Şimdi Ara

Rusya açıkladı: “S-400’lerin bazı parçaları Türkiye’de üretilebilir”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, Rusya’dan satın aldığı S-400 Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi’nin ilk parçalarını Türkiye’ye getirdi. Üç etaplı sevkiyatın ilk aşaması tamamlandı. S-400’ü gelmesinin ardından ABD, Türkiye’nin F-35 programına katılımını askıya aldığını açıkladı.

    Türkiye, ABD’nin yaptırım uygulamaya başlamasının ardından S-400 projesinden geri adım atmak yerine Rusya ile iş birliğini daha ileriye taşıma çalışmalarına başladı. Bu kapsamda S-400’ün bazı parçalarının Türkiye’de üretilmesi planlanıyor.

    Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'in Başkanı Sergey Çemezov, S-400’lerin Türkiye’de üretilmesi görüşmeleri ile ilgili olarak, “Türkiye ile teknolojik açıdan, başta havacılık, helikopter üretimi ve enerji alanlarında iş birliğini genişletmeye hazırız. S-400’lerin teslimatını Türkiye’nin talebi doğrultusunda hızlandırdık. Bu tür bir uygulama, dünyada ender görülmektedir. Sistemlerin ilk teslimatı bu ay yapıldı ve takvim doğrultusunda ilerliyoruz. S-400 hava sistemlerinin belirli parçalarının lisanslı bir şekilde Türkiye’de üretilmesine yönelik görüşmeler de devam ediyor.” dedi.

    S-400 özellikleri

    S-400 hava savunma sistemi, Türkiye hava sahasına giriş yapan savaş uçakları, radar tespit uçakları, keşif uçakları, balistik füzeler, orta menzilli füzeler, hipersonik hedefler ve diğer gelişmiş hava saldırısı araçlarını imha edebilecek.

    600 kilometre uzaklıktan tehdidi belirleyebilen S-400'ler, 60 kilometre uzaklıktaki balistik hedefleri, 400 kilometre uzaklıktaki aerodinamik hedefleri ve 10 metre kadar alçak irtifadaki hedefleri vurabilirken, Amerika’nın Patriot füzeleri ancak minimum 60 metre yükseklikteki hedefi vurabiliyor.





  • S-400, Patriot veya Eurosam hanginden ne kapsak kardır. Kendi savunma sistemimizi kendi başımıza yapmamız çok uzun sürerdi. Teknoloji transferi yoluyla bu süreyi nasıl kısaltırız bunun derdindeyiz. Amerika,Rusya veya Avrupa birliği teknolojinin kimden geldiği umurumda değil. Yeter ki savunma sistemimizi hiç bir kısıtlama olmadan kendimiz üretebilelim.
  • know-how şartlardan biriydi zaten.

  • civata ve somunlarını üreteceğiz sanırım.
    olsun bi yerden başlamak lazım.
  • 400km menzili olanlar geldi mi önemli olan o ayrıca 10 ay sonra kurmak ne yazılımdan anlamam o yüzden mi acaba yoksa yinemi lolo abi akdeniz kaynıyor şimdi kurulması lazımdı saçmalığa bak.
  • merak etme sana ürettirmeyecekler. seni böyle zor işlerle seni uğraştırmazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay parçaları üretmek digil füzeyi de diğil olay radarda gizli radarın yazılım ve kritik parçalarını biz üreteçeksek süper olur. Füzeyi bizde yaparız ama s400 de digil kendi sistemimizde ateşleriz radar varsa işin içinde o zaman işler degişir mesala s500 füze sistemi s400 füzeleriyle çalışıyor (hepsi digil)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 22 Temmuz 2019; 21:21:13 >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    aynen kardeşim, bu Hava Savunma olayının %70-80 i radar da bitiyor diyebilir.

  • ülke için bir sıçrama olur. zayıf olduğumuz bir konuda ileri teknoloji bir alet üretiminde yer alacağız. inşallah kendi s 400 lerimizi de üretebilecek konuma geliriz.

  • Daha düne kadar Amerikan 6. filoyu korumak için önünde namaz kılan ümmetçiler şimdide bir zamanlar dinsiz gomünist dedikleri rusyadan medet umar hale gelmişler...
    haa evet rusya da enayiydi.nato ülkesine silah teknolojisi transferi yapacak...

    zaten gerenk te yok.bizim teknolocimiz bize yeter.

    Rusya açıkladı: “S-400’lerin bazı parçaları Türkiye’de üretilebilir”
  • Bazı parçaları, tam bir fasarya ifade, belirsiz. Ölçülemeyen ifadelerin teknikte yeri olmaz. Bazı, olabildiğince, büyük oranda vs vs. Bunları görünce at çöpe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bekliyodunuz böyle güçlü bir hükümet varken daha bunlar hiç bişey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çöpten sistem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi parça?

    ha sen yazılımı açık kaynak yap o zaman tamam derim gerçekten bir kısmı üretiliyor
  • ABD'nin yaptırım tehdilerine karşı hindistanla s400 için anlaştılar. Üstelik ortak üretimde var. Rusya çok çakal. Ortak üretim ayağına kritik olmayan parçaları müşterisine ürettiriyor.
    Bir Rus uzman şöyle bir açıklama yapmıştı : "Çin bizden s300'ün ilk modellerinden aldı. Kopyalamaya çalıştılar. Görünüşte başarılı oldular ama fonksiyon olarak hiç başarılı değildi. Daha sonra yine kopyalamak içinn s300'ün daha ileri modelini aldılar. Yine başarılı olamadılar. Yazılımı yapamadılar."
    S400'de yazılım kopyalama söz konusu değil. s400 kendi yazılımını imha edebiliyor. Yada uzaktan müdahale edebiliyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Olay parçaları üretmek digil füzeyi de diğil olay radarda gizli radarın yazılım ve kritik parçalarını biz üreteçeksek süper olur. Füzeyi bizde yaparız ama s400 de digil kendi sistemimizde ateşleriz radar varsa işin içinde o zaman işler degişir mesala s500 füze sistemi s400 füzeleriyle çalışıyor (hepsi digil)
    Rusya'nın bu yapacağını sanmıyorum. Yapsa bile en az 5 yıl sürer. İsrail ABD yardımı ile ancak 10 yılda bu sistemleri yapmayı başardı.
  • Natoyla durumumuzu umarım etkilemez

    Bati blogundan uzaklasmak Türkiyeyi sunni irana dönüştürür demokrasi falan kalmaz ülkede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişle alınan s400 leri bile 10 yıl sonra kuracaklar....
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.