Şimdi Ara

Qualcomm tekelleşme davasında rahat bir nefes aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Qualcomm’un yongalarını satın almak isteyen müşterilere tekelleşme oluşturacak şekilde anlaşmalar sunması ve rakip tasarımcıları anlaşma dışı bırakması şikâyete konu olmuştu. ABD Ticaret Komisyonu tarafından incelemeye alınan Qualcomm tarihindeki en zor dava ile karşı karşıya kalmıştı. Bir süreliğine mahkemeler Qualcomm’u serbest bırakmış gibi görünüyor.


    Bir süre serbest


    Kaliforniya bölge mahkemesinde devam eden davada Qualcomm’un anlaşma ve teklif sunma davranışına tedbir getirilmişti. Yani firma rakiplerine de mevcut teknolojilerini lisanslamak zorunda kalacaktı. Bu nedenle Qualcomm’un tüm anlaşma şartlarını değiştirmesi gerekiyordu. Bu da firmaya gelir anlamında zararlar verecekti. Firma temyiz mahkemesine kararın iptali için başvuru yapmıştı.


    Ayrıca Bkz.Jon Snow artık Marvel evreninde

    Firmanın Temyiz Mahkemesi dokuzuncu dairesine yaptığı tedbirin kaldırılması ara talebi kabul gördü ve geçtiğimiz günlerde daire, itirazın karara bağlanmasına kadar tedbirin kaldırılmasına hükmetti.


    Qualcomm bu sayede mevcut anlaşma ve lisans sözleşmesi davranışlarına devam edebilecek. 5G ihalelerinin hızlanmaya başladığı dönemde Qualcomm’a hayat öpücüğü gibi gelen bu karar firmayı da sevindirdi. Temyiz sürecinin uzun bir süre devam etmesi beklendiği için Qualcomm şimdilik hakimiyetini koruyacak gibi.


     







  • Adamlar işlemcilerini açık kaynak kodlu yapmış, bu da o demek ki android 4.4 ile gelen OnePlus one bunun sayensinde stabil android 9 (custom romlarla )güncellemesi aldı. Mesela en uzun örneği olan LG g2 bile bu sayede android 9 ile çalışıyor. Adamların hakkını yememek lâzın. En uzun güncelleme desteğini de onlar veriyor (pixellere 3 yıl).

  • Adamlar acik kaynak kodlu olmalari ve gerek islemci gerek gpu gerek baglanti turleri olarak stabilite performans gibi bircok alanda ustunlukleri ile bir paket olarak sunmalarina bir RAKiP olmamasi yuzunden de-facto tekellesmesine vesile olan ASLINDA rakiplerinin vasatligidir ! Ozellikle Huawei ve Samsung un kendi ozellestirilmis islemci ve gpu ve diger bilesenleri ile urettikleri kendi islemcili cihazlarin yetersizligidir.


    Rakipleri aciz ve vizyonsuz olmasinin gunahini Qualcomm firmasi Snapdragon islemcileri ile davalik olmasi ile cekmektedir :/ ...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.