Şimdi Ara

Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27', 2K, 144Hz, 1ms, HDR600 (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.025
Cevap
31
Favori
101.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 gündür psikopat oldum. Pc başında sekmeler açık. Telefonda sekmeler açık. Oyundaymen alt tab yapıp bakıyorum. Yatarken bakıyorum. Uyanınca bakıyorum en son sabah medimarkttan alabildim. Kışın bunlardan bir ısıtıcı almıştım karakış geçene kadar anca gelmişti o da bozuk çıkmıştı çöpe attım inşallah bu da öyle olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ysakay kullanıcısına yanıt
    Yorumlara fazla kulak aşmayın hocam. Hayırlı olsun tadını çıkarın. Prof. Kaynaklarda incelemeler belli. Burda 3-5 monitör kullanıp yorum yapıyoruz adamların ellerinden neler geçiyor. Binlerce dolarlık techizatla yapılan teste mi itimat edeceksiniz yoksa gözüyle bakıp yorum yapana mi 🙂 adam monitörü masadan düşürüp paneli catlatmis almayın çok dandik diyor . Ürün fiyatına panel değişimi mi istenir falan filan komik şeyler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    Hocam ben geçen sene alıcaktım. Askerlik falan girdi. Ekran kartı almadan da monitör almanın anlamı olmadığı için bu zaman kadar geldim. 2070S aldım iyi bir fiyata sonrada monitörü aldık. 3-5 sene arkama bakmam artık. İnşallah sorunlu bir ürün gelmezde araya bayram vs girecek uğraşmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün elime ulaştı. Ürünü hepsiburadadan aldım. 2900 e geldi vade farkıyla. Firmware 1020. 1023'e güncellemeye çalışsam da hiçbir şekilde dosyayı kabul etmedi. 2 farklı usb ile denedim. Ratings'deki ICC profilini yükledim ancak çok bir fark göremedim. Birazda AMD uygulamasından "Saturation" bölümünü 124'e çektim. Renkler çok daha canlı gözükmeye başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semiramist1 -- 20 Mayıs 2020; 3:23:3 >
  • zeki_ist kullanıcısına yanıt
    Samsung markalı Curved VA panel bir monitör direk patlak panelle gelmişti bana da. Allah'tan Amazon'dan almıştım direk iade aldılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semiramist1

    Bugün elime ulaştı. Ürünü hepsiburadadan aldım. 2900 e geldi vade farkıyla. Firmware 1020. 1023'e güncellemeye çalışsam da hiçbir şekilde dosyayı kabul etmedi. 2 farklı usb ile denedim. Ratings'deki ICC profilini yükledim ancak çok bir fark göremedim. Birazda AMD uygulamasından "Saturation" bölümünü 124'e çektim. Renkler çok daha canlı gözükmeye başladı.
    Güncelleme sorununu bende yaşadım, 1020 ile 1023 arasında ne kadar fark var bilemiyorum ama bir türlü kabul etmedi dosyayı. Bu arada 27 inçlik modelse 3900 fazla gibi, o bütçeye kaliteli ips monitörlerde var sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazmışım hocam 2900 olacaktı düzeltiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz bütçelerde önerdiğiniz bir monitör var mı ?
  • borealatis kullanıcısına yanıt
    Lg 27gl850-b model monitör var çok popüler ve genel olarak çok iyi yorumlar alan, yakın zamanda bir arkadaşımda aldı gayet memnun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim monitor de dün geldi. Kurulumu yaptım, herhangi bir ölü piksel ya da ışık sızması yok.

    Çok şükür o noktada sıkıntı olmadı.

    Merak ettiğim bir şey var:

    Freesync modunu aktif edince cihazın parlaklık ayarı yapılamıyor.

    Bunu değiştirme şansımız yok mudur arkadaşlar ?
  • öyle bir şey olmaması normal değil bana kalırsa, menüye girmeden doğrudan joystick'i aşağı çekerek denediniz mi? acaba firmware sürümünden ya da kullanılan ön tanımlı modlardan biri sebep oluyor olabilir mi? zira bazı öntanımlı modlar (mesela Sinema modunda parlaklık açıkken kontrast ve netlik kapanıyor) bazı özellikleri manuel olarak değiştirmeyi engelliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 20 Mayıs 2020; 23:57:45 >
  • Yukarıda da yazıldığı gibi sadece bir kaç saatlik arada yapılan indirimler ile iade alınan ürünler kakalanıyor olabilir bu görüş beni düşündürdü açıkçası. Ben de uzun süredir indirim kovalıyorum ama ne yazık ki hepsiburada indirimini yine kaçırmışım çok üzüldüm. MediaMarkt ise zaten sitede var gözüküyor ama satış yapmıyor 2 haftadır falan ara ara deniyorum sadece mağazan diyor ama mağazalar da kapalı diyor.
  • Firmware güncellemesini yapmayı başardım. Şu an sıkıntısız bir şekilde 1023 sürümünü kullanabiliyorum. USB 2.0 olan bir cihazla yapabiliyorsunuz güncellemeyi. USB 3.0'ı hiçbir şekilde kabul etmiyor. FAT32 formatında yaptım ama NTFS, FAT formatı da çalışıyormuş okuduklarıma göre. Bilginize...
  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Kullanım kılavuzunu biraz kurcaladım, bir mod açılınca diğeri deaktif oluyor öyle bir durum var, fabrika ayarlarına alınca düzeldi hocam.

    Freesync motoru aktif edilince birçok özellik çalışmıyormuş.

    İlginiz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ColorTR

    Yukarıda da yazıldığı gibi sadece bir kaç saatlik arada yapılan indirimler ile iade alınan ürünler kakalanıyor olabilir bu görüş beni düşündürdü açıkçası. Ben de uzun süredir indirim kovalıyorum ama ne yazık ki hepsiburada indirimini yine kaçırmışım çok üzüldüm. MediaMarkt ise zaten sitede var gözüküyor ama satış yapmıyor 2 haftadır falan ara ara deniyorum sadece mağazan diyor ama mağazalar da kapalı diyor.
    Hocam geçtiğimiz gün ben de Hepsiburadadan 2800 küsüre aldım monitöru.

    Bana gelen ürün sorunsuz fiziksel olarak hiçbir kusur yok, ambalajlar da temizdi o noktada sorun yok.

    En önemlisi panelde ölü piksel, ışık sızması, ghosting gibi sorunlar da yok her şeyi sıfır biçimde geldi.

    Dediğiniz ihtimal de var ama ithalat ve ihracatın sıkıntılı olduğu bu günlerde ürünler eskisi kadar stoklu gelmiyor olabilir.

    Ufak partiler geldikçe satıyor olabilirler de. Bu da aklıma gelen ihtimallerden biri.

    Bu arada bana gelen cihazın firmware sürümü 1025. Onu da belirtmek istedim.

    Sanırım mevcuttaki en son sürüm bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emperor1907 -- 21 Mayıs 2020; 12:55:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ürünün kutusundan kalibrasyon raporu çıktığı söylenmiş.

    Bende bu rapor kutudan çıkmadı.

    Sizlerde de durum böyle mi arkadaşlar ?
  • bende çıktı, eğer üşenmez de ardiyeye inebilirsem (üşeniyorum zira ortalık toz içinde ve kim bilir monitörün kutusunun üzerine 6 ay boyunca daha neler neler eklenmiş, kutu hangi dip bucakta gözükmez olmuştur) tarayıp yollarım size de.

    bu arada firmware sürümü dediğiniz gibiyse muhtemelen en yeni ithalatlardan biridir elinizdeki ürün, zira en güncel olan samsung'un güney kore portalında dahi halen 1023 versiyonu indirilebilir durumda. ne gibi değişiklikler/düzeltmeler içerdiğini merak ettim şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 21 Mayıs 2020; 19:57:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnicornKnight

    bende çıktı, eğer üşenmez de ardiyeye inebilirsem (üşeniyorum zira ortalık toz içinde ve kim bilir monitörün kutusunun üzerine 6 ay boyunca daha neler neler eklenmiş, kutu hangi dip bucakta gözükmez olmuştur) tarayıp yollarım size de.

    bu arada firmware sürümü dediğiniz gibiyse muhtemelen en yeni ithalatlardan biridir elinizdeki ürün, zira en güncel olan samsung'un güney kore portalında dahi halen 1023 versiyonu indirilebilir durumda. ne gibi değişiklikler/düzeltmeler içerdiğini merak ettim şimdiden.
    Eski sürümlerin performasnını bilmediğim için mukayese yapamıyorum hocam ama ghosting sıkıntısı beni çok korkutuyordu, neredeyse sıfıra yakın çok az diyebilirim. Eski Sürümlerde Freesync problemleri olduğu söylenmiş ama Freesync açınca da bir problem olmuyor cihazda stabil görüntü verme açısından. Bu flickerlanma olaylarına çok nadir rastladım, tek tük oldu diyebilirim. Merak ettiğiniz farklı bir husus varsa cevaplayabilirim.

    Bu arada kalibrasyon raporu cihazın menüsünde var bende. Belki o yüzden rapor kutudan çıkmadı diye düşünüyorum şu an.




  • 1023 versiyonunu dün yükledim. 5700 xt kullanıyorum. Freesync2 hdr modu sıkıntısız çalışıyor. 1020 modunda bir kaç kere siyah ekran almıştım. Assasin Creed odyysey de freesync 2 hdr ancak ultimate engine de açılıyor iki sürümde de test etme şansım oldu. 1020 sürümünde karakteri hareket ettirirken, karakterin hatları hareket ediyordu. Sanki karakterin etrafı parlak bir siyah tonuyla kaplanıyor gibiydi. Ancak karakter hareketsizken böyle gözükmüyordu. Bunun ismi ne tam olarak bilmiyorum, bilen varsa söylerse çok sevinirim. 1023 sürümünde bu durumu çok daha az gözlemliyorum, çok dikkatli bakmam gerekiyor. Genel hatlarıyla daha stabil hissettiriyor. Firmware güncellemesini yaptıktan sonra bütün ayarla sıfırlanmayı unutmayın, diğer türlü monitör masaüstünü görmüyor.

    Edit: ghosting'mis. freesync 44-144 hz aralığına çekilmiş sanırım yeni firmware'de. Ghosting bundan dolayı daha az gözlemleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semiramist1 -- 22 Mayıs 2020; 4:11:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Monitör geldi 1025 sürüm yüklü.
    Samsung C27HG70 (LC27HG70QQMXUF) [ANA KONU] | 27", 2K, 144Hz, 1ms, HDR600

    Yanlız sızma biraz fazla gibi resimde abartı gözüküyor ama 24” olanında bunun onda biri kadar sızma yok.

    Edit : 1 tanede ölü piksel çıktı. Uğraştırmasalar olmazdı zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysakay -- 22 Mayıs 2020; 21:44:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.