Şimdi Ara

Almanyada Hat önerileriniz ve Türkiye hattımı orada açık tutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eylül ortalarında Almanyada Aachen şehrine yüksek lisans erasmus öğrencisi olarak gideceğim. 2020 temmuza kadar oralardayım. Almanyada ki operatölere baktım ama hepsine bakamadım haliyle. 10 15 euroya 3 4 gblık internet paketi olan hatlar var genelde. Sizin bildiğiniz ucuz yollu hat önerileri var mıdır ? Bazı operatörlerde Türkiyeyi arama dksı filan da oluyor onlarda gözüke çarptı. Bu Almanların sitelerinde konuşma bölümünde flat filan yazıyor ne anlama geliyor çözemedim bilen var mıdır ? Önereceğiniz tarifenin ayrıntılarıyla yazabilirseniz sevinirim. Ayrıca Türkiyede Bimcell kullanıyorum. Telekom üzerinden haliyle. Bankacılık işlemleri filan sms geldiği için yurtdışı dolaşıma açtırmam yeterli olacağını düşünüyorum mesaj almak için. Ayrıca Almanya hakkında önerileriniz varsa alabilirim. Şimdiden teşekkürler.



  • https://www.ayyildiz.de/tr bak istersen. Türkler çok kullanıyor orada.
  • bakmıştım buna. çok iyi çekmediği söyleniyor ama bizim telekom tadında galiba. yalnız bunların paketlerine flat telefon görüşmesi filan diyor sınırsız konuşma filan mı onu çözemedim :D
  • Ben ordayken turkcell europe kullandim. 15 euro verip faturasiz hat almistim. Turkiyeye yonune 100dk almanya sinirsiz 2gb internet baslangic paketi ve sim kart ucretiydi. T mobile altyapisini kullaniyordu. Baya kaliteliydi. Simdi adi lifecell olmus galiba. Koln duisburg essen achen dusseldorf vs gezdim. Yollarda vs hep cekiyodu. Ona bakin derim.
  • orada hangi hattı alırsın bilmiyorum ama, Tr ile iletişim için hattını faturasız turkcelle taşıyıp vowifi destekli telefon ve bip ile yurt dışında bedave kullanım yapabilirsin, geçenlerde 2-3 ay kadar bir amerika ziyaretim oldu, orada aldığım lokal hattı telefonuma taktım ve çağrıları bipten alı aktif edip tüm arama ve aranmaları ücretsiz aldım. sms almak zaten roamingde ücretsiz olduğu için o kısım zaten pratik.

    ayrıca TT de haftalık 500 mb 25 tl ve 1 gb 45 tl paketleri var, hat alınamayan durumlarda oldukça ekonomik çözümler sağlıyor, bunun dışında turkcell hazırkartta aylık 129 tl mobil veri sms ve dakika olan ekonomik bir paket var.

    Onun dışında avrupada biliyorsun roaming kaldırıldı, yunanistandan aldığım wind hattı tüm ab de kullanıyorum faturasızda 10 euro 5 gb almıştım en son.

    bizim bimin rol model olarak kopyaladığı bir zincir vardı avrupada hangisiydi hatırlamıyorum ama lidl, spar yada aldi olabilir, bimcell gibi hattı var oda ekonomik bir çözüm, ab de genel gözlemim sanal operatörler hep daha ucuz normal operatörler pahalı.

    ayrıca eduroam diye birşey var biliyorsundur, ben kendi dokuz eylül üniversitesi hesabımla almanya, avusturya, amerika gibi bir çok yerde eduroam olan yerlerde sorunsuz wifiya bağlandım, sadece üniversiteler değil, müze ve kütüphanelerde de oluyor. hiç unutmam eduroam hesabının ab de geçtiğini bilmediğim dönemlerde viyana doğa tarihi müzesinde dolanırken telefona birden bir sürü bildirim gelmişti mobil verim kapalıyken, roaming de mobil veri açık kaldı sanıp dumur olmuştum baktım wifi bağlanmış otomatik.

    Son olarak flat dediği sabit ödeme.




  • 1 adet Kıbrıs kktcell, almanya vodafone, İngiltere vodafone hattım var. Kkctell hariç diğerleri kuzenimin üzerine kayıtlı ve faturalı ab vatandaşı olduğu için roaming derdi yok, yurt dışına çıkacağım zaman yedek telefona hattı takıyorum İnterneti asıl telefonuma paylaştıryorum vowifi ile turkcell ve vodafone hattımı ek ücret ödemeden kullanıyorum. Vodafone zaten red olduğu için yurt dışında telefon görüşmelerimi vodafone üzerinden yapıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.