Şimdi Ara

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.245
Cevap
99
Favori
266.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bahadrto B kullanıcısına yanıt
    Altyapı sağlandıktan sonra tercih ettiğiniz işletmeciden abonelik açabilirsiniz. Siz altyapı talebinde bulunun. Abonelik işlemleri daha sonrasında hocam.
  • Merhaba. Taahhüt değil, talep toplayacak. Yeterli sayıya ulaşılır ise fiber bağlantı sağlanacaktır. Fiber tarifelerde modem kirası da alınmaktadır paket ücretine ek olarak.


    Yalın internet abonesi olduğunuzu düşünelim.


    Örnek tablo

    50TL paket ücreti

    10TL Yalın erişim bedeli

    + modem kira bedeli 9TL ile 15TL arasında değişiyor.


    Modem kira bedeli BTK kararı gereği alınmaktadır.


    https://www.technopat.net/sosyal/konu/btk-tarafindan-onaylanan-modem-kira-uecreti.827545//

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    ama hocam dilekçeye, daire sakinlerinden 15'e yakın imza topladım, erişim birimindeki adam bunları göre göre söyledi bana


    daire sakinlerine bir de turktelekomun ekibi fiber altyapı istiyor musunuz diye mi soracak

    yani bu bir fiber altyapı aşaması mı

  • Fiber erişimde modem kirası ücreti de vardır. Bunu duyan insanlar genellikle kabul etmedikleri için Telekom teyit etme ihtiyacı hissetmiş olabilir. Ekip geldiğinde yine büyük çoğunluk istediğini belirtilir ise proje aşamasına geçilecektir.


    Ekip gelmeyip telefon da edebilir.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim hocam bilmiyordum bunu

  • İyi günler bizim bulunduğumuz adresde adsl altyapı ve hipernet varmış.Binazmıa ftth sistem getiritmek istiyoruz 4 katlı bir bina 11 daireden oluşuyor.Fiberi istiyor herkes btk şikayet yaptım konu ile ilgili. Ankarada oturuyorum genel müdürlüğe gidip ftth için başvuru yapsam olumlu cevap alabilir miyim çünkü bu mahllede fiber yok yakınlarda da yok.

  • Hocam öncelikle merhaba. Bizim mahallede fiber altyapısı var ama bizim binada yok. Eski bina olduğu için sadece vdsl ve dls bulunmakta. Ben bu konuda belirtildiği gibi dilekçe yazdım tüm binaya da imzalattım türk telekom müdürlüğüne verdim. 1 ay geçti dönmediler gittim tekrar sormak için. beni yetkilinin odasına yönlendirdiler. gittim konuştum. dilekçem sözde alınmış ama bana dönüş yapmadılar. Pandemiden dolayı şuan sadece evinde internet altyapısı olmayanlara fiber çektiklerini. şuanlık mevcut internet altyapısı olan binalara fiber çekmediklerini belirtti. eğer isterse özel proje kapsamında yapabileceğimizi buda en az 15 bin tl tutacağını söylediler. Ne yapmam gerekiyor fiber çektirmek için bir şansım var mı ?

  • 11 Kasım 2020 tarihinde Türk Telekom saha ekibinin gelip binamızdaki kutu ile ilgili işlemleri yaptığını ve aktivasyon ekibinin hattımızı vereceğini söylediklerini paylaşmıştım. O zamandan bu zamana hala bir gelişme yok. Ben de az önce AÇIK KAPI'ya önceki bildirimi de hatırlatarak bu dilekçeyi sundum. Bakalım ne olacak yine :)



    Alıntı

    metni:
    27/10/2020 tarihinde x nolu başvurumda Türk Telekom'un bulunduğum adreste altyapı sorunlarının giderilmemesi konusunda şikayetimi dile getirmiştim. Daha sonra kurumunuzdan bana ilgili kurumun altyapı çalışması yapmak için gerekli çalışmalara başladığını bildirimi geldi. Yine aynı şekilde Türk Telekom tarafından 03/11/2020 tarihinde bana bildirim geldi. Adresinizde alt yapı çalışmalarımız devam etmektedir diye bir mesaj geldi. O mesajdan 7 gün sonra yani 11/11/2020 tarihinde Türk Telekom saha ekipleri saat 9:30-11:00 saatleri arasında sokağımızda kabloları denetledi. Ve ekip binamıza aynı internet kutusuna da baktılar. İlgili personellerden biri bana siz mi internet çekecektiniz diye sordu. Evet dedim uzun süredir bekliyorum. Bana dedi biz gerekli işlemleri yaptık. Artık arkadaşlar gelip size hat verecekler. Ben de bu duruma sevindim ve bekledim. Ama gelen olmadı. Bildirim yapmak için bir hafta daha süre bekledim. Yine gelen olmadı. Ve hala da internetimizin altyapısı ile ilgili bir çalışma görünmüyor. Bu konuda hala mağdur olduğumu belirtmek isterim. Neredeyse 13.ayımı da dolduruyorum.
    Gerekli işlemlerin yapılması için bilgilerinize sunar, saygılarımla arz ederim.




  • Selamlar.

    Bulunduğum konumda altyapı yok. Bu ay fiber dolap koydular yakın bir sokağa. Bağlantıyı yapan arkadaşa sordum. Verilmeye başlandı dedi.

    Konuyu da görüp telekoma gittim. Dedim altyapı istiyorum. Bununla ilgili başvuru yapmak için geldim. Form doldurttu. Aynı zamanda da kaç mbit istediğimi sordu. Ben de internet değil altyapı istiyorum ben. Başka sağlayıcıdan alacağım dedim. Ordaki bayan böyle oluyor bu. Sonra istemiyorum dersiniz dedi.

    Geçen gün mesaj geldi internetiniz icin altyapı çalışması başladı diye.

    Şimdiii. Turknetten almak istiyorum ben. Nasıl bir işlem yapmak lazım buna arkadaşlar?

    Arada interneti kaktirdilar mi çaktırmadan? Ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AbdullahSeyitÇALKAYA A kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bina sakinleri ile ortak dilekçe yapıp bağlı olduğunuz müdürlüğe verebilirsiniz.
  • melih2338 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İlerleyen süreçlerde talebinizi yenileyin hocam. Belirli aralıklarla talep yenilemesi yapmak lazım, başka da yapılacak pek bir şey yok maalesef.
  • enisenver kullanıcısına yanıt
    Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim hocam.
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Altyapı sağlandığında istediğiniz işletmeciden hizmet alabilirsiniz.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Yani şimdi kabloyu çekecekler eve. İnternet aboneliği için ayrıca mi arayacaklar acaba hocam?
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Kablo çekilip sistem aktif edildiğinde istediğiniz işletmeciden hizmet alabilirsiniz hocam. Kablo çekildikten sonra sistemde aktif edilecek. Altyapı sorgulama sayfalarından kontrol yaparsınız.
  • Merhabalar, ben turktelekom adsl hizmetine abone oldum fakat kurulum için gelen arkadaşlar boş port yok diyip kuramadan geri gittiler. Bunu da biz merkezimize bildireceğiz dediler. Acaba dilekçe falanla uğraşmama gerek var mıdır? Müşteri hizmetlerini aradığımda planlama ekibine bildirilmiş ve hâlâ planlama ekibinden cevap bekleniyor dendi. Üzerinden 1 gün geçti gerçi daha bekleyelim bakalım getirirler heralde. 🤔



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trection -- 19 Aralık 2020; 17:42:33 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bir umut bu hafta bakarlar belki. Teşekkürler hocam bilgi için. 2020 senesinde ugrastigimiz işlere bak.
  • Bir süre bekleyiniz hocam.
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.