Şimdi Ara

Galaxy Fold için geliştiriciler kolları sıvadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Akıllı telefon pazarına ilk adımı sancılı başlayan ve tekrar bir revizyon sürecine girmek zorunda kalan Galaxy Fold katlanabilir telefon sıkıntıları atlatmış görünüyor. Ekran sorunlarını çözen telefonun yazılım desteği de büyüyor.


    Destek büyüyor


    Aslında Galaxy Fold modelinin gecikmesinin daha iyi olduğunu söyleyebiliriz zira katlanabilir yapısına uygun uygulamalar da tamamlanmak üzere ve yakın zamanda kullanıma sunulacaklar.


    Ayrıca Bkz.iPhone 11 serisi karşılaştırması

    Galaxy Fold katlanabilir yapısıyla akıllı telefon pazarında önemli bir adım ancak katlanabilir ekrana uyum sağlayan uygulamaların olması çok daha önemli. Samsung bir süredir Google ve Microsoft başta olmak üzere geliştiricilerle sıkı bir iş birliği içerisindeydi. Hatta Google ile bir test laboratuvarı kuruldu ve burada uygulamaların optimizasyonu yapıldı.


    Yapılan açıklamalara göre Google uygulamaları, Facebook, Amazon Prime Video, Twitter ve Spotify uygulamaları katlanabilir ekrana uyum sağlayacak şekilde optimize edildi. Ekranlar arasında geçiş yapma, katlanma esnasında ölçeklendirme gibi önemli özellikler bu optimizasyonla mümkün oldu.


    Diğer taraftan Google de Android 10 işletim sisteminde ara yüzün katlanabilir telefonlara uyum sağlaması için geliştirmeler yapmıştı. Böylece Galaxy Fold cihazı belki de uygulama desteği açısından en hazır cihaz olacak zira Huawei’nin Google uygulamaları ile ilgili sıkıntısı var ve henüz FlexPai gibi modellerden de bu tarz bir haber gelmedi.


     







  • Samsung gerçekten ilginç firma, cihazlar güzel falan ama bütünlük oluşturamıyor bir türlü. Saati Tizen yapayım, telefon Android olsun, bilgisayar tarafında Windows ile tam uyuymluluk sağlayayayım, hepsinin yanında kendi servislerimi de sunayım; Google servisleri zaten zorunlu geliyor... Bir Samsung cihaz alınca 3 tane cloud servisi yanında geliyor; tamam cihazlar güzel ama sıkıcı olmaya başladı bu durum Android cihazlarda. Neyse ki Samsung son arayüzlerinde default uygulamaların çoğunun kaldırılmasına izin veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorumculuklar -- 11 Eylül 2019; 12:46:55 >
  • Afedersiniz mal Asus Padfone konseptini adam akıllı tanıtıp mantıklı fiyatlara satsaydı bu katlanan ekran gibi saçmalıkları kimse beklemezdi. Katlanabilir ekranlar tutulmayacak ve kaybolup gidecek, kimseyi memnun etmeyecek ürünler olacak.

  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Siz söyleyince baktım, gerçekten güzel bir ürün olmuş. Bu tarz ekranlar daha kullanışlı olur.

    Bu arada Bilgi için teşekkürler . . .

  • Fold şuan bir teknoloji demosu gibi.
    "Bakın biz katlanabilir telefon yapabiliyoruz." demek için yapıldığı açık.

  • Film desen izlenmez kare film yok.

    Oyun desen ortasaki çizgi dikkat dağıtır göremezsin oynayamazsın.

    Mesaj yazayım desen büyük ekranda yazmak daha zor katlı şekilde yazacaksın.

    Çok gereksiz bir telefon...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Cidden ne kadar güzelmiş ya.Biz de bu saçmalıklara kaldık artık ne yapalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.