Şimdi Ara

Netflix insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonları test ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yayın akışı platformlarının en önemli noktası yaptığı öneriler oluyor. Gerek müzik servisleri gerekse de Netflix gibi içerik platformları akıllı önerilerle kullanıcıları platformda tutmaya çalışıyor. Bugüne kadar Netflix’in önerileri algoritmaların elindeydi. Görünen o ki yakında uygulamaya insan eli değecek.

    Editörler tarafından oluşturulan listeler


    Koleksiyonlar ismiyle anılan özellik temel olarak çeşitli listeleri içeriyor. Bu listeler algoritmalar yerine editörler tarafından oluşturuluyor. Dolayısıyla daha işlevsel öneriler görmemiz mümkün. Spotify kullananlar bu yapıya halihazırda alışıklar. Algoritmalar liste içlerinde ve haftalık keşif gibi farklı yerlerde görev alsalar da özel listelerin çoğu insanlar tarafından hazırlanmış durumda. Netflix de buradan ilham almışa benziyor.


    Ayrıca Bkz.Samsung, Galaxy Note 10+ için üç boyutlu tarama uygulaması yayınladı

    Koleksiyonları takip ederek listeye eklenecek yeni içeriklerden de anında haberdar olabiliyorsunuz. Şimdilik yeni özellik sadece iOS uygulamasında bazı kullanıcılar için test ediliyor. Testler tamamlandığında tüm kullanıcılar için sunulacaktır. Tabii ki net çıkış tarihi söylemek şimdilik mümkün değil. Ancak son zamanlarda kullanıcıların dizi önerilerinden şikayet ettiği biliniyordu. Dolayısıyla bu değişimin hayata geçmesi fazla uzun sürmeyecektir.








  • Mevcut ikili değerlendirme sistemi yüzünden yapay zeka neyi sevip neyi sevmediğimi hâlâ öğrenemedi. Bir film izlersin dersin ki iyi, fena değildi. Bir film izlersin süper bunun gibi daha fazla film istiyorum dersin. Ben bunlar arasındaki farkı sisteme aktaramadığım sürece karşımdaki insan da olsa bana doğru öneride bulunamaz.

  • Bunun yerine önce kendi listemizi oluşturmamıza izin versinler. Tek bir listeye eklenebiliyor tüm içerikler, ayrı listeler yapamıyoruz. Ayrıca önceden izlediğim içerikleri "izledim" diye tıklayıp bir daha göstermemesini istiyorum ama öyle bir seçenek de yok. Çok zayıf arayüz.
  • Evet, listeye ekleyip, beğenip, izlediklerimizden sonra hep sevebileceğim yeni dizi ve filmler öneriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.