Şimdi Ara

Tyt Türkçeyi fulleyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
14
Favori
3.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda elbet fulleyen vardır :)

    Peki 40 dakika ve altında yapan var mı?



  • Up
  • Up
  • Fullemedim ama 37D 3Y yaptım, tam 40 dakika sürmüştü sanırım. 38 - 42 falan da olmuş olabilir. Denemelerde de ortalama böyleydi, çok nadiren 30 35dakikaya düştüğüm veya 45lere çıktığım oluyordu. Sınav anı çok etkilemedi yani.
  • arthurdent42 A kullanıcısına yanıt
    Hangi kaynakları kullandın hocam bir de tavsiyelerin neler
  • Fullemedim ama çok yaklaştım. 39D 1Y yaptım ah o kıtlama sorusu :(

    Sene içinde bitirdiğim tek kitap Paraf soru bankası oldu. Onun dışında yazım kurallarına internetten çok çalıştım, daha da fazlasına gerek kalmadı. Kitap okumanın gerçekten çok büyük katkısı var.

    EDIT: 25-30 dakika civarı sürdü. TYT 394.sü, sayısal 2593.süyüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Henry -- 17 Ağustos 2019; 16:5:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ensar.r

    Hangi kaynakları kullandın hocam bir de tavsiyelerin neler
    Sadece limit soru bankasından paragraf çözmüştüm yazın, 8 soruluk 30 test vardı. Sonrasında paragrafı denemeden denemeye çözdüm. Okuma alışkanlığım olduğu için okuma hızım iyiydi sadece ilk denemelerde sıkılıyordum tüm paragrafları okurken, birkaç denemede zorladıkça alıştım ve 345 gibi daha kaliteli denemelerde daha mantıklı paragraflar geliyor onları daha ciddiye almak lazım, kötü yayınların saçma paragrafları olabiliyor. (Çıkmış sorulardaki paragraflar da aynı şekilde çok kaliteli diye düşünüyorum)

    Yani paragrafla ilgili aşırı bir çalışma yapmadım ama sayısalcı olmama rağmen dil bilgisine baya önem verdim çünkü sevmiyordum ve hiç yapamıyordum. Dershanede dinledikten sonra önemli konularda Önder hocadan not çıkararak ilerliyordum. Soru çözmem gerekirse (az soru çözdüm gerçi) dershane Sarmal Türkçe vermişti onu çözüyordum, arada Limitten çözüyordum. (Limit zor bir kitap yalnız, Sarmal da kolay değildi bence)

    Tabi bunlar kişiden kişiye değişiklik gösterir ama bol bol denemeyle Türkçenin ilerletilebileceğine inanıyorum ben. Mesela dil bilgisi benim zamanımı aldığı için onları atlayıp paragrafları bitiriyordum sonra dönüp onları çözüyordum, bu benim zamanımı daha iyi kullanmama yardım ediyordu ama herkes için geçerli olmaz tabi. Paragraf pratik işi daha çok ama dil bilgisini küçümsemeyip konu eksiklerini tamamlamak gerek, geometri gibi bir şey. Nasıl ki 30 matematiğin hepsini de yapsan geometrin sıfırsa matematik netin 30da tıkanıyor, dil bigisi de aynı şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arthurdent42 -- 17 Ağustos 2019; 16:8:8 >




  • Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    Süpermiş neler yaptınız hocam ?
  • Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    Hızlı okuma ile ilgili bir çalışmanız oldu mu hocam, 25dakika çok muazzam bir değer
  • Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    hocam nasıl o kadar hızkı cozdunuz bide paragraf icin ne önerirsiniz kaynak?
  • todareistodo kullanıcısına yanıt
    Karekökü çok öneren oldu ama ben sadece paraf çözdüm. Kitap aşırı kalın.

    Hızlı çözmek için de bir aralar süre tutarak hep kendi rekorumu kırmaya çalışırdım. Bi denemede 12 dakika sürmüştü şahsi rekorum ama yanlışlar 5-6 civarıydı. Sınavda onun dengesini de yapınca 25 civarı sürdü. Zaten hızlı çözen biriyim. TYT bitince yaklaşık 45-50 dakikalık bi boş zamanım olmuştu mesela.
  • x_decity kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam, ekstra tek çalışmam kronometre denemeleri çözerken hep kendi süremi geçmeye çalışırdım, o kadar.
  • Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    Sen bir harikasın dostum!

    Dil bilgisi için ne yaptınız ?

    Konuyla alakasız ama bir de AYT Fizik Kimya (Konuya nasıl çalıştınız)(Forumda cevap arıyorum 2 gündür :( ?
  • lnx-x kullanıcısına yanıt
    Tarihi ve kurgusal çok yazı okurdum eskiden, fazlasıyla katkısını gördüm (sayesinde hiç çalışmadan AYT Tarih ve Coğrafyasında 3 yanlışım çıktı, EA 2368.si oldum mesela Türkçe katkısının yanı sıra). Çoğunlukla denemeler yeterli oldu ki her hafta dershane deneme yapıyordu zaten. Dershanede bir rakibim vardı hep onunla yarıştırırdım kendimi (denemelerde dönüşümlü geçerken birbirimizi gerçek sınavda o kazandı, 200. oldu) o da iyi motivasyondu. Geçen yaz denemelere başladığımda hayatta yetiştiremezdim mesela, 10-15 tane boşum olurdu. Dershanede sınıf belirleme denemesinde son 10 saniyede son sorumu kodlamıştım hatta. Zamanla deneyim kazanıyorsunuz gelişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Henry -- 17 Ağustos 2019; 17:14:14 >
  • 38.75 yaptım

    Temel nokta Türkçe denemesi atmak bol bol
  • lnx-x kullanıcısına yanıt
    Hahshhdf sağ olun sağ olun.

    Dil bilgisi için dershanenin verdiği föyler vardı yeterli oldu. Sizde bunlar yoksa internetten konu anlatımı okuyabilirsiniz ama tekrar tekrar okuyun ki aklınıza kazınsın. Üstüne soru çözüp cilasını da yaparsanız tadından yenmez.

    AYT Fizik hakkında ne kadar tavsiye verebilirim bilmiyorum, 2 yanlışım 12 doğrum var. Bol bol AYT denemesi çözdüm yayın ayırmadan. Konu anlatımlarını sadece soru çözmeden önce hızlıca okurdum biterdi. Hiç YouTube videosu izlemedim faydasını görmedim belki siz görürsünüz bilmiyorum.

    AYT ve TYT Kimyayı fulledim ama zaten çoğunluğun katıldığı görüş kimyanın kolay sorulduğudur. Çok zorlamaz sizi. Palme ve Çapın soru bankalarını bitirdim ve üstüne organik kimya soru bankalarını alıp onları da bitirdim. MF kazanım da fena değil tavsiye ederim. Üstüne deneme çözerseniz siz de fullersiniz.




  • Die Chemie. kullanıcısına yanıt
    Özet ve doğru. Kesinlikle katılıyorum.
  • Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    Limit paragraf denemeleri çözdüğünüz. Önerir misiniz yoksa saçma soru çok muydu
  • Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Tam sınav ayarında olduğunu söylersem yalan olur ama çok iyi deneyimdi, katkısını gördüm süre bakımından. Kronometrelerini çözdüm sadece, soruları zordu bence. Zor sorularda 20 dakikayı yakaladığımda Türkçe çalışmalarımı azaltmıştım mesela, çok iyi bir göstergeydi.
  • Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    parafın paragraf soru bankası mı yoksa türkçe soru bankası mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.