Şimdi Ara

Chrome tarayıcısı yakında şifrenizin sızıp sızmadığını söyleyecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'ın internet tarayıcısı Chrome, önümüzdeki versiyonlarında artık kullanıcıların şifrelerinin herhangi bir veri sızıntısı veya hack sonucunda ele geçirilip geçirilmediği konusunda bilgi verecek.
     

    Kullanıcıları uyaracak

    Son zamanlarda dev şirketlerin dahi yaşadığı veri sızıntıları ve siber saldırılar sonucunda bilgilerimizin bilgisayar korsanlarının eline geçmesi oldukça olası bir durum. Böylesi bir saldırıdan etkilenip etkilenmediğimizi anlamak oldukça güç ve her veri sızıntısında şifremizi değiştirmek de çözüm olmuyor. Ancak Chrome'un Password Leak Detection özelliği bu durumun üstesinden gelmemizi sağlayabilir.
    Şimdilik tarayıcının Canary versiyonunda test edilen bu özellik, kullanıcı eğer tarayıcı üzerinde güvensiz veya sızmış bir şifre kullanırsa uyarı verecek. Google'ın sızan şifre verilerini nerden aldığı henüz belli değil ve şimdilik bu gibi durumlarda kullanılan web sitesinin Have I Been Pwned (https://haveibeenpwned.com/) olduğunu da belirtelim. Yeni özelliğin tüm kullanıcılara ulaşmasının ise birkaç ay sürebileceği ifade ediliyor.
      



  • Sızmamış şifreleri sızdırmak için güzel bir yöntem.

  • "Kardeşim biz senin şifreni sızdırıyoruz ama soran olursa bildiriyor dersin OK" XD

  • Bu özellik Firefox ta aylardır var zaten. Chromea da gelmesi güzel

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.