Şimdi Ara

Control Türkçe Yama Ücretsiz -AWE DLC'si Dahil- Aura Çeviri (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
21
Favori
15.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoomBookTR

    sayın yetkili,
    sadece bu bölümdekileri uyarmak yerine diğer konudakileri neden uyarmıyorsunuz?

    bu düpedüz adil olmamaktır!
    kısaca öbür başlıktan mesaj siliyorsunuz ancak oraya tek uyarı yok. ne hikmetse bu konuya ait bir baskı var!
    adalet lütfen!

    Yönetici taraf tutmamalı. Kendi çevirisi bile olsa tarafsız kalabilmeli.

    Alıntıları Göster
    Merhaba,

    Şimdi tek tek gidelim.

    Şikayet edilen mesajlara geri dönüşler yapılıyor. Tüm konular tek tek mercek altına alınıp kontrol edilemez. Teknik olarak da mümkün değil. Şikayet sistemi bu yüzden var. Cevap verip konuyu sayfalarca tartışmaya taşımak yerine şikayet sistemini kullanırsanız zaten ortada bir sorun kalmayacaktır. O konularda şikayet gelen mesajlara da işlem yapıldı fakat şikayetlerin onay süreci bazen uzayabiliyor. Buna ben müdahale edemiyorum. Ayrıca sayfalarca mesaj silinmeyen konularda çoğu uyarılar mesajın silinme nedeniyle birlikte yapılmaktadır. Bunu herkes göremez.

    Konu sahibinden konunun temizlenmesi için bildirimler alıyorum. Bireysel olarak gelip işlemleri yapmıyorum. Hepsi şikayet sisteminde kayıtlıdır.

    Ben taraf tutmadığımı defalarca söyledim. Zamanında çok sert tartıştığım bazı arkadaşlar bile bunu anladı. Onlara tarafsız baktıkları için ayrıca çok teşekkür ederim. Tekrar söylüyorum. Bir konuda haklı olmanız kuralları aşarak cevap verdiğinizde ceza almanızı engellemez. Ben mesajın içeriğine ve kurallara göre işlem yapmaktan sorumluyum. O üye mesaj yazdığında cevap vermeyerek şikayet etseniz bir sorun kalmayacak. Ama bunu yapmıyorsunuz.

    ''Benim mesajım silindi onun ki silinmedi, yönetim taraf tutuyor.'' Bu yapılan en büyük şikayet sistemi yanlışlarından ve düşüncelerinden biridir. Çünkü çoğu zaman karşıdaki üye mesajı şikayet etmiş fakat siz etmemişsinizdir. En büyük yanılgılardan biri de budur.

    Bu yazdığınız mesaj bile kurallara aykırı aslında. Benim üyelerle birebir tartışmaya girme yetkim bulunmuyor. Silindiğinde bu sefer tarafıma başka ithamlarda bulunacaksınız. O yüzden iyi niyetimle bir bildirim yapmak için mesajı bırakacağım.

    Siz böyle yaptıkça daha fazla ceza alacak ve konunun kirlenmesine neden olacaksınız. Konudaki tartışmalarla uğraşmak benim de zamanımı alıyor. Ben neden böyle bir ortam isteyeyim, bunun bana ne yararı olabilir ki?

    Son olarak ben yıkıcı değil yapıcı olma taraftarıyım. Ücretli/ücretsiz yama tartışmaları konusunda üst yönetime bir bildiri ve öneride bulundum.

    Lütfen o zamana kadar ve bundan sonra kurallara dikkat ediniz.

    Konunun uzamaması adına bu fikir alışverişine devam etmek isterseniz yanıtınızı pm'den kabul edeceğim. Çünkü bu tartışmanın yeri burası değil.

    İyi forumlar dilerim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • ete para vermeyin.
  • bu ücretli yamalar ve ücretsiz yamalar konusu ayrılsın artık yönetici arkadaşta teklifte bulunmuş anladığım kadarı ile isabet olmuş
  • Merhaba, konudaki olaylar, sonrasında mesajların silinmesi ve cezalandırmalar üzerine bir açıklama yapmak zaruri olmuştur.
    Süreci özet halinde aktaracağım:

    Konu içinde 12 sayfalık birkaç farklı tartışma yaşandı(Ücretli-ücretsiz Türkçe yama, aynı oyuna 2 farklı yama konularında). Konu kilitlenmeden önce, forum yöneticisi konuya yazanların arasında fake-multi hesaplar olduğunu, bunların tartışmayı körüklediklerini ve bunlar hakkında işlem yapılacağı bilgisini verdi, ben de kim trollük ve konuyu baltalayacak işler yapıyorsa cezalandırılsın diye destekledim.

    Sonrasında konu bana bilgi verilmeden kilitlendi. Bana tartışma yaratacak tüm mesajların silindiğini, yeni bölüm kuralları gelene kadar beklemem gerektiği bilgisi verildi. Hemen peşinden forumun sorunlarından ötürü konudaki mesajlar silinince konunun bozulduğunu (farklı cihazlarda silenen mesajlar hala görünüyormuş) ve bu yüzden konunun silinmesi gerekebileceği bilgisi verildi. Ben silinmesini istemedim ve düzelmesi için beklenme kararı alındı, saatler sonra konunun kilidi açılmıştı ancak bundan önce ben 4 gün ban yedim.

    Yaklaşık 10 sayfa sonra isim belirtmeden genel bir kitleye “ağlıyorlar” ifadesini kullanmam, “tahrik edici mesaj” nedeniyle 4 gün ban yememe sebep oldu. Daha öncesinde kimseye hakaret etmişliğim yok, hiç uyarı bile almadığımı belirteyim.

    Konudaki tartışmaları okuyanlar şahittir, bir grup insan bize sayısız ithamlar yöneltti: meyve veren ağacı taşlıyorsunuz, kötü niyetlisiniz, sizin amacınız “sektöre” katkı vermek değil amacınız farklı, takıntılısınız vs. gibi. Gördüğüm kadarıyla biz ithamda bulunanlar ban cezası almadı, doğrudan hakaret edenler ceza aldı. Ben ise tek kelimemden ötürü doğrudan hakaret edenlerle aynı cezayı -4 gün ban- aldım: (Ceza konusu hakkında konuya lütfen mesaj atmayın, kural dışı ve yeri olmadığı için mesajlar siliniyor, adil olup olmadığı forum üyelerinin takdirine kalmış).

    Sizlere tavsiye olsun diye söylüyorum: Birisi sizi kastederek “Ağlıyorsun” derse şikayet edin, 4 gün ban yiyecektir, bundan hiç şüphem yok 😊

    Yeni bölüm kuralları için -özellikle 6. 7. Ve 8. Maddeler için- forum yönetimine teşekkür ederim, kurallar çok yerinde ve isabetli olmuş:https://forum.donanimhaber.com/b-font-color-f00-turkce-yamalar-bolum-kurallari-font-b--138278825

    Gelen sorulara yanıtlar ve banlıyken söyleyemediğim şeyler:

    *Konu 100 öne çıkarma(beğeni), 18 fav almış. Bunlarla birlikte; destek, teşekkür ve iyi dilekleriniz iki kişilik bağımsız ekibimizi çok mutlu etti.

    *Çeviri çalışmaları devam ediyor. Beklenenden daha kısa sürede çıkacağını ön görüyoruz ancak hikayeyi tek kişi çevirdiği için çok kısa sürede çıkarmamız mümkün değil. Her gün düzenli şekilde çeviri çalışması devam ediyor. Çeviri ilerlediğinde ne zaman çıkacağı konusunda daha somut konuşacağız.
    *Konuda bize yapılan haksız ithamlar, hakaretler karşısında bizi yalnız bırakmayıp düşüncelerini paylaşarak destek veren her üyeye çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emmanuel Goldstein -- 14 Eylül 2019; 22:36:46 >




  • Merhaba, yorumlarınıza cevap vermiştim ama itham ve kışkırtıcı mesaj sebebiyle silindi. Cevap vermemişim gibi duruyor, düzelterek daha detaylı cevap vereceğim:

    Bu oyunun çevirisine başlamayı düşündüğümüzü yama istek konusunda duyurmuştuk. Anonymous grubunun yöneticisi(walküre) Control’ün çevirisine başladıklarını söyleyip bizi kendi ekiplerine davet ettiler. O mesajlar da aşağıdadır, merak eden bakabillir.

    İki isteğimiz yerine getirilirse ekiplerine katılacağımızı söyledik. İlk olarak Türkçe yamalarını ücretsiz yapmalarını söyledik, ikinci olarak sitelerinde yer alan ücretli WD2 yamasındaki korsanla ilgili kısımların(bu görselde görülebilir) kaldırılmasını çünkü bunun korsana destek olduğunu düşündüğümüzü ifade ettik. Onlar öyle düşünmediklerini belirttiler, iki konuda da anlaşamadık.

    Bu gruptan bağımsız olarak ücretli yaması çıkmış oyunların çevirisi hakkında cevabımız:

    Bu zamana kadar tüm dizi, film ve oyunlar Türkçeye gönüllü çevirmenler tarafından ücretsiz çevrilmiştir. Türkçe yamadan para istemek bizim prensiplerimize aykırıdır. Bir gün bu işten para talep edecek olursak muhattabımız oyuncular değil, yapımcı firma -oyun firması- olacaktır. Bu bağlamda ücretli yamalar bizim için yok hükmündedir ve aynı oyuna yama çıkarmamıza engel değildir. Aynı oyuna yama çalışması başlatmamızın nedeni budur. Sorularınız için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emmanuel Goldstein -- 15 Eylül 2019; 15:5:39 >




  • Emmanuel Goldstein kullanıcısına yanıt
    Olumsuz yorumları boşverin. Siz zaten oyunu çevireceğinizi söylediniz çıktığı gün. Duyurusunu yaparak çeviriye başladığınız için problem yok. Tek yada 2 yada 10 yama olması sorun değil.

    Yalnız yamayı bekleyenler için bir yüzde paylaşımı ve 1 2 de SS koyarsanız iyi olur bence. Kolay gelsin yamada.
  • Aslında bu olan lüzumsuz tartışmalar için açıklama yapmayacaktım, fakat arkadaş bu kadar açıklama yapmış iken benim bu açıklamayı yapmamam haksızlık olur idi.
    Öncelikle konu dışında bir mesaj yazacağım için konu sahibi arkadaştan özrümü başta diliyorum.

    Öncelikle olayların ilk baş sürecinde ben ve benzer diğer arkadaşlar herhangi bir ücretli çeviri yapan grup veya kişilerin konusuna damgalayıcı herhangi bir mesaj atmamış, hiç bir konuyu kötülemeye çalışan yorum atmamıştır. Konu sahibi arkadaş gibi keza bende ilk olarak Control Türkçe yama yapılabilmesi ve ücretsiz bir projenin çıkabilmesi adına ilk konumu açarak tool paylaşımımı yapmış idim. Konumun açılmasının kısa bir süre sonrasında diğer grupların arkadaşları konuya akın ederek; çevirisi olan oyuna çeviri yapmasaydınız, xxxx grubunu sevmediğinizden yapıyorsunuz, sektörün gelişmesini istemiyorsunuz, baltalıyorsunuz vs.vs. hatta arada iki yüzlü ve karaktersiz gibi kelimeler de kullanılarak hakaret seviyesinde mesajlar dahi konumuzda bizlere doğrultulmuş idi. Uzun süre bu tür tartışmalar yaşadıktan sonra konumun temizlenmesini yönetici arkadaşlardan rica ettiğimde, aynen arkadaşa söylendiği gibi mesajlar yerine konunun silinmesi gerektiği gibi bir bilgi aldım. Bunun neticesinde konu silinmesini uygun gördüm ve tartışmaların sonlanması gerektiğine inandım. Fakat konu kapatılırken, konu içinde olan ithamlar, aşağılayıcı ve karalayıcı mesajlardan ötürü mesaj yazan hiç bir üyeye ceza işlemi uygulanmadı. Bunu burada belirtmiş olayım.

    Benzeri durum Byramklc arkadaşımızın Mad Max isimli toolunda da yaşandı ve aynı tartışmalar birebir yaşandı. Konuya yazan arkadaşlar da benim konuma gelip mesaj yazan arkadaşlar ile çoğunluğu aynı idi. Şu an bu konuda tartışmaları yapan kişiler de halen aynı.

    Şimdi tartışma yaratan bu arkadaşlarımızın bizden istediği, ücretli çevirisi yapılan oyuna herhangi bir paylaşım yapmamamız idi. Ancak neticede böyle bir kural yok ve kendileri de kural oluşturacak yetkide değiller. Buna göre bu bölümde kimseye hakaret etmeden veya tartışma yaratmadan herkes özgürce içerik paylaşma ve paylaşımlarda bulunma hakkına sahip. Bizde bunu kullanarak konularda paylaşımlarımızı yaptık. Daha önce yaması olan veya yaması ücretli yapılan oyunlar için de çeviri araçları/yamalar olması kural-dışı bir durum değildi. Evet ücretli yamaları tercih etmeyebilecek kullanıcı grubu adına alternatif ücretsiz yamaların oluşması sebebi ile gönüllü arkadaşlarımızın da devreye girmesini sağlayabilecek paylaşımlarda bulundum. Bu zaten kural dışı veya bir suç durumu oluşturan husus değildi. Ancak bunun üzerinden bazı arkadaşlar üzerime geldi ve bu noktaya kadar tartışmaların uzamasına sebep oluşturdular.

    Bu konuda ise yazdığım bir mesaj sebebi ile 4 günlük ban yedim.
    Uyarı alıp silinen mesajım :https://prnt.sc/p6625s
    Bu mesajım öncelikle uyarı ile silindi, daha sonra ise konuda temizlik işlemi yapılırken ban durumuna çevrildi. Ban nedenimde ise "üyeye hakaret/aşağılayıcı mesaj" sebep belirtildi (https://prnt.sc/p66dek ).
    Şimdi sormak istediğim durum ise şu: paylaşım yaptığım konuma gelip onlarca mesaj yazıp ithamda bulunan ve iki yüzlü, karaktersiz vs. gibi hakaretleri konuda yağdıran arkadaşlara ceza verilmeyip, benim bu mesajım üzerinden bu sebeple bana ceza veriliyor? Üstelik yazdığım mesajda kimseye hakaret edip aşağılayıcı bir üslup kullanmadım.

    Bu mesaj sadece kendi açımdan açıklamadır, başka hiç bir arkadaşın mesajım üzerinden tartışma yaratmasını istemiyorum. Keza hiç bir kimse ile de tartışmaya girmeyeceğim. Tartışma yaratmaya yönelik gelecek olan mesajları da anında şikayet üzerinden bildireceğimi belirtmek isterim.

    Herkese iyi forumlar, umarım mesajım "üyeye hakaret/aşağılayıcı mesaj" gibi bir sebep ile silinipte yine ban yemem..
    En başta belirttiğim üzere bu açıklama ile konusunu meşgul ettiğim için konu sahibinden tekrar özrümü diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-23432EFBA -- 15 Eylül 2019; 0:36:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fulton

    N'olmuş böyle burası savaş ortamı gibi.

    Benim anlamadığım kime ne oluyor da karışıyor adam ister ücretsiz yapar, ister ücretli. O karışan ve ücretli yapanlara bir sorum var, siz peki dürüstçe bu işten kazandığınızı vergilendiriyor musunuz? Bu işin şakası yok şuradan 3-5 kişi sizi şikayet etse ne olacağının farkında değilsiniz. O çok konuşanlar önce gerçekten vergi veriyor mu bunu göstersin konuşmadan önce.

    Ayrıca ücretli yapanların yaptıkları bana göre etik değil. Ülkemizde belki bunla ilgili kanun yok ama oyunu yapan firmanın oyunu aracılığı ile para kazanıyorsunuz. Yani bir nevi adamın oyununa yama/DLC yapıp parayla satıyorsunuz resmi olmayan şekilde. Peki bundan o firmaların haberi var mı?

    Ha bir de mesela ben kendim, şahsi olarak ücretli yamalara güvenmiyorum. Neden mi? Daha önce ismini anmak istemediğim bir şahsı gördükten sonra alacağım o yamanın güzel çevrilip çevrilmediğini, belki de translate çevirisi olup olmadığını, özene bezene çevrilip çevrilmediğini bilemem. Bahsettiğim şahıs zamanında (belki hala yapıyordur) translate çevirileri yapıp insanlara bunu yutturmaya çalışan, hatta bazılarını parayla bile satmaya kalkışmış birisidir. Bu tarz örneklerden sonra şahsi olarak asla güvenmem hiçbir ücretli yamaya. Sonuçta bunu yeminli tercümanlar çevirmiyor ki %100 güveneyim.
    Bu vergilendirme konusunu ben de merak ediyorum. Para ile yama satanlar fatura kesiyor mu mesela?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu iyice allak bullak oldu. Kaç kez kilitlendi Allah bilir.
  • Ginga Bishounen kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa gayet güzel bir dille cevap verdiğim mesaj silinmiş. Neyin kafasını yaşıyor bu modlar?

    Neyse. Konu sahibi arkadaşa kolaylık ve sabır dileğimi tekrarlayayım
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.