Şimdi Ara

Huawei şimdi de kendi harita hizmetini geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD-Çin arasındaki ticaret savaşından en fazla etkilenen firma durumundaki Huawei ne olursa olsun kendi yolunu çizmeye devam ediyor. Kısa süre önce çok amaçlı işletim sistemini lanse eden firmanın navigasyon planları da var.


    Map Kit nedir?


    Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre Huawei çok etkileyici bir navigasyon sistemi üzerinde çalışmalar yapıyor. Map Kit kod adlı navigasyon projesi firmanın Google’a olan bağımlılığını azaltmayı amaçlıyor.


    Huawei ilk etapta Google Maps yerini almak niyetinde değil. Geliştiricilerin haritalama yeteneklerini görerek buna göre farklı projeler geliştirmesini amaçlıyor. Haritalama yetenekleri ifadesi ise oldukça dikkat çekici.


    Ayrıca Bkz.Wear OS ile çalışan Misfit Vapor X duyuruldu

    Huawei harita hizmetine uyduların yanı sıra 160 ülkede mevcut olan telekomünikasyon ekipmanlarından topladığı verileri de kullanacak. Böylece çok daha iyi gerçek zamanlı trafik bilgisi sunabilmeyi umut ediyor. Hatta bir aracın şerit değiştirmesini bile tespit edebileceğini iddia ediyor. Ayrıca zengin gerçeklik desteği de sonraki zamanda kullanıma sunulacak.


    İşini ilginç tarafı ise şimdiden iki önemli firmanın Map Kit projesine dahil olması. Rus Yandex haritalama hizmeti ile ABD’li Booking rezervasyon platformu yeni sistemin oluşumuna katkı yapıyorlar.


    Map Kit gelecekte ne kadar başarılı olur şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Hali hazırda Apple, Google, Here, TomTom, Garmin ve Yandex gibi platformlar yerini sağlamlaştırmış durumda. Huawei ise haliyle akıllı telefonları üzerinde ön yüklü olarak bu hizmeti sunma avantajına sahip.


     







  • Bircok hizmeti de Huawei telefonlarinda calismiyordu . Cin disi icin hicbir anlami yoktur...

  • nokia'nın harita hizmeti öyle başarılıydı ki salak gibi satıp harita işinden çıktılar. Şu an için yandex hariç adam gibi harita hizmeti yok, bugün aradığım bir çok bölge google da olmazken yandex de bulunuyor.

  • Haritalar da google maps ın üzerine olan uygulama yok anadolunun en ücra köşesinde yandex in esamesi okunmuyor.

  • Anadolu = Google Maps
    İstanbul = Yandex Navi

    Bu her zaman böyledir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandex'e nalet olsun. Bugün beni tek yönlü yol sanki çift yönlüymüş gibi sokmaya çalıştı trafiğin ortasında geri geri gittim 1km. Eve varınca ilk işim silmek oldu yandexi. İlk vukuatıda bu değil tabi geçen yıl ankara kayseri istikametinde durduk yere beni anayoldan çıkartıp ara yollara soktu.Rezil bir servis. Here We Go uygulamasının üstüne tanımam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 16 Ağustos 2019; 21:2:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

    nokia'nın harita hizmeti öyle başarılıydı ki salak gibi satıp harita işinden çıktılar. Şu an için yandex hariç adam gibi harita hizmeti yok, bugün aradığım bir çok bölge google da olmazken yandex de bulunuyor.
    Nokia adam gibi yönetilse önünde kimse duramazdı şuan, Açık ara lider olurdu.
  • Apple maps İstanbul, Anadolu uzun kısa hiç hayal kırıklığına uğratmadı, o yüzden başka bir şey indirme gereği duymadım.

    Ha moovit, istanbul trafik, foursquare gibi uygulamalar apple maps api kullanırken bazı uygulamalar iOS'ta farklı api kullanıyor uber google api kullanıyor, bitaksi yandex apisini kullanıyor gibi. Ama çoğunluk apple maps api'si. Huawei'de bu tür uygulamalara kendi apisini kullandırmak istemiş. Özellikle Çin ve Çin bazlı uygulamalar da kullanılacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.