Şimdi Ara

Displayport Kablo Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir anlamı/faydası/zararı var mıdır yoksa aynı markanın 1.2 olanını mı almak gerekir?kutudan çıkan kabloyu kullanıyorum galiba ve gsync açıkken titreme yapıyor sanki çok nadir de olsa ve açılışta görüntü gelmiyor bazen windows ekranında geliyor.

    https://www.hepsiburada.com/paugge-vesa-sertifikali-2m-displayport-1-4-kablo-entdp1420-p-HBV00000HXYN5

    https://www.hepsiburada.com/paugge-v1-2-vesa-displayport-sertifikali-21-60-gbps-bandwith-5k-30hz-4k-60hz-2k-165hz-1080p-240hz-destekli-freesync-g-sync-displayport-kablo-ck01131b0eae1m8-p-HBV000008BVI6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 7 Ağustos 2019; 18:43:19 >







  • Club 3d kablolara bak hocam amazonda da satılan kablolardan biridir kendisi paugge(yerli marka) dan daha kaliteli.G-sync oyunda iken ara sahnelerde vesaire arada titreme yağtığını bende fark ettim bu bahsettiğim kabloyu aldım hala kullanıyorum eskiden pg279q dan çıkan kabloyu kullanıyordum arada bir siyah ekrana düşüyordu dediğim gibi alttaki kabloyu aldım bir daha sorun yaşamadım kurtuldum bana zararı değil faydası oldu

    https://www.hepsiburada.com/kablo-switch-coklayicilar-c-757



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 6 Ağustos 2019; 17:39:58 >
  • arda505 kullanıcısına yanıt
    baktım güzel bir şey ama 1 metre olması sıkıntı benim için.4mt satıyorlar 2mt olanını da nano satıyor.en azından kullanan fikri aldık bir şey olmuyormuş faydası bile varmış çok teşekkür ederim yardımı dokundu.
  • Rica ederim hocam bende zaten 2 metre olanı var bu değil başka yerlerde satılıyordur belki bakmak lazım 1 metre benim içinde çok kısa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 6 Ağustos 2019; 20:43:20 >
  • Hocam o paugge'yi ben almıştım hepsiburada'dan. Sözde vesa serfitikalı ama LG 32GK850G'de kullandım 2k 165hz ekran. Yalnız böyle ara sıra ekranın yarısı yeşil oluyordu vede senkronizasyon sorunu vardı. Stutter filan oluyordu ben sistemde sıkıntı var diye sanmıştım ama sonra diğer monitörümün kablosunu takıp deneyince kablodan olduğunu öğrendim. Daha sonra amazon'dan bir kablo aldım o sorunlar gitti tamamen. Yorumları iyiydi paugge kablonun hepsiburada'da ama artık banamı bozuk kablo denk geldi yoksa o kablomu yüksek hz'lerde sıkıntı çıkarıyor emin değilim

    Bu arada normal iyi bir dp 1.4 kablonun dp 1.2 ile uyumlu olması sorun çıkarmaması lazım diye biliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 7 Ağustos 2019; 11:45:13 >
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    siparişi iptal ettim durduk yere başımıza iş almayalım. benimkiler sorun bile değil görüntü bozulması yanında. demek ki amazondan getirtecez bir marka tavsiye aldık başka arkadaşlar da yorum yaparsa kullandıkları ürünleri ona göre bir tavsiye başlığı olur sadece benim işime yaramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim en son aldığım şu anda LG 32GK850G'de kullandığım kablo şu hocam:

    https://www.amazon.com/gp/product/B078HVDMW2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1

    Vesa serfitikalı değil, dp 1.4 diyor ama dp 1.4 bant genişliğini tam destelemiyor sanırsam HBR2 varmış HBR3 yokmuş diye yazmışlardı yorumlarda. Aynı zamanda kilit mekanizmazı da yok kabloda. #1 Best Seller görünce almıştım. Ama daha sonra yorumlarda bazı kullanıcıların birkaç ay sonra yada 1 sene sonra bozulduğunu yazdığını okudum. Ama satıcı iletişime geçip yenisini gönderiyor diye yazmışlardı.
    Yalnız bana gelen kablo şu an için kullandığım dp kablolar arasında bariz en iyisi. Birkaç ay sonra bozulurmu bilemem daha 1 ay olmadı kullanalı. Ama çok bariz performansı daha iyi, görüntülerde g-sync ile titreme vs filan diğer denediğim kablolara göre çok çok nadir. Renkler filanda daha bir doygun geldi özellikle 165hz'de. Senkronizasyonda gördüğüm en iyisi. Bundan kastım oyunda misal v-sync kapalı iken yırtılmalar diğer kablolarda daha bariz görünürken bunda çok daha az oluyor vede göze daha az batıyor.

    Diğer monitörüm acer xb280hk 4k 60hz g-sync. Onda da şu kabloyu almıştım amazondan önceden:

    https://www.amazon.com/gp/product/B005H3Q59U/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o08_s00?ie=UTF8&psc=1

    Buda dp 1.2 stok kablodan her türlü daha iyiydi. 165hz'de sorun çıkarmıyordu ama renkler az daha soluktu sanki. Her ne kadar titreme bunda da çok az olsada önceki paylaştığım ivanky'e kıyasla bir tık daha kötü. V-sync kapalı olunca yırtılmalar daha kolay görünüyordu bunda da. Ama genel olarak göze batmayacak kadar bunlar. Sadeceye ivanky ile kıyaslayınca daha kötü geliyor yoksa buda gayet iyi kablo.

    Amazon'da millet genelde alırsanız vesa sertfikalı alın diyor diğer kablolarda sıkıntı çıkıyor filan diye. Serfitikalı olanlar nerdeyse 2 kat fiyatı genel olarak. Benim paylaştığım kablolarda vesa serfitikası yok. Ama olurda milletin yorumlarda bu ivanky kısa sürede bozulursa bende sonradan vesa sertifikalı birşey deneyecem amazondan. Tabi bazı vesa serfitikalı olanlarda bile bozulma olabiliyor kısa sürede gördüğüm yorumlarda orası da ayrı bir konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 7 Ağustos 2019; 12:54:44 >




  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    dostum teşekkür ederim gayet ayrıntılı yazmışsın. umarım başka arkadaşlar da deneyimlerini aktarır ve güncel bir dp kablo konusu olur forumda.

    benim anladığım bu dp kablo işi baya sıkıntılı bir konu. nereden buldum hatırlamıyorum elimde vardı kablo iyiymiş en iki üç senedir kullanıyorum önceki mönitörle beraber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim hocam faydam dokunabildiyse ne mutlu. Sizinde 2700x-3700x karşılaştırma konunuzun bana çok faydası olmuştu

    Dp kabloda özellikle yüksek hz'lerde kaliteli birşey almak şart yoksa sıkıntı veriyolar maalesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 7 Ağustos 2019; 13:1:20 >




  • arda505 kullanıcısına yanıt
    bir kabloya 146 lira verdiğime inanamıyorum.

    Club3D CAC-2068 DisplayPort to DisplayPort 1.4/Hbr3 Cable DP 1.4 8K 60Hz 2M/

    TR'de 250 lira çekmeleri ayrı bir saçmalık zaten.1.2 almadım ilerde monitör değişirse bir daha uğraşmayalım diye.

    yorgan gitti kavga bitti yok bilen bilmeyen soran yanıtlayan yorum beklerim biri de çıkar der ki şu monitörde 70 liralık kablo süper mesela.recep baltaş bir kablo öneriyor herkes peşinden koşuyor DH'nin ne eksiği var biz de önerelim ucuz pahalı demeden.
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    yav o başlık deli hit aldı izlenme sayısı çok yüksek ama hiç yorum gelmedi o yüzden anlayamadım yani milletin işine yaradı mı yaramadı mı diye?Allah'ın hikmeti mi diyelim 470 anakartta yaptım ve biosu eski ama destekli.zengin çocuğu olsam 570 altında takmam desem 570lerin biosları leş yani fark mark gösteremezdim 570 takınca farkettim.
  • Valla benim işime çok yaradı hocam bende zaten dayanamadım 2700x'i 3700x'e upgrade ettim Bence çok güzel olmuştu incelemeleriniz ama millet biraz daha youtube'cumu olmuş nedir bende bilmiyorum. Youtube'a bi video koyup atsanız dilde ingilizce türkçeye gerek yok deli gibi yorum alırdınız bence :)
  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    vay anasını alem youtubeci olmuş inceleme kültürü de bitmiş.yav o kadar şey videodan göstersen anlatsan bitmez o video.böyle olunca ne merak ediyorsun tıkla bak gıcık sesler espriler tavırlar olmadan ama yapmam bir daha son.
  • Valla sizin inceleme benim için o youtube incelemelerinden daha değerli. Millet yeterince kiymetini bilmiyor bence. O incelemenizde bir sürü uğraş ve vakit harcaniyor halbuki. Ama işte anlayana kıymetli maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatıcam ama yeni konu kirliliği yapmak istemedim. Monitör Msi Mag272cqr kullanıyorum özelliklerinde DP 1.2 versiyon var. Ekran kartım da Msi Gtx 980 özelliklerinde DP 1.2 yazıyor. Monitörün içinden çıkan DP kablosunu kullanıyorum buraya kadar sıkıntı yok. Geçen gün daha uzun DP kablosuna da ihtiyacım oldu internetten 3 metrelik DP kablo aldım. Kaç kez denememe rağmen görüntü gelmedi.Mevcut kullandığımı takıyorum görüntü geliyor. Acaba bana gelen kablo 1.4 versiyon olduğu için desteklemiyor olabilir mi ?

    Ürünün linkini de atıyorum hiç bilgi verilmemiş kablo çalışmayınca araştırmam sonucu 1.2 ve 1.4 versiyonları öğrendim yoksa sipariş vermezdim.

    https://urun.n11.com/kablolar/displayport-kablo-altin-kaplama-goruntu-kablosu-3metre-P330749673



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeAdShOcK -- 23 Mayıs 2020; 5:39:30 >




  • HeAdShOcK H kullanıcısına yanıt
    1.4 kablo 1.2'de çalışır 1.2 kablo 1.4'te çalışır ben denedim.40 liraya almışsınız 1.4 değildir o kablo.3 metreyi kaldırabilecek kalitede olmayabilir.ben amazon'dan 140 liraya mı ne getirtmiştim ta o zaman club3d marka.bu marka ekran kartları vardı bir zamanlar.3 metre kablo kesin lazımsa siz de kaliteli bir şey bakın bence.arkadaşlar öneride bulunabilir bana bulunmuşlardı adam döversin yani öyle bir kablo geldi.daha hesaplıları da olabilir bir iki gün bekleyelim tavsiye gelmezse ben bakayım bir kaç yere.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    1.4 kablo 1.2'de çalışır 1.2 kablo 1.4'te çalışır ben denedim.40 liraya almışsınız 1.4 değildir o kablo.3 metreyi kaldırabilecek kalitede olmayabilir.ben amazon'dan 140 liraya mı ne getirtmiştim ta o zaman club3d marka.bu marka ekran kartları vardı bir zamanlar.3 metre kablo kesin lazımsa siz de kaliteli bir şey bakın bence.arkadaşlar öneride bulunabilir bana bulunmuşlardı adam döversin yani öyle bir kablo geldi.daha hesaplıları da olabilir bir iki gün bekleyelim tavsiye gelmezse ben bakayım bir kaç yere.
    Kablonun ambalajinda versiyon yazmiyor en düşük versiyondur o zaman n11 den almistim bayram sonrasi iade gonderecegim. Bende bir ucu dişi diger ucu erkek dp kablosu almaya karar verdim. Nasil olsa kullandigim dp kablo var birleştirip uzaticam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeAdShOcK H kullanıcısına yanıt
    olabilir neden dersen çalışırsa ucuza gelir.3 metre 1.4 kablo varsa bile bir dünya paradır bir de iade etmesi de zor olur.n11'de dene dene gönder ama çalışır bence çok uzun olmayan bir uzatma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.