Şimdi Ara

Altyapı yok 750 TL cayma bedeli istiyorlar!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fiber internet 100 mbit kullanıyordum, Taşındığım şehirde oturduğum binada fiber altyapı yok, adamlar bana adsl var onu vericez dediler 16 mbit. İtiraz ettim kapatma bedeli olarak da 750 tl cayma bedeli çıkarıldı.Bunun yasal prosedürü nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öyle birşey yok , cayma bedelsiz iptal etmek zorunda ,hangi iss bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size, ilk aldığınız hizmeti yeni yerinizde de vermek zorunda. Aynı hizmeti veremiyorsa hiçbir ücret ödemeden cayma hakkınıza sahipsiniz.
  • Aldığınız hizmet ne internet yeni yerinizde size ne verecekler internet

    Sıkıntı yok iptal edemezsiniz ederseniz cayma bedeli çıkar

    Aynı hizmeti insanlar yanlış alıyor mesrla siz internet aldınız ama size elektrik verirlerse cayma bedelsiz iptal edebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    Aldığınız hizmet ne internet yeni yerinizde size ne verecekler internet

    Sıkıntı yok iptal edemezsiniz ederseniz cayma bedeli çıkar

    Aynı hizmeti insanlar yanlış alıyor mesrla siz internet aldınız ama size elektrik verirlerse cayma bedelsiz iptal edebilirsiniz
    Yanlış biliyorsunuz.
    Fiber hizmeti almışsanız yeni adresinizde de fiber vermek zorunda. Yaptığınız anlaşma üzerinden ücret ödüyorsunuz!
    Diyelim 50 Mbps fiber için 100 TL ödüyorken yeni adresinizde fiber yok diye 16 Mbps ADSL hizmeti için de 100 TL mi ödeyeceksiniz?
    Ben tayinden dolayı iki ev değişikliğinde de internet hattımı ücretsiz cayma hakkımı kullanarak kapattırdım.
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    ilk cümlenizdeki yaptiğiniz yorum o kadar boş ve saçma ki diyecek söz bırakmıyorsunuz insana,cayma bedelsiz iptal etme hakkı var öyle bir kural yok,o zaman ben de b sınıf ehliyet alayım tır süreyim nası olsa ehliyet ?
  • Tüketici hakları kanunun da, "abone nakil ettiği yerdeki altyapi desteklememesi durumunda, herhangi bir cezai bedel cikmadan hizmeti tek taraflı fesih edebilir yada tarafina sunulan teklifi kabul edebilir. " diyor. Bu yüzden ceza ödemeden iptal edebilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    kullan tirda kullan ben mi sana engel oluyorum yapamama nedenin bu konudaki kişiler izin vermiyor değil mi buda ayni aramış izin vermemişler iptal bedeli istemişler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    İnternet sözleşmeniz "fiber internet" olarak düzenlemişse, kaymakamlık aracılığı ile tüketici hakem heyetine başvurarak cezai bedele itiraz edebilirsiniz.
    Ancak, siz bağlantıyı iptal ettiğiniz anda firma size cezayı yansıtacaktır. Bu cezaya ya tüketici hakem heyeti aracılığı ile , ya da tüketici mahkemesi aracılığı ile itiraz edeceksiniz. Tüketici hakem heyeti e devlet üzerinden başvuru almaktadır.
    Son olarak, sözleşmeniz "fiber internet" olarak düzenlenmemişse bu durumda cayma bedelini ödemek zorundasınız. Bu yüzden sözleşmenizi kontrol ediniz.
  • Geçmiş olsun her türlü ödeyeceksin onu. Bu hırsızların cayma bedeli almadan iptal etme gibi lüksleri yok. Elemanlar koskoca kanunu dinlemiyorlar seni mi dinleyecekler. Ben 6 ay boyunca uğraştım ödememek için ne yaptılar ettiler yine ödettiler kurtuluşun yok yani. Öde ve kurtul bir dahada bulaşma bu hırsızlara.
  • benim 50 mb birden durduk yere 8e düştü dedim kapatın dedim cayma bedeli çıkardılar veriyorduk artık veremiyoruz 50 dediler alt pakete geçirme hakkımız var dedi şikayet edicem dedim git nere edersen et dediler . hakem heyetine verdim modem değerleri vs yazdım ücreti yazdım türk telekom duruşmaya bile gitmemiş sonra beni ttnet aradı ücretsiz iptal etmek için aramıştık diye birde avukat mı dava mı ücreti falan geçirmişler ttnete kararda yazıyordu ciğerimin yağları erimişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 19 Eylül 2019; 10:31:39 >
  • Merhaba. Bir de bilgi notu paylaşayım bu konu ile ilgili.
    Tüketici hakem heyeti kararları tüketici mahkemesinde bozulmak talebiyle dava edilebiliyor. Hatırlarsanız eğer hakem heyetleri daha önce kredi kartı aidatının yanlış olduğunu belirtip tutarların iadesine karar veriyordu. Sonra bankalar kişileri dava edip hem dava masraflarını hem de aidatı geri alıyorlardı. Sonra bddk bu konuyla ilgili düzenleme yapmıştı.
    Yine bu tarz durumlarda tüketici hakem heyetleri sizin lehinize karar vermiş olsa dahi, konuyu karşı tarafın tüketici mahkemesine götüreceğini aklınızda bir ihtimal olarak bulundurmakta fayda var.
  • Btk'ya bildirin ücretsiz iptal etsinler 16 mbps diyorlar bir bakıyorsunuz 4-8 mbps arası gelmiş aman iptal ettirin fiber internetten daha düşük bir internet hizmeti veremez.
    Tüketici hakem heyetine verebilirsiniz ben 2-3 ay sonra kazanmıştım hem internetimi iptal ettiler hemde faiziyle ücret iademi aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cayma bedeli ismeye hakları yok. fiberin olmadığı yerde sadece Superbox kullanabilirsin zaten
  • Arkadaşlar 1 hafta boyunca uğraştım, oturduğum yeni adreste fiber altyapısı olmadığı için kanuni hakkımı belirterek bu cayma bedelini ödemeyeceğimi belirttim, sonunda haber geldi cayma bedelim iptal olmuş yani ödemedim, şükür bu rezalet tt netten kurtuldum, gittim uydunet baglattim harika ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.