarak gördüğüm 2 kısım var. Birincisi yağı neredeyse tek bir kaynaktan alacağım, ikincisi ise yetersiz lif alacağım. Keto yaparken genelde 25 30gr lif alın diyorlar o suan eksik

    Günlük 300-500 arası kalorilik bir kardiyo ile bu diyeti uygulayacağım.

    Tüm bu beslenmelerin yanında mikro takviyeler de alabilirim, kan tahlillerine göre belirleyeceğim bunu.

    Pazartesi günü kan tahlili yaptıracağım ve 1 veya 1.5 hafta sonra tekrarlayıp değerleri karşılaştıracağım.


    Ketojenik Günlüğü - 30 gün ketojenik diyet yapıyorum.

    Ketojenik Günlüğü - 30 gün ketojenik diyet yapıyorum.



    1. gün bugün olmak üzere başladım.

    -11.00'da ilk öğünümü aldım, 19.00'da günü bitirmeyi düşünüyorum.
    -17.30da ana öğünüm olan 150gr tavuk göğsü ve 120gr mayonez yedim.
    -19.00'da whey içip günü bitiriyorum. Toplamda 1800 kaloriye ulaşabildim bugün.

    2. gün hasta oldum, aslında dün de boğazım biraz ağrıyordu.

    Uyandığımda boğazım bayağı kötüydü sürekli bitki çayı içtim. Halsizlik de vardı. 2 3 gün içinde "keto flu" yaşayabilirim diye bekliyordum fakat gerçek grip yaşadım Yine de bırakmadım ketoyu, şu an daha iyi hissediyorum.

    2. gün ekmeği bıraktım onun yerine yağ ve protein oranından yararlanmak için 50gr kızarmış tuzlu fıstık yedim, toplamda 13 gr karb var bayağı güzel bi geçiş öğünü oldu. 2 saat sonra tavuk ve mayonezle son öğünü yapıp 8 gibi de whey alarak günü bitirmeyi düşünüyorum.

    8'de günü bitirdim. Bugün tavuğa ek olarak biraz da kırmızı et aldığım için whey miktarını yarım ölçeğe çektim. 1889 kalori aldım fakat hasta olduğum için antrenman yapamadım. Tuz dengesini korumak için de 1 tane tuzlu salatalık yedim. Yarın mikro desteği için maden suyu da içmeye başlayacağım.

    2 öğün beslenmek zorlamadı şu ana kadar fakat bunda eskiden yaptığım intermittant fastingin de verdiği alışkanlık olduğunu düşünüyorum. Diyet tecrübeniz olmadan direkt bu kadar kısıtlayıcı bir diyete girerseniz hafif bir zorluk yaşayabilirsiniz belki.

    Bugün 3. gün ve hala soğuk algınlığı ve kas ağrıları/kırgınlık ile başetmeye çalışıyorum fakat ketojenik devam ediyor, bırakmadım.

    Bugün biraz mineral ihtiyaci karşılamak amacıyla maden suyu aldım ve pazardan sebze alışverişi yaptım, yağ ihtiyacını zeytinyağı katarak salata ile karşılayabilirim birazcik çünkü mayonez bir süre sonra bıkkınlık verebilir.

    3 günlük tecrübeme gelirsek kesinlikle açlık hissetmiyorum, eskiden sabah çok aç hissederdim kendimi ve gün içinde de açlık hissettiğim çok olurdu fakat şu an saat 16.00 hala tek öğünle duruyorum ve tokum. Tabii buna hastalığın verdiği iştahsizlik da sebep olmuş olabilir bilemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 23 Eylül 2019; 16:10:21 >







  • Karbonhidrat miktarına dikkat ederek şeker ilavesiz fıstık ezmesinide kullanabilirsiniz. Ben 2 ay ketojenik beslendim yaklaşık 9 kilo verdim aralıklı oruçla beraber. Spor salonunda antrenmanlarda halsizlik performans düşüklüğü yaşadığımdan bir ay önce bıraktım ketojenik beslenmeyi. Benim en zorlandığım konu kabızlıktı her gün bir büyük tabak salata tüketmeme rağmen kabzılığın önüne geçememiştim, sebze tüketmeye dikkat edin mutlaka.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anarso2005

    Karbonhidrat miktarına dikkat ederek şeker ilavesiz fıstık ezmesinide kullanabilirsiniz. Ben 2 ay ketojenik beslendim yaklaşık 9 kilo verdim aralıklı oruçla beraber. Spor salonunda antrenmanlarda halsizlik performans düşüklüğü yaşadığımdan bir ay önce bıraktım ketojenik beslenmeyi. Benim en zorlandığım konu kabızlıktı her gün bir büyük tabak salata tüketmeme rağmen kabzılığın önüne geçememiştim, sebze tüketmeye dikkat edin mutlaka.
    Teşekkür ederim hocam, kabızlık konusuna dikkat edeceğim. Bol sıvı alımı ile birlikte engellerin umarım. Ben de 1 ay yapacağım zaten sonra ortalama karbonhidrat miktarına çıkıp devam edeceğim.
  • Bende başlamayı düşünüyorum kendime bir program hazırladım yaklaşık 1 aylık keto diyeti 1800 kalori bunun devamında istediğim kiloya erişince bırakacğım.

    Tek korkum ben sporu sabahları yapıyorum 1.5 saatlik programım mevcut bunu yapıp yapamıyacağından emin değilim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: runeterra

    Bende başlamayı düşünüyorum kendime bir program hazırladım yaklaşık 1 aylık keto diyeti 1800 kalori bunun devamında istediğim kiloya erişince bırakacğım.

    Tek korkum ben sporu sabahları yapıyorum 1.5 saatlik programım mevcut bunu yapıp yapamıyacağından emin değilim :)
    Hocam ben ağırlık antrenmanı yapamadigim için tecrübemi akratamiyorum fakat cok fazla araştırma yaptim, bu diyeti yapan çoğu kişi ağırlık antrenmanina ara veriyor veya yoğunluk düşürmeden hacim azaltıyor.
  • Hocam sonuç?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TherafluForte

    Hocam sonuç?
    Hocam ciddi hastalandım ve yarıda bırakmak zorunda kaldım fakat yaptığım günlerde inanılmaz enerjik hissettim ve hiç acıkmıyordum. Karın kaslrım da daha belirgin hale gelmişti. 1 sene boyunca kpss çalıştım şu an karın kası değil göbek var.

    Sonuç olarak sürekli yapılacak bir diyet değil sürdürülebilirliği yok. Ciddi diyet tecrübesi olanlar yapmalı bence. 1-2 ay yapılabilir.
  • Dostum tavuk az değil mi ? Ben yarım kilo altı yediğimi hatırlamam çiğ 500gr civarı yerim öğünde
  • ketojenik diyet bu sıra oldukça popülerleşti... kilo vermek isteyenler için güzel diyet listesi diye düşünüyorum... kolaylıklar dilerim...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.