Şimdi Ara

Apple Deep Fusion ile mobil fotoğrafçılık çağ atlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
12.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son telefonlarında kamera özellikleri ve yazılım tarafındaki desteği nedeniyle eleştiri alan Apple, iPhone 11 serisi ile adeta çağ atladı. Arka ve ön kamera sensörleri açısından segment rakiplerine yetişen firma, yazılım açısından da ses getirdi.


    Deep Fusion nedir?


    Etkinlikte tanıtılan ancak henüz iOS 13 sürümünde yer almayan Deep Fusion teknolojisi gelinen noktayı anlatmak açısından önemli. Apple ilk kez fotoğraf üretiminde yapay zekadan faydalanıldığını ifade ediyor.


    Ayrıca Bkz.iPhone 11 serisi karşılaştırması

    Normalde pek çok akıllı telefon modelinde kamera optimizasyonu için yapay zekâ kullanılıyor. Sahnenin algılanması, sahneye göre ayarların otomatik olarak yapılması artık standart hale geldi. Apple ise fotoğrafın çıkışını yapay zekâ ile sağlıyor.


    Deep Fusion özelliği A13 Bionic yonga setindeki nöral öğrenme motoru üzerinden sağlanıyor. Arka kameralar henüz deklanşöre dokunduğunuz ancak tam basmadığınız milisaniyelik süre içerisinde 4 adet kısa ve 4 adet de ikincil fotoğraf çekiyor. Deklanşöre bastığınızda ise 1 uzun pozlama yapıyor.


    Toplamda 9 fotoğraf 1 saniye içerisinde nöral motor tarafından analiz ediliyor ve tüm pikseller taranarak en iyisi seçiliyor. Çok detaylı ve kumlanması en az olan 24 milyon piksellik fotoğraflar ortaya çıkıyor.


    Diğer taraftan etkinlikte tüm sensörlerin aynı anda video kayıtlarını canlı olarak bir araya getirmesi ve Filmic Pro gibi uygulamalarda bu videoların aynı anda işlenmesi içerik üreticilerin iştahını kabartan özelliklerden birisiydi. Deep Fusion özelliği sonraki iOS 13 güncellemesinde sunulacak.


     







  • Herkes editör olursa başlıkta böyle olur. Çağ falan atlamıyor. İnsanlara sunabilecekleri ne yeni bir tasarım anlayışı var artık ne de argüman. Kamerayı da fırıncılara tasarlatmışlar.. Yıllarca Sony eleştirildi bu forumda yerden yere vuruldu. Alın Size gittikçe Sony gibi saçmalayan bir Apple. Huawei, Samsung gibi rakiplerinin artık gerisinde Apple. Sadece işletim sistemi ile de bi yere kadar.
    kamera mı? iphone mu? ikisi bir arada mı? hem iphone hem samsung kullanıcısı olarak diyebilirimki iphone kamerasını kullanmıyorum kullanamıyorum bu kadarmı kalitesiz olabilir bir çekim ya yanlışlıkla bir fotoğraf çekeyim diyorum hayattan soğuyorum yazılım olarak zaten çok geri bırakılmış bir alanda net bir şekilde diyebilirimki güvenlik diye diye yazılımda bir iyileştirme yapmaya resmen korkuyorlar patlayacak diye kurulu sistem,daha bluetooth ile resim aktarmaya izin vermiyor korkudan kaldıki kamera donanım vs geliştirsin 11 serisi resmen mevcut bir teknolojiyi ortaya koymuşlar bir geliştirme göremiyorum yenisi ile değiştirmek için hazır da olan bir teknolojiyi yenilik yaptık diye önümüze sunup birde 699 dolar dan satışa koyarlar ülkeye gelincede bir araba parası isterler para mara yok size batın ;)
    Malesef benim için büyük hayal kırıklığı oldu kamera. Yazılımla kurtarmaya çalışmışlar sadece ama 9 fotoğraf çekip bunları işleyerek 1 fotoğraf üretmek fikri ancak sabit kompozisyonlarda işe yarar. Bir tane fotoğraf gösterdiler adam koltukta sabit oturuyor, telefon tripod üzerinde mi elde mi çekildi belli değil. Bu teknikle hareketli bir ortam çekilebiliyorsa örneğin kalabalık bir meydanı, zıplayan bir çocuğu, sahnede bir dansçıyı vs çekip bu kadar ayrıntı alabileceksek alkışlarım ama sanmıyorum ki mümkün olsun. Asıl kamera başarımını bu koşullar altında göreceğiz.

    9 kare çekip işlemek güzel fikir ama o 9 karede çekilen her tek fotoğraf rakiplerinin kalitesinde olacak mı olmayacak mı asıl önemli olan o.
  • Ekran kac hz en merak ettiğim şey şuan bu.

  • 60 Hz.

  • O minicik sensörle belki çağı yakaşamıştır anca denemek lazım

  • Haberi yazan arkadaşı bugüne kadar hiç eleştirmişliğim yoktur, hangi çağı atlıyor diye sormak istiyorum. İlk çağlardan, maden çağına geçiyor belki Apple ama diğerleri uzay çağında. Başına reklamdır yazılsa eleştirmezdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rCoder -- 11 Eylül 2019; 10:15:49 >
  • 120 hz iphone a 2020 de geleceği söyleniyor.

  • İos 13 ne zaman çıkacak ?

  • yapabildiği en iyi şey pazarlamacılık. oysaki çin sanayiinde 1 sene önce bu ürünün aynısı üretilmiş durumda. tınamış teknolojisi ile apple sadece işlemcisi ile övünmeye devam eder.

  • Huawei: Tamam XD

  • Geç kalınmış bir haraket. 2017'de iPad ile vermişsin, üzerinden 2 sene geçmiş ancak hala iPhone tarafında yok. Komikler.
  • kamera mı? iphone mu? ikisi bir arada mı? hem iphone hem samsung kullanıcısı olarak diyebilirimki iphone kamerasını kullanmıyorum kullanamıyorum bu kadarmı kalitesiz olabilir bir çekim ya yanlışlıkla bir fotoğraf çekeyim diyorum hayattan soğuyorum yazılım olarak zaten çok geri bırakılmış bir alanda net bir şekilde diyebilirimki güvenlik diye diye yazılımda bir iyileştirme yapmaya resmen korkuyorlar patlayacak diye kurulu sistem,daha bluetooth ile resim aktarmaya izin vermiyor korkudan kaldıki kamera donanım vs geliştirsin 11 serisi resmen mevcut bir teknolojiyi ortaya koymuşlar bir geliştirme göremiyorum yenisi ile değiştirmek için hazır da olan bir teknolojiyi yenilik yaptık diye önümüze sunup birde 699 dolar dan satışa koyarlar ülkeye gelincede bir araba parası isterler para mara yok size batın ;)

  • 15bin liraya Canon 5d mark 4 alır üzerine de 24-70 lens alırım 32mplik keskin mi keskin 14bit dinamik araliga sahip fotoğraflar cekerim 😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    19 Eylül

  • Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreandes

    Geç kalınmış bir haraket. 2017'de iPad ile vermişsin, üzerinden 2 sene geçmiş ancak hala iPhone tarafında yok. Komikler.
    kesinlikle haklısın bence geçen sene 120 hz gelmeliydi iphone a.
  • Giris modeli haric 120Hz ustelik OLED ....

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Nereden bilgi edindiniz hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple'ın hangi çağda yaşadığına göre değişir.
    Bizim yaşadığımız çağda mobil fotoğrafçılığa P30 Pro çağ atlattı.
    Telefon elime geçer, test eder, dener, sonra yorumumu tekrar yazarım ama şu an için Apple'ın bu söyledikleri "kendi çalar kendi oynar"dan başka bir şey değil gibi geliyor.

  • 120 Hz ifadem yanlis :( . Pardon ....


    120 Hz ozelligi Ipad lerde en az 2 yildir devam etmektedir.
  • Herkes editör olursa başlıkta böyle olur. Çağ falan atlamıyor. İnsanlara sunabilecekleri ne yeni bir tasarım anlayışı var artık ne de argüman. Kamerayı da fırıncılara tasarlatmışlar.. Yıllarca Sony eleştirildi bu forumda yerden yere vuruldu. Alın Size gittikçe Sony gibi saçmalayan bir Apple. Huawei, Samsung gibi rakiplerinin artık gerisinde Apple. Sadece işletim sistemi ile de bi yere kadar.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.