Şimdi Ara

Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
32
Favori
126.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karşınızda yeni Lenovo V155
    Lenovo V155-15API (3500U) Ana Konu; Kendi Fiyat Aralığındaki En İyi Dizüstü

    Özellikler
    İşlemci: Ryzen 5 3500U, 4 çekirdek, 8 izlek, 2.1-3.7 Ghz, 12 nm
    Ekran Kartı: Vega 8 1200 Mhz (2500U'daki Vega 8'e göre 100 Mhz daha yüksek)
    Bellek: 4 GB lehimli + 4 GB tek slotta 2400 Mhz çift kanal
    Disk: 256 GB NVMe SSD (Hızı konusunda bilgiye ulaşamadım ama satalardan hızlı olacağı aşikâr)
    Ekran: Full HD Mat TN 220 Nit
    Hoparlör: Dolby destekli stereo
    Boyutlar: 363mm x 254mm x 22.9mm
    Ağırlık: 2.2 kg

    Cihaz Hakkında İlk İzlenimler ve İlk Yorum:
    Cihaz özellikle yeni nesil Ryzen APU işlemcisi ile dikkat çekiyor. 14 nanometrelik Zen 1 platformunun eksikleri giderilmiş ve geliştirilmiş hali olan 12 nanometrelik Zen+ platformundaki Ryzen 5 3500U'nun belki de en önemli özelliği, selefi 2500U gibi 25 Watt değil, 35 Watt'a kadar çıkabilen, ayrıca daha yüksek sıcaklıklarda çalışabilen bir işlemci olmasıdır ve bu durum performansını oldukça etkileyecektir diye düşünüyorum. Ancak Lenovo 1xx serisinin Lenovo'nun en alt seviye kasası olduğunu unutmamak gerek. Bu serinin V olmayan ilk versiyonlarına (Lenovo 110) Lenovo hoparlör bile koymamıştı, mono buzzer koymuştu ki (rezalet) günümüzdeki tüm telefonlar daha yüksek ve net ses çıkarıyor (elimden 2 adet 110 geçti). Bu seride dolby destekli stereo hoparlörler koyarak bu durumu biraz toplamışlar. Çerçevelerin sağ ve sol kısımda yeni trende uygun olarak ince olduğunu görmekteyiz lakin üst taraftaki çerçeve kalın tutulmuş. Ağırlık ve kalınlık konusunda ise yenilikçi davranılmamış ve 2 yıl önceki cihazlar gibi 20 mm'den kalın, 2.2 kg ağırlığında bir cihaz yapılmış. Ekran IPS değil, zaten bu özellikler bir de IPS ekranla birleşse bu fiyata imkânsız olur. Belleğin 4 GB'ının lehimli olması hoşuma gitmedi, sonuçta 8+8 yapabilmek isterim çünkü 2 GB belleği zaten dahili ekran kartı kullanacak. 4+8 yaptığımızda ise belki çift kanaldan tam verim alamayabiliriz ki AMD APU'larda dahili ekran kartının performansı çift kanala oldukça bağlı. Cihazda sadece 2 adet USB 3, HDMI, Ethernet ve kulaklık girişleri bulunuyor. Cihaz yeni olduğu için Türkçe İngilizce hiçbir sitede incelemesi yok, yakında düşecektir diye düşünüyorum, soğutma performansını ve ilk nesil mobil Ryzen APU'ların en büyük problemi olan termal throttling (ısınmadan dolayı yavaşlama) sorunu olup olmadığını anca incelemeler düştüğünde veya siz değerli forum dostlarından biri kendini feda ettiğinde görebileceğiz :) Şimdilik bu kadar, link aşağıdadır.

    https://www.akakce.com/diger/en-ucuz-lenovo-v155-15api-81v50010tx-amd-ryzen5-3500u-8gb-256gb-ssd-15-6-radeon-vega8-freedos-notebook-fiyati,511302686.html

    İncelemelerden Sonra Üstteki İlk Yoruma Eklemeler ve Düzeltmeler:
    Cihazın işlemcisi 30 Watt'a kadar çıkabiliyor ve oldukça yüksek performans verebiliyor. Şu anda kendi sınıfında, yani bu işlemciyi içeren ucuz cihazlar arasında en yüksek performansı veren cihaz. Soğutması sorunsuz, asla thermal throttling problemi yok. Ram eklenip 4+8 yapıldığında çift kanal çalışıyor. V155 eski 100 serisi gibi değil, oldukça yüksek kaliteli, sağlam bir kasa yapılmış. Dolby destekli stereo hoparlörler, subwoofer'lı 2+1 ses sistemi içeren oyun bilgisayarları kadar olmasa da oldukça yüksek ve temiz ses verebiliyor. İş kasası olması hasebiyle mikrofona özen gösterilmiş, kasa üzerindeki mikrofon sürücüleri düzgün yüklenirse kusursuz denecek kadar iyi çalışıyor.

    Cihaz hakkında yapılan ilk inceleme: https://www.chip.de/test/Lenovo-V155-15API-im-Test_171925618.html

    Almanca'dan İngilizce'ye çevirip okuyunca oldukça anlaşılır, Türkçe'ye çevirince berbat ediyor, ekran kesinlikle IPS değil
    Artıları: cihaz sessiz, kasa kalitesi çok iyi, klavyesi kaliteli, performansı fiyatına göre oldukça yüksek...
    Eksileri: SD kart okuyucu yok, ekran fazla karanlık (206 nit), batarya ömrü ortalama
    Çok da detaylı bir inceleme olmamış, oyun testleri yapılmamış, thermal throttling testi de yok, umarım en kısa sürede detaylı bir notebookcheck testi ile karşılaşırız :)

    Ultra Detaylı Notebookcheck İncelemesi:https://www.notebookcheck.net/Lenovo-V155-Review-Budget-laptop-turns-out-a-storage-giant.435036.0.html

    İncelemede genel olarak bahsedilenler:
    * Cihazın işçiliği oldukça iyi, ekran tek elle dahi açılabiliyor.
    * Orta-üst seviye bir wireless kartı mevcut, çekim kalitesi asla üzmez ama en iyisi de değil
    * İyi ve kaliteli bir klavyeye sahip fakat touchpad'i biraz gevşek
    * Ekranın çözünürlüğü, kalitesi, keskinliği yüksek fakat parlaklığı düşük, PWM kullanılmadığı için asla göz yormuyor
    * İşlemci performansı oldukça iyi, 3500U kullanan kendi rakiplerinde daha yüksek performans puanı alan yok, aynı işlemci ile daha yüksek performans sadece Lenovo L340 gibi güçlü soğutmaya sahip oyun kasalarında görülebiliyor. Örneğin direk rakibi olan ve Türkiye'de de bulunabilen HP 455R G6, 3500U işlemci sürekli kullanımda ile aynı testten 550 puanı koruyabilirken Lenovo V155 sürekli 600 puan civarında kalabilmekte. Bu da oyun oynamak ve render almak gibi uzun süreli işlemciye yüklenen işlemlerde V155'in daha yüksek performans sergileyeceğinin garantisi.
    * Ekran kartı olarak da Vega 8 ortalamasının %13 civarı daha üstünde bir performans sergilemekte, 3DMark 11 testinden Vega 8'ler ortalama 3311 puan alırken V155'deki Vega 8 3742 puan alarak fark atmaktadır. Aynı testten 3500U işlemcili HP 455R G6 sadece 3085 puan alabilmektedir. Bu da oyun FPS'lerinde iki cihaz arasında %20'lik bir fark oluşturacaktır. Sitede yapılan oyun testleri de göstermektedir ki bahsedilen HP oyun FPS'leridne Vega 8 ortalamasının %15 civarı altında kalırken Lenovo V155 %10 üstünde yer almaktadır.
    Dota 2 Yüksek (High) Ayarlar:
    HP 455R G6 3500U + 8 GB Dual Channel: 26.9 FPS
    Lenovo V155 3500U + 8 GB Dual Channel: 38.1 FPS
    * Fan sesi ağır yük altında bile 15 santim uzaktan 32 desibelde kalarak oldukça sessiz bir performans göstermiştir.
    * Cihaz yük altında değilken asla ısınma göstermemektedir fakat yük altına girdiğinde özellikle alt kısımda 45 dereceye kadar ısınma ölçülmüştür. Üst kısımda ise 40 derece civarına çıkmıştır.
    * Hoparlör olarak çok da iyi şeyler söylenmemiş, biraz alt tonlara inip hafif bass sesleri oluşturabilse de sessiz ortam haricinde çok da kullanılabilir hoparlörlere sahip değil. Sessiz ortamda medya için kullanılabilir denmiş.
    * Rakip ortalamasının altında bir batarya kapasitesine sahip, rakipler ortalama 42 whr batarya kullanırken V155'te 36 whr batarya tercih edilmiş, çok yüksek batarya ömrü beklenmemeli


    Kullanıcı Yorumları:

    EPYC arkadaşımızın belirttiğine göre cihazın BIOS'unda "Quiet" ve "Performance" modları arasında geçiş yapılabiliyor. Quiet modunda işlemci 15 watt'da çakılı kalıyor ve özellikle oyunlarda tam performansını vermiyor fakat karşılığında sessiz ve serin bir deneyim vaat ediyor. Cihazı oyun amaçlı kullanmayacak olanlar için Quiet modunda kalmak daha mantıklı duruyor. Performance modunda ise işlemci 30 watt'a kadar çıkabiliyor fakat sürekli kullanımda 25 watt civarında sabit kalıp sadece ihtiyacı olduğunda kısa süreli 30 watt görebiliyor. Bu işlemcinin maksimum 35 watt desteklediğini düşünürsek Lenovo cihazın aşırı ısınmasını engellemek için, daha doğrusu cihazın soğutma sistemi oyuncu kasası seviyesinde olmadığından 35 watt'ı kaldıramayacağı için cihazı maksimum 30 watt'ta tutmayı tercih etmiş görünüyor.

    25 Ağustos 2019 Edit: Laptop'ı alan Updateman nickli arkadaşımızın yorumu;
    "samimi söylüyorum ses kalitesi asustanda,hpden de çok daha güzel şu an hiçbir sorunum yok.detaylı bir inceleme videosu çekicem ama internetim yok bağlatana kadar mobili paylaşıyorum ama klavyesi touchpad hassasiyeti seriliği ve ekranı çok güzel ekran biraz daha parlak olabilirdi ama yeterli bu fiyata daha iyisini bulamazdım.Ekran ips değil"

    26 Ağustos 2019 Edit, Updateman'in devam yorumu:
    "Ekran parlaklığı biraz düşük geldi asustan sonra ama rahatsız etmiyor güzel yerinde farklı açılardan hafif kararma oluyor ips değil sonuçta ama yukarı aşağı biraz ayar verip görebiliyor 2 kişi film izlerken sorun olmuyor bugün fhd film izledim çok memnun kaldım. Ayrıca bataryasını fişten çıkarıp 2 saate yakın film izledim full ışıkta 4sa 11dk pil kaldı yazıordu. Seri 3.0 motor bi bmw gibi bir laptop, ısınma diye bişey hissetmedim asus cidden sıcakmış onu anladım çok zarif şık sadelikte güzellik denecek şeker tatlı bir laptop"

    27 Ekim 2019: EPYC isimli arkadaşımızın yorumu:
    Cihaz günlük işlerde sıfır sorun. En ufak takılma donma yaşatmadı bana 40 günlük sürede. GTA 5 Very High Texture diğer ayarlardan Reflection ve Shader ayarları da High da iken 1080P de 35-40FPS veriyor 0 donma takılma. LoL 90 130 FPS. BF 1 Mediumda 1080 30 35FPS.CS:GO da da En yüksekte 75 100FPS orta ve altına alırsanız 90 100FPS ortalama.
    Bence fiyata göre performansı gayet yeterli.
    Lolde vs. sesli sohbette cihazın mikrofonunu kullanıyorum ve daha sorun var diyen olmadı sesimin gayet net ve yüksek olduğunu söylüyorlardı.

    Yazılım üzerine çalışacaklar içinde bence gayet iyi bir cihaz, klavyesi gayet iyi. Tuş sertliği yerinde.


    Soru-Cevap:

    Performans düşük gibi, cihaz beklenileni veremiyor, ne yapmalıyım?
    -Kesinlikle sürücüleri sadece Lenovo'nun sitesindeki ilgili bölümden indirmeli ve kurmalısınız. Link aşağıdadır. Ardından AMD'nin yazılımı kendi kendine güncelleştirme isterse bu güncelleştirmeler yapılmalıdır. BIOS'u mutlaka güncelleyin. Windows 10 kesinlikle güncel olmalı, birçok internet kafe, bilgisayar tamircisi vs. gidip taa ilk çıkan 2016 sürüm Windows 10'u kuruyor ve cihazın tabiri caizse içine ediyor. O versiyonlar yüklenirse güncellense dahi performans vermez. Şu anda en güncel sürüm Windows 10 1909 (Kasım 2019 Update) sürümüdür. BIOS'taki ayarda da Performance modunda olduğunuzdan emin olun. Quiet modu adı üzerinde sessizlik ve ısınmama üzerine bir moddur. Özellikle oyun performansını düşürür. AMD yazılımında Chill özelliğinin kapalı olduğundan emin olun. Bu özellik oyunlarda FPS'yi düşürerek ekran kartını soğuk ve sessiz tutmaya yarar.

    Resmi sürücü (driver) sitesi:https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/lenovo-v-series-laptops/v155-15api/downloads/driver-list

    Windows 10 en güncel ISO:
    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10

    Peki en yüksek, yani beklenenden yüksek performans (Overclock) nasıl elde edilir?
    -Ryzen Adjust programı ile Ryzen APU'ların güç ayarları oynanabliyor. Bu programla APU'nuzu sürekli en yüksek güç olan 35 watt'ta çalışacak şekilde ayarlayabilir ve bir Ryzen 3500U'dan alınabilecek en yüksek performansı alabilirsiniz. Bu durumda işlemci 80 dereceyi geçtiği için uzun vadede işlemci ömrü kısalabilir. Aslında 90 derecenin aşağısı kabul edilebilir sınırlar içindedir fakat sorumluluk kullanıcıya aittir :)

    Ekran renklerim soluk, ne yapmalıyım?
    -Radeon ayarları içinde ekran sekmesinde ekran sıcaklığı değeri 6500'e sabitlenmiştir. Bunu otomatiğe alarak ekran renklerini göze daha iyi görünür hale getirebilirsiniz. Fakat hassas gözlerde yorgunluğa sebep olabilir.

    Ram arttırabilir miyim? Performans artar mı? 4+8 olursa Dual Channel'ı kaybeder miyim?
    -Cihazın içinde 4+4 olmak üzere 8 GB 2666 Mhz Ram var. Bu ramlerden 1 tanesi anakarta lehimli (gömülü) ve çıkarılamıyor, sadece 1 tanesini çıkartabiliyorsunuz ve o slotun da desteklediği maksimum 8 GB Ram. Yani bir tane 4'ü çıkararak yerine 8 GB 2666 Mhz ram takıp ram'i maksimum 12 GB'a kadar çıkarabilirsiniz. Bu durumda Dual Channel özelliği devre dışı kalmaz. Fakat ram arttırmak oyun performansını nadir durumlar hariç arttırmayacaktır çünkü cihaz zaten geldiğinde çift kanal şeklinde çalışıyor. Sadece dahili Vega 8 ekran kartı 2 GB ram yediği için kalan 6 GB size yetersiz gelecekse üzerine 4 GB daha koymuş oluyorsunuz.

    Cihaz hakkında en doğru bilgiler için:https://psref.lenovo.com/Product/Lenovo_Laptops/Lenovo_V15515API



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 16 Mayıs 2020; 2:31:36 >







  • "Ekran kartı yok." kısmına itirazım olacak,
    çünkü bu cihazdaki APU, piyasadaki birçok mobil GPU'dan hatırı sayılır derecede daha güçlü.

    Görüntüdeki veri GTA Online'ı 1080p normal grafik ayarında oynayarak ortaya çıktı. Bu oynama sırasında elektrikli süpürgeyi andıran bir fan sesinin olmaması da cabası. Bençmark falan yapmadım ama pratikte yarı yolda bırakmadığını söylemem gerekir. Yine de oyun oynatmaya yönelik üretilmiş bilgisayarlarıyla kıyaslama yapmak bence de doğru değil.

    1000 TL ekledindiği zaman ulaşılabileceğinden bahsedilen ürünün(Exper XCellerator M5X) i5 7500 ve GTX 1060'lısının satışı bulunmamakla birlikte, (Intel Core i7 7700, NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB) en düşük fiyatlısı kampanyalı 5000 TL civarında satışta. Başka konfigürasyonlu seçeneklerde bu fiyat 8000 TL'nin üzerine çıkıyor.

    Gerçi 3000 TL verenin 4000 TL'yi rahatlıkla verebildiği bu dünyada eli hazır değmişken 4000 TL veren de 5000 TL'yi, 5000 TL veren 6000 TL'yi, 6000 TL'yi veren 7000 TL'yi, 7000 TL veren 8000 TL'yi ve 8000 TL'yi veren de 9000 TL'yi rahatlıkla vererek bu bilgisayara sahip olabilir.
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, cihaz sade ve güzel duruyor. İlk bahsedeceğim şey kesinlikle Windows 7 veya 8 yüklemeyin, o işletim sistemleri artık yeni donanımlarla uyumlu değil ve performans ve uyumluluk problemlerine yol açıyorlar. Şu siteden (https://tb.rg-adguard.net/public.php )
    Tür: Windows Final
    Versiyon: Windows 10 1903
    Sürüm: Windows 10
    Dil: Türkçe
    Mimari: x64
    şeklinde seçim yaparak en güncel Türkçe Windows 10 64 Bit sürümünü ISO olarak indirebilirsiniz. 64 Bit olması çok önemli yoksa sürücüleri kuramaz, 4 GB'dan fazla ram'den yararlanamazsınız. Ardından düzgünce Fat32 olarak formatlanmış boş bir flash'a ISO dosyasının içindekileri atarak UEFI formatında bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.
    (Yasal uyarı: Bu sitedeki Windowslar Windows'un kendi sitesinden direk çekilmiş sürümlerdir, hiçbir şekilde crack ya da düzenlenmiş dosya içermezler, korsan değildir.)

    Bizi bağlam altında bırakmayacak uyarımızı da yaptıktan sonra devam edebiliriz. BIOS güncellemesini formattan sonra halledeceksiniz. Artık nadir istisnalar (Monster gibi) hariç hiçbir bilgisayarda driverlar bilgisayar kutusundan çıkmıyor, sitesine girip indirmeniz gerekiyor alttaki linke tıklayıp tüm sürücüleri indirip kurmanız gerek, benim önerim ilk BIOS ikinci olarak AMD UI driver ile başlayın, sonra sırasıyla VGA, ses, LAN, Wlan kurup diğerlerini istediğiniz sıraya göre kurun.https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/lenovo-v-series-laptops/v155-15api/downloads/driver-list

    Windows 10'un otomatik kurduğu sürücülere güvenmeyin, kesinlikle kendi sürücülerini kurun, hatta mümkünse cihazı W10 kurulumunda internete bağlamayın, bu sürücülerin hepsini başka bilgisayardan indirip flash ile cihazınıza taşıyıp kurduktan sonra internet bağlantısını gerçekleştirin, en sağlıklısı o şekilde olacaktır çünkü bilgisayar kurulur kurulmaz internete bağlarsanız sürücüleri kendi otomatik yüklemeye çalışır, siz üzerine kurarsanız en kötü ihtimalle sürücü çakışmaları olacak, en iyi ihtimalle ise çöp dosyalar kalacaktır ki zaten alanınız kısıtlı

    Orijinal Windows lisansı almayacaksanız bilgisayar kurulurken çevrimiçi hesap oluşturmayın, hatta driverları kurmadan internete bağlanmamaya çalışın. İnternette 10-15 TL'ya satılan lisanslar orijinal değil, 2-3 ay sonra kullanılamaz hale geliyorlar haberiniz olsun :)

    İncelemenizi bekliyoruz, tekrar hayırlı olsun

    Edit: Bir de cihazın kutusunun yan tarafındaki etiketi atar mısınız? Orada cihazın teknik detayları yazıyor olması lazım :)
    Öncelikle hayırlı olsun, 77 sayfayı okutabildiysek ne mutlu bize Demek ki akıcı bir forum olmuş, evet windows'u kurduktan sonra lenovonun sitesindeki tüm sürücüleri kuracaksınız, özellikle ekran kartı (VGA) ve UI sürücüsünü cihazı internete hiç bağlamadan önce kurarsanız grafik performansı olarak daha iyi olur, zaten ikisi aynı sekmenin altında sürücüler sayfasında, BIOS güncellemesini mutlaka yapın. Yeniden hayırlı olsun

    Edit: Tanılama isimli driverlar diag driverları, bunlar bilgisayarda herhangi bir hata olup olmadığını öğrenmek için, veya cihaz sorunluysa bunun hangi donanımdan olduğunu ögrenmek için elzem yazılımlardır. Kurmanızı öneririm
    Herkese iyi forumlar arkadaşlar

    Yaklaşık 3 aydır kullandığım ve daha önce bloodin hocama da teşekkür ettiğim, inceleme yazısını yazacağım dediğim konuya başlıyorum. Bu süre zarfında 8,5/10 puanımı gönül rahatlığı ile verebilirim.

    Detaylı bir kullanıcı olmadığımı da yani günlük kullanıcı olduğumu belirtmek isterim, özelliklerden çok fazla anlamam ama genel kullanıcı olarak kendimi sınıflandırabilirim.

    İşlemcisi : beni mutlu etti, amd ilk defa kullanıyorum fakat eski işlemcim i3ten bariz 2-3 kat hızlı ve takılmıyor. 10-15 sekme açtığımda, internette rahatça gezebiliyorum. Ve en önemlisi cihaz ortalama 45-50 derecelerde seyrediyor.

    Ekran kartı : ekran kartlarından hiç anlamıyorum arkadaşlar, şuana kadar pcde oyun oynamış insan değilim( youtube netflix vs. kullancısıyım) fakat bu cihazı aldıktan 2 hafta sonra kuzenim cs go indir dene dedi. Ben de öylesine indirdim 15 sene önce oynamayı bıraktığım oyuna geri dönme niyetim yoktu aslında. İlk oynamaya başladıktan sonra 3 ay oldu ve haftaiçi iş çıkışı 2 saat, haftasonu da 7-8 saat oynuyorum. Bu süre zarfında ortalama 50-55 fpslerde seyrediyorum. Cihazın sıcaklığı da 55-60 derecelerde. Yani oyun aklımın ucundan geçmezdi bir oyun performansı da beklemiyordum ama yine de beni şaşırttı.

    Bellek ve ssd : konusunda da ekranda donma, yavaşlama vs.. hissetmedim, dolayısıyla şuan için herhangi bir sorun bulunmuyor. Muhtemelen daha sonrasında da yaşamayacağım zira 3 haftadır sürekli açık bir sorun olmadı. Pc açılma hızı süper daha önce kullanmadığım için ssd nedir bilmiyordum fakat muazzam bir şeymiş. PC 8 snyde açılıyor ve hızlıca kapanıyor. İşlemleri beklediğimden daha hızlı gerçekleştiriyor.

    Ekran : ilk defa tn panel kullanıyorum, bundan öncekiler ips paneldi. Bir tık soluk gibi görünse de gözler 2-3 güne alıştı. Açıkcası daha fazla sürer diye tahmin ediyordum fakat alıştıktan sonra bir sorun olmuyor. Hatta oyunda kısıyorum fazla parlak geliyor bana. Yani tn panel fps anlamında bilgisayar uygun fiyattaysa alınabilir. Ben öyle yaptım ve ips paneli şuan için aramıyorum.

    Tasarım ve Ergonomi : cihaz hafif, kullanımı kolay, herhangi bir sorunla karşılaşmadım tasarım anlamında. Puan olarak kırabileceğim cihazda 'i' tuşuna bastığımda diğer tuşlardan farklı bir ses geliyor ( sanki hafif takılıyor gibi) müsait olduğum bir zamanda belki götürürüm servise. Bir de açma kapama ve capslk tuşlarının altındaki ışıktan bir miktar sızma oluyor ama çok rahatsız etmiyor. Bunların dışında beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

    Sonuç: Kullanım senaryoma göre aldığım v155-15api beni fazlasıyla mutlu etti. İnternette dolaşmak, pcyi tvye bağlayıp film dizi izlemek için aldığım v155 benden 8,5/10 puanı aldı. (ekstra oyun oynatabilmesi bu zamanda çok işime geldi) Bloodin hocama çok teşekkürler, buradaki soran tüm arkadaşlara fazlasıyla destek oluyor, herkese yardımcı olmaya çalışıyor.
    Bir de yarın Lenovoyu arayıp yeni aldığınız bilgisayara harddisk takmak ve ram'i yükseltmek istediğinizi söyleyip alt kapağı sökmenin garanti dışı bırakıp bırakmayacağını sorun, sizden seri numarayı isteyeceklerdir, seri numarayı verince büyük ihtimalle verecekleri cevabı yazıyorum: "Bilgisayarınızda harddisk, ssd ve ram değişimleriniz cihazınızı garanti dışı bırakmaz, bu değişimler sırasında bir parçaya zarar verirseniz sadece o parça garanti dışı kalacaktır, bilgisayarınızın toplam garantisi devam edecektir." Ideapad 330 için bana aynen bunu söylemişlerdi :) Ardından harddisk almadan önce mutlaka cihazın alt kapağını açıp harddisk slotu var mı, varsa harddiski takacak uç var mı onu kontrol edin :)
    1 TB Harddisk olarak benim önerim Seagate Barracuda olacaktır. 5400 RPM diskler içinde 7200'lük efsanevi WD Black'e en yakın performansı veren bu diskler ona göre baya ucuzdur:https://www.akakce.com/hard-disk/en-ucuz-seagate-2-5-1-tb-barracuda-st1000lm048-sata-3-0-5400-rpm-fiyati,20339794.html
    He ama derseniz ki "Kardeşim ben WD Black alıcam, 7200 RPM olsun, olmuşken en iyisi olsun" o halde en ucuz 1 TB WD Black burada :) :https://www.akakce.com/hard-disk/en-ucuz-western-digital-2-5-1-tb-black-wd10jplx-sata-3-0-7200-rpm-fiyati,98961383.html
  • Takibe alalım. Termal throttling sorunu yoksa TN panel göz ardı edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir gelişme yok mu hocam? Ben de bu cihazı almayı düşünüyorum.Lakin aklımda bir kaç soru var;

    Lehimli ram çıkmıyor mu hiç bir türlü? Bunu 16Gb yapabilme gibi bir şansımız yok mu? En fazla 12gb mi olacak?

    Bir de bu pc Fifa 19 Gta 5 gibi oyunları düşüktede olsa oynatır mı?

    Benim bunu alma amacım ünide kullanmak ve hafif video editlemek.Premierde falan sıkıntı çıkarır mı?
    Biraz da oyun oynamak gerek.Bu fiyata çok iyi gibi duruyor.Galiba ilk müşteri ben olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSirius -- 5 Ağustos 2019; 12:1:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheSirius T kullanıcısına yanıt
    Şimdilik bir gelişme yok, eğer konfigürasyon doğru ve ram lehimli ise çıkarılamaz, en fazla 4+8 olur, bahsettiğiniz oyunları düşukte değil orta seviyede de oynatır, söylediğiniz durumlar için hiçbir sorun çıkaracağını sanmıyorum, hepsinin rahatça üstesinden gelir ama 2 gb belleği zaten dahili GPU kullanacağı için ram i hemen 12'ye ( yani kullanılabilir 10 ram olacak şekilde) çıkartmak zorunlu gibi duruyor ya da bir süre 6 gb ile idare edilebilir, günlük işleri 6 GB ram de rahatlıkla halleder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mühendislik için bu pc 5 sene götürür mü ? Oyun oynamayacak belki çok küçük csgo gibi oyunlar. Isınma sorunu ekran sorunu filan var mı bunun. Bir de hiç incelemesi yok nereden bilgi sahibi olabilirim ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLordOfTheGames

    Arkadaşlar mühendislik için bu pc 5 sene götürür mü ? Oyun oynamayacak belki çok küçük csgo gibi oyunlar. Isınma sorunu ekran sorunu filan var mı bunun. Bir de hiç incelemesi yok nereden bilgi sahibi olabilirim ?
    Mühendislik için bu PC 5 sene götürür demek biraz iddialı bir cümle olacağı gibi aynı şekilde bunun fiyat aralığında herhangi bir cihaz için söylenebilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Fakat tahminimce iyi bakılırsa 5 sene, hatta daha fazlasına götürebilir. Basit oyunlarda tık demez. Ekran sonuçta IPS değil ama Full HD ve mat olduğundan çok sorun yaşanmayacaktır. Zaten bu fiyatlarda bu özelliklerde IPS ekran da yok, ilk nesil Ryzen mobil APU'larda aynı ilk nesil masaüstü APU'larda olduğu gibi bazı termal problemler vardı fakat bunlar 12 nanometrelik Zen+ versiyonunda masaüstü için aşılmıştı. Bu cihaz da 12 nanometrelik Zen+ platformunda olduğu için ilk nesile göre çok daha iyi bir termal performans bekleyebiliriz. Bu cihaz değil ama piyasada aynı işlemciyi içeren diğer cihazların incelemeleri termal sorunlar olmadığını gösteriyor. V155 için hiçbir inceleme yok evet, bir arkadaşımızın kendini feda etmesini bekliyoruz




  • 4 GB lehim olayı gerçekten absürt olmuş.
    Harici ekran kartı olmasın ama FIFA pes veya AoE tarzı oyunları arada girip cikabilecegim asıl derdimin işimi halletmek/film izlemek olacağı bir bilgisayar.

    Fiyat fena değil. SSD ile gelmesi artı.
    Bu arada konu sahibj arkadaşa bir sorum var, zenbook tarzı lakin 3 bin liraya kadar ne bulabilirim? Ekran,hafiflik ve pil ömrü istiyorum. İ3 tarzı şeyler bile işimi görür. Lakin harici ekran kartı OLMASİN. boyut kalinlasiyor. Zenbooklarq m150 gibi saçma sapan bir chip koymuşlar ne anlamı var gerçekten insan akıl sır erdiremiyor. Adam iş yerine getirip götürmek için alıyor bunu sen cuk gibi ekran kartı koyuyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçeyi biraz daha çıkarabilirsen geçen forumda 3800e ilan açtılar 9300h ve 1050lili bir laptop vardı o tarz fırsatları kovalamanı tavsiye ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihburak95

    4 GB lehim olayı gerçekten absürt olmuş.
    Harici ekran kartı olmasın ama FIFA pes veya AoE tarzı oyunları arada girip cikabilecegim asıl derdimin işimi halletmek/film izlemek olacağı bir bilgisayar.

    Fiyat fena değil. SSD ile gelmesi artı.
    Bu arada konu sahibj arkadaşa bir sorum var, zenbook tarzı lakin 3 bin liraya kadar ne bulabilirim? Ekran,hafiflik ve pil ömrü istiyorum. İ3 tarzı şeyler bile işimi görür. Lakin harici ekran kartı OLMASİN. boyut kalinlasiyor. Zenbooklarq m150 gibi saçma sapan bir chip koymuşlar ne anlamı var gerçekten insan akıl sır erdiremiyor. Adam iş yerine getirip götürmek için alıyor bunu sen cuk gibi ekran kartı koyuyorsun.
    https://www.hepsiburada.com/hp-14-cf1006nt-intel-core-i3-8145u-4gb-256gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-6nm96ea-p-HBV00000KIW9I?magaza=BOZDAN%20Teknoloji&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.43.8

    Tam Zenbook tarzını karşılamasa da hem 14 inç, hem de çerçevelerinin inceliği sayesinde oldukça küçük ve hafif, ağırlığı sadece 1.43 kg, 1.99 cm kalınlığında, uzunluk 32,5 santim, genişlik 22,5 santim, yani sadece azcık kalın, onun haricinde ufak ve taşınabilir.

    En önemli özelliği işlemcisi çünkü 8. nesil i3-8145U, 7. nesil i7-7500U'dan %13 oranında daha güçlüdür, 8. Nesilde çağ atladı Intel işlemciler :)
    İkinci artısı PCI Express SSD, normal SATA SSD'lerden daha hızlıdır.
    Üçüncü artısı ise Full HD ekranı ama ekran malesef IPS değil, bu fiyatlarda da olacak o kadar

    Bu 2399 TL da başka şekilde asla bulunmaz, güzel fırsat, böyle bir şeye ihtiyacınız varsa kaçırmayın derim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    https://www.hepsiburada.com/hp-14-cf1006nt-intel-core-i3-8145u-4gb-256gb-ssd-freedos-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-6nm96ea-p-HBV00000KIW9I?magaza=BOZDAN%20Teknoloji&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.43.8

    Tam Zenbook tarzını karşılamasa da hem 14 inç, hem de çerçevelerinin inceliği sayesinde oldukça küçük ve hafif, ağırlığı sadece 1.43 kg, 1.99 cm kalınlığında, uzunluk 32,5 santim, genişlik 22,5 santim, yani sadece azcık kalın, onun haricinde ufak ve taşınabilir.

    En önemli özelliği işlemcisi çünkü 8. nesil i3-8145U, 7. nesil i7-7500U'dan %13 oranında daha güçlüdür, 8. Nesilde çağ atladı Intel işlemciler :)
    İkinci artısı PCI Express SSD, normal SATA SSD'lerden daha hızlıdır.
    Üçüncü artısı ise Full HD ekranı ama ekran malesef IPS değil, bu fiyatlarda da olacak o kadar

    Bu 2399 TL da başka şekilde asla bulunmaz, güzel fırsat, böyle bir şeye ihtiyacınız varsa kaçırmayın derim

    Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim. Bellek yükseltme seçeneği var mı biraz arastiracagim. Gönül elbette amoled ekran istiyor lakin 3000 e mümkün değil pek o cihazlar.
    Bana hitap eden bir cihaz olmuş tek kelimeyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, dün gözüme çarpmıştı, paylaşayım dedim, umarım işinizi görür, ben de ram seçeneklerine bakayım dedim, yurtdışında aynı cihaz farklı konfigürasyonlarla var, 8 GB ram içereni de var ama tek slot mu çift slot mu belli değil, 4 GB ram de gündelik işler için oldukça yeterli aslında :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihburak95

    Çok teşekkür ederim. Bellek yükseltme seçeneği var mı biraz arastiracagim. Gönül elbette amoled ekran istiyor lakin 3000 e mümkün değil pek o cihazlar.
    Bana hitap eden bir cihaz olmuş tek kelimeyle.

    Alıntıları Göster
    Merhaba,

    ben de konu başlığındaki cihaz ve bu i3'lü hp cihaz arasında kaldım, Hp'nin hafifliği benim için en cezbedici özellik.
    slotlar hakkında bilgiye ulaşabildiniz mi siz?

    aslında konu başılığındaki cihaz da içime sinmiyor değil, canım istediğimde bir oyun acıp orta ayarlarda oynayabilmek benim için tatmin edici,
    bu fiyat bandında intel işlemcili bilgisayarlarda hep bir şey eksik hissettiriyor ama amd işlemci termal throttling ön yargısı devam bende de.

    günlük işlerim sql server ustunde geçiyor onun dışında kodlama için çoğu bilgisyar yeterli zaten.
    benim merakım film izlemek oyun oynamak vb grafik işlemciyi yoracağım durumlarda harici ekrankartlı bilgisayarda daha mı mutlu olurum?
    bu iki bilgisayar arasında performans çok fark eder mi sizce

    iyi bayramlar herkese

    @Bloodin @fatihburak95




  • alienzer kullanıcısına yanıt
    Söz konusu Lenovo'nun (Ryzen 5 3500U), HP'ye (i3-8145U) göre performans olarak fark edeceği 2 ana konu var, ilki 2 kattan daha güçlü grafik (oyun) performansı, ikincisi ise 2 kata yakın çoklu çekirdek (multi-thread) performansı

    Bu arada cihazın piyasadaki ilk incelemesi, daha doğrusu incelememsi kısa tanıtım videosu demek daha yerinde olur, yayınlandı ama malesef Almanca, varsa dili bilen yeşillendirsin :)

    https://www.chip.de/video/Lenovo-V115-15API-im-Review-Video_171927438.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 12 Ağustos 2019; 1:28:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada konumuzun yıldızı V155 insanların dikkatini çekmeye devam ediyor, şu anda akakce.com'da en çok tıklanan 4. dizüstü bilgisayar, bu durumda bir süre sonra stok sıkıntısı çekebilir veya fiyatı artabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu laptopu almak istiyorum ama hdd takabilir miyim? Bir de sizce almak mantıklı mı daha kimse incelememişken? Bir sorunu çıkar diye çekiniyorum. Bunun ekranı FHD ve IPS olduğu için sevdim ama güvenemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Ekran FHD fakat bildiğimiz kadarıyla IPS değil, sanki bi üstte paylaştığım Chip Almanya'nın tanıtım videosunda IPS gibi görünüyor, üstten alttan renkler bozulmuyor ama hiçbir yerde IPS olduğu yazmıyor, tanıtım videosundaki altyazıda da IPS geçmiyor.

    Harddisk konusuna gelince, Lenovo 330 serisi altta harddisk ya da ram için ayrıca kapak olmayan modellerden birini almıştık, Lenovo'yu arayıp sordum SSD takabilir miyim diye, cevap aynen şuydu;

    "Ana kapağı açıp SSD, Ram ve değişebileceğiniz parçaların hepsini takabilirsiniz, takarken herhangi bir parçaya zarar verirseniz sadece zarar verdiğiniz parça garanti dışı kalır, cihazınız toptan garanti dışı kalmaz"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 12 Ağustos 2019; 10:7:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ olun hocam şimdilik bunu almak riskli duruyor o zaman. Ne zaman yeni nesil işlemcili laptoplar yaygınlaşır bilginiz var mı? yaz tatili içinde işlemcisi iyi olan ekran kartı da böyle dahili olan yani çok da iyi olmayan bir şey arıyorum. FHD ve IPS bulmak zor oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam gittigidiyor da tn panel olarak girmişler. Sizce büyük bir eksi mi? Veya bu özelliklerde ıps panel bir pc bulabilir miyim? Yeni çıkacaklar arasında olur mu ya da?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLordOfTheGames

    Hocam gittigidiyor da tn panel olarak girmişler. Sizce büyük bir eksi mi? Veya bu özelliklerde ıps panel bir pc bulabilir miyim? Yeni çıkacaklar arasında olur mu ya da?
    Chip Almanya cihazın ilk incelemesini yapmış:https://www.chip.de/test/Lenovo-V155-15API-im-Test_171925618.html

    Almanca'dan İngilizce'ye çevirip okuyunca oldukça anlaşılır, Türkçe'ye çevirince berbat ediyor, ekran kesinlikle IPS değil.
    Artıları: cihaz sessiz, kasa kalitesi çok iyi, klavyesi kaliteli, performansı fiyatına göre oldukça yüksek...
    Eksileri: SD kart okuyucu yok, ekran fazla karanlık (206 nit), batarya ömrü ortalama...

    Sizin sorularınıza gelince, bu özelliklerde ve bu fiyatta IPS ekran bulmak oldukça zor, fiyatı yukarı çekmeniz gerekiyor, Lenovo e585 serisinin Full HD olanları IPS ekran, Ryzen 5 2500U ve 3499 TL:https://www.incehesap.com/lenovo-thinkpad-e585-20kv000atx-ryzen-5-2500u-8gb-256gb-amd-radeon-vega-8-15-6-freedos-notebook-fiyati-40584/

    HP Probook 450 G6 serisi de IPS ekranlıdır fakat tek çekirdek performansı 3500U'dan %17 oranında daha iyiyken 3500U'nun çoklu çekirdek performansı %67 oranında daha yüksektir. Ayrıca ekran kartı performansı olarak da 3500U 2 kat daha güçlüdür. Ram olarak da V155'e göre 4 GB ram eksiği var, fiyat 3277 TL:https://www.hepsiburada.com/hp-probook-450-g6-intel-core-i3-8145u-4gb-256gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-6mq71ea-p-HBV00000MB9HR




  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam 2500 lı lenovo güzel gibi sizce almalı mıyım yoksa yakın zamanda 3500 lıları gelir mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.