Şimdi Ara

Eski Bir Amerikan Askeri, Call of Duty'nin Yeni Oyunu Hakkında İlginç Açıklamalarda Bulundu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
    Call of Duty: Modern Warfare'in ilk oyunu 2007 yılında piyasaya sürülmüştü ve Call of Duty serisinin en beğenilen yapımlarından biri olmuştu. Bunun sebeplerinden biri ise serinin ilk defa günümüz savaşlarında geçmesiydi. Bu seri bizi 1940’ta işgal edilmiş Fransa’dan, 2000’lerin Orta Doğu’suna; Beyaz Saray’dan, uzaya uzanan savaş alanlarına götürdü. Rehineler kurtardık, Bulge Savaşı’nda savaştık hatta nükleer silahların Amerika Birleşik Devletleri’ne saldırmasını engelledik.
     
    Bu yıl Infitnity War, Modern Warfare serisini daha gerçekçi hale getirmek için yeniden düzenledi. IGN tek oyunculu hikâye modunun demosunu inceledi ve geleneksel modların yanı sıra “gerçekçilik” modu olduğunu söyledi. Bu gerçekçilik modunda kullanılan Beyaz Fosfor isminde bir silah mevcut. Bu bombanın dumanının solunması halinde ciğerlerde ani yaralar oluşturuyor ve soluyan kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açıyor. Hemen sonra ise kişinin vücudu içeriden dışarıya doğru yanmaya başlar.
     
    John Phipps (eski Birleşik Devletler Denizcisi, TakeThis.org elçisi ve Super Deformed Gamescast’e ev sahipliği yapıyor.), Beyaz Fosfor’un problem yaratan bir silah tercihi olduğunu düşündüğü için IGN’e bir yazı yazdı. Yazıyı aşağıda bulabilirsiniz:
     
    Yazının buradan sonrasını, küçük yaştaki takipçilerimizin okumasını tavsiye etmiyoruz. 
     
    “Beyaz Fosfor kullanımının neden bir sorun olduğunu düşündüğümü anlamanız için öncelikle oyunlardan değil, gerçek bir savaş hakkında konuşmamız gerekiyor. Ben eski bir ABD denizcisiyim. Irak Özgürlük Operasyonu (OIF) ve Özgürlüğün Sürdürülmesi Operasyonu’nda (OEF) 5 yıl süresince bulundum. Hala inanamadığım pek çok şey gördüm ve anıt mezarların çoğunda tanıdığım isimler var. Savaşların arkasındaki mantık ne olursa olsun, hepsinin paylaştığı ortak bir özellik var: hepsi bir trajedi. Bir denizci olarak her zaman insancıl ve profesyonel olmak için elimden geleni yaptım. Kimin için savaşırsan savaş, işin düşman öldürmek. Kimsenin gereksiz yere acı çekmesini istemedim. Savaş Yasaları'na inanıyorum. Uluslararası savaş kurallarına uyulması, gereksiz acıyı önler; orantılı tepkiler için kılavuz olur ve savaş esirlerine insani muamele yapılmasını sağlar.
     
    Savaşta iki seçenek var: Eve ya canlı gelirsin ya da bir tabut içinde. Ancak eve gitmenin en kötü yolu ise yanıcı bir silah tarafından vurulmak, özellikle de bu Beyaz Fosfor ise. Beyaz Fosfor gibi silahların oyunlarda yer almasına karşı çıkmıyorum, ancak onların doğru incelenip gösterilmesi gerektiğini savunuyorum.
     
    Beyaz Fosfor patladığında dağılır, partiküller cilde yapışır ve alev alır. İçindeki kimyasallar yüzünden bu alevin durdurulması zordur. Oksijenden yoksun bırakılana kadar bu alevler yanmaya devam eder. Cildiniz erimeye devam ederken bombanın içindeki kimyasalları emen vücudunuz içeriden yanmaya başlar, çoğunlukla karaciğer ve böbreklere zarar verir ve organ yetmezliği sonucu ölürsünüz. Tabii ki Beyaz Fosfor’un öldürdüğü tek yol bu değil. Dumanı uzun süre solumak sizi içeriden yakarak boğulmanızı sağlar. Doğrudan temas etmeseniz bile dumanın solunması çene kemiklerinin sıyrılmasına ve çürümesine yol açar. Siz daha hayattayken kafanızın yarısı çürümeye başlar. Bu yüzden Beyaz Fosfor kullanımı, uluslararası yasalarla sıkı bir şekilde düzenlenmektedir.
     
    Beyaz Fosfor hafife alınacak bir şey değildir. Ama bu, oyunlarda yer almasın demek değil. Spec Ops: The Line bize Beyaz Fosfor kullanımının sonuçlarını bütün acımasızlığı ile gösterdi. Spec Ops: The Line bize sadece kullanıldığındaki fiziksel dehşeti yaşatmakla kalmadı, aynı zamanda silahı kullanmak zorunda kalan askerlerin, yaşadığı psikolojik travmayı da ortaya koydu.
    Ancak, Modern Warfare’de bu ölümcül silah kullanıldığında ne kadar insan öldürürsen o kadar ödül alıyorsun. Ve bu kendimin ve başkalarının, silahlı çatışma yasalarını ihlal ettiğini düşündüğü şeyi yüceltmektir. Gerçeklik üzerine yaptıkları kampanyaya rağmen CoD Beyaz Fosfor’un insan vücudu üzerindeki gerçek etkilerini göstermiyor.
     
    Oyunlarda başka silahlar kullanıldığında da ödüllendirme sistemi oluyor ve o silahların her birini gerçek hayatta kullandım. Ancak Beyaz Fosfor bambaşka bir kategoride. Evet, silahlar insan öldürmek için tasarlandı. Ama bunlar, gereksiz acı çekmeye neden olmamak için tasarlanmış geleneksel savaş silahlarıdır. Bu silahlar Modern Warfare’de az buçuk doğru tasvir edilmiştir. Beyaz Fosfor’un yarattığı dehşet ise yeterince tasvir edilmemiş.
     
    Beyaz Fosfor gibi yasal ve ahlaki anlamda sorgulanabilir bir şeyin Infinity Ward tarafından oyuna böyle uygulanmasını doğru bulmuyorum. Silahı ilk elden gören ve insan vücuduna neler yapacağını görmüş biri olarak, Infinity Ward’un buna biraz daha fazla önem vermesini diliyorum."
     








  • Eski bir asker ve yaşadıklarını yaptıklarını hayal edemem. Belki gördüklerini görsem uyuyamazdım ya da intihar ederdim bile fakat biraz gereksiz duyar kasmış. Beyaz Fosfor silahı ne kadar dehşet verici olursa olsun normal silahlar ve savaş kendi başına yeteri kadar kötü zaten. Evet COD gibi oyunlarda savaşın eğlenceymiş gibi sunulması mevcut buna hak veriyorum fakat adı üstünde bu bir oyun. Zaten yaş sınırı ile çıkıyor, o yaşı geçmiş aklı başında insanlarda oyunda gördükleri her şeyin 'oyun' olduğunun bilincindedir diye tahmin ediyorum. Bilincinde değilse bile böyle bireylerin olması oyundan silahın çıkmasına ya da engellenmesine neden değil.
    Haberi bir tarafları ile okuyanlara açıklama yapalım. Adam burada bildiğin işkence çektirerek öldüren silahı, böyle sanki işkence çektirmeyen normal geleneksel savaş silahı gibi göstermeyin, Bu silah bambaşka bir silah, Normalleştirmeyin diyor.
    Zaten bu bombaya insanlar tepkili, daha fazla kişi bu silahlara tepkili olunması gerekiyor ama siz bu silahı masum bir silah gibi göstererek bunun içine ediyorsunuz. Yapmayın. Silahı oyunda kullanmayın demiyorum ama kullanacaksanız nasıl bir lanet bir şey olduğunu gösterin. Ödül sistemi içinde normalleştirneyin.

    Ne uzun yazdım ya.
  • Bu silahı icat eden yaratık, geceleyin nasıl uyuyabiliyor ?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Eski bir asker ve yaşadıklarını yaptıklarını hayal edemem. Belki gördüklerini görsem uyuyamazdım ya da intihar ederdim bile fakat biraz gereksiz duyar kasmış. Beyaz Fosfor silahı ne kadar dehşet verici olursa olsun normal silahlar ve savaş kendi başına yeteri kadar kötü zaten. Evet COD gibi oyunlarda savaşın eğlenceymiş gibi sunulması mevcut buna hak veriyorum fakat adı üstünde bu bir oyun. Zaten yaş sınırı ile çıkıyor, o yaşı geçmiş aklı başında insanlarda oyunda gördükleri her şeyin 'oyun' olduğunun bilincindedir diye tahmin ediyorum. Bilincinde değilse bile böyle bireylerin olması oyundan silahın çıkmasına ya da engellenmesine neden değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeytinyağ

    Bu mesaj silindi.
    Yeni Türkiye işte, ne yapacaksın? Bütün anormaller nomralleşmeye başladı gözümüzde.
  • 12 yaşındaki Amerikan bebelerine beyaz fosforu da normalleştirin ne olacak canım.

    Yarın tepemize beyaz fosforu yağdırırlarsa bu yazdıklarınıza pişman olamadan çok büyük acılar içinde öleceğiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle doğru konuşmuş. Spec Ops The Line oynayan biri olarak bu lanetin ne kadar kötü olduğunu orada öğrendim.

    Son olarak Spec Ops The Line dan bir söz paylaşayım.

    To kill for yourself is murder.To kill for your government is heroic. To kill for entertainment is harmless.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçücük çocukların, kadın ve yaşlıların ellerine fosfor bombası alıp masum amerikan, ingiliz ve rus askerlerini cayır cayır yakarak öldürmelerini bizde kınıyoruz.

    Üstelik kaslı mı dövmeli mi ayrımı yapmadan, paramı, petrol mü veya yüce tanrılarının vaadi üzerine mi dünyanın bir ucundan geldiğine bakmadan.

    Askerimin yarısı bu coninin gördüğü çatışmanın fazlasını yaşamıştır. Herhangi bir muvazzaf tan duydunuz mu bu tip olaylar.

    Muhtemelen kimyasal silah bahanesiyle öldürdükleri 3 milyondan fazla insanın, diri diri yaktıkları çocukların çığlıkları susmuyordur kulaklarında. Yoksa acınmasını yapmaya çalıştığı anıt mezarda yatan conilerden dolayı değil. Neymiş bu silahı kullanmak zorunda kalan askerlerin yaşadığı travmalarmış....
  • Zaten savaşlar tarihi geride kaldı bunun en büyük nedeni artık dehşetin boyutunun artması. Tabi bu olurken neticeye de daha kısa zamanda ulaşabilir durumda olduk. Eskiden 1 ordu yenilir bütün ülke düşerdi ama 19. yüzyıldan itibaren öyle değil. Tüm ülke ateşe giriyor. Bir millet eziyet çekiyor. Sonuçları ağır olunca insanlar savaşmaktan caydı. Yani büyük silahlara teşekkür etmeliyiz.
  • Company of Heores 2'de var.Comet ve Sherman(urban assault) tankları bu mermiden atabiliyor.Amerikalılar bombardıman şeklinde çağırabiliyor.
  • En son amerikan hükümeti kimyasal silahları var diye Irak'a girdiklerinde bu psikopat paralı asker amerikan ordusu kimyasal silah bulamamıştı ve ırakta 3 milyon kişi öldürmüşlerdi çocuklar dahil.
    binlerce kadına tecavüz etmişlerdi.
    İyiki wikileaks dosyaları varda bunların naptıklarını daha iyi biliyoruz en çok izlenen videolardan biri helikopterle sivil bombalarken ne kadar zevk aldıkları ve güldükleriydi.

    O kimyasal silahları bizzat amerika temin ediyor o ülkelerde yaşıyan yüzlerce haine ondan sonra onlar o silahları kullandığı anda ardından amerika saldırıyor güzel bir bahaneyle ama artık rusya gücünü gösterdiği için o olaylar olmadan açıklıyor durumu moskova ve amerika her istediğini yapamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 19 Eylül 2019; 10:30:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pyd yi ozgurluk savascisi diye guzelleyen, her sene amerikan bebelerine school shooting pratigi yaptiran call of duty den bahsediyoruz, cok da sasirtici degil dunyada cehennem azabi yasatan boyle silahlari combo puani kasmak icin kullandirtmalari.
    Cocukken agzim acik oynardim ingilizce bilmeyince ama simdi leş amerikan propagandasindan baska bi sey gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: porsux

    Bu silahı icat eden yaratık, geceleyin nasıl uyuyabiliyor ?


    Büyük ihtimal villasında rahat rahat mışıl mışıl uyuyor (ya da uyuyordu) Hocam dünya böyle bir yer, en büyük kötülük insan ırkı. Binlerce yıldır kendini dorayıp kesiyor ama teknoloji de geliştiriyor... Umarım 65 milyon yıl önce ülkemize uğrayan şey nasıl katil dinoları yok ettiyse bizi de yok eder :)
  • Olaya çok güzel yaklaşmış tebrik etmek lazım, Infinty Ward YPG'yi bu oyunda kahraman yaptığı için gözümden düştü kampanyaya destek vermek isteyenleri bekliyoruz:

    https://www.change.org/p/infinty-ward-call-of-duty-modern-warfare-dan-ypg-%C3%A7%C4%B1kart%C4%B1ls%C4%B1n

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Haberi bir tarafları ile okuyanlara açıklama yapalım. Adam burada bildiğin işkence çektirerek öldüren silahı, böyle sanki işkence çektirmeyen normal geleneksel savaş silahı gibi göstermeyin, Bu silah bambaşka bir silah, Normalleştirmeyin diyor.
    Zaten bu bombaya insanlar tepkili, daha fazla kişi bu silahlara tepkili olunması gerekiyor ama siz bu silahı masum bir silah gibi göstererek bunun içine ediyorsunuz. Yapmayın. Silahı oyunda kullanmayın demiyorum ama kullanacaksanız nasıl bir lanet bir şey olduğunu gösterin. Ödül sistemi içinde normalleştirneyin.

    Ne uzun yazdım ya.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Kalsın bu silah hatta dediği gibi böyle basitleştirilmesin bence daha da vahşice görünsün ama ne değişecek. Milyonlarca satılıp oynanacak. Oyunda boşuna yaş ibaresi yok. Bf vietnamda napalm vardı ona neden bu kadar ses çıkmamıştı bad company 2 vietnamda?? Cod wawda bedenler parçalanıyordu alev makineleriyle nazi yakınca ses çıkmadı tabi. Çok net hatırlıyorum Black ops 1 de napalm killstreak ı vardı. Nasıl alev alıyordu vücud o kötü değil mi? Savaş oyunu bu adı üstünde 'SAVAŞ OYUNU'.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Kalsın bu silah hatta dediği gibi böyle basitleştirilmesin bence daha da vahşice görünsün ama ne değişecek. Milyonlarca satılıp oynanacak. Oyunda boşuna yaş ibaresi yok. Bf vietnamda napalm vardı ona neden bu kadar ses çıkmamıştı bad company 2 vietnamda?? Cod wawda bedenler parçalanıyordu alev makineleriyle nazi yakınca ses çıkmadı tabi. Çok net hatırlıyorum Black ops 1 de napalm killstreak ı vardı. Nasıl alev alıyordu vücud o kötü değil mi? Savaş oyunu bu adı üstünde 'SAVAŞ OYUNU'.
    Ses çıkaran o zamanda ses çıkartıyordu. Oyun falan bu işleri geçelim. Vietnam'da war crimes fotoğraflarının bulunduğu müzeyi gezmeni isterim. Yüzleri, gözleri, elleri, ayakları yanıp su gibi akan çocukları görmeden oyun yaaa bu nolacak diyebilirsiniz. Agent Orange yazın aratın googleda. Bugün hala uzaylıya benzeyen ayıptır söylemesi bakmaya erinilen insanlar dünyaya geliyor sırf bu kimyasal silah yüzünden.

    Bunların savaş suçları olmasının nedenleri var. Sen gidipte bunları oyuna koyup normal şeylermiş gibi gösterip geçemezsin. Biraz büyüyün.




  • Kendileri kullandiklari icin etkilerini bu kadar iyi biliyorlar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bunun üzerinden duyar kasmaya çalışanların aklından şüphe ederim tabi işlerine gelince susup otururlar işlerine gelmeyince ağızlarını sonuna kadar açarlar. Boş bir yorum en çok siz kullandınız bunu bir kasabanın yok oluşuna şahit oldunuz neden şimdi bu oyundaki silaha karşısınız. Bu serinin neredeyse her oyununda nükleer bomba kllstreaki var eee neden ses etmiyorsunuz ona o daha da kötü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.